• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme Dönemi ve Diyetim

$image.jpg

Bu sabahki kahvaltı böyle.

2 yumurta
Peynir
5 zeytin
2 parça simit
Birer kaşık nutella, fıstık ezmesi, fındık ezmesi
1 kupa rezene

$image.jpg

Bugün geç kalktım. Akşam erken yatacağım için bu son ana öğünüm.
1 ara öğün yapar yatarım.

17:00 =>

Mantar sote
Fırında patates
Sebze salatası
Manda yoğurdu

Saat 16:00 civarında 2 avuç fındık ve süt tükettim.

Sabah herzamanki kahvaltıyı yaptım. 11 gibi

14:00 =>
Kendi yaptığım az şekerli sütlaç

17:00 =>

$image.jpg

Bol soğanlı ve salçalı semizotu kavurma
1 kase manda yoğurdu
2 dilim ekmek

Eki Görüntüle 991701

Bu sabahki kahvaltı böyle.

2 yumurta
Peynir
5 zeytin
2 parça simit
Birer kaşık nutella, fıstık ezmesi, fındık ezmesi
1 kupa rezene

yarin sabahki kahvalti menum:) yumurtalari oyle gorunce sabaha hemen yapayim dedim cok hos sut uretimi icin bi hap kullaniyodun sen bilirsin ama bi zarari olmasin rezene falan tamamda oyle haplara ben bpek guvenemiyorum bugun yararli denilen seyler 5 10 sene sonra zararli diyorlar icime sinmiyo oyuzden

yarin sabahki kahvalti menum:) yumurtalari oyle gorunce sabaha hemen yapayim dedim cok hos sut uretimi icin bi hap kullaniyodun sen bilirsin ama bi zarari olmasin rezene falan tamamda oyle haplara ben bpek guvenemiyorum bugun yararli denilen seyler 5 10 sene sonra zararli diyorlar icime sinmiyo oyuzden

Evet zaten iştahı açıyormuş. Bitirmeye çalışıyorum. Bir daha kullanmayacağım. Rezene zaten müptelası oldum.
Bir iki gündür menü giremiyorum. Oğlum yine diş çıkartıyor. Uykuya hasretim.

Bugün sabah ekmek kızartması yedim. öğlen muz...
Akşam da dışarıda İskender yedik. Başka da bir şey yemedim.

Merhaba hanımlar allahım yavrularımızı bizlere bağışlasın herşeyden önce onların sağlığı diyerek söze girmek isterim
Ben 2011 annesiyim Allah'ın izniyle oğlum 3 yaşına girecek 20 Nisan'da
Bende 64 ile hamile kaldım 4 ayımı 63 ile bitirdim ve doğuma tam 87 kilo ile girdim eve geldiğimde 80 kiloydum sonra kendiliğinden 2 kilo daha gitti bir haftada hastanedeyken çocuk doktorum aynen şunu söyledi sakın süt olsun diye tatlılar yemekler bol tüketme senin için ve bebeğin için gereken tek besin protein ve su dedi
Ben lohusalık döneminde diyete başladım hergün tavuk yumurta ve 5 lt yakın su tükettim oğlum 5. Ayındayken ben 64 kg olmuştum bile
Sütümde gayet sağlıklıydı oğlum ayda 2 kilo alıyordu sadece beni emdiği dönemde
Sütümün dışında hiç bir mama takviyesi yapmadım ver oğluşum tam 2 yaşına kadar doya doya sütümden faydalandı ( maşallah)
Sütün yemekle hiç ama hiç alakası yok bu arada ben taze elmadan şekersiz komposto içerdim hergün

Merhaba hanımlar allahım yavrularımızı bizlere bağışlasın herşeyden önce onların sağlığı diyerek söze girmek isterim
Ben 2011 annesiyim Allah'ın izniyle oğlum 3 yaşına girecek 20 Nisan'da
Bende 64 ile hamile kaldım 4 ayımı 63 ile bitirdim ve doğuma tam 87 kilo ile girdim eve geldiğimde 80 kiloydum sonra kendiliğinden 2 kilo daha gitti bir haftada hastanedeyken çocuk doktorum aynen şunu söyledi sakın süt olsun diye tatlılar yemekler bol tüketme senin için ve bebeğin için gereken tek besin protein ve su dedi
Ben lohusalık döneminde diyete başladım hergün tavuk yumurta ve 5 lt yakın su tükettim oğlum 5. Ayındayken ben 64 kg olmuştum bile
Sütümde gayet sağlıklıydı oğlum ayda 2 kilo alıyordu sadece beni emdiği dönemde
Sütümün dışında hiç bir mama takviyesi yapmadım ver oğluşum tam 2 yaşına kadar doya doya sütümden faydalandı ( maşallah)
Sütün yemekle hiç ama hiç alakası yok bu arada ben taze elmadan şekersiz komposto içerdim hergün

