En dogrusu nedir..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bunun kararı size kalmadı ama.
belki apar topar evlenmek istemiyorlardı.
belki 3/5 sene sonra evleneceklerdi.
belki evlenmeyip ayrılacak başka insanlarla evleneceklerdi.
siz insanların hayatını değiştirmişsiniz.
Abooo. Güya iyilik mi etmiş yani şimdiki geline. Kürtaj olsa, 3-5 sene sonra evlenseler ya da ayrı yollara gitseler onların açısından daha iyi olacaktı belki. Belki konu sahibine karşı kardeşini dolduran bir gelinleri de olmayacaktı. Üstüne vazife olmayan şeylere karışınca böyle olur.

Konu sahibi, erkek kardeşinizi çok sevmiş aileniz, çok kayırmış zamanında. Miras kaçırma mı ne bişeyler olmuş. Kendinize dönün birkaç gün, düşünün. Yılların öfkesi yanlış yere kanalize olmuş olabilir mi? Aileniz sizi ayırdıysa kardeşinizin suçu ne? İkinizi de onlar büyüttü, sorumluluk onların.

Çocuk konusuna gelince, şart koşun.'' Bir daha kafana esip de birkaç yıl kaybolacaksan hiç görme. '' deyin.

Ne güzel ya.
Kardeşim kızları süslü laflarla kandırsın hamile bıraksın sonra bebek aldirsinlar. Ben de buna göz yumayım. Oldu.
Ben ayrilsin istesem kıza bunları anlatırdım asla anlatmadım.
Yazık değil mi elin kızlarına.
Yaptıgı şeyin sorumluluğunu alsın artık yeter .
Beddua okuyan kızlarla dolu geçmişi.
Bir tanesi annesiz büyümüş annemi aramış oğlun bana umut verdi kanıma girdi ben öksuzum hakkımı helal etmiyorum demiş kaC sene önce. O hatırlamaz ama ben unutmam böyle şeyleri.
Benimde vicdanım var
Kardeşiniz damızlık mı her seviştiği kızı hamile bırakıyor? Doğaya aykırı bu söyledikleriniz. Kızlar korunsaymış, salak mı bu kızlar?

Abooo. Güya iyilik mi etmiş yani şimdiki geline. Kürtaj olsa, 3-5 sene sonra evlenseler ya da ayrı yollara gitseler onların açısından daha iyi olacaktı belki. Belki konu sahibine karşı kardeşini dolduran bir gelinleri de olmayacaktı. Üstüne vazife olmayan şeylere karışınca böyle olur.

Konu sahibi, erkek kardeşinizi çok sevmiş aileniz, çok kayırmış zamanında. Miras kaçırma mı ne bişeyler olmuş. Kendinize dönün birkaç gün, düşünün. Yılların öfkesi yanlış yere kanalize olmuş olabilir mi? Aileniz sizi ayırdıysa kardeşinizin suçu ne? İkinizi de onlar büyüttü, sorumluluk onların.

Çocuk konusuna gelince, şart koşun.'' Bir daha kafana esip de birkaç yıl kaybolacaksan hiç görme. '' deyin.
Ilgisi yok.ta.
Benimle konuşmuyor zaten kuzenden istiyor görüştür diye

Ne güzel ya.
Kardeşim kızları süslü laflarla kandırsın hamile bıraksın sonra bebek aldirsinlar. Ben de buna göz yumayım. Oldu.
Yazık değil mi elin kızlarına

herkesin hayatına bu kadar müdahale ediyorsanız işiniz zor.
abla olarak korunma yöntemlerini anlatsaydınız madem.

Isinjze gelen kısmı yazmışsınız.
Kardeşimin sürekli kızları hamile bırakıp kürtaj ol dediğini de yazsaydınız keşke. Buna engel olmak istediğimi de yazsaydınız.
Şunu kabul edin, kimseye iyilik etmiş olmadınız. Kardeşinizi zor bela evlendirene kadar prezervatifle tanıştırsaydınız başınıza bunlar gelmezdi.

evlendiği zaten hamile kalmamış öyle anladım ben.
tatile gittiler eski sevgilisi gibi hamile kalırsa diye ispiklemiş.
Hamile kalır diye değildir o, sevgilisiyle tatile gidebilen kızı kıskanmıştır. Annem babam istemiyor zaten bu kızı onlara söylersem araları bozulur demiştir. Elinde patlamış.

