Emzirirken hangi meyveler yenmeli?

kabızlık bendede başladı ama sanırım yediklerimden ziyade bebiş yüzünden hızlı ve fazla çiğnemememden kaynaklanıyor.

Bu arada beyaz üzüm, dereotu ve havuç ( bunları görebildim sadece) süt yapıyormuş, ancak bunların hepsini aynı anda değil, örneğin beyaz üzümü öğleden önce ve sonra 1 avuç olarak 1 hafta tüketip bir sonraki hafta dereotunu aynı şekilde tüketmek lazzımmış.

Evet bende tein ve kafeinin bebeklerde uykusuzluk yaptığını duymuştum. Sadece hafta sonları en fazla 2 çay bardağı içiyorum, normal zamanlarda sadece o hiç sevmediğim bitki çayları hele o papatya aman yarabbim akıllara zarar burnumu kapatıp soğutup tek nefeste içiyorum:bbo:

ya kıslar abrtmayn bukadr ben cnmn istefğini yiyorum ama meyve yeme alşkanlğm pek yok nerdeyse 2 hafta olcak meyvelk dolu 1 tane bile yememşm ben okdr düşkn değilm meyveye:KK43:(

muz hariç her meyveyi yiyorum. malum havalar soğuk ve bol c vitamini almaya gayret ediyorum. ama kabızlık problemim var ve kuru meyvelerden yardım almaya çalışıyorum.

bulgur kızıma gaz yaptı, belki psikolojik ama ben öyle hissettim. çok sevdiğim bulgur pilavına bir süre veda ettim. pirinçle idare ediyorum. :sinifsinif:

bakliyatlar, lahana, turşu ve kahve tüketmiyorum. çay günde 1 fincan ve oldukça açık.. bol bol bitki çayı, severim de zaten.. bunların dışında herşeyi yiyorum.

haa unutmadan süt bir de.. süt içmiyorum ama peynir, sütlü tatlılar (şeker ve tuz sütteki gazı alırmış sözde) yiyorum bolca..

yine de gazı yok mu kızımın? vaaaar bol bol hem de.. ama ağlamıyor en azından sancıdan..

canım portakal mandalina tarzı meyveler gaz yaptıgından pek yemesen iyi olur. narı ben de cok tüketiyorum. güçlü antioksidan özelliği olduğu için vücudu arındırıyor bol bol ye mevsimi hem.

cashmir pirinç yiyeceğine bulgur yemelisin canım. bulgur gaz yapmaz. aksine içinde çok kıymetli b12 vitamini var. pirinç kilo aldırmaktan başka bi işe yaramaz. bulgur hem vitaminlidir hem sütün artar.

X