• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren anneler için diyet listemi veriyorum

mss_pucca

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
69
1
298
İstanbul
Bugün gittim diyetisyene bu listeyi verdi .Umarım faydalı olur .

Uyanınca 1 bardak ılık suya kabuk tarçın,1-2 damla limon,biraz bal (Enerji verir)

Öğünler arasında 2 buçuk saat olacak.Kahvaltı saati değişken olduğu için ona göre ayarlanıcak öğün saatleri.

9:30 da kahvaltı varsayarsak:

*Şekersiz çay(ne çayı olduğu farketmez),
*2 dilim peynir(tuzsuz),
*3 adet etimek/galeta/grissini/kızarmış light ekmek,
*4 adet erik kurusu(çok önemli),
*mevsim yeşilliği,
*3-4 adet badem/ceviz yada zeytin

ARA ÖĞÜN:saat 12 : 00

*1 su bardağı yağsız süt(ılık ve tarçınlı),yoğurt(içine keten tohumu/tarçın/çörek otu)kefir (light ya da 1 bardağın yarısı sulandırılmış)ayran(tuzsuz) BUNLARDAN BİRİ SEÇİLECEK

*3-4 Adet badem/ceviz yada zeytin(tuzsuz)

ÖĞLE: 14 : 30
*1 Kase çorba yağsız ve tuzsuz
*5-6 kaşık sebze yemeği ya da sadece salata,yada yemek +salata yada sadece sebze yemeği(salata yağsız tuzsuz)
*1 kase yoğurt
*1 adet etimek

ARA ÖĞÜN: 17 : 00
*1 KASE YOĞURT
*1 ADET TAZE MEYVE

AKŞAM: 19 : 30
*Doyana kadar sebze yemeği(etsiz)
*1 kase yoğurt
*salata

Bundan sonra yatmadan önceki ara öğün sadece eğer açlık hissedilirse yapılacak.acıkmadıkça yapılmıcak.

ARA ÖĞÜN(AÇLIK)

*1 ÇAY BARDAĞI LEBLEBİ
*1 ÇAY BARDAĞI YAĞSIZ SÜT
*2 ADET MEYVE
*3 BADEM

Günde 2,5 litre su. Tuz kaçtığımız şey olucak. bu bir haftalık liste.Haftaya et ve yumurtanın dahil edileceği liste olucak tabiki vücuttan ne gittiğine bakılarak. Emzirenler için diyet listesidir.

/ İŞARETİ YADA ANLAMINI TAŞIR.

Son düzenleme:
Çok güzel bi menü siz uygulaya bildiniz mi ne durumdasınız bebeğiniz kaç aylık

Bebeğim 3 ay bir haftalık . Doktor aslında 6 aydan önce tavsiye etmiyoruz dedi ama listeyi de yaptı. Uyguluyorum demiyim de uygulamaya çalışıyorum diyeyim. Çevremden sütün azalır baskısı çok olunca listenin zaman zaman dışına çıktım.Ama asla ekmekler hamur işleri şeklinde değil.Mesela akşam yemeğime biraz tuz attım.akşam çay içen bir aileyiz ..Bitki çayımın yanına akşam için hiç bir şey yok mesela listede.Ben çayımla erik kurusu yedim .Bu şekilde bozdum sadece.. Başka da değişiklik yapmadım. Üstelik bu hafta regl oldum bir yük te böylece kalkınca kendimi daha hafif hissettim. Hala devam ediyorum yaptığım değişikliklerle.. Çarşamba gidicem bunları anlatıcam sanırım bana içinde et,yumurta olan yeni bir liste hazırlıcak .

Gelişmeleri yazıcam ..

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,
Geçen hafta pazartesi gitmiştim diyetisyene ve bana yukardaki listeyi yapmıştı.Ben sadece akşamları çayın yanında helva yada erik yiyerek bozsam da genel hatlarına hep uydum.Ve bugün(çarşamba) tekrar gittim diyetisyenime.Olanları anlattım neler yediğimi .Tekrar ölçüm yaptı ve 1 kilo 200 gr zayıflamışım.Ama hergün 3 litreyi geçiyor içtiğim su ve salı-perşembe step yapıyorum..Doktor tam uymadığım halde sonucu beğendi ve yeni bir liste verdi.

