Emo

Gençler özenmesin o zaman bu tür tarzlara özeniliyosa da herşey yerinde yapılsın açıkçası kimsenin benim göz zevkimi bozmaya hakkı yok rengarenk saçlar orda burda piercingler saçlar darmadağın yüzü gözü görünmüyor bu tipte ortalıkta gezenleri aşağılarımm... :kızgın: Ama yapılan aşırıya kaçmadan dozunda yapılıyosa ona tabi ki de sesimi çıkarmam saygı duyarım...

Adı üstünde genç,o yaşta özentilerin olması çok normal...Ayrıca insanlar bizim zevkimize göre giyinmek zorunda değil,kimseyi aşağılamak gerekmez hepimiz insanız,bir akıma böyle öfke duymaya gerek yok bence...Bu kadar tepki duyulmasa zaten öyle giyinmeyecekler belki,amaç zaten dikkat çekmek Bırakın nasıl mutlu oluyorlarsa öyle giyinsinler hazır gençlerken hihoyyyt

Bence dee tarjamy.. nasıl istiyorlarsa öle giyinsinler gençler.. zaten 17 18 den sonra değişirler.. 1 2 yıllık bir süreç sadece.. göz zevki bozulan da bakmayıversin :))) hem bu zevk kişiden kişiye değişir.. sana emo kötü görünür, emo ya da sen kötü görünürsün.. o nedenle tarzların eleştirilmesine karşıyım. Dediğim gibi başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadığı sürece, rahatsızlık vermediği sürece herkes özgür olmalıdır..

neden sizin göz zevkinizi bozsunlar ki belki de siz başkalarının göz zevkini bozuyosunuzdur saçınızla giyiminizle :KK70: emoları güzel oluyo ama sevmem fakat onları savunur oldum herkes aşağıladığı için :KK70:
terazi burcunun özelliği sanırım..

yorumların birazcık ayarı kaçmış olabilir ama şöyle düşünüyorum
kimse kimseyi sevmek zorunda değil öyle değil mi
öyleyse ben emoları sevmiyorum diyen biri nefret ediyorumda diyebilir
burda bir aşağılama sezdiniz mi siz?
nefrette sevmek hoşlanmak gibi bir duygudur
nefret ediyorum sevmiyorum itici geliyor bana diyenleri aşağılamış olarak görmeyelim isterseniz
ben burda o kadarda hakret vari sözler yazıldığını düşünmüyorum
sevmeyenler olabilir tepkilerinide itici olarak dile getirebilir bu gayet doğal

yorumların birazcık ayarı kaçmış olabilir ama şöyle düşünüyorum
kimse kimseyi sevmek zorunda değil öyle değil mi
öyleyse ben emoları sevmiyorum diyen biri nefret ediyorumda diyebilir
burda bir aşağılama sezdiniz mi siz?
nefrette sevmek hoşlanmak gibi bir duygudur
nefret ediyorum sevmiyorum itici geliyor bana diyenleri aşağılamış olarak görmeyelim isterseniz
ben burda o kadarda hakret vari sözler yazıldığını düşünmüyorum
sevmeyenler olabilir tepkilerinide itici olarak dile getirebilir bu gayet doğal

Evet itici geliyor denebilir,kimse kimseyi sevmek zorunda değil
Aşağılarım,zavallı insanlar kelimesine takıldığım için yazma ihtiyacı duydum
Böyle dikkat çekmeye çalışan gençlerin yaşadıklarını,bunlara iten sebepleri biliyor muyuz ki zavallı diyelim ?
Saygı duymayacağım tek şey saygısızlıktır,ondan görüşümü belirttim

kızları bence oldukça tatlı görünüyor, erkeklerine alışamadı gözüm.
piercingleri fazla abartıya kaçmayanları daha çok beğendim.

kendilerine, çevrelerine bir zararları olmadıktan sonra rahatsız olmak için bir neden göremedim.

pasaklı , bakımsız, çevrelerine zarar veren -normal- görünümlü gençler görmektense, rengarenk veya siyahlara bürünmüş gençler görmeyi tercih ederim.

görünüşleriyle, dinledikleri müzikle kategorize etmek bana yanlış geliyor. :sm_confused:

kızlar görünüş olarak cici, erkekler çok komik duruyo.
tarz denmiş, stil denmiş. emonun manası duygusallıkmış. bumu amaç?
bi grungeda bile amaç vardı yahu. bizim zamanımızda da o modaydı, pislik ve bol pantolon içinde gezerlerdi genelde. doğallıktı, özüne dönmekti gene adamlarla oturup konuşacağın hayata dair bi birikimleri olurdu. ha ben olmadım ama gördüm. belki yanlış algılamış bile olabilirim ama bu kadar dikkat çekme çabasında olan bir grup daha görmedim.

soooralarda bi tikilik çıktı, şimdi de emoluk. manası yok. geçici gençlik akımı diyelim ama hiçbi manası olmayan geçici gençlik akımı olabilir mi? yahu 70lerin hippilerinin bile çevrecilik özelliği vardı. bunların hiç bi özelliği yok.

ayrıca satanistler gibi demişsiniz, teessüf ederim satanist adamların en azından bir amacı var yani, açıkcası tercih ederim.-tatlicadiarzu-

benim kardeşimde bi ara böyle takılıyodu daha doğrusu çevresindeki kız arkadaşları hep böyleydi hepsinin saç kesimleri aynıydı.15 16 yaşları böyle geçti.biz ailece ona bu konuda karışmadık o da sağolsun abartmadı tatlı cici bi görüntüsü vardı.şimdi 18 olucak ve bu tarz bizim evde bitti.bence geçici bi heves işte farklı olma duygusu dikkat çekme arzusu..ama erkeklere hiç yakışmıyo hatta komik oluyolar..

