• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emziren ve çalışan anneler..Bi sorum var..

eylulum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2007
898
7
118
şimdi kızlar yakında işe başlıcam zorla da olsa meme+ mama gidiyoz. Şimdi sütümü sağıcam ya gündüz kaç saat arayla kaç cc vericez.Hadi mamayı biliyorum 3 saat tok tutarmış ama peki ya anne sütü. Doktor 120 cc 2-3 saat onu tok tutar demişti ama ben şimdi bile her saat başı sütüm olsun olmasın emziriyorum. kendisi de istiyo zaten.ne kadar içtiğini bilmiyorum gerçi ama :) bi tv programında da doktor anne sütü 1 saat sonra mideyi terkeder demişti. Sizler nasıl yapıyorsunuz. bende hem sütü o miktara göre poşete koyup hemde bakıcıya yedirme aralıklarını ona göre sölicem. Sütüm de az zaten söylenilen miktarda çıkarsa ne ala..

ben evde 2 ya da 3 saatte bir emziriyorum,şuan annem bakıyor bebeğe,ona 2 saatte bir beslemesini söylüyorum,aslında mama da aldım,1 kere süt verir bir kere mama veririm diye düşünüyorum...
bir de mama olarak ne kullanıyorsunuz:benim kızım 4,5 aylık Milupa Aptamil 2 aldım...

cnm bebeklere 2saatte bır ver anne sutunu mamada 3saatte bır verılıyo mama olarakta bebekler secıcı bu konuda bırını ıcse dıgerını ıcmezler deneyın hangısını alırsa.

ben evde 2 ya da 3 saatte bir emziriyorum,şuan annem bakıyor bebeğe,ona 2 saatte bir beslemesini söylüyorum,aslında mama da aldım,1 kere süt verir bir kere mama veririm diye düşünüyorum...
bir de mama olarak ne kullanıyorsunuz:benim kızım 4,5 aylık Milupa Aptamil 2 aldım...

sağol canım.peki annen sütü 2 saatte bir kaç cc veriyor. bende bir süt bir mama diye düşünüyorum.benim de kızım 4 ay 25 günlük. bebelac başladım.severek içiyodu. sonra reddetti. tadından sıkıldı diye düşünüp milumil 2 aldım içmedi hero baby aldım onuda içmedi tekrar bebelaca döndüm.anladımki biberondan sıkılmış.

acıkma süresi bebeğe göre değişir benim kızım bazen emmeden 3-4 saat duruyor kilosu da iyi olduğu için o istemeden emzirmiyorum

sağol canım.peki annen sütü 2 saatte bir kaç cc veriyor. bende bir süt bir mama diye düşünüyorum.benim de kızım 4 ay 25 günlük. bebelac başladım.severek içiyodu. sonra reddetti. tadından sıkıldı diye düşünüp milumil 2 aldım içmedi hero baby aldım onuda içmedi tekrar bebelaca döndüm.anladımki biberondan sıkılmış.

tatlım 2 saatte bir 100cc verdiriyorum ben...

şimdi kızlar yakında işe başlıcam zorla da olsa meme+ mama gidiyoz. Şimdi sütümü sağıcam ya gündüz kaç saat arayla kaç cc vericez.Hadi mamayı biliyorum 3 saat tok tutarmış ama peki ya anne sütü. Doktor 120 cc 2-3 saat onu tok tutar demişti ama ben şimdi bile her saat başı sütüm olsun olmasın emziriyorum. kendisi de istiyo zaten.ne kadar içtiğini bilmiyorum gerçi ama :) bi tv programında da doktor anne sütü 1 saat sonra mideyi terkeder demişti. Sizler nasıl yapıyorsunuz. bende hem sütü o miktara göre poşete koyup hemde bakıcıya yedirme aralıklarını ona göre sölicem. Sütüm de az zaten söylenilen miktarda çıkarsa ne ala..

