• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme Dönemi ve Diyetim

yazdıklarınızın hepsini okuyamadım fakat hatalı buldum merak ettim bu listeleri size doktormu verdi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet doktor verdi. Hatası nedir?

kibrit kutusu ölçüsü yanlış okadar peynirin vücuda hiç bir faydası olmaz hiç yemeyin daha iyi ekmek her öğünde var buda yanlış birde reçel gördüm hiç gereksiz bir gıda.Kahvaltıda sınırsız peynir,zeytin, günkurusu tüketin ekmeğiniz 1 dilimi geçmesin yemeklerden sonra mutlaka yürüyüş yapın bebeğinizi alın gezdirin öğün aralarını uzun tutun

kibrit kutusu ölçüsü yanlış okadar peynirin vücuda hiç bir faydası olmaz hiç yemeyin daha iyi ekmek her öğünde var buda yanlış birde reçel gördüm hiç gereksiz bir gıda.Kahvaltıda sınırsız peynir,zeytin, günkurusu tüketin ekmeğiniz 1 dilimi geçmesin yemeklerden sonra mutlaka yürüyüş yapın bebeğinizi alın gezdirin öğün aralarını uzun tutun

Verilen listeyle 2 haftada 3 kilo verdim istemediğim halde. Ekmeği de kesersem daha çok vereceğim biliyorum. Ekmeği çıkarmak hep aklımda zaten karatay diyeti yaptım bir ara çok rahattı. Ama şu anda çıkartamam. Reçel, bal ben istedim yine aynı sebepten. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için . Biraz kilo verdikten sonra bakacağım.

sınırlamalar insanı çok zorlar ben karatayı bire bir uygulamadım sadece akşam 7 ye kadar yemek olayı bitiyordu birde kahvaltı öğle arasını uzun tuttum ekmek yerine pirinç, bulgur pilavı veya makarna tüketiyorum kahvaltı ve öğlen yemeğinden sonra bebeğimi dışarı çıkarıyorum yürüyüş yapmış oluyorum böylece.Ben doğuma 80 kiloyla girdim ilk 3 ay 68 e indim kızım 7 aylık olana kadar hiç kilo veremedim zaten diyette yapmadım emzirdiğim için 8 ve 9. ayında 8 kilo verdim ve doğum öncesi kiloma ulaştım fakat karnım sarkıyor pilates yapmadan toparlanmayacak sanırım.Tüm fazla kilolarınızı verirsiniz inşallah.

Umarım veririm bu kiloları.

11:00

1 yumurta
Biraz peynir
Zeytin
Fıstık ezmesi 3 dilim ekmek
Çay

15:00
2 dilim ekmek arasına fıstık ezmesi ve muz
1 bardak süt

17:00

Zeytinyağlı pırasa
Çorba
Salata

20:00
Zeytinyağlı pırasa sadece

Şu anda da çay içiyorum.

5000 adım attım ve 3 lt su içtim.

Sabah ve öğlen bir arada yedim.

12:00. Aşağıdakilerden azar azar yedim . Fazla görünecek ama değil

Yumurta
Roka, dere otu, maydonoz
Biber ızgara
Domatesli keçi peyniri
Patates kızartması
Zeytinli açma
Dereotlu poğaça
Çay

17:00 hala acıkmamıştım ama yedim

Mercimek çorbası
Patates yemeği
5-6 tane istavrit
Salata
1 dilim ekmek

22:00
Sütlaç

4000 adım ve 2 lt su

Merabalar,
Bende Kasım annesiyim, bebeğim 4 aylık şuanda. Emzirdiğim için süt olsun diye yedimde yedim. Doğumdan eve geldiğimde 88 kiloydum, şuanda 93 kilo oldum. Haftaya yüzmeye başlıyorum haftada 3 gün, birde diyetisyene gideceğim. Yazdıklarınız motive etti beni. Benimde sbh geç kalkma problemim var sizin gibi. Sbh eşim gittikten sonra bebeğimi yanıma alıyorum, aralarda emzirme mama vere vere öğlen 12 ye kdr uyuyoruz bebeğimle.Artık erken kalkmak isitoyrum, bebeğimi uyuttuktan sonra kalkayım, kahvaltı yapayım düzenli besleneyim, o uyurken evimle ilgileneyim istiyorum. Birde çok acil kilo vermem lazım, kendime ucuzundan 2 pantolon, 2-3 tane bluz aldım. Bikaç tanede hamile kıyafeti, döndürüp döndürüp onları giyiyorum. Evlendiğim gün (2011 eylül) 63 kiloydum, şuanda 93. Evlendiğim kiloma dönmek istiyorum. Hedefimde ekim ayı, ekimde işe başlayacağım.
Birbirimizi motive edelim, gaza getirelim birbirimizi.