Çok güzel kilo vermişsin.
Konu tatlı olunca bende dur durak yok. Bunu aşmaya çalışıyorum. Hamile kaldığımdan beri bu böyle. Sanırım insülin direncim var.
Umarım kilo verebilirim çünkü bu vücut çok canımı sıkıyor. :(

umarım bi an önce kurtulursun kilolarından.ben daha beter bi haldeyim senden :( haziran annesiyim ben de.diyetisyene gittim geçenlerde ve tam günlük tarzı bişey beni daha fazla motive eder diye gezinirken rastladım seninkine.fotolu menüler süper bu arada :) spor için gebelik eğitiminde egzersizden 1 saat sonra emzirdiğinizde herhangi bir sorun olmaz demişlerdi.ben yapmıyorum şuan,önce baya kilo verrmem lazim,spor yavaşlatıyo bende kilo kaybını.

umarım bi an önce kurtulursun kilolarından.ben daha beter bi haldeyim senden :( haziran annesiyim ben de.diyetisyene gittim geçenlerde ve tam günlük tarzı bişey beni daha fazla motive eder diye gezinirken rastladım seninkine.fotolu menüler süper bu arada :) spor için gebelik eğitiminde egzersizden 1 saat sonra emzirdiğinizde herhangi bir sorun olmaz demişlerdi.ben yapmıyorum şuan,önce baya kilo verrmem lazim,spor yavaşlatıyo bende kilo kaybını.

Evet Haziran Anneleri başlığında yazışmıştık sanki :)
Moralini sakın bozma. Yavaş yavaş gidecek bu kilolar.
Elimden geldiğince fotoğraf çekip koyacağım daha kolay oluyor. Genelde yediğim şeyler pek değişmiyor ama ilham verebilir.
Ben o zaman squat yapmaya devam edeyim. Faydasını görmüştüm.

Bugün tam bir felaketti. Öğlen 2ye kadar bir şey yiyemedim. Dışarıdaydık ve ben mc donaldstan menü yedim. Oh :D
Şimdi de meyve çay felan atıştırdım. Diyet falan yalan oldu.

Bugün yine erken kalkamadım.

13:00 herzamanki kahvaltımı yaptım.

Ara öğün 16:00 => 1 muz,1 bardak süt,kaju fıstığı

Akşam 20:00 => Ton balıklı makarna,ayran

divasatanica senin diyet listen benimkinden baya farklı geldi bana benimkinden fazla benim diyetisyenim peynir ve yumurtayı aynı güne vermiyor ya yumurta ya peynir yiceksin ama ben ikisini de çok seviyorum senin listen daha çok hoşuma gitti çünkü ara öğünler benimkinden fazla benim ara öğünde bir yeşil elma var ekşi sevmem ben de onun yerine sarı elma yiyorum:56::56:

Son düzenleme:
divasatanica senin diyet listen benimkinden baya farklı geldi bana benimkinden fazla benim diyetisyenim peynir ve yumurtayı aynı güne vermiyor ya yumurta ya peynir yiceksin ama ben ikisini de çok seviyorum senin listen daha çok hoşuma gitti çünkü ara öğünler benimkinden fazla benim ara öğünde bir yeşil elma var ekşi sevmem ben de onun yerine sarı elma yiyorum:56::56:

Birkaç gündür hepten saldım.
Yarından itibaren dikkat etmeye devam.
Perşembe günü doktor kontrolüm var. Kesin kilo aldım. Hissediyorum çünkü.