bende daha geçen seneye kadar bu tarzı takılıyordum ama hiçbir zaman zavallı gibi görünmedim herşeyi kararında yaparsan hiçbi sakıncası yok bence :nazar:

emo tarzını çok beğeniyorum saçları da makyajları da çok hoşuma gidiyor valla ama neden se bizim ülkemizde tuhaf gözlerle bakılıyor bu tarzlara yakışana da yakışıyor açıkçası ama bizim milletimiz saç ve makyaj tarz vs.. konusunda çok cesur olmadığı için yapanları da hemen böyle yargılıyorlar..-tatlicadiarzu-

kişisel ömrü çok kısa olan bir çeşit moda bence . mesela emolar'ın yaşlarına bakacak olursak 13 ile 20 arasında değişiyor. 30 yaşında olup da hala emoyum diyen birisini daha hiç görmedim..

Arkadaşlar emoların bu ülkede yanlış anlaşıldığı yok.Belki yaşı daha fazla ilerlemiş kişiler "satanist mi bu "diyerek işi abartabilir.Ama bana kalırsa gördükleri muameleyi çok da hakediyorlar.
Emoluk bir tarz değildir çıkış noktası da müzikle ilgilidir.Ama önemli olan şey şudur:emotional müzik de yanlış anlaşılmıştır ve bu emo olduğunu söyleyen gençler de kendilerini savunmak için müziği oyunlarına alet eder.Şahsen ben emolardan hiç hoşlanmam çünkü onların görünüşlerinden çok davranışlarına uyuzum.En yakın arkadaşımı emoluktan zor kurtardım resmen zehir gibi yayılıyor bu.kafamçokkarıştı
Görünüşü soracak olursanız eğer (ellerini ağızlarına götürüp,koca kafalı küçük vücutlu çıkacak biçimde tepeden çekilmeleri,tek gözlerini kapamaları,ille de farklı görüncem demeleri dışında) pürüzsüz bebek gibi cildi olanlar var işte onları çok beğeniyorum.zemuszemus
Konuyu saptırdığım için özür dilerim sadece bilgi vermek istedim.a.s

ama ülkemizde müzikten yola çıkarak emo olmuyorlar bence. dış görünüş olarak birbirlerine özeniyorlar. yani saç makyaj ve kıyafet konusunda. daha sonra emoluk hangi müzikleri dinlemeyi gerektiriyorsa onları dinliyorlar. bu grupları zorla öğrenip cd lerini alıyorlar, çantalarına ve kıyafetlerine grubun rozetini asıyorlar odalarına tonlarca poster yapıştırıyolar vs. internette emolarla ilgili pek çok yazı var emo olmanın şartları diye bi yazı çıktı karşıma. kural 1 saçını hiç tarama. kural 2 şu şu grupları dinle. kural 3 böyle giyin. kural 4 şu tarz konuşmaya başla. yani duygusallıktan ortaya çıkan bi akım olmaktan çok dış görünüşten ortaya çıkan bi akım olmaya başladı.

ama ülkemizde müzikten yola çıkarak emo olmuyorlar bence. dış görünüş olarak birbirlerine özeniyorlar. yani saç makyaj ve kıyafet konusunda. daha sonra emoluk hangi müzikleri dinlemeyi gerektiriyorsa onları dinliyorlar. bu grupları zorla öğrenip cd lerini alıyorlar, çantalarına ve kıyafetlerine grubun rozetini asıyorlar odalarına tonlarca poster yapıştırıyolar vs. internette emolarla ilgili pek çok yazı var emo olmanın şartları diye bi yazı çıktı karşıma. kural 1 saçını hiç tarama. kural 2 şu şu grupları dinle. kural 3 böyle giyin. kural 4 şu tarz konuşmaya başla. yani duygusallıktan ortaya çıkan bi akım olmaktan çok dış görünüşten ortaya çıkan bi akım olmaya başladı.

Evet haklısın canım zaten dediğim gibi emoluk bir tarz değil ama ülkemizde gençler bunu gotik olmak ya da punkçı olmak gibi bir şey zannediyorlar hepsi aynı şeyleri yapmaya başlıyor.
Ben de 17 yaşındayım ve bu emoluğu abartan bir sürü kişi var.Siz yine büyüksünüz mecbur değilsiniz ama ben bazen onlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyorum benim halimi düşünsenize.kaydirigubbakcemile3

Evet haklısın canım zaten dediğim gibi emoluk bir tarz değil ama ülkemizde gençler bunu gotik olmak ya da punkçı olmak gibi bir şey zannediyorlar hepsi aynı şeyleri yapmaya başlıyor.
Ben de 17 yaşındayım ve bu emoluğu abartan bir sürü kişi var.Siz yine büyüksünüz mecbur değilsiniz ama ben bazen onlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyorum benim halimi düşünsenize.kaydirigubbakcemile3

ben de çok değilim 18 yaşındayım canım onlara tepkim büyük kesinlikle yanıma yanaştırmıyorum ama bazıları güzel oluyor eğer yüzü bebek gibi güzelse ve saçını makyajını adamakıllı yapmışsa.ancak yine de arkadaşlık kurmuyorum onlarla kesinlikle hoşuma gitmiyor düşünceleri ve konuştukları konular yani kafa dengim değiller hiçbir konuda

X