Yine saatlerini siz ayarlayın.

UYANINCA ılık suya tarçın,limon ve bal karışımı bir bardak

SABAH: 09: 00

*1 çay bardağı yağsız süt(ılık ve tarçınlı)
*2 dilim az yağlı ve tuzsuz peynir / bazen diğer 1 dilim yerine yumurta yenilebilir ama haftada 2 defayı geçmicek
*1 adet galeta
*3-4 erik kurusu
*mevsim yeşilliği
*3-4 adet zeytin/ceviz/fındık/badem

ARA ÖĞÜN: 11: 30

*1 çay bardağı süt/yoğurt/kefir(en önemlisi ve tercih edileni kefir olmalıymış)
*3 adet erik kurusu

ÖĞLE: 14: 00

*(100GR) 4 adet kadar köfte(et/balık/tavuk olabilir) (kızartması hariç her türlü)
*4-5 kaşık sebze yemeği
*salata yağsız tuzsuz
*1 adet galeta

ARA ÖĞÜN: 16: 00

*1 Kase dolusu meyve kompostosu (şekersiz)

AKŞAM: 19: 30

*1 kase çorba
*100 gr et/balık/tavuk yada 2 dilim peynir yada 2 adet yumurta yada 1 tabak baklagil
*1 kase yoğurt

ARA ÖĞÜN:

*1 su bardağı yağsız süt

NOT: / İŞARETİ YADA ANLAMINA GELİR.SÜT,YOĞURT VE PEYNİRİMİZ MÜMKÜN OLDUĞUNCA YAĞSIZ TUZSUZ OLACAK.YEMEKLER AZ YAĞLI VE TUZSUZ OLACAK.ETİ SEBZE YEMEKLERİNİN İÇİNDE DE KULLANABİLİRSİNİZ O ZAMAN AYRIYETEN SEBZE YEMEĞİ YEMEK YOK TABİKİ . ET YOKSA ALTERNATİFLERİ PEYNİR YADA YUMURTA YADA BAKLAGİL OLACAKTIR.. BU ANLAMDA ÇOK GÜZEL BAKLAGİL TARİFLERİ VERİYORUM.ET YERİNE ÇOK GÜZEL BİR ALTERNATİF OLACAKTIR.

(MELEK PROGRAMINDAN ALINTILARDIR)
DÜŞÜK KALORİLİ TOK TUTAN KURUBAKLAGİL SALATASI
Malzemeler;
1/2 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 çay bardağı haşlanmış nohut
100 g taze lor peyniri
1 çay kaşığı kimyon
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı çok iri dövülmüş ceviz
Göbek marul
Salatalık
Tatlı kırmızı biber
Taze roka yaprakları
Taze nane
Taze maydanoz
Domates
Taze fesleğen
Közlenmiş tatlı kırmızıbiber

Yapılışı;
Haşlanmış yeşil mercimek ve nohut az zeytinyağı ve kimyon ile marine edilerek bekletilir.
Geniş bir kâseye göbek marul, salatalık, tatlı kırmızıbiber, taze roka yaprakları, taze nane,
taze maydanoz, domates, taze fesleğen düzgün şekillerle doğranır ve üzerine kimyon ile marine edilmiş
yeşil mercimek ile bulgur serpiştirilir. En üste de iri dövülmüş ceviz ile şeritler haline getirilmiş
közlenmiş tatlı kırmızıbiber ve 100 g taze lor peyniri kalan zeytinyağı ile harmanlanarak eklenir, servis edilir.

YAĞ YAKAN NOHUT ÇORBASI

Malzemeler;
1 kase haşlanmış nohut
1/2 pırasa
1 kase kereviz sapı
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Kimyon, pul biber, karabiber
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytin yağı

Yapılışı;
Haşlanmış nohuttan 1 kaseyi bir tencereye ekleyin, üzerine yarım pırasa, 1 kase kereviz sapları, 1 adet kuru soğan,
4 diş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal koyup içeceğiniz kıvama göre suyunu ekleyin. Sonra az kimyon, pul biber,
1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve karabiber ile blenderdan geçirin. Her akşam yemeği yerine 1 kase
bu çorbadan içtiğinizde yağ yakımınızı hızlandığını göreceksiniz.