Merabalar,
Bende Kasım annesiyim, bebeğim 4 aylık şuanda. Emzirdiğim için süt olsun diye yedimde yedim. Doğumdan eve geldiğimde 88 kiloydum, şuanda 93 kilo oldum. Haftaya yüzmeye başlıyorum haftada 3 gün, birde diyetisyene gideceğim. Yazdıklarınız motive etti beni. Benimde sbh geç kalkma problemim var sizin gibi. Sbh eşim gittikten sonra bebeğimi yanıma alıyorum, aralarda emzirme mama vere vere öğlen 12 ye kdr uyuyoruz bebeğimle.Artık erken kalkmak isitoyrum, bebeğimi uyuttuktan sonra kalkayım, kahvaltı yapayım düzenli besleneyim, o uyurken evimle ilgileneyim istiyorum. Birde çok acil kilo vermem lazım, kendime ucuzundan 2 pantolon, 2-3 tane bluz aldım. Bikaç tanede hamile kıyafeti, döndürüp döndürüp onları giyiyorum. Evlendiğim gün (2011 eylül) 63 kiloydum, şuanda 93. Evlendiğim kiloma dönmek istiyorum. Hedefimde ekim ayı, ekimde işe başlayacağım.
Birbirimizi motive edelim, gaza getirelim birbirimizi.

Tabiiki. Yediklerimizi , aktivitelerimizi paylaşarak birbirimizi motive edebiliriz. Diyetisyene gittiniz mi hiç?

Pardon gideceğinizi yazmışsınız.

Yediklerime dikkat ettikçe hafiflemiş hissediyorum kendimi.
Yaza kadar 10 kilo vermek istiyorum. Zaten ikinci bebek için çok beklemeyeceğiz. Kilo vermeden asla hamile kalamam.

Ya vereceğim ya vereceğim. Yine gaza geldim :D

Son düzenleme:
Tabiiki. Yediklerimizi , aktivitelerimizi paylaşarak birbirimizi motive edebiliriz. Diyetisyene gittiniz mi hiç?

Pardon gideceğinizi yazmışsınız.

Yediklerime dikkat ettikçe hafiflemiş hissediyorum kendimi.
Yaza kadar 10 kilo vermek istiyorum. Zaten ikinci bebek için çok beklemeyeceğiz. Kilo vermeden asla hamile kalamam.

Ya vereceğim ya vereceğim. Yine gaza geldim :D

Bende gaza geldim, şimdi hemen şurda kilo veresim var:)
Gardrobumun üstünde tam 3 tane koca hurç var, küçük kıyafetlerim dolu içinde. O kadar çok şey varki, bekarken çalışırken bir servet harcamışım. 63 kiloya döndüğümde hepsi olacak işte:)
O kadar şık kaliteli kıyafet varken ben salaş çirkin giyinmek zorunda kaılıyorum. Zaten ne giysem yakışmıyor şuanda:(
Çok aktif bir işte çalışıyorum, toplantılarım, iş seyahatlerim oluyor. Takım elbise, topuklu ayakkabı giymem gereken yerler. Ama ben topuklu ayakkabı bile giyemeyorum şuanda, çünkü kendimi taşıyamıyorum. İnanınki adım atamıyorum topukluyla. Vestiyerde çeşit çeşit topuklu botlarım varken ben bu kış eski püskü düz geniş bir botla gezdim. Aynaya bakmaya foto çekilmeye tahammülüm yok. Off ne dertliymişim, Ben pazartesiye hemen randevu alayım diyetisyene, salı günüde havuza başlayayım. Birde annemlerde kalan koşu bandım var, onuda getireyim, yüzmeye gitmediğim günler koşu bandında yürüyüm.Sporsuz sağlıklı kilo verileceğine inanmıyorum. Verilir ama vucut sarkar. Emzirirken yüzme veya yürüyüşü öneriyorlar.
Kullandığınız Solgarın tabletini bende 1 haftadır kullanıyorum. Evet iştah açar içinde B12 vitamini var, ancak bana çok yaradı. 1 haftadır sütüm arttı. İştahımı açsa bile bırakmayı düşünmüyorum. Sütüm az, ztn mama takvisyesi yapıyorum. Bir müddet tableti kullanmaya devam edeceğim.

