• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirmeyi mi beceremiyorum??

• Konu Sahibi Konu Sahibi U17
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğim doğduğundan itibaren meme uçlarım yara. Ne denediysen düzelmedi…
3 aydır da aventin gögüs kalkanıyla geziyorum ama faydasız… Bir iyi bir kötü…
Sütüm bol bol… fakat emen bir bebeğim yok… Özellikle 4. Ayından itibaren emmek bizim için bir eziyet oldu… Hava yutuyor… Fışkırırca gelen sütü emebilmek için belki de… Göğüs büyük ve süt dolu onu iç çamaşırının içine sığdırabilmekte zor… Omuzlarım ağrıyor artık kambur olacağım… Spor yapamıyorum… Duş almak eziyet… Halılarım üstüm başım hep ıslak Kızımın ki de öyle...Bir yere çıkamiyoruz Çünki her yer süt oluyor… emmek istemedi göğsünüzü kapatacaksınız o zamana kadar her yer sırılsıklammm… Zaten hep ilk sütü emiyor koyu sütü emzirebilmek için ne taklalar atıyorummm..Psikolojik olarak çöküntü içine sokuyor bu durumlar beni… Aslında yazacak daha çok şey var çektiğim eziyeti anlatabilmek adına…
sanırım yapabileceğiniz en iyi şey sütünüzü sağıp memeyi boşaltmanız.bebiş memeden emerken zorlanıyosa aventin anne memesi ucu formundaki biberon uçları var onunla besleyin bebişi olmazsa.ama ne olur üzülmeyin Allah korusun sütünüz kesilse bugünleri arayabilirsiniz sonra.

sanırım yapabileceğiniz en iyi şey sütünüzü sağıp memeyi boşaltmanız.bebiş memeden emerken zorlanıyosa aventin anne memesi ucu formundaki biberon uçları var onunla besleyin bebişi olmazsa.ama ne olur üzülmeyin Allah korusun sütünüz kesilse bugünleri arayabilirsiniz sonra.

Bilmiyorum ararmıyım... Bebeğimin kilo alımı bu süte nazaran çok iyi olsa tamam diyeceğim daha dayanırım... kilo alımıda çok çok iyi değil... 5 aylık 7200 hatta bu ay zayıflamış...
Ben hep terstim zaten herkes sütüm olsun diye çabalar ben azalsın biraz diye dua ediyorum...

canım gogsunu sagıp son sutu ıcırmeyı denesen
Belkı o zaman kılo alır bebıs
gercı kılosu ıyı annesı
saglıklı olsun da kılo cokta sorun degıl

canım gogsunu sagıp son sutu ıcırmeyı denesen
Belkı o zaman kılo alır bebıs
gercı kılosu ıyı annesı
saglıklı olsun da kılo cokta sorun degıl

Genelde öyle yapmaya çalışıyorum... Zaten birini emzirirken diyerinde ki ilk süt akıyor...
bunu bir de büyüklere anlatabilsem... başka çoçuklar ile kıyaslama yapmasalar olmaz sanki... ama ne çare anlamıyorlarr...

Kafana takma guzelım
bebısının kılosu yerınde masallah
Ek gıdaya gecınce ınsallah bıraz rahatalarsın

Doktora gideceğiz bu hafta ek gıdalar için bakalım ne diyecek... Daha dayanılmaz olursa dolaptaki sütleri kullanıp yavaş yavaş sütten keseceğim :((((

zannedersem bu kadar bunalmanızda etrafınızdakilerin de etkisi var.görümcemin kayınvalidesi de ilk süt açık beyaz su gibi ya, ona bakıp "bu ne biçim süt, böyle süt mü olur" diye diye sütten kestiler kadını.cahillik işte. ne bilirler ilk süt son süt olayını. siz en iyisi arkadaşın dediği gibi ilk sütü sağıp devamını verin meleğe.ama zaten kilosu iyi üzülmeyin. büyükler "bebeğin zayıf" diye diye bunaltmışlar sizi anlaşılan.kapayın kulaklarınızı he deyin geçin bence. emzirmenin keyfini çıkarmaya gayret edin nolur :)

zannedersem bu kadar bunalmanızda etrafınızdakilerin de etkisi var.görümcemin kayınvalidesi de ilk süt açık beyaz su gibi ya, ona bakıp "bu ne biçim süt, böyle süt mü olur" diye diye sütten kestiler kadını.cahillik işte. ne bilirler ilk süt son süt olayını. siz en iyisi arkadaşın dediği gibi ilk sütü sağıp devamını verin meleğe.ama zaten kilosu iyi üzülmeyin. büyükler "bebeğin zayıf" diye diye bunaltmışlar sizi anlaşılan.kapayın kulaklarınızı he deyin geçin bence. emzirmenin keyfini çıkarmaya gayret edin nolur :)

aslında çok takmamaya çalışıyorum... ama bu meme ucumun acısı sütün çokluğu beni bunalttı sanırım... düşünüyorum ve hayırlısı diyorum... Bende böyle çekecekmişim... daayanabildiğim kadar dayanacağım...

