• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeyi bırakmak ve eski uykularımı eski enerjimi eski hayatımı geri istiyorum

Elif Celik5454

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2024
64
-4
1
28
Benim 1.5 yasında bebeğim be 6 yasında kızım var bebeğimi istediğime pişman oldum uyku düzenim berbat oldu yine idare ettim ama doktora gidip artık kendime uyarıcı(m.o..d.nil gibi)ilaç yazmak istiyorum emzirmeyi de bırakmam lazım bu ilacı içebilirim için ama bebeğim beni emerek uyuyor ve gece 4 5 kez kalkıyor.Su an ramazan ve iftarlar gidiliyor evimiz de en az 1 saatlik mesafede kaynanamlarla gittiğimiz için onlar da sahur disinda 12 ye kadar yattıkları için umurlarında değilim kendilerini dusunuyorlar ama onlar yuzunden sahura kalkamıyorum cunku gev yatıyorum ve sabah 7.30 fa kızımı okula kaldırmam lazım ve benim uykusuz kalmam demek(deliksiz uyusam ne problem) ne yapmam lazım ya uykudan ya ortamdan mahrum kalıyorum 1 5 senedir duzelemedi benim berbat hayatım bunaldım yardım edin.

Benim 1.5 yasında bebeğim be 6 yasında kızım var bebeğimi istediğime pişman oldum uyku düzenim berbat oldu yine idare ettim ama doktora gidip artık kendime uyarıcı(m.o..d.nil gibi)ilaç yazmak istiyorum emzirmeyi de bırakmam lazım bu ilacı içebilirim için ama bebeğim beni emerek uyuyor ve gece 4 5 kez kalkıyor.Su an ramazan ve iftarlar gidiliyor evimiz de en az 1 saatlik mesafede kaynanamlarla gittiğimiz için onlar da sahur disinda 12 ye kadar yattıkları için umurlarında değilim kendilerini dusunuyorlar ama onlar yuzunden sahura kalkamıyorum cunku gev yatıyorum ve sabah 7.30 fa kızımı okula kaldırmam lazım ve benim uykusuz kalmam demek(deliksiz uyusam ne problem) ne yapmam lazım ya uykudan ya ortamdan mahrum kalıyorum 1 5 senedir duzelemedi benim berbat hayatım bunaldım yardım edin.
Hicbirsey anlamadim?

Vallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.

Bence ortamdan mahrum kal hiç bir şey olmaz. Bebeğin uyuyunca yarım saatte olsa vur kafayı uyu.

Ben konuyu anlamadım, doktora gidip ilaç yazdırsanızda bebeğiniz gece 4-5 kez kalkıyorsa siz uyurken kim emzirecek?
Emzirmeyi sonlandırırsanız gece bu kadar sık kalkmaz zaten.
Kayınvalide kısmını hele hiç anlamadım
Kayınvalidesine gidince ekstra erken gidiyor iş yükü falan mı çok oluyor acaba. İftardan sonra geç dönüyorlar Belkide

Konuyu dilimize cevirebilecek ya da anlayip ozet gecebilecek olan var mi?

Kayınvalideye gitmeyin . Evinizde kalın düzeninizi koruyun.

Tecrübeli annesiniz. Bebek doğduktan sonra ne gibi bir süreci yaşayacağınızı öngörmeliydiniz.

Belki de Ramazan sizi zorluyor. Kimseye uymayın. Evinizde olun. En azından bebeğiniz günün bile dalsa siz de onunla dinlenirsiniz . Bırakın kocanız iftar iftar gezsin.

Ayrıca bebeğiniz büyümüş zorlaniyorsanız emzirmeye yavaş yavaş bıraktırabilirsiniz. ( (Tabi ben emmecegi yere kadar etmesi taraftarıyım.)