Gardrobumun üstünde tam 3 tane koca hurç var, küçük kıyafetlerim dolu içinde. O kadar çok şey varki, bekarken çalışırken bir servet harcamışım. 63 kiloya döndüğümde hepsi olacak işte:)
O kadar şık kaliteli kıyafet varken ben salaş çirkin giyinmek zorunda kaılıyorum. Zaten ne giysem yakışmıyor şuanda:(
Çok aktif bir işte çalışıyorum, toplantılarım, iş seyahatlerim oluyor. Takım elbise, topuklu ayakkabı giymem gereken yerler. Ama ben topuklu ayakkabı bile giyemeyorum şuanda, çünkü kendimi taşıyamıyorum. İnanınki adım atamıyorum topukluyla. Vestiyerde çeşit çeşit topuklu botlarım varken ben bu kış eski püskü düz geniş bir botla gezdim. Aynaya bakmaya foto çekilmeye tahammülüm yok. Off ne dertliymişim, Ben pazartesiye hemen randevu alayım diyetisyene, salı günüde havuza başlayayım. Birde annemlerde kalan koşu bandım var, onuda getireyim, yüzmeye gitmediğim günler koşu bandında yürüyüm.Sporsuz sağlıklı kilo verileceğine inanmıyorum. Verilir ama vucut sarkar. Emzirirken yüzme veya yürüyüşü öneriyorlar.
Kullandığınız Solgarın tabletini bende 1 haftadır kullanıyorum. Evet iştah açar içinde B12 vitamini var, ancak bana çok yaradı. 1 haftadır sütüm arttı. İştahımı açsa bile bırakmayı düşünmüyorum. Sütüm az, ztn mama takvisyesi yapıyorum. Bir müddet tableti kullanmaya devam edeceğim.

Evet öncelik sütte her zaman. Ben ne zamandır içemedim başlayayım tekrar içmeye.

Ayrıca benim de bir tane pantolonum ve hamileikten kalma bluzlarım var. Üzerimde hiç güzel durmuyor.
Benim de güzel kıyafetlerim var. Onlar bana bakıyor ben onlara :D
Vereceğiz bu kiloları. Yardımcımız da emzirmek olacak.

Ayrıca benim de bir tane pantolonum ve hamileikten kalma bluzlarım var. Üzerimde hiç güzel durmuyor.
Benim de güzel kıyafetlerim var. Onlar bana bakıyor ben onlara :D
Vereceğiz bu kiloları. Yardımcımız da emzirmek olacak.

Vereceğiz umarım. Böyle ömür boyu şişko mutsuz yaşayamam ben. Leslie diye bir bayan var, youtubedan açıp denedim bir kere, hafif egzersizleri güzeldi. Seviye seviye, emzirdiğim için en hafifini yaptım. 20 dk falan sürüyor. Koşu bandım gelene kadar onu yapmayı planlıyorum.
Yazılacağım havuzda step aerobikte var ama onlar çok efor istediği için emzirirken yapmakta tereddütlerim var.

13:00

Yumurta
Yarım simit
Fıstık ezmesi
Peynir
Ton balığı
Çay

Ara öğün : ekmek üzeri fıstık ezmesi

20:00

1 tabağın yarısı bezelye yarısı bulgur pilavı
Salata
Ayran

Birazdan da kendime abur cubur tabağı yapacağım. Bugün abur cubur günüm. Yanına da çay.

4000 adım ve 2 lt su

11:30
Yumurta
Peynir
Fıstık ezmesi
1 dilim ekmek
Dereotu
Rezene çayı
Süt

Ara öğün:
Bisküvi
Süt
Muz

17:30

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1395693251.125442.jpg

Bir tabakta bol sebzeli bulgur, bezelye , salata
Ayran

Birazdan sütlaç yiyeceğim.

5000 adım ve 2 lt su

Biraz geç oldu ama dünkü menümü yazayım

Sabah resimdeki kahvaltıyı yaptım. Saat 11 civarı...Peynirin birini yiyemedim. Yeşillik temsilidir. Toplamda yarım tabak yedim.
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396432744.572068.jpg

Ara öğün olarak şunları yedim. 14:00
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396432765.875689.jpg

Geç öğlen yemeği: ton balıklı makarna ve bol salata 17:00

Akşam 21:00 ton balıklı makarna

İşlerim olduğundan sebze yemeği yapamadım.
Bugün de güne gidiyorum bakalım neler yiyeceğim.

Sabah klasik kahvaltımı yaptım. Öğlen diyetisyene gittim. 800 gram almışım. Ama yağ almamışım şükür. Sanırım adet döneminden dolayı ödem var.

Şu anki kilom : 79,5

Öğlen yediklerim: 15:00
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396639612.835027.jpg

Hepsini yiyemedim. Yeşillikleri bitirdim.
Akşam da aynı şeyleri 18:00 da yedim

Az önce de eşimle atıştırdık. Ben sadece 1 parça kivi yedim.
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396639702.644755.jpg

10000 adım ve 2 lt su

Sabah bol proteinli kahvaltımı yaptım.
Akşama misafirm vardı. Öğlen 17 civarında biraz bulgur pilavı ve yoğurt yiyebildim.

Akşam 21:00
Sonbahar çorbası
Bezelye
Kuzu pirzola
Salata
Ayran

Şimdi de çay içiyorum. Birazdan yatacağım.

7000 adım ve 2 lt su.

Sabah kahvaltım 10:30 yine hepsini bitiremedim. Peynir ve zeytin biraz kaldı.

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396776140.760066.jpg

Öğlen yemeği 14:30

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396794040.305689.jpg

Ara öğün 16:30 kahve ve güllü lokum

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396794055.613530.jpg

Bu da akşam yemeği ve son öğünüm. 19:00

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396801329.020675.jpg

Back