- 14 Mart 2018
- 1.545
- 2.886
- 53
- 29
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Malesef ebesi doktoru da ayniBunlar herbokolog dediğimiz insan tipi.
Amaçları yeni doğum yapmış kadınları hayatından bezdirmek.
Allah sabır versin.
Yarim saat gogsumde tutuyorum gelmedikce sinirlenip agliyorCanım benim oğlum bir yaşına girecek. Ama ben hala o lohusalık döneminde aynen sana söylenenler yüzünden düşünüp düşünüp kendimi yiyorum. Çevrende kim ne söylerse söylesin cevabını ver içine atma. Yoksa benim gibi depresyona girersin.
Emzirme için de sana tavsiyem. Evet emzirmen gerekiyor süt gelmesi için. Eğer bebek duruyorsa iki saat bile durur memede. Ancak böyle gelecek sütün. Sen şimdi yorgunsun, moralin bozuk. Hep bunlar etkiliyor sütünün gelmemesini. Bolca dinlen, su iç ve mutlu ol. Umarım kısa zamanda toparlarsin.
Beraber gttik esimle ilk kontroluneHaklısın bende sezeryanla doğum yaptım. İlk on gün sadece emzirdim, sütün yetmediğini farkedemedim, bebeğim iki dakika kadar emip uyuyordu, ne yapsam etsem uyanmıyordu. Sonuç süt yetmemiş açlıktan yenidoğan sarılığı olmuş, hastaneden yattı bir gün. Doktor bir hafta daha emzir kilo artışı olmazsa mama takviyesi şart dedi. Annem ve eşim de duydu doktorun ağzından. Netice olarak sütün yaramadı mama vermek zorunda kaldım, ama herkesin çenesi kapandı.
Bu süreçte içmediğim süt artırıcı çay, şerbet, sıvı gıda da kalmadı, olmayınca olmuyor cidden. Demem o ki doktor kontrolüne mutlaka beraber gidin, sütünüz yetmiyorsa doktor mama vermenizi tavsiye edecektir, eşiniz kendi kulağı ile duysun. Her anne emzirmek ister ama herkesin sütü de yeterli olmayabiliyor.
Lohusalık döneminde annenin başında bık bık yapan insanlara gıcık oluyorum. Bir şeyleri kolaylaştırmaya çalışacaklarına zorlaştırıyorlar. Tıkayın kulaklarınızı herkese, olmadı lohusalık hormonlarınıza dayanarak ağlayın sızlayın üzerime gelmeyin diye çıkışın.
Malesef ebesi doktoru da ayni
Doktora gidiyorum emzir diyor
Ebe emzir diyor
Yok sutum diyorum olsun emzir gelir mama verme diyor
Mama vermeyecegim, sut yok
Kuslar mi besleyecek bu cocugu
Cok yoruldum
Herbokolog tabirini ilk defa sizden duydum ve biraz araştırınca ilgimi çekti.Bunlar herbokolog dediğimiz insan tipi.
Amaçları yeni doğum yapmış kadınları hayatından bezdirmek.
Allah sabır versin.
Ste problem burdaDoktorunuz ve ebeniz emzirin, öyle gelecek derken haklılar.
O meme sık sık uyarılmazsa (emzirmek ve pompalamak gibi) ne yersen ye, ne yaparsan yap sütün gelmez, ve biter. Emzirmeyi tercih etmeyen kadınlar aç kalarak mı sütünü bitiriyor mesela... emzirmeyerek vücut süt üretimini durdurur. Süt arz talep sistemiyle gelir. Yani ne kadar emzirirsen o kadar çok gelir, emzirmeyi azaltırsan az gelir, sık emzirirsen daha çok gelir, vs.
Süt şimdilik yetersizse tabii ki mama vereceksiniz, sonuçta çocuğun vücudunu susuz, şekersiz bırakacak değilsiniz. Ama sütünüz olsun istiyorsanız çok sık emzirmelisiniz. Daha hala yenidoğan evresinde. Gün içinde her 2-3 saatte bir emzirin. Daha sık isterse daha sık. Geceleri de 3 saatte bir emzirmelisiniz. Memenizde işi bitince mamasını verin. Bu şekilde önce meme, sonra mama ile idare edin. Sütünüz artınca mamaya gerek kalmayacak seviyeye gelirsiniz. Mesela 20 dk memeden sonra mamayı verin.
Yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresiyim. Emziren annelere hergün verdiğimiz tavsiyeler bunlar. İşe yarıyor.
Her bulduğuzu veya size her verileni yemek zorunda değilsiniz. Sütün altın kuralı sık emzirmek ve bol sıvı içmeniz. Filanca otu, falanca şerbeti, bunlar fasa fiso.
Kilo alımı nasıl peki? Kilo artışı olduysa ondan önermemiş olabilir mi?Beraber gttik esimle ilk kontrolune
Doktor benden yana cikacak tek laf etmedi
Emzir gelir diyor
Doktor bey hic yok diyorum
Damla seklinde var fakat bu cocugun bununla doyacagina sizin inanciniz varsa benimde var dedim
Ayni sekilde sariligi basladi hafif sekilde
Ac birakmaman gerekiyor diyor ama mama verme diyor
Takviye sart sut yok e ne olacak ne bekliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?