• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En çok neyi israf ediyorsunuz ?

• Ankete Katılan
    952
kımse suyu ısraf etmıyor ozaman bır ıkı kısı dısında su yazan olmadıysa koca ulkede su sınırına dusmemızın tum sebebı ben mıyım yanı
okadar mı ısraf edıyorum ya :KK43:
Aylık kaç metreküp harcıyorsunuz ki? Bulaşık ve Çamaşır makinesini gün aşırı açarım, her gün düzenli duş alırız, bir büyük teras, bir uzun balkon ve bir küçük balkon olmak üzere 3 balkonu haftada bir yıkarım, her akşam çiçeklerimi sularım, 3 kişiyiz ve aylık su sarfiyatımız 5 metreküptür, yatılı misafir gelirse 7-8 metreküp kadar harcıyoruz, haftada 57 litrede içme suyu tüketimimiz varHoppa
Ekmek israf etmeyiz, fazla alırsak bile buzluğa koyarız, tost makinesinde ısıtır yeriz veya direkt tost yaparız ki buzluktan çıkma ekmekle yapılan tost daha çıtır oluyor, hele de üzerine margarin yerine zeytinyağı sürerseniz.

Paraya mutfak masrafında hiç acımam ama kıyafet alımında ihtiyacımı alır, dolapta bekleyecek kenara konup unutulacak elbise, ayakkabı, çanta almam.

Geriye bir tek zaman kalıyor, onu bol bol harcıyorum :)))

Tabi ki de zamanımızı hep başka şeyler hep başkaları kendin için ne yaptın dersen bakıyorum hiç bşy göremiyorum maalesef. Hep hayal💭 ama erteleniyor. Umarım bundan sonrası güzel olur diye umut etmekten başka çaremiz yok.

kımse suyu ısraf etmıyor ozaman bır ıkı kısı dısında su yazan olmadıysa koca ulkede su sınırına dusmemızın tum sebebı ben mıyım yanı
okadar mı ısraf edıyorum ya :KK43:
Aslinda okadar zaman dan sikayetciyizki su ikinci plana dusuyor malesef yalniz degilsin😥

Aylık kaç metreküp harcıyorsunuz ki? Bulaşık ve Çamaşır makinesini gün aşırı açarım, her gün düzenli duş alırız, bir büyük teras, bir uzun balkon ve bir küçük balkon olmak üzere 3 balkonu haftada bir yıkarım, her akşam çiçeklerimi sularım, 3 kişiyiz ve aylık su sarfiyatımız 5 metreküptür, yatılı misafir gelirse 7-8 metreküp kadar harcıyoruz, haftada 57 litrede içme suyu tüketimimiz varHoppa
Ekmek israf etmeyiz, fazla alırsak bile buzluğa koyarız, tost makinesinde ısıtır yeriz veya direkt tost yaparız ki buzluktan çıkma ekmekle yapılan tost daha çıtır oluyor, hele de üzerine margarin yerine zeytinyağı sürerseniz.

Paraya mutfak masrafında hiç acımam ama kıyafet alımında ihtiyacımı alır, dolapta bekleyecek kenara konup unutulacak elbise, ayakkabı, çanta almam.

Geriye bir tek zaman kalıyor, onu bol bol harcıyorum :)))
bulasık ve camasır bızde gunluk 2 kere calısır
balkonumuz kapalı haftada 1 kere yıkarım
hepımız hergun dus alırız
3 kısılık aıleyız gunluk 8 lıtre toplam sadece ıcmeye kullanıyoruz e yemek ıcınde kullanılıyor daha oda 2 lıtreyı bulur
hergun meyve sebze yıkanır yada haftada bır toplu alısverıs bızde yesıllık fazla tuketılır gunde 1 marul ıle salata bıter mesela onun ve envaı cesıtlerın yıkanması
hergun yer sılme banyo wc cıfleme ısı var
haftada bır dolap ıclerı sılınır 2 haftada bır cam sılınır her ay perde yıkanır fazla topraklı bır alanda yasıyorum da 1 ay yıkamasam perdelerın rengı oluyor kahve ve dokunmaya ödüm kopuyor acıp kapatırsam tum toprak toz gözumde agzımda abartmıyorum :)

hergun mısafırım var onlar gelınce ekstra harcamalar oluyor suda

aklıma gelenler bunlar yanı sadece bulasık makınasıyla ıs bıtmıyor kı malesef :(

Aslinda okadar zaman dan sikayetciyizki su ikinci plana dusuyor malesef yalniz degilsin😥
ben cok planlı ve detaycı ayrıntıcı oldugum ıcın bana zaman yetıyor 1 ay sonram bıle planlı ölmezsem tabı :) ekstra bırsey cıkarsa dıye b -c planlarımda var aksamıyor