DEREOTLU KURUBAKLAGİL PİLAKİ
Malzemeler;
1/2 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 çay bardağı haşlanmış kurufasulye
1 çay bardağı ince kıyılmış taze maydanoz
1/2 çay bardağı ince kıyılmış taze dereotu
1 adet ince kıyılmış kırmızı kuru soğan
1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırımızı pul biber

Yapılışı;
Tüm malzemeler derin bir kasede harmanlanır ve herhangi et, tavuk veya balık yanında servis edilir.
İsterseniz bunu, 150 gram somon filetoyu da fırında pişirip. Sonra tabağa somonu koyup yanına
hazırladığımız pilakiyi de ekleyerek servis edebiliriz.

HIZLI KİLO VERDİREN YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı taze kereviz sapı
1 adet kırımızı kuru soğan
1 adet taze tatlı kırmızıbiber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı et/tavuk suyu
Yapılışı;
Malzemeler tencereye konur pişirilir ve mutfak robotundan geçirilir.

Öncelikle hayırlı olsun evladınız olmuş ve 3 aylık - Allah analı babalı büyütsün.
Şimdi size iki soru soracağım:
1) İlk listeye başladığınızdaki kilonuz?
2) Boy kaç?

Bu soruları sorma sebebim diyetin kişiye özel olması ve bu listeyi ancak benzer boy ve kiloda olanların uygulayabilmesi...
Bir de benim bir arkadaş var doğum kiloları var ama çocuğu 1 yaşına yakın, belki ona da veririm listeyi çünkü kilo vermeyi çok istiyor.

Bebeğim 3 ay bir haftalık . Doktor aslında 6 aydan önce tavsiye etmiyoruz dedi ama listeyi de yaptı. Uyguluyorum demiyim de uygulamaya çalışıyorum diyeyim. Çevremden sütün azalır baskısı çok olunca listenin zaman zaman dışına çıktım.Ama asla ekmekler hamur işleri şeklinde değil.Mesela akşam yemeğime biraz tuz attım.akşam çay içen bir aileyiz ..Bitki çayımın yanına akşam için hiç bir şey yok mesela listede.Ben çayımla erik kurusu yedim .Bu şekilde bozdum sadece.. Başka da değişiklik yapmadım. Üstelik bu hafta regl oldum bir yük te böylece kalkınca kendimi daha hafif hissettim. Hala devam ediyorum yaptığım değişikliklerle.. Çarşamba gidicem bunları anlatıcam sanırım bana içinde et,yumurta olan yeni bir liste hazırlıcak .

Gelişmeleri yazıcam ..

1200 çok güzel diyetinin devamını diliyorum takipteyim seni kilolarından kurtulup çıtır anne olman dileğiyle

Öncelikle hayırlı olsun evladınız olmuş ve 3 aylık - Allah analı babalı büyütsün.
Şimdi size iki soru soracağım:
1) İlk listeye başladığınızdaki kilonuz?
2) Boy kaç?

Bu soruları sorma sebebim diyetin kişiye özel olması ve bu listeyi ancak benzer boy ve kiloda olanların uygulayabilmesi...
Bir de benim bir arkadaş var doğum kiloları var ama çocuğu 1 yaşına yakın, belki ona da veririm listeyi çünkü kilo vermeyi çok istiyor.

Çok teşekkür ederim . Diyetisyene gittiğimde 71.6 çıktım sabah aç karnına..sonra ki hafta gittiğimde 70.1 çıktım. bu hafta ise 69 oldum.Ama diyetime internet sitesinden kalori hesabı ile devam ediyorum.Listeye de uyumlu olarak . Boyum ise tam 160.

Umarım herkes fazla kilolarından kurtulur .

