• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emla Kremi SSK karşılıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Azalea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben zaten hastanede çalışıyorum yazdırdım hemen çok etkili oldu ağda yaparken hiç acı duymadım nerdeyse .....kaydirigubbakcemile5

kızlar bu emla kremiyle ilgili başka bir sitede okuduğum yorumu kopyalıyorum ne kadar doğrudur bilmiyorum ama okumakta da fayda var diye düşünüyorum

Emla Kremi Hakkinda Uyarilar !!!

YAN ETKıLER / ADVERS ETKıLER :
Lokal anesteziklerle gerçek anlamda görülen advers etkiler, tedavi edilen hastaların 1/1000’inden daha azında görülür.

Sık
(>1/100) Deri: Uygulama bölgesinde solukluk, kızarıklık ve ödem

Daha az sıklıkta
Deri: ılk uygulama anında hafif yanma ya da kaşınma hissi (uygulama bölgesinde).

Nadir
(< 1/1000) Genel: alerjik reaksiyonlara (en ağırı anafilaktik şok) Çocuklarda methemoglobin (cok yeni dogmus bebekler de gorulse de yetiskinler de bu hastaliga yakalanabilir.."mavi bebek sendromu" olarakta bilinen bu hastalik, hucrelere yeterince oksijen gitmemesinden baska bir sey degildir)

Özellikle atopik dermatit veya mollusk olan çocuklarda uzun süreli uygulamalardan sonra nadiren, uygulama yerinde purpura ya da peteşi gibi farklı reaksiyonlar bildirilmiştir. Yanlışlıkla göze temas etmesi halinde kornea irritasyonu görülebilir.

DOZ AŞIMI HALıNDE ALINACAK TEDBıRLER
Çocuklarda nadiren klinik açıdan önemli methemoglobinemi görüldüğü bildirilmiştir. Yüksek dozlardaki prilokain, methemoglobin düzeyinde yükselmeye neden olabilir. 3 aylık bir bebekte 125 mg prilokainin 5 saat süreyle topikal uygulanması orta derecede methemoglobinemiye neden olmuştur. Bebeklerde 8.6-17.2 mg/kg lidokainin topikal uygulanması ciddi intoksikasyona neden olmuştur.

EMLA kremin normal kullanımı ile sistemik toksisite görülmez. Sistemik toksisitenin diğer semptomları ortaya çıkarsa, bunların belirtilerinin, diğer yollardan uygulanan lokal anestetiklerin yol açtığı belirtiler ile aynı olması beklenir. Lokal anestezik toksisitesinin semptomları sinir sistemi eksitasyonu ve ağır vakalarda merkezi sinir sistemi ile kardiyovasküler depresyondur.

Ağır nörolojik semptomlar (konvülziyonlar, merkezi sinir sistemi depresyonu), solunum desteği ve antikonvülsan ilaçlarla semptomatik olarak tedavi edilmelidir. Methemoglobinemi durumunda antidot olarak metiltiyonyum kullanılmalıdır. Yavaş sistemik absorbsiyon nedeniyle, toksisite semptomları görülen hastalar, semptomların tedavisinden sonra uzun süre yakın gözlem altında tutulmalıdır.

EMLA krem, atopik dermatitli hastalarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır; uygulama süresi kısaltılmalıdır (15-30 dakika). Yapılan çalışmalarda EMLA&#8217;nın yeni doğanlarda topuktan kan alma işleminde analjezik etkisi belirlenememiştir.

EMLA kremaçık yaralar üzerine uygulanmamalıdır

EMLA krem, emilimi hakkında yeterli bilgi bulunmaması nedeniyle, çocuklarda genital mukoza üzerine uygulanmamalıdır.

EMLA krem hasar görmüş kulak zarı üzerine ve kulak zarına penetrasyonun olabileceği diğer durumlarda uygulanmamalıdır.