Ilk halini okudum silmissiniz ama. Ben sevgilimle oyle ya da boyle tatile gitsem (ornegin arkadaslarimla gidiyorum desem ve sevgilimle gitmis olsam) ailem de bunu duysa cok buyuk problem cikar. Konu burda benim namusumun baskalari tarafindan hadsizce korunmak istenmesi degil. Ornegin babam beni oldurse dayaktan ama ben onu dusunmustum mu diyeceksiniz. Siz sevgiliyken bulustugunuzda biri bunu gammazlasa ailenizin gozundeki yeriniz ne olurdu? Beni korumak isterdi mi dersiniz? Gelinin yerinde olsam iki dunya bi araya gelse yuzunuze bakmam sizden olan cocugu da istemem. Kardesiniz tum bunlara ragmen gorusmek istemis gorussun bence. Sonra irtibati keserse ne oluru sonra dusunursunuz sizde plan cok olur:)

Konuyu sildiğinizi fark etmeyip kürtaj meselesi nerede diye geçmiş konularınıza baktım.
Ben sizin iyi niyetli olduğunuzu sanmıyorum.
Aileniz erkek evlat ayırıyor, mal mülk meselesi cabası.
Bu durumu yaşayan çoğu insan gibi kıskanmanız üzülmeniz normal.
Bence erkek kardeşinizle eşinin evlenmeden önceki mevzuları sülaleye yayarak kardeşinizi cezalandırmaya, kötü göstermeye çalışmışsınız.
Bence siz akıllanmazsınız.
Bu nedenle çocuğunuzu görüştürmeyin.
Siz böyle devam ettikçe sizden olanda sizin kaderinizi yaşar.
Tam olarak bir sıcaklık asla oluşmaz.
Gereksiz aksiyon aramayın.

Ne güzel ya.
Yazık değil mi elin kızlarına.
Yaptıgı şeyin sorumluluğunu alsın artık yeter .
Beddua okuyan kızlarla dolu geçmişi.
Bir tanesi annesiz büyümüş annemi aramış oğlun bana umut verdi kanıma girdi ben öksuzum hakkımı helal etmiyorum demiş kaC sene önce. O hatırlamaz ama ben unutmam böyle şeyleri.
Benimde vicdanım var
Hanımefendi, kızlar da cinsel ilişkiye giriyorsa korunmayı bilecek. Tonla yöntem var. Kardeşinizi durdurmanın yolu evlendirmek değildi. Belki aldatır da karısını, al buyurun başını yaktınız kızın.

Ilk halini okudum silmissiniz ama. Ben sevgilimle oyle ya da boyle tatile gitsem (ornegin arkadaslarimla gidiyorum desem ve sevgilimle gitmis olsam) ailem de bunu duysa cok buyuk problem cikar. Konu burda benim namusumun baskalari tarafindan hadsizce korunmak istenmesi degil. Ornegin babam beni oldurse dayaktan ama ben onu dusunmustum mu diyeceksiniz. Siz sevgiliyken bulustugunuzda biri bunu gammazlasa ailenizin gozundeki yeriniz ne olurdu? Beni korumak isterdi mi dersiniz? Gelinin yerinde olsam iki dunya bi araya gelse yuzunuze bakmam sizden olan cocugu da istemem. Kardesiniz tum bunlara ragmen gorusmek istemis gorussun bence. Sonra irtibati keserse ne oluru sonra dusunursunuz sizde plan cok olur:)
Ya onun ailesine haber vermedim. Kendi aileme haber verdim. Herkes istediği tarafa çekmiş. Kapatılsın konu. Amacından sasti. Bide kıskanmak gibi bir şey yazmış biri. Sadece komik :)

Kardeşim benimle olan tüm irtibatini eşinin doldurmasıyla kesti. Hicbir açıklama vs olmadan bitirdi benimle ve yegeniyle olan ilişkisini. Çocuğum bir kaç defa sordu dayısını. Bende aramak istedim ama engellemiş. Anneme benimle muhatap olmasın ama 5 yaşında çocuğa açıklama yapamıyorum onunla görüşsün dedim ikiside oralı olmadılar. Aradan neredeyse 2 sene geçti hiç aramadı bizi hiç sormadı. Zamanla bende durumu kabullendim çocuğum da umudu kesti sanırım sormadı bir daha. Neyse kardeşim kuzenimi aramış ve bizim yanımıza gelince sen beni görüntülü ara çocuğu göreyim demiş.benjmle zaten muhatap değil. Şimdi ben şunu merak ediyorum. Ben tekrar çocuğumun hayatına girmesine izin verdim diyelim . Bi kaç hafta veya bikac ay sonra yine eşinin dolduruslari ile aramaları kesilebilir. Bunu yapabilecek bir yapıda. O zaman çocuğa bu durumu tekrar yaşadığında ne yapılabilir
2 senedir aklı nerdeymiş? Yine aynı şeyi yapmayacağının garantisi yok. Kimsenin hayatı kimsenin oyuncağı değil. İstediği gibi girip çıkamaz. Onu 2 sene önce düşünecekti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X