Bu arada diyet yapan hanımlar aklınızda bulunsun kuru erik tam bir mucize . Metabolizmayı çalıştırıyor.Sabah ve akşam 3 er tane yiyorum.Bence diyetin en önemli parçası bu ..Yılbaşında diyetimi bozmama rağmen kilom azalmaya devam ediyor. kalori hesabı çok önemli mutlaka yediklerinizi gün gün yazın kalorilerinizi hesaplayın. İnsan ona göre ayarlıyor kendini ..
Tabi spor da yapın . Ben iki gün aerobiğe gidiyorum.2.dönem çalışacağım iiçin evde jullian la çalışacağım. spor çok faydalı ..Eğer kalori hesabı yaparsanız netten sporun değerleri ne kadar etkilediğini görürsünüz..

Herkese başarılar

Merhabalar öncelikle bebeğiniz hayirli olsun güle güle büyütün. Benimde 6 aylık bebegim 2 gun once diyetisyene gittim .aslinda listemiz benziyo ama farklılıklar var. Kuru erikten hic bahsetmedi evde de var aslında organik hemde. Yeşermemi bende sabahları ki ac karnına mı yoyorsunuz acaba bide süt te azalma oldumu şimdiden tesekkurler

Merhabalar öncelikle bebeğiniz hayirli olsun güle güle büyütün. Benimde 6 aylık bebegim 2 gun once diyetisyene gittim .aslinda listemiz benziyo ama farklılıklar var. Kuru erikten hic bahsetmedi evde de var aslında organik hemde. Yeşermemi bende sabahları ki ac karnına mı yoyorsunuz acaba bide süt te azalma oldumu şimdiden tesekkurler

İlk yaptığım diyette sütte azalma oldu.Bu yüzden ikinci listeyi verdi doktor.ALternatifleri çoğaltınca et yerine sebze yada yumurtalı yiyecekler gb o zaman süt azalmıyor. Erik varsa evde yiyin bence . Ben listeye dört dörtlük uymuyorum ama diyeti bozacak şekilde hamurla da beslenmiyorum. Siz kendinize göre ayarlayın kendinizi. sabhları aç karnına dediğiniz ılık suya limon tarçın ve balsa evet aç karnına .

Bir deneyin sonra kendi kendine şekilleniyor hayatınız .

$image.webp
İlk yaptığım diyette sütte azalma oldu.Bu yüzden ikinci listeyi verdi doktor.ALternatifleri çoğaltınca et yerine sebze yada yumurtalı yiyecekler gb o zaman süt azalmıyor. Erik varsa evde yiyin bence . Ben listeye dört dörtlük uymuyorum ama diyeti bozacak şekilde hamurla da beslenmiyorum. Siz kendinize göre ayarlayın kendinizi. sabhları aç karnına dediğiniz ılık suya limon tarçın ve balsa evet aç karnına .

Bir deneyin sonra kendi kendine şekilleniyor hayatınız .

Bende dıyetısyene gıttım bebegım7 aylık ama benım dıyetım sızınkıne gore cıdden az sızınkı daha doyurucu ama kızım ek gıda aldıgı ıcın sut yetme derdı yok tabı sutun kalıtesı önemli

Son düzenleme:
slm ben pzt listenizi uygulamaya başladım sanki göbeğimde düzleşme var gibi.bebeğim 3.5 aylık. bu arada diyete 68.5 kiloyla başladım 60 olmaya çalışyırum. boyum 1.69.önümüzdeki pzt sonucu yazarım inş. bu diyet listesini yayınladığınız için sağolun. ben de bebekten fırsat bulup diyetisyene gidemiyordum.

Eki Görüntüle 923326

Bende dıyetısyene gıttım bebegım7 aylık ama benım dıyetım sızınkıne gore cıdden az sızınkı daha doyurucu ama kızım ek gıda aldıgı ıcın sut yetme derdı yok tabı sutun kalıtesı önemli

Evet sanki benim liste daha alternatifli ve rahat uygulanabilir gb ama sizinki ile de genel hatlarıyla aynı sayılır aslında .. Ek gıdaya geçmiş olmanız da önemli bir etken .. Ben ek gıdaya geçince zayıflama amaçlı bitki karışımları içicem ama şimdi içmek istemiyorum . Sizin kilonuz boyunuz kaç ?

slm ben pzt listenizi uygulamaya başladım sanki göbeğimde düzleşme var gibi.bebeğim 3.5 aylık. bu arada diyete 68.5 kiloyla başladım 60 olmaya çalışyırum. boyum 1.69.önümüzdeki pzt sonucu yazarım inş. bu diyet listesini yayınladığınız için sağolun. ben de bebekten fırsat bulup diyetisyene gidemiyordum.

