- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.560
- 598
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Eger anne sütü ile besleniyorsa tabii ki su verilmeyecek. Fakat mama- devam sütü ile besleniyorsa su takviyesi yapılması gerekiyor.
Devam sütlerinin ıçeriği anne sütü gibi değil. Anne sütü başta sulu gelir böylece bebeğin su ihtiyacı karşılanmış olur. Daha sonra ise yağlı ve doyurucu koyu kıvamlı süt gelir.
Ben bebegime başta su vermemiştim. Çocuğum rahatsız oldu, eli yüzü şişti o zaman araştırdığımda mama verilen çocuklara mamadan sonra su verilmesi gerektiğini öğrendim.
Ben normal doğurdum da gelmedi o nolacak peki :) aylarca beynimi yediler, loğusa depresyonuna girmem diyen ben halılarda yatarak ağladım. Bebeğim mama yedi büyümedi mi? Yapısal bozukluğum varmış, süt kanallarım hiç genişlememiş, genel cerrah önce süt kanalını görsem 13-14 yaşında derdim hiç mi hiç genişlememiş dedi. Ee noldu eee emzir, bak bilmem kim ne biçim emzirdim, aa biberon.asla verme diyenler ,nerdeydiler? Keyiflerine bakıyorlardı. Konuşmak çok kolay bizim millete çok biliyor herkes. Burada muhteşem tavsiyeler veren olmuş, onları yap, sürekli sağ, bir buçuk aya artmazsa benim gibi halıda ağlayacağına bir genel cerraha git baksın. Ben salak gibi 3 kere ateşim çıktı da gitmedim, mastit olmuşum meğerse. Bezelerim ameliyatlık kadar olmuştu son seferde. Doktor kesti emzirmeyi. 3 ay savaştım arada hep aptamil verdim. Maşallah kızımın gelişimi de iyi, hasta da olmuyor, aşılarda da ateşlenmiyor maşallah. Hiç milleti stres yapma kendine boşver.9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
- Normal dogursaydin cabuk ayaklanacaktin iste.
Cocugu niye emzirmiyorsun memen mi bozulur
Goguslerime hayrat muamelesi yapmalarindan biktim bunaldim
Varda ben mi esirgiyorum bebegimden
Sinir stresten olanda geri kaciyor
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Bezi daha pratik baglayacakmisim
Usteleyecekmisim emermis o
Cevreyi gectim esimin o agzi kapanmiyor
Hergun kavgs gurultu evde
Iyi dedim cok biliyorsan al sen emzir sen bak madem denildigi kadar kolay
Cocugu memede iki saat esir tutmami bekliyorlar benden
Alisacakmis, varsa tutarsin
Yoksa neyi tutacaksin
Yok yahu yok, gelmiyor iste
Cok bunaldim kizlar
Kızım 4.5 aylık, ben de su veriyorum. Hava çok sıcak, mama yiyor sadece Su vermediğim zaman sünen sakız gibi bir kaka yapıyor 2 güne bir. Verdiğim zaman normal kaka yapıyor her gün Doktora sünen kaskatı sordum geçer dedi. Alerji olmadığına eminiz. Su verince geçiyor dedim, verme dedi, o zaman neden geçiyor dedim tesadüftür dedi. 2 aydır her gün tesadüf tabi nedense :) bazı bebeklere su şart bence. Ben mersinde yaşıyorum, bebeğim terliyor, su vermezsem dolu bez sayısı bile düşüyor terle su kaybettiği için. O yüzden asla verme demekte doğru değil kesin ver demekte. Bebeğe göre karar vermek gerek.O zaman arkadaşlar araştırsınlar. Benim bebeğim devam sütüne başladığında bir aylıktı. Devam sütü içtikten bir hafta kadar sonra eli yüzü şiş şiş oldu. O zaman şüphelenip araştırmıştım. Devam sütünden sonra 3 4 kaşık su içirin diye okumuştum. Sonrasında (belki de başka sebeblerden) normale dönmüştu. Kimseye yanlış bilgi vermek istemem. Ben boyle tecrube etmiştim.
Bu yazdığınızdan sonra internete yine baktım. Su vermeyin diyenler olduğu gibi su verin diyenler de var. Artık bebegi mama ile besleyenler kendileri baksın araştırsın. Ya da en iyisi doktora sorsunlar.