Bugün köy kahvaltısı yaptık sülalece. Akşam da meyve yedim.

topiğin hayırlı olsun canım, benimde 5 aylık bir oğlum var, hemen hemen kilolarımız aynı :) Ancak ben spora başladım. Sabahları yürüyüş akşamları da ya leslie ya da ağırlıkla kol egzersizleri yapacağım. Doktorlar normal doğum sonrası eğer dikiş yoksa hemen bir hafta sonrası spora başlanabileceğini sezaryan sonrası ise 3-4 hafta sonrası başlanmasını tavsiye ediyorlar. Önce kısa yürüyüş ve egzersizlerle sonra aerobik, plates tavsiye ediliyor. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta henüz yeni spor yapmış ve terli iken emzirmemek, çünkü bu sırada süt laktik asit içeriyor ve bebek istemeyebiliyor. Ama dinlenme sonrası sorun olmuyor. Aynı şekilde yoğun ev işi yaptığında koşturup terlediğinde durum aynı aslında.

Bebeğine ve sana sağlıklar dilerim, kilo vermede ise kolaylıklar :8:

saol söyledy,n iyi oldu siporu

Merhaba arkadaşlar,
Kısaca geçen 1 seneden bahsedeceğim. 2012 Eylül ayında hamile kaldığımda 66 kiloydum. Hamilelik döneminde "sen gebesin,iki can için yemelisin" diye diye 30 kiloyu aldırdılar bana. Bel fıtığı başlangıcı da dahil her türlü sorunu yaşadım. Bir tek gebelik şekeri çıkmadı şükür. Doğuma gittiğimde 95 kiloydum. Neyse bin bir türlü sorunla normal başlayan doğumum sezeryanla sonlandı ve oğlumu kucağıma aldım.
Eve geldiğimde 80 kiloydum. 2 ay içinde de 78'e düştüm.

Ve sonra yine emziriyorsun ye diye diye 5 kilo aldırdılar bana.
Tartıda 83'ü gördüğümde artık bir dur dedim ve diyetisyene gittim.

Bana verdiği listeye göre yediklerimi buraya yazmak ve motivasyonumu korumak istiyorum. Diyetisyen kontrol günlerimi de yazacağım.

Emzirdiğim için spor yapamıyorum. Spor sırasında salgılanan laktik asit sütün tadını etkileyebilirmiş.

Öncelikle diyet listesini paylaşayım :

Kalkar kalkmaz 2 bardak su

09:00 =>
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir veya 1 kibrit kutusu peynir ve 1 yumurta
2-3 ince dilim çavdar yada buğday ekmeği ya da haftada 2 kere simit
söğüş sebze,domates,biber,maydanoz,tere,roka,salatalık,marul (yağsız)
3-4 zeytin yada 1-2 ceviz içi
haftada 2 kere 1 tatlı kaşığı bal,reçel yada pekmez

11:00 =>
1 meyve
2 galeta

13:00=>
1 kepçe çorba ve 1 ince dilim ekmek veya 2 ince dilim ekmek
8 yemek kaşığı sebze yemeği
1 kase cacık yada yarım kase yoğurt
bol yeşillik,mevsim salata (yağsız)

VEYA

1 dilim ekmek
2 adet biber dolması yada 5-6 adet lahana sarması yada 8 adet yaprak sarması
yarım kase yoğurt
mevsim salata

16:00=>
1 ince dilim peynir
2 dilim ekmek
söğüş sebze,domates,salatalık,tere,roka vs...

18:30 - 19:00=>
1 kepçe çorba ve 1 ince dilim ekmek veya 2 ince dilim ekmek yada haftada 2 kere 4-5 kaşık bulgur pilavı
4 köfte büyüklüğünde et tavuk veya balık (haftada en az 2 kere) yada 4-5 yemek kaşığı kurubaklagil
yarım kase yoğurt
bol yeşillik,söğüş sebze,salata

21:00 - 21:30 =>
2 orta boy meyve
1 bardak süt yada yoğurt

Bana katılmak isteyen olursa bekliyorum. Her gün düzenli olarak yazmaya çalışacağım.

BAŞLANGIÇ KİLOSU : 78,8 kg (diyetisyene 2 hafta önce gitmiştim ve şu anda 3 kilo vermiş halim bu. 2,2 kg yağdan gitmiş.)

