• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme

esma3a3a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
184
8
96
Bursa
41 gundur sezeryanla dogum yaptım.sagolsun çocuk doktoru mama diye bir tuturdu..benim merka ettigim kızlar göğsünüzden süt ne zaman fışkırıyor..??ben 41 gun oldu bunu tam göremedim.pompayla sağdıgımda fena degil ama sütüm azmı diye merak ediyorum.yoksa bu doktor mama da verin demekle haklımı

mama fikri bence 2.planda olmalı ,ben oğlumda bisüre kullandım sarılıktan dolayı sütüm kaçmıştı.4 ay kullandım ama mama inanışmaz gaz yapıyor ve anne sütünün yerini hiç bişey tutmuyor.dr bıraktırdı sonra çünkü çocuk çok huzursuzdu gazdan..emmeye gelince öyle fıikırmasını fln bekleme ,benimde sütüm hiçbir zaman dışarı akacak kadar olmadı ama emzirdim doyuyordu oğlum hatta 1,5 yaşına kadar emzirdim sonra hamile kalınca bıraktırdım..emdikçe geliyor süt,eğer emzirmezsen kaçıyor..ne kadar çok emerse o kadar çok süt demek..bence doktoru dinleme emzir ,emebildiği kadar emsin sonra doymazsa zaten ağlayıp ister mamayı ek olarak verirsin..doyup doymadıgınıda kilo kaybından anlayabilirsin..

41 gundur sezeryanla dogum yaptım.sagolsun çocuk doktoru mama diye bir tuturdu..benim merka ettigim kızlar göğsünüzden süt ne zaman fışkırıyor..??ben 41 gun oldu bunu tam göremedim.pompayla sağdıgımda fena degil ama sütüm azmı diye merak ediyorum.yoksa bu doktor mama da verin demekle haklımı

Canım herkesin sütü çok gelmeyebiliyor.Benim de sütüm azdı ve yeterli olmadı kızım aç kalmasın diye mama verdim mama ana öğünü oldu ben ara öğün bende sağdım ama etkisi olmadı süt arttırıcılar var dene istersen belki faydasını görürsün inşallah işe yarar.

ya bu fışkırma olayını ben anlamıyorum benim de sütüm fışkırmıyor sadece bazen damlıyor ama bebeğin kilo alımı iyi.. doktorun sana neden mama verdirmek istediğini anlamadım ama kilo alımıyla alakalı olmalı.. kaç kilo aldı 1.5 ayda?

cananım benım bende 3 aylık anneyım taze anneyım anlıcan ama sırf doktorumuz sütün yetmesse mama takvıyesı yap dedı dıye ve cep telı kapalı dıye odaları yan yana olan diğer doktora gectım hıc cekınmeden hatta benı randevularda görup ter ters bakıyo neyse konuya dönım canım bak sütünün yettıp yetmedığını bılemem ama süt fıskkırmaz senden cunkı yenı annesın her dakıka emzırıyorsun kı öyle yapmıyosanda öyle yap ben haftasında deyıstrıdım doktoru cokta memnunum kızım 16 gunluktu dedım yan odadakı doktorr mama takvıyesı dıyor dedı asla sonuna kadar anne sütü o mamaları cok mukemmel gören annelerı annamıyorum onların taze kalması ıcın neler konuluyor son raddeye kadar anne sutu dedı tamam yetmeyenı anlıyorum ama sen emzırdıkce gelıcek tabıkı sendede buyuk fakötr var sureklı takvıye yapıcaksın sut yapıcı seyler yıcek ıcıceksın ben doktorumuza devam etme sebbeım ıkı sebbeptır bır mamaya karsı ıkı bana kesınlıkle entellesıp saat bası emzırme her dakıka emzırıceksın dedı taki 6 aya kadar sonra coocukta dıs cıkarmaya bağlı kılo kaybı olur cocuk anne sutuyle obez olmaz korkma ne kadarsa ıhtıyacı onu alır dedı allah razı olsun uzun oldu ama umarım yardımcı olabılmısımdır sevgılerle :)

