Emzirme derdi

Bu arada biberon lansinoh kullanin aynı meme gibi çekmeden gelmiyor öyle ağzına da akmıyor çaba gerekiyor

Bunu yazdığım için üzgünüm ama 4,5 ay önce doğurdum benim oğlum öldü de emmedi ben de bıktım açıkçası hep sağdım. Dünyanın takviyesini kullandım bira mayası tabletleri çemen otlu solüsyonlar yine de 3,5 ay dayandı sütüm.
Lütfen emziririn, emzirdikten sonra sağın. Biliyorum çok zor ve cinnetli bi dönem ama bebekler için anne sütünün faydaları say say bitmez.
Ha olmadı emmedi diyelim dünyanın sonu değil annelik süt vermekten çok daha fazlası, güzel canınızı sıkmayın

giggles sımdı aklıma geldı manas destanı gıbı uzun uzun yorumlarımdan sonra
doktorum bıberon olarak ya dr browns ya phılıps avent al demıstı hem gaz yapmaz hemde memeden ceker gıbı vagumlaması gerekır bebege en uygun bunlar demıstı ben ıkısınıde aldım phılıps awent de sagma makınası almıstım iliğimi kemiğimi sömürüyordu

En güzel ne zaman emziriyorsun biliyor musun ? Herkes uyuyup, bebekle baş başa kalınca. Ben seni çoook iyi anlıyorum ama kendini boş yere kıstırıp, üzme. Mama vermekten de çekinme. Meme+mama gittim ben uzun zaman. Şimdi ek gıda artık bayağı yiyor ve benim de sütüm tekrar geldi.
Bu arada emzik candır vermemiş olsaydım büyütemezdim. Çenesi gelişti bence emzik emerken

Ben bir biberona 270₺ verdim ama cidden memeyle çok benzerdi. İhtiyacı olan varsa mimijumi şahanedir.

Bebeğim memeyi tutmuyordu silikon uç aldım onla emmeye başladı. Sarılık nedeni ile (bana göre yanlış olmasına rağmen ) çevre baskısı ile anne sütüne ek mama verdim. Mamayı 40 gün sadece çay kaşığı ile verdim asla biberon vermedim. Çok yorucuydu ama dayandım. 2 aylık olunca yatarak emzirme pozisyonunda silikon ucu bıraktırdım. Mamayı da çok minik delikli biberon ile vermeye başladım. Şu an 7.ayımıza giriyoruz mamaya devam da ediyor onu yemeden uyumuyor ama memeyi de çok seviyor hatta artık kendi gelip açıyor emmek için. Herkese kuşağınızı tıkayın bazen iç güdülsek davranmak gerekiyor.

Hiç moralini bozma 3 aya kendimi hiç üzmeseymişim diyeceksin. Benimki tutamazdı hemsireyle tutardı eve gelirdim feryat figan aglardı silikon ucla bile cebelleşirdi sütüm bi yandan az gelirdi mamayla destek mamaya zehir gözüyle bakanlar fln off ne zor günlerdi hatırlayınca darlandım bak:). Neyse önce silikon ucla onu alamadıgı zamanlar sağma ve mama ki 15 gün sonra silikon ucu tuttu sonra 25 günlük flndı yavas yavas silikon ucsuz tutturmaya calıstım bazen becerdi bırakınca geri tutamadı bazen hic tutamadı derken yavas yavas silikon ucsuz teklif ede ede 35. Gün itibariyle memeyi tutabilmeye başladı. Yani üzülme onlar o kadar becerikliler ki yavas yavas o becerileri kazanıyor su anda benimki 6 aylık bak şimdi de ek gıdasi stresi bitmiyor yani ama zaman da geçiyor

