- Konu Sahibi white_love
Benim kuzenim mayıs ta doğum yaptıı , o uyanık kalmak için ciklet ciğniyormuş , bir deneseniz belki sizdede işe yarar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sütün bolsa sağ, geceleri biberonla ver diyeceğim ama sütün azalır mı bu sebeple bilmem.
dogru ya bilemedim bak simdi....belki gecis süresi icin, dogar dogmaz mama yiyen bebeklerde var ama
Yinede en Mantiklisi Kocanin basinda durmasi dimi
Bende oyleydim oturarak emziriyordum ama o şekilde uyuyordum gözlerim açık bole olsa sende dikkat et uyuyup bebeği düşürme ve yanında biri olsun asla ve asla yatarak emzirme o daha çok küçük
Evet o bebekler annesinin sütü gelmeyince mama takviyesi alıyorlar kan şekeri düşmesin diye. Misal benim kızım esi uyandırmak en mantıklısı dediğin gibi evet
Benim kuzenim mayıs ta doğum yaptıı , o uyanık kalmak için ciklet ciğniyormuş , bir deneseniz belki sizdede işe yarar
annem gidince ve eşimin nöbette olduğu geceler ne yapıcam diyekorkuyorumEğer yanınızda biri kalıyorsa, ki anneniz kalıyormuş yanlış anlamadıysam, sütünüzü 3 saatte bir sağıp, dondurup saklayabilirsiniz. Yanınızda kalan kişiyle birlikte sırayla bebeğinizi biberonla besleyebilirsiniz, sağılmış sütle. Böylece geceleri sadece 3 saatte bir sağmaya, ve bazı kalkışlarınızda çocuğunuzu beslemeye kalkarsınız. Gecede bir kere 3 yerine 4 saat koyabilirsiniz sağma arasına. Sütünüzün şu an tam anlamıyla geliyor olması gerekir. Yani saat başı beslemek zorunda değilsiniz. Çocuğunuzu doyurup en azından 3 saat idare edecek kadar sütünüz olması gerekiyor. Saat başı emzirmek ilk 3-4 gün gerekebilir, süt tamamen gelmediği için. O süreci geçmişsiniz.
Bir de aklınızda bulunsun, bazı bebekler anne memesini emzik niyetine kullanır. Saat başı deyince aklıma bu geldi. Çocuğunuz doyduktan sonra hala ağzında memenizle uyumak istiyorsa, buna izin vermeyin derim. Göğüs uçlarınızı gereksiz yere yıpratıp, zarar verir bu.
Bence Youtube'den video izleyin yada sadece dinleyin.Yanınıza da su alın.Bebek bakımı ile ilgili veya kozmetik ile herhangi sizi oyalıcak birşeyler izleyebilirsiniz.annem gidince ve eşimin nöbette olduğu geceler ne yapıcam diyekorkuyorum
her zaman oturarak emzirin, yatarak asla.... bir de saat başı niçin emziriyorsunuz? iki saatte bir emzirmelisiniz.. güle güle büyütün bebeğinizi...10 gün önce doğum yaptım. Bebeğim Saat başı emmek istiyor ve gece de gündüz de uykusuz kaldığım için belli bir süre sonra uyukluyorum emzirirken. Allah'ım korusun uyuyakalınca boğulacak diye çok korkuyorum. Emzirirken uuyuklamamanın bir yolu yok mu
Allah ım korusun kollasın, sakın yatarak emzirmeyin, sakın ben bir kez uzandım baktım gözlerim süzülüyor bı daha uyuklasamda oturarak emzirdim, aman sakın yatmayın10 gün önce doğum yaptım. Bebeğim Saat başı emmek istiyor ve gece de gündüz de uykusuz kaldığım için belli bir süre sonra uyukluyorum emzirirken. Allah'ım korusun uyuyakalınca boğulacak diye çok korkuyorum. Emzirirken uuyuklamamanın bir yolu yok mu
Valla bende suan oyle emzırıyorum ama korktum sımdı valla.. Sırtmın agrısından ben oturarak emzıremıyorum yatarak emzırmek bana daha rahat gelıyor ama hıc uyuklamadım sımdıye kadar cok sukur..bende mi bir tuhaflik var bilemedim simdi...
