En erken kacinci gunde test yapilmali

andean, canım ne zaman yaptıracaksın kan testini? hayırlı haber alacağını biliyoruz, inş.
ne kadar güzel, hiç beklemeden tekrar hamile kalabiliyorsun, maşaallah nazar değmesin.

ben ilk hamileliğim için 6 ay bekledim, sonra oldu ama düştü.

şimdi ise 9 ay oluyor Allahın takdiri, tedbirliyiz her aya ama kolay değilmiş,
ben hemen olur benim diyordum bekarken, adetlerim çok düzenliydi, ama öyle değilmiş işte,Alah beterinden korusun, hayırlısı.

bu ay 3 gün erken oldu adetim ve hala regl tam başlamadı yoğunlaşmasını bekliyorum, yarın başlarsa hemen gideceğim doktora. bu ayki reglimin tuhaf olması tamamen stres.

andean sen ne zaman başladın ploraktin ilacını kullanmaya?
adetinin başlarında mı?
birde yanlış hatırlamıyorsam, ilacı kullanmanla beraber adetinin yoğunluğu artmıştı, değil mi?

Kızlar sonucun negatif olduğunu öğrendiğimden beri yazasım gelmiyor hiç ama hep okuyorum takipteyim. Biz şimdi 2 ay eşimle görüşemicez yumurtlama günümü de bilmiyorum o yüzden 2 ay bebişi erteledik mecburen

ah canım, üzme canını diyorum ama cumartesi başlayan lekelenmeden bu yana bende hüzünlüyüm Rabbimin takdiri, sabırla bekleyeceğiz.

inş. 2 aydan sonra gelir bebeğinde daha fazla beklemezsin, ne ki 2 ay, ya 2 yıl
daha beklemek zorunda kalırsak, yani Allah daha beterinden korusun.

Öyle canım ama insan çok üzülüyomuş yaa. Benim adet günüm geçeli 8 gün oldu artık. Ama test sonuçlerı negatif anlamıyorum noluyo

canımm evet doğru hatırlıyorsun.. ama ben baştan anlatayım cnm başımdan geçenleri belki sana yardımcı olur inşallahhhh..
biz bebek düşünmüyorken bir gün eşimle konuşurken dedim ki bebek düşünmeye başlamadan önce bütün kan tahlillerini yaptıralım da bebek için sakıncalı eksikleri 2 ay öncesinden halledelim dedim. eşim de haklısın dedi ve biz o hafta kan tahlili istediğimizde aklımıza gelen veya gelmeyen ne kadar tahlil varsa hepsini istettik.. kansızlık yok, B12 süper, Folat süper. hormonlar hepsi iyi ama ama ama sadece PRL denilen değer olması gerekenden yüksek çıktı. ben hemen google dan girdim baktım bu PRL ne demek diye. ne olsun prolaktin. işte o gün tanıştım prolaktinle. ve internette okuduğum yazılarda prolaktini yüksek kişilerin çocuğu olmuyor diye okuyunca ben çok korktum. hemen kan testi sonuçlarımı doktora gösterdim. ve doktor ne dedi biliyo musun bana, ben çocuğu olmaz Prl yüksek olunca diye duydum demiştim, evet doğru ama neyse ben konuşmayayım fazla bu konu hakkında dedi. ben de çok kötü birşey bu doktor bile yüzüme söyleyemedi diye eve geldim 2 gün ağladım, çocuğum olmayacak diye

neyse hemen hemşire arkadaşları aradım telde, ya kızım sen niye ölçtürüyorsun ki prolaktinini. 10 yıl çocuğu olmayanlarda anca o değere bakılıyor dediler. zaten kolay birşey ilaçla 2 haftada hemen düşüyo kolay hamile kalırsın dediler. ben de rahatladım. değerim 4-23 arasında olması gerekirken 39du çünkü. 100 üzeri çıkınca tehlikeliymiş. neyse bi de okudum adetin 3. günü ölçülmesi gerekiyormuş PRL. ben de test yaptırdığımdan tam 2 hafta sonra adetimin 3. günü kan verdim bu sefer 24 çıktı. hala yüksek o değer aralığına göre ama ben çook sevindim ilaçsız ne güzel düşmüş diye. derken doktora filan gitmedim ilaç da yazdırmadım. ve o adetim bittikten sonra biz çocuk çalışmalarına başladık...