Gigglesim seni çok iyi anlıyorum inan ama sen c harfi makas derken yapmaya nasıl alabiliyosa aldırmaya çalış , benimki de ağzına verirken bazen igreniyo sanki zorla ağzına soktuğum oluyo sekilden şekile giriyorum kan ter içinde yer atiyorum zaten emene dei bazen 1 saat suruyo bu durum aslında başka bir bilgi ve tecrübem de yok inşallah senin yavrunda hemen kavrar annesi

Benim oğlum bir ay boyunca hiç emmemişti hep reddetmişti ben o süreçte mama artı sağılmış sütümü verdim. Sonra yavaş yavaş emmeye başladı. Benim ucum da yoktu ve çok yara olmuştu. Sütüm de çok azdı ama sağdığım süreçte sütüm bitmedi. 26 ay emzirdim :) siz denemeye devam edin mutlaka emecektir.

Ve bu kadar ağlama lütfen anlıyorum seni bende sinir oluyorum bazen gerçekten bunalım geçiriyor gibi oluyorum ama sen çok kastın kendini zaten hamilelik boyunca inşallah bunu da atlatacaksin

Öncelikle bol bol ten teması yapın ve pes etmeyin .
Benim bebeğim kuvezde kalınca sütüm yetersiz geldi ve biberona alıştı
Çıktıktan sonra 3 kişi çabaladık tutsun diye yok çocuk meme düşmanı gibiydi .
Neler neler denedim ama bir kere o hızlıca akışa doymaya alıştı emzik de sevmezdi
Bıraktı kendi kendine

İllaki rahat edeceğin bir pozisyon bulursun deneye deneye Allah yardımcın olsun
Bol sütlerin olsun inşallah sağlıkla büyüt

24 saatte 900 ml iyi demek. Saglikli bi anne gunde 700 ile 900 arasi sut uretirmis.
Benim icin ne kadar zordu o günler beni bi anda birakmasi oyle zoruma gitti ki tam 1 ay aglaya aglaya ugrsstim baktim olmuyor biraktim yoksa kalan sutum de gidecekti. Sutunuz suan iyiyse damlaya gerek yok demeyin fazla geliyorsa sagip poset icine koyup tarihini yazip buzluga koyun. Benim kac paketim vardi oyle buzlukta. Cunku sut suan fazla olabilir ama bazi zamanlar az gelecektir. O yuzden sut stoklamaniz kurtariciniz olacak.
Suan iyi diye insan azalmaz ya diye dusunuyor icinden ama oyle olmuyor. Biseye uzuldugunuz an az verim aliyorsunuz boyle zamanlar icin cok degerli o sütler.

Kuzum ya kıyamam size. Bişey diyeyim mi meme-mama değil mesele, mesele karnı tok bebek. Sağ ver, biberonla ver, kaşıkla ver. Bırakmayacak bebek bırakmaz memeyi. Bırakırsa, süt durursa da dünyanın sonu değil, mama verirsin olur biter. Kendinize eziyet ettiğinize değmez. Gerildikçe gider asıl sütün, germe kendini. Tadını çıkar. Millet vır vır konuşur her işe karışır. Salla hepsini.

Beceriksizlikle ilgisi yok kendini sakın yetersiz hissetme çok üzülürsün sonra. Benim bebeğim de sağ mememi alıp sol mememi emmiyordu asla. Neler denedim almıyodu çocuk. En son annemler gitti uç aldı emmeye başladı uçla emiversin nolcak.6 aylık olana kadar uç takıp emzirdim dişleri çıkınca oh ısırmaz derken bianda uçsuz emmeye başladı. 15 aylık hiç mememden ayrılmıyor ben maalesef mama da verdim doktorlar hep burun bükerdi ne ağladım 6 aylık olunca mamayıda bıraktım şimdi hep boşuna üzülmüşüm boşuna takmışım milleti diyorum