iki cocugumuda ilk haftadan itibaren yatarak emzirdim gecede gündüzde...
hele gece cok rahat oluyordu. saatlerce uyanik kalmiyordum. hele bir süre sonra otomatige bagliyordum :)
gece bebek uyanir ben hemen emzirmeye baslarim ve gözümü kapar uyurum...
ne zaman doymus nezaman cekilmis hatta bana kicini dönmüs bilmezdimm..
uykusuzluk cok cekmedim iki cocugumdada bu yüzden
banada cok söylenirdi dikkat et diye ama bi problem yasamadim ALLAHA sükür... hatta cogu kisiyede tavsiye ettim
Merak etti şuanda da sizinle yatıyorlarmıbende mi bir tuhaflik var bilemedim simdi...
iki cocugumuda ilk haftadan itibaren yatarak emzirdim gecede gündüzde...
hele gece cok rahat oluyordu. saatlerce uyanik kalmiyordum. hele bir süre sonra otomatige bagliyordum :)
gece bebek uyanir ben hemen emzirmeye baslarim ve gözümü kapar uyurum...
ne zaman doymus nezaman cekilmis hatta bana kicini dönmüs bilmezdimm..
uykusuzluk cok cekmedim iki cocugumdada bu yüzden
banada cok söylenirdi dikkat et diye ama bi problem yasamadim ALLAHA sükür... hatta cogu kisiyede tavsiye ettim
hayir, Masallah bi uyudularmi sabahi ediyorlarMerak etti şuanda da sizinle yatıyorlarmı
Ben de aynen böyle emzirdim büyüğü 9,4 Yaşındalar hala bensiz yaramıyorlar büyük oğlan uykudam Uyanıyor küçüğü benle yatıyor
Ne güzel ben malesef başaramadım hala ayni yataktayızhayir, Masallah bi uyudularmi sabahi ediyorlar
büyük 4 kücük 2 yasinda ikisinide on bucuk aylikken kestim sütten
gecen yaza kadar ayni odada ama ayri yataklarda yatiyorduk yani büyük yatakta biz kücükte büyük kiz besikte de kücük kiz :)
bizim icin en güzel cözüm buydu
yazinda oda yaptik ikisine büyük cok sevindi kücükte abladan cesaret aldi
kapilarini aralik birakip koridorun isidinig´da söndürmüyordum ilk aralar sabaha karsi geliyorlardi...
belki sütünüz birden çoğalıyodur ilk emdikten sonra tazyikleniyor süt bebeğiniz yetişemiyodur ağzında doluyodur ben geri çekilip göğsüme basıp ya da peçete koyup yani biraz bekleyip öyle emzirmeye devam ediyordumbnm kızımda öksürüyordu boğazında kalıyordu ama çok içiniz rahat etmiyorsa çocuk doktoru değilde kulak burun boğaza götürün belki farklı acıdan bakıp daha tedbirli olacagınız seyler söyler tabi öncesinde bi sütünüzün tazyiğini kontrol edin bebeğiniz yetişemiyodur yoğunluğuna belki de bnm kızım gibi :))Arkadaslar bdnimde farkli bi sorunum var oglum dogdugundan beridir emerken oksuruyor bogazina kaciyor sutum dogru emzirme pozisyonunda emziriorum ama yinrde oksuruo suanda 2,5 aylik ama istisnasiz her emmede oksuruo her turlu emzirme pozisyonunu denedim ama iise yaramadi dokttor normal dio bans pek normal gelmio gunduzleri nese de geceleri cok korkuorumbende allah korusun agzinda birakcak daha sonrada bogulcak die bide bu cigere kacma olayi varmis haberlere cikio bukac gundur ama benim dikkatimi mama yiyen cocuklarda daha sik oldugu solenio dogru mu bu anne sutu alan cocuk da olmaz denio benim oglumd anne sutu alio yaknizca ama bu bogazina gitmesi beni cok korkutuo tiksnio herseferinde