emzirme ve oruç

bilge38

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
250
151
333
merhaba herkese , 7,5 aylık bir oğlum var , 3 ay dolunca ek gıdaya başladık , şu an yoğurt , çorba , muhallebi , meyveler , sebze yemekleri neredeyse herşeyi yiyor. gün içinde 5-6 kez , gecede 2-3 kez emiyor. Emmesi en fazla 10dk sürüyor , ilk emmeye başladığı anda süt olmuyor 9-10 emmeden sonra geliyor cuk cuk yutmaya başlıyor , ama az da olsa sütüm var sonuçta ve bebeğim anne sütü alabiliyor.

gün içinde eskisi kadar sık emmediği için ve tek beslenmesi anne sütü olmadığı için oruç tutmayı düşünüyorum , bugün tuttum , onun açısından çok şey değişmedi ama kendim için zor oldu dudaklarım daha bir kurudu o emerken ama sonuçta 5 kez emdi tüm gün. oruca devam edip etmemekte kararsızım , benim gibi bebeği çok sık emmeyenler (belkide bu aylarda böyle olması gerekir bilemiyorum) ve zaten sütü çok olmayanlar oruç tutuyorlarmı merak ediyorum.
sizlerde durum nasıl?

Canm benim de kızım 7,5 aylık 18 Aralık dogumluyuz :) ben bu gün tutmadım cesaret edemedim ek gıdayı pek almak istemiyor cok zor yediriyorum hatta emsin diye bugün sadece meyve verdim. Günde 6 kere falan emıyor benimkide en fazla 5 dk

bebeğin zaten ek gıdalar alıyormuş aç kalmaz herhalde ama işte senide azda olsa emdiği için zor olsa gerek benimkide daha 5aylık ama sadece beni emiyo onun için güvenemiyorum yaa tutmuyorum sende sürekli tutma barii canım yaa sağlığındanda olma

teşekkür ederim cevaplarınız için demek ki günde 5-7 kez emmesi az değil zaten çeneleri kuvvetlendi ya daha hızlı emip bitiriyorlar sütü , bebeğim iştahlı evet o aç kalmaz ama o emdikçe beni susuz bırakıyor en iyisi sürekli değil aarada tutmak sanırım

benim kızım da 8buçuk aylık ve gün içinde çok emiyor. Canı sıkılsa beni emiyor. Ek gıdalarla bu aralar arası açıldı ama sütümün gitmesini istemem Allah korusun. Çok su içiyorum. 3-4 litre rahat içiyorum. Su içmezsem sütüm çok azalır diye düşünüyorum. Sonuçta onlar bize emanet ve bize muhtaçlar. Ben bebek bakmanın da bir ibadet olduğunu düşünüyorum ve ben de tutmuyorum. İnşallah sonra yerine tutabiliriz.

benimde 4 aylık oğlum var ve ben oruç tutmuyorum. az emen bebekler demişsiniz zaten bebekler (doktorum bu ay için söyledi diğer ayları bilemiyorum ama) göğüsteki sütün %90ını ilk 4dakikada bitirimiş kalanınıda enfazla 6 dk yani toplamda en fazla 10 dkda bu iş tamam. fazla emerse bu fazlayı daha sonra çıkarır ki oğlum çok kusuyordu şimdi 10 dkdan fazla emzirmiyorum ve 2 saatten önce emzirmiyorum kusma sorunu bitti. yani bebekleriniz az emmiyor, zaten alması gereken süt okadar onu emiyor. yine da herkesin kendi kararı tutup tutmamak.

benim kızımda iki buçuk aylık ama ben tutuyorum yinede.sütüm yetiyo çok şükür zatan sağıp dolaba koyuyorum onuda içiiyorum akşama doğru.RABBM kolaylık veriyo.bence cocuğunuzu mahrum etmedikten sonra tutulabilir.sonradan zor oluyo....

Eşim aile hekimi. Bugün 5 kadın geldi, sütüm azaldı mama verin diye diyor. Yaşadığımız yer küçük ve kadınlar gebe de olsalar emzirseler de hiç düşünmeden tutuyorlar. Eşim de çocuğunuzun rızkından çalıyorsunuz, onu aç bırakacaksanız tutmayın demiş. Dinlememişler, mama ismi sormuşlar. O da, en iyi besin anne sütü, azaldıysa oruç tutmayın, başka diyeceğim yok demiş. 2si tamam demiş. Diğerleri boynumuzun borcu, tutarız demişler.

Şimdi, bebeğe yazık değil mi ama. Burada vicdanlı düşünmek lazım. Ben sevap kazanayım diye bebeğimi sütten mi kesmeliyim... Süt yetmiyorsa, tutmakta ısrar etmek sevap mı kazandırır bilinmez ama bebeği o sütten -bile bile- mahrum bırakmak hiç adil gelmiyor.

resmen içim acıyarak okudum yaa...

bebeğini oruç tutucam cennete gidicem diye aç bırakan kadınları Allaha havale ediyorum...
insanönce niçin Oruç tuttuğunu kavramalı...orucun maaneviyatına hakaret ve haksızlık bence..
ahh insanlarımız çok cahil.çoookk...