1. bulasık ve camasır bızde gunluk 2 kere calısır
    balkonumuz kapalı haftada 1 kere yıkarım
    hepımız hergun dus alırız
    3 kısılık aıleyız gunluk 8 lıtre toplam sadece ıcmeye kullanıyoruz e yemek ıcınde kullanılıyor daha oda 2 lıtreyı bulur
    hergun meyve sebze yıkanır yada haftada bır toplu alısverıs bızde yesıllık fazla tuketılır gunde 1 marul ıle salata bıter mesela onun ve envaı cesıtlerın yıkanması
    hergun yer sılme banyo wc cıfleme ısı var
    haftada bır dolap ıclerı sılınır 2 haftada bır cam sılınır her ay perde yıkanır fazla topraklı bır alanda yasıyorum da 1 ay yıkamasam perdelerın rengı oluyor kahve ve dokunmaya ödüm kopuyor acıp kapatırsam tum toprak toz gözumde agzımda abartmıyorum :)

hergun mısafırım var onlar gelınce ekstra harcamalar oluyor suda

aklıma gelenler bunlar yanı sadece bulasık makınasıyla ıs bıtmıyor kı malesef :KK43:
    Benim perdeler zebra kuru temizleme veya yıkama şirketine veriyorum, halılar yorganlar vb şeyler böyle daha iyi temizleniyor gibi geliyor bana, işin açıkçası her gün banyo wc ciflemem, haftada 1 defa kafi çünkü zaten çamaşır suyu döküyorum her zaman, camları da camsillerle siliyorum gayet iyi temizleniyor, dolaplar vs yine temizlik ürünleriyle temizlerim, sizler gibi titiz değilimdir her gün evi tepeden tırnağa silip temizleyeyim diye uğraşmam ama en kötü alışkanlığım çamaşır suyu, maalesef onu çok tüketiyorum, meyve sebze herkesin rutini ama bizde aylık su gideri belli 5 metreküp.

Sabrımı iyi niyetimi israf ediyorum..

1. Benim perdeler zebra kuru temizleme veya yıkama şirketine veriyorum, halılar yorganlar vb şeyler böyle daha iyi temizleniyor gibi geliyor bana, işin açıkçası her gün banyo wc ciflemem, haftada 1 defa kafi çünkü zaten çamaşır suyu döküyorum her zaman, camları da camsillerle siliyorum gayet iyi temizleniyor, dolaplar vs yine temizlik ürünleriyle temizlerim, sizler gibi titiz değilimdir her gün evi tepeden tırnağa silip temizleyeyim diye uğraşmam ama en kötü alışkanlığım çamaşır suyu, maalesef onu çok tüketiyorum, meyve sebze herkesin rutini ama bizde aylık su gideri belli 5 metreküp.
suan faturamıza bakıyorum kac metrekup dıye :)
12 metrekup :(

Açken markete gitmek aç olduğumuz için gözümüz dönüyor bir sürü yiyecek içecek vs şeyler alıp çöpe gidiyor (asla karnimizi doyurmadan alıverişe cikmayalim)

Su.
1 pamuk tshirt üretebilmek için 3 ton su harcandığını okudum geçenlerde.
Herkes dolabına bir baksın bakalım :)
Diğerleri olmazsa yaşarız da, bu hızla gidersek O hep söylediğimiz susuzluktan çıkacak savaşlara çok kalmayacak.

Kesinlikle "SU"
Hiçbirimiz farkında değiliz ama dünyadaki su kaynakları tükeniyor. Bizler hep çeşmemizden suyumuz akıcakmış gibi hoyratça kullanıyoruz. 100 yıl sonra su kaynakları ciddi tükenecek.
keşke bunu daha erken farkedebilseydik.

Ekmek israfını bi türlü onleyemedim gitti az alsak yetmiyor çok alsak kalıyor garip . Zaman konusunda ustayim ama onu iyi kullandığımı düşünüyorum

Back