• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dönemi en az hasarla nasıl atlatabilirim ?

İnşallah yavrunuzu sağlıkla alırsınız kucağınıza. Dediğim gibi biraz görmeyin blraz duymayın bazı şeyleri bu dönemi atlatana kadar. Eşinizle konuşun o da annesi ile konuşsun rahatsız olduğunuz şeyleri
Çok teşekkür ederim inşallah🤲 Kötü değil iyi yönlerine odaklanmakta , bazı şeyleri görmeyip sabretmekte fayda var haklısınız.

Yaşadıklarınız benim de başıma geldi ama başka bir evde kalmak aklıma bile gelmedi. Kanama geçene kadar hep yattım. Düşük riski geçene kadar da öyle ağır bir temizlik yapmadım. Temizlik için kadın çağırdık zaten. Yemeği de kolay şeylerle geçiştirdik o dönem, yeri geldi kahvaltı yaptık. İncilerimiz dökülmedi. Siz de öyle yapmalısınız. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Hem gidip evinde yatayım hem istediğim gibi davransın olmuyor işte. Gidip kendi evinizde kalın işlerinizi eşiniz yapsın.

Arkadaşım da gebeliğinde ayağa kalkmamalıydı kayınvalidesi 10 dakika mesafede olmasına rağmen kendi evinde kaldı. Eşi gitmeden kahvaltısını hazırladı, gün içinde atıştırmaya hep bir şeyler bulundurdu, gelince akşam yemeğini yaptı. Kız da tuvalete kalkıyordu sadece. Yalnız başına da kalınıyor merak etmeyin.

Herkese merhabalar
2 aylık hamileyim.Daha önce düşük yaptım. Bu gebeliğimde de 6. Haftamda lekelenme tarzı kanamalarım olduğu için hiçbir şekilde ev işi yemek vs yapamıyorum.
Kayınvalidemde kalıyoruz kendisiyle bu zamana kadar bir sorunum yoktu ama aynı evde kalmaya başladıkça sıkıntılar çıkmaya başladı.
Hoşlanmadığımı daha önce belirtmeme rağmen sürekli bel altı konuşuyor. Daha çocuk doğmadan 40 ı çıkmadan Mevlüt okuturuz diyor . Ben bir kaç ay geçtikten sonra Mevlüt yapmak istiyorum diyince bozuluyor. Sürekli eşimle ilgileniyor tamam oğludur sever ilgilenir tabiki ama bununki başka bişey.
Sabah eşim işe gitti gelmiş odaya eşyalarını topluyor benim eşyalarım da vardı odada onlara ellemiyor zaten ellemesin afedersiniz çamaşırı vardı eşimin onu katlıyor.Annesinin kuzusu diyor bi yandan.Çay demlemiş dün akşam eşime gelmiş çayı demledim diyo gülüyo sürekli onunla ilgileniyo. Çok sıkılmaya başladım.
Doğumdan sonrada burda kalırsınız sizin evde bakacağıma burda bakarım bebeğe dedi dün. Ben bakarım çocuğuma diyecektim demedim çünkü şimdi burda kalıyorum sıkıntı çıksın istemiyorum.
Taşınma işimiz çıktı birde. Sürekli onun evine yakın biyerden ev tutalım istiyor. Ben ve eşim defalarca istemediğimizi söylememize rağmen.
Taşınırken vs hiçbişey yapamıycam hepsine kv dem yardım edicek. Çok titiz olduğunu idda eder ama bugün tezgah beziyle toz aldı. Çok bunaldım. Keşke evimi temzileyip bir kap yemek yapıp oturabilseydim.
Kendi ailem uzakta. Eşim yardımcı olmaya çalışıyor ev işlerinde ama oda binbir nazla 10 kere söyledikten sonra yapıyor. Temizliğe yardımcı birini çağırırım arada diyorum ama yemeği napıcam?
Şu an kanama vs yok Sadece koku duyarlılığı halsizlik normal gebelik belirtileri var. Ama yine kendimi yorarsam kanama başlarsa bebeğime bişey olursa diye çok korkuyorum. Bu bir dönem geçicek biliyorum ama zor geçiyor benim için. siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?
İster istemez kafama takıyorum bu şekilde davranması beni sinirlendiriyo bir de gelmiş sabah evlenince çocuklar değişiyor anneden uzaklaşıyo diyo. 😒
Ben olsam kesinlikle kv de kalmazdim ki ben de çok şey yaşadım gebeligimin ilk haftalarindan itibaren şiddetli sancı ağrı yaşadım ,koku hassasiyetini her hamile gibi ben de yaşadım üstelik eşim yanımda değildi gorevdeydi , evde temizlik hak getire , yürümekte bile zorlaniyodum . Tuvalete gitmek benim için büyük işti çünkü ağrım sancım vardı. Sonra yoğun bi kanama yaşadım yalnızdım ,hastanede yattım yalnızdım , sonra kendi isteğimle hastaneden çıktım evime geldim . Ne anneme ne kv ne de görevde olan eşime hiç bir şey söylemedim takı eşim yanıma gelene kadar. Valla birilerinden biseyler beklediğiniz sürece o kişilere katlanmak zorunda kalırsınız bunun başka açıklaması yok. Eşiniz de herşeyi yapmak zorunda o evdeki sorumluluğu almıyor diye hayatta evimden çıkıp kendi rahatımı kacirmazdim. Eşinizle konuşun evinize geçin.

