Emeklilik için Garanti mi yoksa Anadolu mu ?

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.546
198
688
- Yurtdışı
Kızlar, bilmiyorum emeklilik için kendiniz dışardan bankalara başvurdunuz mu ?
Ben başvurmayı düşünüyorum, 10 sene ödeme yapılıyor galiba..Tam olarak bilmiyorum.
Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bir de bu konuda bilgiliyseniz bana biraz anlatabilir misiniz ?

Ben Garanti'den ödeme yapıyorum..
Ben pek araştırmadım.. Hesaplarım yıllardır bu bankada olduğu için Garanti'yi tercih ettim..:3:
Gerçi ben daha çok yeniyim,3 ay oldu..
Herkesin parası hayırlı bir şekilde değerlensin inşallah!:nazar:

Lalecim, biraz bilgi verebilir misin ?
kaç sene ödemen gerek, ayda ne kadar ödüyorsun vs..

Günaydın arkadaşım...
Her ay 100 ödüyorum,daha doğrusu hesabımdan otomatik olarak çekiliyor..
10 sene ödeme yapıcam Allahım nasip ederse..
Allahım kısmet ederse 56 yaşımda da 40 bin civarı para alıcım..
Biraz erken başladığımı söylüyor çevremdekiler ama ben başladım bir kere inşallah bir aksilik olmaz da devam ederim..

hmm erken derken , kaç yaşında başlamak gerek ki acaba ?
sen kaç yaşındasın?

32 yaşımdayım..
10 sene ödeme yapılacak,eee 56 yaşında paranı alıceksin..
Bari 40 civarı başlasaydın demişlerdi bana..
Allahım zorluk çekmeden ödemeyi nasip etsin de ben pek dert etmiyorum,başladım bir kere..

hmm o zaman ben daha bekleyebilirim..teşekkürler..
benim 7 ay oldu 100tl ile başladık bir kaç ay sonra 150tl ödicez sonra gittikçe böyle böyle arttırarak ödicez.hep 100 ödemek istemiyorum yalnız bişey merak ettim
neden bekliyorsun ki?
Sen çokmu küçüksün ?
Ne kadar küçüksün?
Bence çok oyalanma derim hemen başla...

benim 7 ay oldu 100tl ile başladık bir kaç ay sonra 150tl ödicez sonra gittikçe böyle böyle arttırarak ödicez.hep 100 ödemek istemiyorum yalnız bişey merak ettim
neden bekliyorsun ki?
Sen çokmu küçüksün ?
Ne kadar küçüksün?
Bence çok oyalanma derim hemen başla...
çok küçük değilim 27 yaşındayım..ama işsizim iş arayışındayım..
yani en azından iş bulmayı beklesem daha mantıklı olur heralde madem 10 sene ödemek gerek..
bu arada sen kaç yaşındasın peki ?

Son düzenleme:
çok küçük değilim 27 yaşındayım..ama işsizim iş arayışındayım..
yani en azından iş bulmayı beklesem daha mantıklı olur heralde madem 10 sene ödemek gerek..
bu arada sen kaç yaşındasın peki ?
Evet küçük değilsin bende 29 yaşımdayım 7 aydırda ödüyoruz bunu keşke daha önceden ödeseymişiz o yüzden çok pişmanım.ondan sana oyalanma dedim.işsizsen ttabiki işin olmadan olmaz inşallah hayırlı güzel bir iş bulursun kendine.
ben şey düşünüyorum 10 yıl sonra emekli olursak alırım paramı sgk ma yatırırım 2 seneye yakın çalışmışlığım var onun üzerine ödemeyede devam ederim diye düşünüyorum. bankaya atıp faizinide üzerine atsam paran hiç yokmuş gibi davransam diyede düşünmüyo değilim.para üzerine para yapmaya çalışırım oooooo ben neler düşünüyorum neler tabiki düşüncem değişebilir 10 yıl sonraya kadar ne olur nee olmazzz hayırlısıyla bi emekli etsinlerde bakarım artık...

Evet küçük değilsin bende 29 yaşımdayım 7 aydırda ödüyoruz bunu keşke daha önceden ödeseymişiz o yüzden çok pişmanım.ondan sana oyalanma dedim.işsizsen ttabiki işin olmadan olmaz inşallah hayırlı güzel bir iş bulursun kendine.
ben şey düşünüyorum 10 yıl sonra emekli olursak alırım paramı sgk ma yatırırım 2 seneye yakın çalışmışlığım var onun üzerine ödemeyede devam ederim diye düşünüyorum. bankaya atıp faizinide üzerine atsam paran hiç yokmuş gibi davransam diyede düşünmüyo değilim.para üzerine para yapmaya çalışırım oooooo ben neler düşünüyorum neler tabiki düşüncem değişebilir 10 yıl sonraya kadar ne olur nee olmazzz hayırlısıyla bi emekli etsinlerde bakarım artık...

10 yıl sonra emekli olabiliyor musun ki?
10 yıl para ödeniyor, 10 yıl sonra yaşının dolmasını bekliyorsunuz yaş 56 galiba yanlış hatırlamıyorsam..
yani o yüzden erken diyorlar ya başlamak için..yoksa ben seni yanlış mı anladım?

tabi tabi 56 yaşında emekli oluyoruz beklersek eğer ben yanlış ifade etmişim.bankadakiler paranızı istediğiz zaman çekebilirsiniz demişti.ben parayı 10yıl sonra çekmeyi düşündüğüm için emekli diye yazdım yanlış yazmışım.ama işte 10 yıl sonra ne olacağı belli olmaz şimdi çekmeyi düşünüyorum 10 yıl sonra 56 yaşımın dolmasınıda bekleyebilirim üzerine para yatırmaya devam edebilirim. bilemem o zaman şartlar neyi gösterir işte çok şey düşünüyorum şimdiden bişey diyomiyorum yani...

Back