Benim cocugum dogum yaptigimin ikinci gunu hic sut gelmiyor diye aglamaktan mahvoldu annem dedi mama getirelim sarilik olacak cocuk telefondan teyzelerim uzaktan bi halt bildikleri yok ayy ablamiz birsey bilmiyormu mama verilirmi cocuga bir laf bir laf buarada bi teyzemde cocugunu aptamille buyutmustu cocuk emmiyor die ama ikincisi emince kendini kutsal gormeye basladi :) tek dedigim cocuk ac ben annesiyim onun icin en iyisini bilirim siz kendi cocugunuzla ilgilenin.sutum ne yersem naparsam gelmedi hemde normal dogum yapmistm inanim herseyi yaptim ama olmadi anne sutune nasibi bir ay uc ay kadarmis oda mama destekli bos meme emiyodu cocuk yani.Allaha sukur bisorun yasamadm cevremde anne sutu alan bircok bebek kackez hastalandi su anne sutune fazla anlam yukluyorlar tabikide saglikli ama mamada zehir degil sizi artk sinirlari asacak kadar darlatan insanlarada sunu diyin sen anne sutuyle beslenmissinde ne olmus offf biktim zaten su kendini normal dogum yapan emziren kadinlarin kutsal gormesinden utanmasalar madalya takin dicekler9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Sutum yok denecek kadar az , midem sut olsun diye bana dayatilan herseyi yiyip icmeye calismaktan belediye coplugune dondu. Evet cocuguma mama veriyorum..
O kadar bunaldim ki insanlarin surekli sanki bebegimi bilerek emzirmiyormusum gibi konusmalar yapmasindan .
Esim dahi cevrenin soylemlerinden o kadar etkilenmis ki surekli bi emzir muhabbeti pesinde
Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
Nickle açtığın için almamışlardırOlabilir bilemiyorum. İsimle değil, bir nick le açmıştım hesabı ve hiç arkadaşım yoktu güven vermemişimdir belki.
Devam sütü adı üzerinde ek gıdaya geçince verilirO zaman arkadaşlar araştırsınlar. Benim bebeğim devam sütüne başladığında bir aylıktı. Devam sütü içtikten bir hafta kadar sonra eli yüzü şiş şiş oldu. O zaman şüphelenip araştırmıştım. Devam sütünden sonra 3 4 kaşık su içirin diye okumuştum. Sonrasında (belki de başka sebeblerden) normale dönmüştu. Kimseye yanlış bilgi vermek istemem. Ben boyle tecrube etmiştim.
Bu yazdığınızdan sonra internete yine baktım. Su vermeyin diyenler olduğu gibi su verin diyenler de var. Artık bebegi mama ile besleyenler kendileri baksın araştırsın. Ya da en iyisi doktora sorsunlar.
O zaman arkadaşlar araştırsınlar. Benim bebeğim devam sütüne başladığında bir aylıktı. Devam sütü içtikten bir hafta kadar sonra eli yüzü şiş şiş oldu. O zaman şüphelenip araştırmıştım. Devam sütünden sonra 3 4 kaşık su içirin diye okumuştum. Sonrasında (belki de başka sebeblerden) normale dönmüştu. Kimseye yanlış bilgi vermek istemem. Ben boyle tecrube etmiştim.
9 gun once sezaryen ile dogum yaptim
Yoksa neyi tutacaksin
Cok bunaldim kizlar
Ay evet ya. Bir yere gideceğiz benim sırtımda bir çanta bebişin eşyaları, eşimin sırtında bir çanta mama malzemeleri. Gün boyu dışardaysan 2 termos, 4 biberon, buz kalıplı çanta içinde 6 kerelik ayrılmış mama, minik bir lif biberon yıkamalık, ısı ölçer, minik plastik bir kap, önlükler. Emzirsen sadece emzirme örtüsü olacak bunun neresi kolay. Hele birkaç günlüğüne gidiyorsak sterilizasyon makinası, biberon ısıtıcı, biberon kutusu bir valiz resmen. Manyağız çünkü emzirmek zor bu kolay geliyor.Şu "mama kolayına geliyor" diyenleri anlamıyorum. Anne sütü her daim hazır bir ürün. Zaten ilk zamanlar saat başı belki iki saatte bir emmek istiyor. Emzir bitsin... Mama öyle mi? Kaynamış soğumuş belli sıcaklıklaki suyu hazır bekletiyorsun, dünyanın parasına aldığın mamayı ölçerek koyuyorsun. Bebek doyduktan sonra yıkayıp sterilize edip bir sonraki beslemeye hazırlıyorsun. Ve bunu iki saatte bir yapıyorsun. Gecen gündüzün yok. Dışarı çıkacaksın elli tane malzeme alıyorsun biberonu maması vs... Dışarıda mama hazırlamak ayrı olay zaten.
Mamanın neresi kolay tam olarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?