Hepinizin dediklerini dikkate alıcam. Çok teşekkür ederim. Sanırım başımın çaresine bakmam gerekiyor. Başka kv de olsa gelip kalmayı aklıma bile getirmezdim ama benimki çok iyiydi ama ne kadar da iyi olsa boşuna dememişler ev ev üstüne olmaz diye.

aynı seylerı bende yasadım .doktor iş yapma dedi ..

gıtmedım kımseye iş yapmadım ama kalktım ihtiyaclarımı gordum baslarda dısardan yemek soylendı kaynanadan aldık sonraa ben yemegımı de yavastan yaptım .
hasta degılsınız kı .kanamanızda yokmuş.
sinirkerşnşz bozulacagına gecın evınıze.

3 aydan sonra lekelenmeleriniz biter muhtemelen koku hassasiyetiniz de geçer ki şurda kalmış 1 ay. 1 ay sıksanız dişinizi kahvaltılık yeseniz evi de afedersiniz bok götürse nolacak? En azından ağzınızın tadı yerinde olur stres yapmazsınız. Ayrıca kayınvalideniz daha napsın, hem kendime baktırıyorum diyorsunuz hem de beğenmiyosunuz gidip kadının evinde kalıyosanız da bazı şeyleri görmeyip duymayacaksınız bi zahmet

Yemek işi çok yormaz oturduğun yerden patates soysan eşin de gelince hemen kızartsa, makarna, pilav, kasaptan köfte , biraz da dışarıdan yeseniz idare edersiniz. Temizlik de haftada bir süpürse eşin. Bilmiyorum ütüsünü filan yapabilir mi genelde böyle ince işler sorun oldu benim hamileliğimde ütü işi kalıyordu bir kenarda yapmak istemiyordum. Bence kendi evine git zihinsel rahatlık da önemli çünkü. Kv ne kadar iyi olsa batıyor bazen insana

Pardonda yatalak hasta mısınız? Çağırın annenizi gelsin ozaman,nekadar uzakta olabilir yani.. Yaranamaz bu erkek anneleri size..

Acilen evinize donmenizi tavsiye ediyorum cunku bu stres sizi daha cok etkileyecek. Evde buldugunuzu yersiniz en azindan kafa rahat olur. Ben asiri mide bulantisiyla gecirdim hamileligimi bi kere bile ne kendi anneme ne de kv ye gttim. Kusa kusa hallettim herseyimi. Ama huzurum yerindeydi. Bu stresle sinirle duracaginiza evinize gidin varsin pis olsun varsin yemek olmasin. Esinizde ekmek arasi bisiler yesin biras o da zorluk yasasin hayatta bazen hersey 4 4luk olmuyor

Malesef evimiz uzak. Doktor ultrason da kanama alanı göremedi. Ama hamilelikle hiçbir lekelenmeyi normal kabul etmiyoruz dedi yerleşme kanamasından hiç bahsetmedi.

