Bebek Beslenmesi Emzik Temizliği Konusunda Yardım???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merakli_misafir

Milky Mommy Fresh&Daily
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
1.405
6
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Emzik temizliği konusunda kafam çok karışık. Normalde emzikler her kullanımdan önce 10 dk. kaynatılmalı diyor doktorlar. ama bu her zaman mümkün olmuyor. çocuk ağlarken emzik lazım oldugunda dur 10 dk. bekle kaynatayım da geleyim diyemiyorsunuz doğal olarak. bir kere agzına sokup çıkarsa bile de kullanılmış sayılıyor. Bu durumda benim daima emzik kaynatmam gerek ki bu da mümkün değil. Ben bazen protex sabunla çeşmede yıkayıp üstüne içme suyu döküp öyle veriyorum, bazen yine protexle yıkayıp üstünden sıcak su döküp öyle veriyorum, bazen bir kabın içine koyup üstüne kaynar su döküp biraz bekliyorum, bazen de boş vakitte kaynatıyorum ama yine de ağzına her girip çıktıgında yapamıyorum tabii. Sterilizasyon makinesi de henüz biberon kullanmadıgımız için almadım. Siz emziklerin temizliğini nasıl sağlıyorsunuz?

ben açıkçası sadece normal suyla yıkayıp veriyorum hergün düzenli bi şekilde kaynatmıyorum da
iyi yapmıyorum tabi bebeğim bikaçgündür isal ne ateşi var ne huysuzluğu bu emzik temizliğindenmi kaynakalanıyor acaba

üç emziğimiz var hepsininde kapakları var har gün kaynar suda 5 dk bekletip kapakları kapatıyorum hazır oluyo ama her ağızına girip çıktığında yıkamıyorum

ipekçim valla her ağzına girip çıktığında nasıl temziliycez
emzik kutusu var ben oraya gidiyorum emzik kullanmadığı zaman gün içinde önce yıkıyorum suyla sonra kaynar su döküyorum
sabunla falan yıkama bence emziklerin içine su kaçıyo çünkü sabunlu su kalabilir
arada da steril ediyorum ben

ÖledıĞın gıbı herzman kaynatmak mÜmkÜn olmuyor.kullanmadıĞı zaman kaynatıp,emzık kutusunun ıÇıne yerleŞtırıyorum ben.zaten yedeklerımız var.
Bırı yere dÜŞtÜĞÜnde temız olanı verıyorum.
Akan suda sabunla gÜzelce yıkadıĞımda oluyor.

Çok tıtızlendıkÇe o emzık sÜreklı kırlenıyor zaten..
Bırakalım bırzda baĞıŞıklık sıstemlerı gelıŞsın dımı ya..
Desemde vıcdanım el vermıyor.

benım sorunum emzıkle deĞılde nuby nın Şu doĞal dokunuŞ zımpırtı bıberonuyla..
Abıcım rengı puslandı gıttıı bıberonun..
O kadara pahalı bıde.
DoĞru dÜsgÜn kapatmayıncada akıtıyor..
Şımdı raf beklıyo artık..
Cam kullanıyoruz

canım bizim evde çok çay yapılır. çay yapmışken
emzikleri temiz küçük bi kaba koyuyorum üstüne çayın altından kaynamış suyu döküyorum.
öyle bekliyo kullanacağı zaman içinden çıkarıp veriyorum.
15- 20 günde birde kaynatıyorum.

Bende sterıl makınasına koyuyorum ama benım kız sadece uyku esnasında emzık aldıĞı ıÇın sorun olmuyo genellıkle boŞta yanı pekı ben tamamen nasıl alıŞtırıcam elayı emzıĞe yaa sadece uyku sersemıyken alıyo

arkadaşlar gerçekten bu tip ürünlerin bakımına çok dikkat edin.bi akrabamın çocuğu bu gibi steril konulara dikkat etmeyen kaynanası yüzünden çocuğu canından ediyordu.allah koruusn.

ama önceden salak gibi kendi ağızıma sokuyodum

sakın ağzınıza sokup vermeyin temizlemek yerine enfeksiyon lu emzik veriyorsunuz
ben kızıma faranjit bulaştırdım öyle yaparak ve çok kötüydü kızım daha 6 aylıktı 3 yaşına kadar her ay antibiyotik kullanmak zorunda kaldım sade suda yıka daha iyi

kız ben alışmasın diye gözünün içine bakıyorum sen ne diye alıştırmaya çalışıyorsun ki? benimkine sadece uykuya dalmakta zorlanırsa, ya da cok huysuzlugu üstündeyse veriyorum emzik. bir de dısarda acıktıgında basıyor yaygarayı, emzirme odasına gidene kadar sussun diye veriyorum.

ya bir de bu su konusunda, su vermeye baslandıgı zaman kaynamıs su verilmeli falan ya, benimkine su vermiyorum ben ama, yıkanırken şapur şupur içiyor zaten benimkisi ne kadar dikkat etsem de... sizinkiler nasıl?

sadece anne sÜtÜ alan bebeklere 6. Aya kadar su verılmesede olur dıyor doktorlar.
Bız verıyoruz su..
Damacanadakı suyu kaynatıp bekletıp Öle verıyoruz.
Yıkanırkende Çok kaÇmıyor zaten
kaÇarsada bıŞey olmaz herhalde.

zaten içeceği su ne ki 2-3 çay kaşığı.. o kadar kaçıyordur bizimkine kesin. valla iski nin insafına kaldık artık!

su bende veriyorum
havalar bir ara çok sıcaktı boyna terliyolar çok su atıyolar ben bide daha çok mama ağırlıklı besliyorum
ondan veriyorum biberonla kana kana içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…