kızmı 1,5 yıl emzirdim ama sütüm hep azdı.ilk zamnalar sütüm artsın diye içmediğim şey kalmamıştı.doktor bunu dert etmememi söyledi.sütüm az ama besleyiciymiş.çünkü ilk ay 1.300 gr 2. ay 1000 gr almıştı o azcık sütümle.bazı sütler çok gelirmiş ama yavan olurmuş çocuk kilo alamazmış.şimdi senin çocuğunun kilo alımı nasıl?eğer iyiyse hiç mamaya başlama.kötüyse de sütünü artırmak için süt artırıcı çaylardan iç.fışkırma durumuna çok takılma gerçi kızım sanırım 5 6 aylıkken ağzından memeyi çekmesiyle fışkırıyordu ve çok seviniyordum ama o da 1 2 ay sürdü.kızım 4 aylıkken kilo alımı çok düştü meme manyağıydı ama emmekten çok oynuyordu ve dr mamaya başlattı.kilo alımına dikkat et mümkün olduğunca mamaya başlatma.

sütün azlığı yada çokluğu ile ilgili olabilir kızlar..ben emzirirken bebeğim güzelce çekmeye başladığı zaman yani 2-3 dk sonra fışkırıyor.ama zaten sütüm fışkırıyor bile olsa bebeğim emmek istediği kadar emiyor..o yüzden fışkırmasa da yetsin die du et bence :)

benım doktor asıl psıkolojımı bozdu oyuzden değiştiricem doktoru.cocuk 3300 dogdu.sarılık yüzünden 2950 ye düşünce doktor mamaya baslattı.baslayınca kılo aldı 3500 oldu.mamaya devam dedı.10 gun ıcınde 4 kılo oldu.gene gtııgımdde mamayı gene artır dedı oyle olunca ben sınır oldum ınat eetım mamayı artırmak yerıne azaltım hatta hıc vermedgm zaman oldu.kılo nasıl dıye baktım 4500 kılo oldu gene 9 gunde..sımdı gene 10 gun oldu gıdp tartırıcam artıyosa tamamıyle kesıcemm..

Çok zor oluyor gerçekten, bebek süt dönemindeyken mama vermek... İnsanın içi acıyor. Süt arttırıcıları denemelisiniz bence, ki mutlaka deniyorsunuzdur... Ve sık sık emzirmek, kalkınca, yatırırken, altını değiştirmeden önce, değiştirdikten sonra... Emdikçe süt bezleri uyarılacaktır ve beyne "daha fazla süt lazım" sinyali gidecektir. Hormonlar ona göre üretilecek ve inşallah süt yavaş yavaş artacaktır... Belki çok zahmetli sık sık emzirmek ama bizim en öncelikli işimiz bu, onları en sağlıklı şekilde büyütmek...

ben hamileliğimin ilk 1 ayında 1 günde aralıksız 10 saat emzirdiğimi bilirim.. emzirip yatağına koyardım tekrar ağlamaya başlardı.. çok zor ama hem bebeğin ihtiyacı hemde süt arttırmanın en iyi yöntemi 1 ayın sonunda yavaş yavaş azaldı.

merhaba;

Benim bebegim 3 aylık oldu. maalesef emen bir bebek değildi. bu nedenlede yeni doğan sarılıgına yakalandı. sarılık tedavisinden sonra memeyi alıp emmeye başladı. şimdi emiyor ancak maalesef yeterli sütüm gelmiyor. bebegim emerken aglayıp memeyi agzından atıyor. böyle oluncada mama vermek zorunda kalıyorum aç kalmasın diye. emzirme sonrasında gögüsümü sağdıgımda çıkan süt 10 ml bile olmuyor. üç dört saat ara verdikten sonra sağdıgımda içe 30 veya 40 ml ancak geliyor. o kadar sütle doymamasıda normal geliyor bana. birde benim çocugum günde 5 kere en çok altı kere emiyor. geceleri çok sık uyanmadıgından emzirme sıklıgımızda az. gerçi 3 aylık oldugundan azalmasıda normal deniyor ama bilemiyorum. süt arttırmak için yapmadıgım kalmadı ama maalesef sonuç alamadım. sütümün dolu dolu gelmesi için sekiz veya dokuz saat hiç süt vermemem gerekiyor ancak o zaman gösüsümdan akacak şekilde süt oluyor. önerilerinizi bekliyorum deneyimli anneler.

Back