- 25 Ekim 2022
- 124
- 50
- 25
- Konu Sahibi ilkkezanne
Ben bittim artık mahvoldum dayanamıyorum lütfen bilen birileri yol göstersin bana. Bebeğim 11 Mayıs'ta doğdu ve 1 ay yoğun bakımda kaldı erken doğduğundan dolayı. Çok zor zamanlar geçirdik çok dua ettim iyileşsin yanıma gelsin bi kucağıma alayım bi emzireyim başka bişey istemiyorum dedim hep. 1 ay sonunda bebeğim iyileşti çok şükür ve hastaneden çıktık ama bebeğim asla memeyi tutamadı beni emmedi bir türlü (göğüs ucum biraz küçük) ben de silikon göğüs ucu aldım ve onunla emzirmeyi başardım çok mutluydum bebek beni emdiği için. Daha sonra göğüs ucu yaralarım başladı ve bugün oldu hala geçmedi. 1,5 aydır her emzirmede ağlıyorum sürmediğim kremler ( lansinoh,garmastan), göğüs kalkanları, gümüş kapaklar, zeytinyağı, kantaron yağı her şeyi denedim. İlk bir kaç gün hafifletir gibi olup sonra aynı şiddette geri dönüyor acılarım. Silikon göğüs ucunu asla bıraktıramadım. Emzirme danışmanına gittim. Yapabileceğim her şeyi yapım ama bebeğim silikonu bırakmıyor ve o bırakmadığı için silikon sadece uç kısmı çektiriyor ve benim acılarım hiç geçmiyor. O kadar mutsuzum ki şöyle güzel bi dönem bana zehir oldu. Yoğun bakımdayken yeter ki emzireyim başka bişey istemiyorum dediğim bebeği artık emzirmek istemiyorum acıkmasın diye dua ediyorum nerdeyse. Bu durum kendimi çok kötü hissettiriyor. İyi bir anne değilim ona süt bile vermek istemiyorum gibi geliyor. 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama 1,5 ayda perişan oldum dayanamıyorum nerdeyse emzirmeden kesicem ona da vicdanım el vermiyor. Çevremdekiler sütünü sağıp ver sadece biberon içsin diyor ama ben anne bebek bağı açısından emzirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten 1 ay yoğun bakımda kaldı ten tene temas falan hiç olmadı 1 ay boyunca biz nasıl bağ kurucaz? Bilen biri varsa yol göstersin lütfen çok zor durumdayım