ama o adet dönemim cnm çok düzensiz kanamalarla geçti. yani ilk iki gün dolu dolu geliyo, 3. gün hiç gelmiyo, 4. gün geliyo,5 gün gelmiyo vs vs. ben de bir anormallik var bunda ama neyse adetim en azından 28 günde bir geliyo diye düşündüm. çünkü prolaktin adet gecikmesi de yapar. neyse adetim bitti. biz çalışmalara başladık. yumurtlama günüm 14. gün tabi. ama yumurtlama akıntım sadece 1-2 damla geldi o beyaz şeffaf akışkan akıntı. ben de beklemiyordum o kadar az gelmesini. çünkü geçen senelerde filan hep dolu dolu gelirdi bekarken bile çok iyi hatırlıyorum. neyse tabi ilk ayın verdiği tecrübesizlikle ben hep olumlu düşünüyorum hamile olmayı çok istediğimden.. belirtilerim vardı evet ama çok da yoğun değildi bu ay ki gibi. derken adetim gecikti idrar testleri pozitif gösteriyo. ben de gideyim kan vereyim dedim 3. gün. 27 çıktı. doktora gösterdim buradaki aile hekimine. %90 bebek var daha çok yeni dedi. ben sevindim. ama tabiki kadın doğum doktorlarım var 2 tane. ikisini de ayrı ayrı aradım telde. ikisi de bana sağlıksız gebelik dedi. ben şook oldum ( tabi ben kimyasal dış gebelik bilmiyorum daha) bi de demez mi doktor kasık ve karın ağrın var mı dedi. ben ikisi de yok dedim. tamam o zaman haftaya gel bekleyelim şimdi dış gebelik mi kimyasal mı die bakalım dedi.

ben daha daha daha şook içindeyim. bebeğimi kaybedeceğimi duydum istüne bi de dış gebelik ihtimali de eklenince amannnn dedim başladım gene ağlama krizlerine. neyse adet gördüm yani bebişi düşürüyordum. 3. günü doktora gittim ama o doktora gittiğim 3. gün bile kan hiç yoktu. o kadar dengesizleşmişmiş. doktor bana prolaktin ilacı vermeyecekti, ben yazdırdım, folik asit verdi bir de bebek istediğimizi biliyordu. ben o 3. gün başladım agnucastonu kullanmaya.. o gün sabah attım ilk ilacımı doktordan çıkar çıkmaz akşama adetim düzeldi. ve düzenli bir kanama geçirdim diğer günlerde de. ama benim için önemli olan yumurtlama akıntımdı. o da bu ay dolu dolu geldi. hatta iç çamaşırımda günlük ped olmasına rağmen ıslaklık barizdi. ve ovulasyon testi de kullanarak yine bu ay pozitifi gördüm. kan testini yarın yaptıracağım. inşallah 3 basamaklı sonuçlar elde edebilirim.. :))

canım prolaktine bu kadar önem vermemin sebebi gene bu forumda okuduğum bir arkadaşımın yazısıydı. prolaktinin çok da yüksek olmasına gerek yok hafif bir yükseklikte dahi yumurtayı baskılar ve yumurtanın gelişmesine engel olur diye. zaten kadın doğum doktorum da beni muayene ettiğinde biyokimyasal gebelik geçiriyorsun dedi. ben de sebebini sordum. ya yumurta kalitesizdi ya da sperm dedi. ama kalitesiz olanın benim yumurtam olduğu gün gibi aşikardı :))) çünkü prolaktinden büyük ihtimal yumurtam küçük kalmıştı ve de yeterli değildi sağlıklı gebelik için. inşallahhhh bu ay umutlanmaya başladım işte..

Son düzenleme:
Andeancımm yazdıklarını okurken ilk üzüldüm sonradan sevindim inşallah değerlerin çokkk iyi çıkar ve bebişini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın böyle kıpır kıpır bi bebişin olsunn

inşallahhh canım benim :)

selam kızlar dün olacak adetim olmadı daha bakalım cok sabırsızım bir hafta bekleyip idrar testi yapmak cok uzun sure geliyo sizce idrar testi yapsam mı kızlar ?

selam kızlar dün olacak adetim olmadı daha bakalım cok sabırsızım bir hafta bekleyip idrar testi yapmak cok uzun sure geliyo sizce idrar testi yapsam mı kızlar ?

yap cnm tabiki. ben bu ay adetimr 2 gün varken pozitifi görmeye başlamıştım..

ay ne güzel masallah ya,,,bende negatif cıkar mı acaba diye düşünüyorum genelde özel günün gecmesi beklenıyor ya

ama o genelde canım biz özeliz :)) şaka maka da cnm aslında doğrusu tabiki adetinin gecikmesini beklemek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…