Vallahi kimse kinamasin su kosede durup yazilanlari fikirleri okuyacagim..gecmiste cok buyuk bir hastalikla savastim. Seneelrdir evliyim cocuk yapmadim hem rahatliktan hem hastaliktan. En ufak uyku duzenlizligimde migrenim cok agir. Oyleki bir defa covid doneminde gecmeyince kafami duvara vurmustum belki gecer diye.rabbime sukurler olsun pisman degilim nasip etti. 2 haftaya dogacak nasipse. Ama korkularim had safhada. Ben cok stresli biriyim acaba kolik olurmu acaba cok uyanirmi cok aglarmi diye diye kendimi yiyorum .tek korkum uyuyamassam hic onu ihmal etmekten korkuyorum..yardimci olarak annem olacak yanimda ama ne kadar olursa bizde anneyiz bizsiz olmazki. O yuzden tum fikirlere acigim.hatta ben hastaligimin ilaclarini kullanabilmek icin sadece 40 gun emzirmek istiyroum.kendi sagligimda onemli ben iyi olayimki oda iyi olsun. Ne yapayim mama veririm 40 gunden sonra. Ama ailem o is oyle olmaz meme vermek icin can atacaksin dogunca diyorlar.
Sizin sağlığınız çok önemli, kullanmanız gereken ilaç varsa süt verecem diye sakın ihmal etmeyin ailenizede bakmayın. Sonra siz hasta olsanız el kadar bebeğiniz perişan olur.
Her bebek nasibi kadar emer, mamayla büyüyen tonla çocuk var hiç bunlara takılmayın bile.
Uykusuzluk konusuna gelincede bunalıp çok yorulduğunuz zamanlar olacak ama bilinki her anne bu yollardan geçti ve geçiyor geçmez gibi oluyor ama geçiyor kendinize sık sık hatırlatın. Bu bi süreç ve ben tadını çıkartıcam illa uyuyacağım geceler olacak diyin. Yardım almaktanda asla çekinmeyin, mama alırsa zaten gece eşinle dönüşümlü kalkarsın, 2 aydan sonrada gece kaldırmana gerek yok şekeri düşmez. 12de mama verdin diyelim eşin 4-5te verir bi sonrakini sen verirsin vs, sakin bi bebek olursa böyle ayarlarsın.
Biz eşimle nöbetli çalışıyoruz uykusuzluğa alışkınız kalkarız ne var ki dedik sıfır yardımla zombi gibi aylar geçirdik😄😄
Yahu al yardım işte ne direndin diyorum aman bi daha lohusa olsam nasıl kırıtcağımı biliyorum asdjagav

Bebeğiniz artık çok küçük değil , kilo boy durumu nedir bilmiyorum, güzel yemek yiyor mu bilmiyorum ama hem kendi doktorunuzla hem de bebeğin doktoru ile konuşup emzirmeyi sonlandırmak uygun ise bir plan çizebilirsiniz. Kayınvalidenize de gitmeyiverin iki çocuğunuz var sonuçta . Önemli olan sizin sağlığınız , siz mutlu olacaksınız ki çocuklarınızı da mutlu edesiniz

kendi düşen ağlamaz ama forumda ağlayan çok kadın var. bebeği yaparken kıtır kıtır, sapına gelince mee. yaptınız. zorluklarla başa çıkmak zorundasınız. kaynanaya gitmeyin. mecbur musunuz? mecbursanız onlara kazan kaldırın. evinizde oturun. bebeği bebek arabasına atın gezin. havalar ısınıyor. bol bol gezin. açılırsınız. kaynana ne ya? yıl 2025 hala kaynana zırıltısı çekenler var.

Ben olayları birbirine hiç bağlayamadım ama çok yoruluyorsam gezmeyiveririm ramazan 1 ay oruç tutuyorsanız tutmayın size iyi gelmiyorsa küçük bebeğiniz var. Tutuyorsanızda iftarınızı evinizde yapın yani gitmek mecburi mi? İlaç kullanmak istiyorsanız iyi değilseniz emzirmeyi kesebilirsiniz yavaş yavaş. Zaten emen çoğu bebek memeyle uykuya dalıyor ama bunu kesebilirsiniz tavsiyem ramazandan sonra başlamanız sahur yapılırken zor olur.

Sizden önce 6 yaşında gece yarılarına kadar uykusuz kalıp sabah yedi buçukta kalkmak zorunda olan kızınızı düşündüm. Bizde iftar davetlerine gidiyoruz, çağırıyoruz ama küçük çocuklarımız olduğu için maksimum on gibi dağılıyoruz. Böyle olmayacaksa hafta sonu harici bir yere gitmeyin. Sizde uykusuz kalıyorsunuz üstelik, gün içinde enerji lazımken.

Kayınvalidesine gidince ekstra erken gidiyor iş yükü falan mı çok oluyor acaba. İftardan sonra geç dönüyorlar Belkide
Acaba bebekle iftar hazırlığı zor olur diye 1 saatlik uzaklıktaki kvye gidiyor ordan geri eve gelince geç yatıyor, oradada uyuyamıyor bu yüzden mi ekstra yorgunum diyor ki.

Back
X