Hadi bakalım başarılar dilerim :) ama akşamları da mekik çekin . youtube da 8 dk karın egzersizi yapıyorum ben .. Çok güzel .

öneriniz için teşekkürler haftaya yürüyüşe başlayacağım ardından da bu hareketleri yapmak iyi olur.

Evet sanki benim liste daha alternatifli ve rahat uygulanabilir gb ama sizinki ile de genel hatlarıyla aynı sayılır aslında .. Ek gıdaya geçmiş olmanız da önemli bir etken .. Ben ek gıdaya geçince zayıflama amaçlı bitki karışımları içicem ama şimdi içmek istemiyorum . Sizin kilonuz boyunuz kaç ?

Boyum 165 kılom 69 şuan. Ben dıyetıme devam edıyorum ancak benım dıyetısyenım yesıl cay dısında cok fazla bıtkı cayına yuklenme dedı . Sute gectıgı ıcın etken maddelerı bebege yanlış etkı edebılırmış. Bebegın uykusuzlugu huzursuzlugu olabılır . Sızın dıyetısyenınız bu konuda bır sey soyledımı ? Bırde sızın dıyetınız kaç kalorı ? Benımkının kac kalorı oldugunu sormayı unutmuşum

Boyum 165 kılom 69 şuan. Ben dıyetıme devam edıyorum ancak benım dıyetısyenım yesıl cay dısında cok fazla bıtkı cayına yuklenme dedı . Sute gectıgı ıcın etken maddelerı bebege yanlış etkı edebılırmış. Bebegın uykusuzlugu huzursuzlugu olabılır . Sızın dıyetısyenınız bu konuda bır sey soyledımı ? Bırde sızın dıyetınız kaç kalorı ? Benımkının kac kalorı oldugunu sormayı unutmuşum

Ben sadece yeşil çayı sormuştum o da günde iki fincandan fazla tuketme dedi.ben listemin kalorisini sordum yaklaşık 1500 dedi..ama ben netteki kalori sitesine yediklerimi girdigimde herzaman 1500 u bulmuyor..bulmasa iyi olur zaten.. :)

selam. Bugün diyete başlayalı tam 1 hafta oldu 1.400 vermişim. Yalnız ben 1 öğün uyamadım diyete yemeğe davetliydik.bir de kuru erik yerine kuru kayısı yedim. bunun dışında bire bir uydum. geçen hafta dizimi incittiğim için hiç spor yapamadım. bu hafta dizim biraz düzeldi inşallah bu hafta sporla daha iyi sonuç alırım

selam. Bugün diyete başlayalı tam 1 hafta oldu 1.400 vermişim. Yalnız ben 1 öğün uyamadım diyete yemeğe davetliydik.bir de kuru erik yerine kuru kayısı yedim. bunun dışında bire bir uydum. geçen hafta dizimi incittiğim için hiç spor yapamadım. bu hafta dizim biraz düzeldi inşallah bu hafta sporla daha iyi sonuç alırım

Çok iyi veriyorsunuz valla tebrik ederim .Benim de 68 i görmeme ramak kaldı .. Ben de geçen hafta spora yetişemedim biraz hantal bir hafta geçirdim .Ama bu hafta tam hız devam ..Geçmiş olsun bu arada ..

Çok iyi veriyorsunuz valla tebrik ederim .Benim de 68 i görmeme ramak kaldı .. Ben de geçen hafta spora yetişemedim biraz hantal bir hafta geçirdim .Ama bu hafta tam hız devam ..Geçmiş olsun bu arada ..

tebrik ederim çok azimlisiniz maşallah :) ben de bu hafta dünya kadar misafir ağırlamama rağmen diyeti bozmadım hiç. yalnız hala spora başlayamadım. Sadece dün spor yaptım. bu arada bahsettiğiniz egzersizde boynunuz ağrımıyor mu ?

Back
X