En etkilendiğiniz kitap hangisidir?Tavsiye

sinan akyüz -incir kuşları kesinlikle tavsiye ederim. Günlerce kitabın etkisinden çıkamamıştım . çok etkilemişti beni

nazan Bekiroğlu-mücella beni çok etkiledi.olay örgüsü de yok öyle ama anlatımı çok etkileyici.
Bence kurgu çok zayıf. Gerçi hayatını evde geçiren bir kadıni anlatıyor ne kadar kurgu olabilir ki.
Bir mektup var ki kitapta sadece o mektup için bile okunur derim. O nasıl temiz duygular. Nasıl hissiyat.
O mektubu okurken gözlerim hiç net göremedi , bugusundan

Karamazov Kardeşler bence açık ara dünya üzerinde yazılmış en iyi roman.
Ama beni en çok etkileyen Kafka'nın amerikası bendeki çok eski bir basım, yeni basımlarda kayıp bu kitabın adı. Kesinlikle insana sinir krizleri geçirtecek cinsten. Yine içimi buruk buruk eden bir kitap da Cengiz Aytmatov- gün uzar yüzyıl olur(yeni basımlarda gün olur asra bedel).
Bir tane de almanya gezisi sırasında çok büyük bir hata yaparak dachaou toplama kampına gitmiştim ve o sırada remarque'ın yaşam kıvılcımı kitabını okuyordum. Kitap toplama kampında geçiyordu. Bi de o ortamı görünce iyice depresyona girmiş gibi olmuştum, tatilim de mahvoldu.

Bu tip listelere tek isim yazmak çok zor yau:KK43:
İlgimi çeken yazarlardan bahsetmissiniz. Dostoyevski'yi de severim, Kafka'yi da. Ancak bahsettiğiniz eserlerini okuyamadim. Kafka Dönüşüm ile zehir gibi kafasını ortaya koyuyor.
Şu an psikolojim toplama kampında geçen bir eser okuyacak durumda değil . Daha güçlü hissettiğim an son bahsettiğiniz esere de bakacağım. Bende toplama kampi demek Hayat Güzeldir filmi demek.
O filmden sonra günlerce içimde bir burkulma ile yaşadım.
Toplama kampiyla alakali bir de Çizgili Pijamalı Çocuk kitabı var. O da oldukça etkileyici

Bence kurgu çok zayıf. Gerçi hayatını evde geçiren bir kadıni anlatıyor ne kadar kurgu olabilir ki.
Bir mektup var ki kitapta sadece o mektup için bile okunur derim. O nasıl temiz duygular. Nasıl hissiyat.
O mektubu okurken gözlerim hiç net göremedi , bugusundan
kurgu yok ama iç dünyasını anlatışı ve durumları ,geçişleri tasvirleri çok etkiledi.kitap boyu bekledim.mücella ne zaman aşık olacak ama olmadı.hüzün akıyor kitaptan.

İlgimi çeken yazarlardan bahsetmissiniz. Dostoyevski'yi de severim, Kafka'yi da. Ancak bahsettiğiniz eserlerini okuyamadim. Kafka Dönüşüm ile zehir gibi kafasını ortaya koyuyor.
Şu an psikolojim toplama kampında geçen bir eser okuyacak durumda değil . Daha güçlü hissettiğim an son bahsettiğiniz esere de bakacağım. Bende toplama kampi demek Hayat Güzeldir filmi demek.
O filmden sonra günlerce içimde bir burkulma ile yaşadım.
Toplama kampiyla alakali bir de Çizgili Pijamalı Çocuk kitabı var. O da oldukça etkileyici
hayat güzeldir çok etkileyici bir film gerçekten.toplama kampları ,savaş kitapları bu ara ilgimi çekiyor önerebileceğiniz okuduğunuz kitaplar var mı?

VIktor Hugo sefiller.beni aglatan kitab,bu kitabi okudugumdan sora nicelerini okudum,ama hic birinde bu kadar etkilenmedim.

X