mrb bnm yaklasık 3 aylık bir oğlum var.uyku düzeni akşam 9 gibi yatar 12 gibi kalkar sonra 1-1.30 gibi yatar 4 gibi kalkar 5 de yatar 7 de kalkar sonra sabah 9 da yatar 11 gibi kalkar .sonra öğlen 3 gibi yhatar 5 de kalkar sizce bu düzen nasıl.birde çok uzun emiyor hissediyorum göğüsüm boşalmış.çekiyorum(bazen kızıyorum kendime çektiğim için ).ben cekınce biraz ağlıyoır sırtını sıvazlıyom gazını cıkarıuo ve hemen altına dolduruyor.hemen hemen her emmesinde altına yapıyor bu normal mı bazen akşamları günde birkez mama meriyorum yoksa göğüslerim hem acıyor hemde hemen sütlenmıyorum ki ben benim göğüsüm 3-4 saatte sütleniyor ama bebeğim ise bazen saat başı emmek istiyor

mrb bnm yaklasık 3 aylık bir oğlum var.uyku düzeni akşam 9 gibi yatar 12 gibi kalkar sonra 1-1.30 gibi yatar 4 gibi kalkar 5 de yatar 7 de kalkar sonra sabah 9 da yatar 11 gibi kalkar .sonra öğlen 3 gibi yhatar 5 de kalkar sizce bu düzen nasıl.birde çok uzun emiyor hissediyorum göğüsüm boşalmış.çekiyorum(bazen kızıyorum kendime çektiğim için ).ben cekınce biraz ağlıyoır sırtını sıvazlıyom gazını cıkarıuo ve hemen altına dolduruyor.hemen hemen her emmesinde altına yapıyor bu normal mı bazen akşamları günde birkez mama meriyorum yoksa göğüslerim hem acıyor hemde hemen sütlenmıyorum ki ben benim göğüsüm 3-4 saatte sütleniyor ama bebeğim ise bazen saat başı emmek istiyor

Hemen hemen benim bebeğimde böyle uyuyordu... Her emzirme sırasında altıı dolduruyordu... 4 aydan sonra bu değişti.... Ben kırkı çıkmadan yalancı emziğe alşıtırdım... yoksa sürekli emmek istiyordu... şimdi bile ben çekmesem 1 saat memede kalır... yalancı emzik iyi bişey...
Sende yalancı emziği dene istersen...

Hemen hemen benim bebeğimde böyle uyuyordu... Her emzirme sırasında altıı dolduruyordu... 4 aydan sonra bu değişti.... Ben kırkı çıkmadan yalancı emziğe alşıtırdım... yoksa sürekli emmek istiyordu... şimdi bile ben çekmesem 1 saat memede kalır... yalancı emzik iyi bişey...
Sende yalancı emziği dene istersen...

emziği denedimama almıyor ki birkaç kere balla verdim balın tadı bitince atıyor.cahildim bal zehirlermiş bilmiyordum.

emziği denedimama almıyor ki birkaç kere balla verdim balın tadı bitince atıyor.cahildim bal zehirlermiş bilmiyordum.

Belki verdiğin emzik damağına göre değildir... damaklı en küçük boy olan emziklerden dene... Ben uyurken çok rahat etmişimdir... Bebeklerde sürekli emme refleksi var emzik verebilirsin demişti doktorumuz... Emzirme pozisyonuna getirip öyle ver emziği... GAz sancısı içinde iyi diyorlar...İnşallah alışır...
Bizimki ilk aylar emzik ağızından düşünce ağlamaya başlardı... Ben kusara diye nöbetteydim... şimdi ağlarsa veriyorum gece kendi iyice dalınca düşüyor ağzından... Uyanınca da buluyor onu oynuyor..Birde sürekli yan yatır tabi yön değiştirerek daha huzurlu oluyorlar...
Ben ilk günden itibaren yan yatma yastığında yatırıyorum... Hem ben rahat ediyorum hem de bebişim... Dönmüyor... tabi artık dönüyor ama yinede kullanıyorum... alıştı uykusu varsa yan dönüyor başını yaslayacak yer arıyor...

Back