3sene önce bizim işyerimizde de 7aylık hamile bir arkadaş oruç tuttuğunu söylemişti..
valla büyük konuştum ama dedim ki,sen oruç tutma günahını Allahım bana yazsın..
artık nasıl üzüldüğümü anladıysa ramazanda oruç tutmadı..tutsaydı zaten ağzına zorla yemek tıkayabilirdim...

“Şüphesiz ki Allah (Azze ve Celle) yolculuk halinde bulunan kimseden orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamileden ve süt emziren kadından da orucu kaldırmıştır.”
(Ebu Davud, Savm: 44, Tirmizi, Savm: 21; İbni Mâce Sıyam: 12)
bu konuda din adamları cok konustu vicdanla alakası yok kendine ve cocuga eziyet olur cunku gunler cok uzun havalar cok sıcak.küçük bebegi olanlar için dıyorum tabi... benım oglum 21aylık oldu emıyor ben ben bıle zorlanıyorum tumakta

teşekkür ederim herkese , zaman ayırıp cevapladıkları için.

bebeği sadece anne sütü alan arkadaşlar vicdanınız öyle bir rahat olsun ki , en güzel şeyi yaparak bebeklerinizi, sadece size muhtaç olan canlıları besliyorsunuz. ve bu nimetten faydalanmak için 2 yıl gibi bir zamanları var , geriye dönüşü telafisi yok bu işin , ama oruç için Allah nasip ederse önümüzde uzun yıllar var ve en önemlisi ORUCUN TELAFİSİ VAR.

benim sorum benim gibi bebeği artık herşeyi yiyen emmeyide azaltmış annelere daha çok . iki gündür tutuyorum ben , aynı düzende emiyor oğlum sütüm azalmadı ama beni daha çok susatıyor bu yüzden yarın tutmuycam , arada tutup , arada tutmuycam. günde toplam 5-6 kere emiyor zaten .

ama bebeğiim sadece anne sütü alıyor olsaydı bunu sormazdım bile. süt miktarı aynı olsa bile neredeyse 16 saat , günün 3te 2si aç geçiyor mutlaka kalitesi düşer , belki besleyiciliği azalır

benimde 3 aylık bi kızım var sadece anne sütü alıyor. ama ben oruç tutuyorum ve Allahıma şükür sütüm daha da arttı. ayrıca Allah sabrını veriyor. zorlanmıyorum. 28 aylık bi oğlum var önceden düzenli yiyemiyordum pek. şimdi 2 kaliteli yemek yemek daha da arttırdı galiba.

bebeğimin karnı doysun sağlıklı beslensin de varsın ben cehennemde yanayım.
gün içinde aldığımz gıdalar süte etki ediyor sonuçta
akşam 9-11 arası ne kadar yiyecek depo edilebilrki
annesi oruç tutan bebekler daha şimdiden egoist yaşamdan nasibini alıyor.sen büyüksün allahım o bebelere yardım et.

Benimde bu ayın 11 inde 3.ay'ını dolduracak bir oğlum var.Ben tutmuyorum çünkü sütüm iyice azaldı.o da beni emmek istemiyor zorluyorum.haliyle mama veriyorum + sütümü sağıyorum 2 saatte bir.Tabi bunun yanı sıra gün içinde sürekli su olsun ara öğünler olsun yiyorum.Çünkü sütüm hep gider diye korkuyorum.Allah gebe ve emzikli kadına tutmama hakkını veriyor.Ben zaten her 3 aylarda 20 güne yakın geçmiş borçlarım niyetine tutuyrdum.Bir dahaki 3 aylarada bunu tutarım.

Benimde bu ayın 11 inde 3.ay'ını dolduracak bir oğlum var.Ben tutmuyorum çünkü sütüm iyice azaldı.o da beni emmek istemiyor zorluyorum.haliyle mama veriyorum + sütümü sağıyorum 2 saatte bir.Tabi bunun yanı sıra gün içinde sürekli su olsun ara öğünler olsun yiyorum.Çünkü sütüm hep gider diye korkuyorum.Allah gebe ve emzikli kadına tutmama hakkını veriyor.Ben zaten her 3 aylarda 20 güne yakın geçmiş borçlarım niyetine tutuyrdum.Bir dahaki 3 aylarada bunu tutarım.

Ben ilkookuldan beri her sene tuttum orucumu.Borçlarımıda ödedim hiç bırakmadım.Benim oğlum 11 aylık.Geçen sene ramazan 9.ayıma denk gelmişti, tutmadım.Bu senede ek besine geçtik ama sütüm azalmasın diye tutmuyorum çünkü hala emiyor.
Eşim hocaya sordu.Emziren ve gebe kadınlar mazeretli sayılıyorlar demiş.
Sütümün azalmaması için tutmuyacağım.İşin sevap ve farz kısmına gelince, 60 gün borç oruç tutacam artık.Zor olacak ama olsun önemli olan benim zorlanmam değil, oğlumun kaliteli bi süt alması.

herkesin düşüncesi kendine. akşam 8- 3.30 arası canım gayette yeniyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…