Öncelikle gözünüz aydın, sağlıkla büyütün bebeğinizi. Benim bu tarz bir tecrübem olmadı ama kesinlikle ve kesinlikle "süt sağınca kesilir" düşüncesinin doğru olmadığını söylemeye geldim. Abimin eşi, yeğenim bir türlü memeyi alamayınca hemen biberonla emzirmeye başlamış hastanede. Bizim dana bir daha asla emmedi annesini. Yengem sürekli sağdı sütünü ama görseniz üstünde kazak, göğüs bölgesi hep ıslaktı :) Çeşme gibi akardı mübarek. Darısı tüm annelerin başına umarım. Ben 4. ayda kızımda meme reddi yaşadım 2 hafta kadar, gerçekten korkunçtu. Ama üzüldüğümle kaldım, sonradan çözüldü sorun. Siz de kasmayın kendinizi n'olur. Yeni doğum yaptınız, bebeğinize yine kendi sütünüzü veriyorsunuz. En kötüsü emmemekse ne kaybedeceksiniz ki? Bu rahatlıkla yaklaşın bence. Siz gevşeyin, o minik de gevşesin az :)

İlk zamanlar hep o şekilde geciyor benim önceliğim bebeğin doyması olmustu. Emzirmeyi sürekli denedim çok küçük olduğundan yeterince güçlü değil çekemiyorlar 2 ayi bitene kadar sağip verdim arada mama verdim ve emzirdim tabi gün gectikce zaman ilerledikçe sağıp verme azaldı emzirme arttı. Mamada günde bir kaç kez verdim ac kalmasin diye. İyi ki kimseyi dinlememisim bebeğimi ac birakmamisim sarılık dahi olmadi kilo alimi güzel ilerledi. 3 aya girmeden biberonu biraktik tamamen emmeye döndük. alışır vs dediler ama bizde olmadi öyle bi sorun belkide akli karışmıştır 3 farkli biberon kullaniyodum

Kendine sakin yüklenme seninde toparlanmaya ihtiyacin var bu gecici bir durum bebeğin büyüdükçe herşey daha kolay olacak. Bi çok kadin gibi bende eyvah bakamiycam mi ben bebeğimi kafasina girdim ilk haftalarda ama sonra isler yavaş yavaş yoluna giriyor zamana ihtiyaciniz var sadece

giggles canım öncelikle kendini hirpalama,harap etme.Bunun ne sana,ne de bebeğine faydası var.Her bebek ve her anne şahsına münhasır ve özeldir onun için tavsiye değil de kendi tecrübemi anlatım sana.İcinden isine yarar bişey bulabilirsen ne mutlu.Ben emzirme yastığı kullanıyorum bebek yükselip bana yaklaşıo hem o da kendini çok rahat hissedio yastıkta.Yastik benim işimi çok kolaylastirio.Hastanede ben de pek beceremiodum emzirme işini.Nerdeyse her defasında bebek hemsiremi cagiriodum yardıma.Sonra sonra kendim teknikler geliştirip öğrendim.Mememin ucunu değil kahverengi kısmınin tamamını veriorum.İki parmağımla mememi tutarak kızıma veriorum.O da alıştı hemen kapıyo.Ara sıra sağım yapmak durumunda kaldım.Sutun bittiğini ne gördüm ne duydum.Aksine süt sagildikca ve bebek emdikçe gelir.Sutu de biberonla verdi annem meme reddi yaşamadık.Biberonumuz Chicco natural feeling.Kizim aşırı obur bı bebek.Sukur olsun sütüm var ama kızım fazlasını istio.Bu yüzden mama meme beraber gidioruz şuanda.Eger gerek duyarsan mamadan korkma ve üzülme.Cocuk aç kalınca bagiricak,sen açlıktan bagirdigini bilip kendini yiceksin,o üzüntüyle memeyi tutturmaya calisicaksin ne gerek var kendini hirpalamaya.Mamadan uzak dur,sadece meme diyenlere de üzülüp kafanı takma.Herkes sadece anne sütüyle beslemek ister ama olmuosa da dünyanın sonu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…