Ben çalışan bır anneyım oglum 3,5 aylık ve 2 aylıkken ıse basladım.
1,5 dan berı calısıyorum. benım oglum 1 defada 100-110 ml içiyo.
ama bazen 130-150 ml. de olabılıyo. gece oglum uyandıgı zaman hem
emzırıyorum. hemde emzırdıkten sonra sutumu sagmaya baslıyorum.
gece 3 defa kalktı dıyelım her kalktıgımda hem emzırıyorum hemde
sagıyorum. sabah ıse gıderken 300 ml. süt bırakıyorum ogluma annem
bakıyodu. ama 1 haftadır kız kardeslerım bakıyo. (ınsanın kendı aılesının
bakması daha da baska guzel oluyo) kardesım 1 kerede 100-110 ml. guzel
ıctıgını soyluyo ve guzel doyuyo. bırdahakı 100 ml yı 2-2,5 saat arasında
ıstıyo. zaten bellı edıyo kendısı acıktıgını. oglen 1 de eve gelıyorum tekrar
emzırıp sut bırakıyorum. (evım ısıme yuruyerek 5 dk.sanslıyım bu yonden)
200ml tekrar bırakıyorum. ve saat 2 de ısıme donuyorum. aksam 17,30-18,00
arası evdeyım. o satten sonrada bebegımı yıkarsam 100ml verıyorum
yıkadıktan hemen sonra ve uyuyo. ama yıkamayacaksam sagmıyorum
hep emzırıyorum. Allah ıma sukur sutum var. 1,5 aydır cok duzenlı sut bıraktım.
insallah 6.ayına kadar yıne boyle guzel sutum olurda doya doya ıcsın saglıklı
beslensın oglum. sureklı ve duzenlı sagarsan sutunu sende bu kadar
bırakabılırsın. Allah kolaylık versın arkadasım. hem hem anne hemde calısan
olmak cok zor. ama alısıyosun.

benimki sütümün birikmesine izin vermiyor nerdeyse sürekli emiyor ama okuldan geldikten sonra sağıyorum 80cc ancak çıkıyor (emdikten sonra) ama oğlum biberon almıyor ağzına bu aralar hiçbir şekilde mamada yediremiyoruz kaşıkla muhallebi falan yiyor okul başladığında okuldada sağmayı düşünüyorum 2-3 saatte bir bişeyle yedirmeye çalişiyoruz

cevaplar için sağolun bişey daha sorucam ben. anne sütünü buzluktan çıkarıp çözdürdük diyelim ama yemedi yada yarısını yedi. kalanını tekrar dondurabiliyomuyuz yoksa çöpemi gidcek o. Çöpe gidiyorsa 1 damlasına bile acırım valla.

Lina sen sütünü nasıl sağıyorsun bende bayramdan sonra çalışmaya başlayacağım ama nasıl hangi pompayla sağacağıma bri türlü karar veremedim. Medelanın elektrikli pilli pompasını almayı düşünüyorum fakat çok memnun kalan da var hiç memnun kalmayanda var ne yapacağımı şaşırdım fikir veririrsen çok sevinirim.

Bildiğim kadarıyla tekrardan kullanamıyorsun. Haklısın 1 ml bile sağarken canımız çıkıyor çöpe gitmesi çok kötü.
cevaplar için sağolun bişey daha sorucam ben. anne sütünü buzluktan çıkarıp çözdürdük diyelim ama yemedi yada yarısını yedi. kalanını tekrar dondurabiliyomuyuz yoksa çöpemi gidcek o. Çöpe gidiyorsa 1 damlasına bile acırım valla.

oh maşallah arkadaşım, ben de sağıp içiriyorum ama ben artık günde 100cc süt ancak yapabiliyorum, sütümü nasıl arttıracağım sizce?

okullar açılınca ben de sağıp bırakıcaktım ama 2-3 gündür azaldı gibi oysa baya sütüm vardı göğüslerim hep sertleşirdi şimdi olmuyor siz de de böyle mi

ben sizler kadar şanslı degilim ben kızımdan 24 saat ayrı kalıyorum hiç göeremiyorum ve emziremiyorum. nöçbete gittiğim zamanlar nöbette 5 saatte bir sagıyorum 150cc falan oluyor. sonra onları dolaba koyuyorum eve getiriyorum bir dahaki nöbette gidene kadar buzlukta kalıyor. ben yokken eşim 2 saate bir 90 cc veriyor ama şimdi kızımız büyüdügü için yetmiyormuş ek olarak günde 1 defa falan bebelac 2 mama da veriyor. öyle geçiriyorlar günü. buzluktan sütü geceden çıkarıyoruz buzdolabının altından çözülmesini bekliyoruz ve iyice çözülünce eşim biberonun içine koyup sıcak suyun içine koyuyor öyle ısınınca veriyor sütü ve diyelimki hepsini içmesi dökülüyor süt valla senağlama tekrar içirmiyoz yada geri dolaba koymuyoruz. işte böyle kızlar.
çalışmak çook zor çalışan anneolmak dünyadaki eenn zor meslek a.s

anne sütü soğuduktan sonra tekrar ısıtılmaz kızlar ben 4 ay sağıp besledim kızımı anne sütü normal termosada konulmaz ama ben cihicco nun termosu var içine biberon konuluyor 5 saat sıcak tutuyor dr. a da sormuştum kullanabilirsin demişti yemezse o termosta sıcaak tutarsanız sütü atmak zorunda kalmazsınız.ben kızım 15 günlükken işe başlayınca kızım 1.5 aylıkken tamaman emmeyi bıraktı. 4 ay biyene kadar sadece anne sütü ile biberondan beslendi sonra azaldı artık yok:((