E iyi de sen neden abarttın bu kadar o zaman? Bu kadar pimpiriklenmek de iyi değil. Benim de oğlumdan önce bir düşüğüm vardı. Oğlumda da lekelenme olmuştu ve ultrasonda da kanama görülmüştü. Hatta az bir şey (100 m falan) yürüsem lekelenmem oluyordu hemen. Üstelik o dönem şehir dışına atanmıştım ve yola gitmem gerekiyordu (pıhtı bozukluğum var, iğne ve ilaç kullandım hamilelikte). Doktor risk yok artık diyene kadar kendimi yormadım ama böyle hasta gibi de davranmadım. Hatta bir de topallamama neden olan bir bel ağrım vardı (özellikle ilk aylarda) Yemeği eşim yaptı, ben gene iyi kötü temizliği yaptım. Eşim yemek yapmayı bilmiyor olsaydı da yumurta kırar yerdim ama gene de kayınvalidenin evinde kalmazdım. Ne kadar iyi anlaşırsan anlaş, o senin nikah birlikteliği ile akrabalık kurduğun birisi sonuçta. Karşılaştırma amaçlı söylemiyorum bu arada, siz de yapabilirsiniz diye söylüyorum. Yemek yapmayı, temizliği vs çok sorun etmeyin. Varsın bir ay temizlenmesin, çok kirlenmez. Benim oğlum bir günde yapıyor o bir aylık pisliği :)) alıştırın kendinizi yani şimdiden 😅

Ben olsam kvyle hiiç kötü olmazdım. Bırakırdım kafasına göre takılsın. Ama eşimi ince ince işlerdim tatlı dille. Eşim benden yana olduktan sonra kv istediğini desin. Burada önemli olan şikayet eder gibi değil de daha tatlı dille adamı manipüle etmek.

Valla aynı süreçten gectim...ilk gebeğimde kalbi durdu bebegimin karnımda kürtaj oldum bir gece kaldım kayınvalidemde sonrasında yüzüme vuruldu...tekrar gebe kaldım ve 8.haftamda şakır şakır bi kanama geçirdim...hamile oldugumuda kimse bilmiyodu eşimin dışında...doktor tuvalet ihtiyacı dışında ayaga kalkmak yasak dedi...lekelenme içinde aynı durum geçerlidir...20 gun yattım esim evi süpürdü dısardan yedik...bi gün dürüm bi gün lahmacun fln...gecti gitti...kimseye minnet etme bence....evinde yat daha huzurlu olursun sana su an moral gerekiyo

Fazla mı temizlik takıntınız var

Sonuçta çoluk çocuk yok

Eşin gün boyu işte sen de zaten çok hareket etniyorsun ev ne kadar kirlenebilir

Çocuğum ve kedim var evimde haftada bir temizlik yapılıyor çocuk yokken 15 te bir yapmasak da olurdu

Yemeği de eşin halletsin

onun da kolayına gidiyor anasının dizinin dibinde pışpışlanmak zira evde olsanız o sizi pışpışlayacak

Kv bün çok bir olumsuz tavrı da yok gibi idare edin ama yavaş yavaş arada eve gidin vs ki düzeniniz olsun sonra Bebek doğunca da burda kalın yalnız bakamazsın der

Taşınmaya gelince ben hamile iken taşındık

Hem de kendi evimizi satıp kiraya taşındık

Eşim bu süreçte evi sattı kiralık ev buldu evi topladı sabah beni işe bıraktı akşam yeni eve getirdi

Aynı şehirde oturan ailesinin kardeşlerinin vs de bu durumdan haberi dahi olmadı

Kv nin yardımı zorunlu değil kendi göbeğinizi kendiniz kesin

Bu dönem 2-3 aylık bir dönem zaten, bu dönemi dinlenerek evinizde geçirmeniz daha güzel bence.
Bırakın ne diye temizlik yapıyorsunuz , kalsın, gelip yapacak biri varsa da arada gelip yardım etsin, yoksa da salın gitsin evi.

Back
X