Selammm, bende mayısta doğum yaptım 82 kiloyum ve emziriyorum.Kilodan depresyona girmemek için diyetisyene gittim, canım diyetisyen bana hergün 1 saat yürüyüş dedi, ağır spor yerine geçmez ben yürüyorum duştan sonrada hemen emiyor valla yapışıp.:27: Bide evde koşu bandında yürüyorum oda yanımda salıncağında oturuyor gülüyor :emir_bebek:

Bu sabah 08:30 da 2 kaşık tam buğday unu 1 çay bardağı süt , 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı z.yağı ile teflon tavada akıtma (krep) yaptım. yarım domates 2 sivribiber yarım kibrit kutusu peynir yedim. ayrıca cam demliğe 1 limon sıkıp doğradım üstüne yeşilçay ve biberiye koyup demledim. şekersiz onu içtim.

saat 11:30 da oğlumla 1 armut yedik.Şimdi kalkıp bol bir salata yapıcam. 1 kase yoğurt 6 kaşık kuru fasülye ile 2 kepçe yayla çorbası içicem.

Selammm, bende mayısta doğum yaptım 82 kiloyum ve emziriyorum.Kilodan depresyona girmemek için diyetisyene gittim, canım diyetisyen bana hergün 1 saat yürüyüş dedi, ağır spor yerine geçmez ben yürüyorum duştan sonrada hemen emiyor valla yapışıp.:27: Bide evde koşu bandında yürüyorum oda yanımda salıncağında oturuyor gülüyor :emir_bebek:

Bu sabah 08:30 da 2 kaşık tam buğday unu 1 çay bardağı süt , 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı z.yağı ile teflon tavada akıtma (krep) yaptım. yarım domates 2 sivribiber yarım kibrit kutusu peynir yedim. ayrıca cam demliğe 1 limon sıkıp doğradım üstüne yeşilçay ve biberiye koyup demledim. şekersiz onu içtim.

saat 11:30 da oğlumla 1 armut yedik.Şimdi kalkıp bol bir salata yapıcam. 1 kase yoğurt 6 kaşık kuru fasülye ile 2 kepçe yayla çorbası içicem.

Merhaba

Akıtma iyi fikir. Oğluma da yedirebilirim.

Ben yürüyüş yapamam şu anda ama squat yapacağım.

Bu sabah ekmek kızarttım. Az peynir ve çayla yedim

Ara öğün 1 avuç kavrulmamış badem, 1-2 tane tutku

Akşam yemeği zeytinyağlı pırasa, biraz makarna, yoğurt ve bol salata

Geç kalktım ama erken yatarım sanırım.

Bu sabah klasik kahvaltımı yaptım. Sabah dediğim 12 :D

Ara öğünde ton balıklı sandviç ve rezene çayı yaptım.

Öğlen öğününde zeytinyağlı pırasa, yoğurt ve biraz makarna yedim.

Akşam öğününde de kabak yemeği, ayran ve ekmek.

Bu sabah yine klasik kahvaltımı yaptım. Geçen hafta perşembe günü diyetisyene gitmem gerekiyordu ama kendisi hastanede olmayacakmış , gidemedim. Randevu da almadım henüz.
Zaten pek listeye uymuyorum maalesef. :(

Öğlen

Çorba, kabak yemeği, 1 dilim ekmek ve ayran

Akşam

Etli kurufasülye, pilav, ayran ve bol salata

Sabah 11:00

Yarım simit
Kibrit kutusu peynir
Zeytin
Humana still tea
Ananas+muz

Ara öğün. 14:00

Birkaç burçak bisküvi
1 avuç tatlı badem

Yemek 17:00

Patates kavurma acılı
Yarım paket bisküvi

Akşam yemeği 19:30

Ton balıklı makarna
Salata
Yoğurt
Domates çorbası

21:00

Kayınvalidemin doğum günü olduğu için 1 dilim pasta

Pek güzel şeyler yemedim bugün. Bu arada 8000 adım attım bugün. Oğlumla yürüyüşe çıkmıştı .

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sabah 11:00

Yumurta
Kibrit kutusu peynir
2 dilim ekmek
Birkaç zeytin
Kendi yaptığım yeşil elma çayı tarçınlı

Kahvaltıdan sonra oğlumu hastaneye götürdüm.

15:00 öğle

Kahvaltı yaptım.
3 dilim ekmek
Biraz peynir ve zeytin
Fıstık ezmesi
Azıcık çilek reçeli
Çay

Ara öğün

Bir avuç tatlı badem

Akşam 20:00

Bir tabak zeytinyağlı pırasa
1 dilim ekmek

Son ara öğün

1 elma
1 bardak süt

yazdıklarınızın hepsini okuyamadım fakat hatalı buldum merak ettim bu listeleri size doktormu verdi?

Back