anne sütü soğuduktan sonra tekrar ısıtılmaz kızlar ben 4 ay sağıp besledim kızımı anne sütü normal termosada konulmaz ama ben cihicco nun termosu var içine biberon konuluyor 5 saat sıcak tutuyor dr. a da sormuştum kullanabilirsin demişti yemezse o termosta sıcaak tutarsanız sütü atmak zorunda kalmazsınız.ben kızım 15 günlükken işe başlayınca kızım 1.5 aylıkken tamaman emmeyi bıraktı. 4 ay biyene kadar sadece anne sütü ile biberondan beslendi sonra azaldı artık yok:((

tebrik ediyorum sizi hiç emmeden 2,5 ay anne sütü vermeyi başarmışsınız, 4 ay bile yetmiştir ona hiç anne sütü alamayanlar var olsun

ben sizler kadar şanslı degilim ben kızımdan 24 saat ayrı kalıyorum hiç göeremiyorum ve emziremiyorum. nöçbete gittiğim zamanlar nöbette 5 saatte bir sagıyorum 150cc falan oluyor. sonra onları dolaba koyuyorum eve getiriyorum bir dahaki nöbette gidene kadar buzlukta kalıyor. ben yokken eşim 2 saate bir 90 cc veriyor ama şimdi kızımız büyüdügü için yetmiyormuş ek olarak günde 1 defa falan bebelac 2 mama da veriyor. öyle geçiriyorlar günü. buzluktan sütü geceden çıkarıyoruz buzdolabının altından çözülmesini bekliyoruz ve iyice çözülünce eşim biberonun içine koyup sıcak suyun içine koyuyor öyle ısınınca veriyor sütü ve diyelimki hepsini içmesi dökülüyor süt valla senağlama tekrar içirmiyoz yada geri dolaba koymuyoruz. işte böyle kızlar.
çalışmak çook zor çalışan anneolmak dünyadaki eenn zor meslek a.s

nöbette süt izni kullanamıyormusunuz çok zor işiniz gerçekten allah yardımcınız olsun

Lina sen sütünü nasıl sağıyorsun bende bayramdan sonra çalışmaya başlayacağım ama nasıl hangi pompayla sağacağıma bri türlü karar veremedim. Medelanın elektrikli pilli pompasını almayı düşünüyorum fakat çok memnun kalan da var hiç memnun kalmayanda var ne yapacağımı şaşırdım fikir veririrsen çok sevinirim.

cnm ben chıcco nun manuel pompasasını kullanıyorum
gayet memnunum. memnun kalanda var kalmayanda
tamamen annenın sut durumuna baglı bence.goguslerın
dolgun ve sutun bol olursa cok guzel sagıyo. ben memnunum.
ama pilli de kullanmadıgım ıcın yorum yapamayacagım.
eger manuelden daha kullanıslıysa onu kullan tabi.

nöbette süt izni kullanamıyormusunuz çok zor işiniz gerçekten allah yardımcınız olsun

yok canım ya süt izni kullanamıyorum yerime bakacak kimse olmuyor nöbetler halinde oldugu için ama sagmaya 1 saat izin veriyorlar 5 saate bir öle işte malesef ambulansta çalışınca öle oluyor

kızlar merhaba. yazdıklarınız çok güzel, tam da benim sorunlarım:) ama başka sorunlarım da var.
dışarılarda rezil oluyoruz işkenceye dönüşüyor uygun bir yer olmayınca, üstümüzü ört emzir, cebelleşe cebelleşe.. e bi de sıcak. çocuk kan ter içinde kalıyo, debeleniyo emiyo emmiyo.. bazen de gazdan, aç olduğu halde saatlerce emmiyo...
ben böyle zor durumlar için sağıp yanıma biberonla alsam diyorum. çok araştırdım da netten falan diyorum ki;
1) en kolay hangi pompayla sağabilirim?
2) ne kadar sağmalıyım? yani şu cc falan mevzuu..
3) nasıl bir biberonla vermeliyim (kauçuk uçlu falan dediler)
4) o sütü nasıl muhafaza edeceğim? buzdolabında? hani hemen yanımıza alıp çıkacakken ne yapmalıyım?. içmelik hale nasıl getiririm?
5) bu arada bir daha beni emmezse, alışırsa biberona?
6) süt derin dondurucuda daha ilerisi için, yada bi hastalık falan durumlarında (Allah korusun) kullanmak üzere nasıl muhafaza ediliyor?

bütün bunlar konusunda yardımcı olabilirseniz çok çoooook sevinirim..

hepinize sevgilera.s.[/QUOTE]

Back