EMLA kremin üç aylıktan küçük bebeklerdeki etkinliği ve güvenilirliği sadece tek doz uygulaması ile incelenmiştir. Bu yaş grubundaki bebeklerde

EMLA krem uygulandıktan sonra methemoglobinemi düzeylerinde 13 saate kadar varabilen, klinik olarak anlamlı olmayan Bir artış görülmüştür.

arkadaşlar bu bilgileri ilacın prospektüsünden aldım.. linklerinide yazı sonunda var. birde su kadınlık hissiyatının kaybı konusunda bende söyle bir kanaate vardım.. şöyleki bu krem acı hissini bastırması için sinirleri gevsetiyor ve acı hissi kayboldugu gibi hiç bir his vermiyor.. dolayısıyla kısavadede etkili ve sorun yaratmayacak olsada ileri seviyelerde yani uzun vadeli kullanımda sinir sisteminin işleyişinin değişmesine neden olabilir.. sonucta sinirler bizim hissetmemizi saglıyor.. zamanla dengesi bozulan sinir sistemi yavaslayabilir ve kadınlık hisside azalabilir.. bu benim yorumum.. zaten prospektüs de otada.. kullanacaksanız ve uzun vadede düşünüyorsanız bu konuyu doktorunuza danısın..

....alıntıdır

aynı konuda başlık da açılmış gerçi sanırım buradaki başlıkta yazılan şeyleri üye başka bir foruma da yazmış bende ordan kopyalamışım yine de kalsın silmeyeyim belki benim gibi okumayan arkadaşlar da vardır

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben bu emlayı bu siteden duydum sonra bir baktım meğer tanıdıklarımın çoğu biliyormuş.Almaya ilkten cesaret edemedim bende.Sonunda gittim sağlıkocağına doktora emlayı yazar mısınız acaba dedim.O da biz onu hemoreidi olanlara veriyoruz ama,sen epilasyon için mi istiyosun dedi.Bende biraz utanarak evet dedim.Kadın hiç kasmadı hemen yazdı.Koşakoşa eczaneye gittim tabi ordakilerde direkt epilasyon için mi dediler ay rezil oldum sanki ama hiç sesimi çıkarmadım.Ben birde 15 yaşındayım 18 yaşından küçüklre ilaçların%10u alınıyo zaten sadece.Normalde 27 liraymış ben 3 liraya aldım.Henüz denemedim ama buara denemeyi düşünüyorm.Zaten yaz sezonundayız rahat olur valla...

ya kızlar benim tam 2saat 15 dk oldu ve bakıyorum hiç uyuşma yok. 1 tüpü yedirerek sürdüm. yedirmeyim kalıp halindemi bıraksaydım.bekliyim mi hala. beni niye uyuşturmadı yaaa:kızgın:
acele cvpsenağlama

bende kullanıyorum canım birr senedri cok memnunum

en az bir saat beklemelisin ribozommm
1 tüpü yedir 2.tüpüde kalın bi tabaka şeklinde sür.

şuan paketlenmiş durumdayım 1 tüpü yedirerek,2. tüpü yine yedirerek sürdüm. bekliyrm.moralim çok bozuk.:(

ne kadar daha beklicem peki?

Son düzenleme:
hangi bölgende uyguladın ribozomm
ben sadece bikini bölgesine uygulamıştım tek kez
iyice kapaman gerekiyor,hava almadığından emin olman gerekiyor
ben iyice kapayamadığımdan sadece alt kısımlarım çok iyi uyuşmuştu üst kısımlara hiç etki etmemişti
en önemli nokta hava almaması gerektiği
zaten prospektüsündede yazıyor kapalı pansuman yapılmalı diye

arkadaşlar ben kadın doğum uzmanından yazmasını rica ettim nerdeyse beni dövecekti neden böyle bi tepkiyle karşılaştım anlamadım

ya ben de istiyorum
emla sadece genital bölgeyemi uygulanıyo yoksa epilasyon yapacağımız her bölgeye uygulanır mı kızlar

bız ozaman sskdan daha ucuza aldık annem ıs yerıne gelen doktora yazdırdı yanında ıkı tanede e vıtamını ve c vıtamını yazdırdı ampul ıcınde baya ampul var oda maske ıcın :) bırde emla hepsıne 3 tl vermıs

Kızlar bikini bölgesi için kaç tüp kullanmalıyım ve kaç saat beklemeliyim??ıyice yedireyim mi tabaka halinde mi kalsın

ya kızlar yüzde de kullanılıyor mu

Kızlar ben dudaklarıma dolgu yaptırmıştım, doktorum işlemi yapmadan önce dudaklarıma sürmüştü Emla'yı, hiç acı hissetmemiştim dudaklarım anında uyuşmuştu.

artık karsılamıyomus ben saglık ocagının yanındakı eczaneye sordum

ulan su eplasyondakı acı ıcın ozel bır urun nıye cıkarmazlar kadınlar nede olsa acıya alıskınlar ohh olsunmu dıylolar

Back