Embriyomuz genetiği bozuk çıktı

Hepinizin mesajlarını okuyorum, ben de yazmak istedim. Aynı durumdayım. 2 kere tüp bebek tedavisi gördük. İlk sefer 4 yumurtam vardı hiçbiri 5. Güne ulaşmadı. Translokasyon var o nedenle genetik test yaptırmamız gerekiyor. 2. Tedaviyi 3 ay sonrasında yaptık. Bu süreçte Biraz kilo verdim düzenli spor yaptım, vitaminlerimi aldım. Bu sefer 9 yumurta toplandı 2 tanesi 5.güne gitti, ama genetikten sağlıksız geldi. Bir daha dener miyim bilmiyorum, maddi olarak çok zor gerçekten.

Hepinizin mesajlarını okuyorum, ben de yazmak istedim. Aynı durumdayım. 2 kere tüp bebek tedavisi gördük. İlk sefer 4 yumurtam vardı hiçbiri 5. Güne ulaşmadı. Translokasyon var o nedenle genetik test yaptırmamız gerekiyor. 2. Tedaviyi 3 ay sonrasında yaptık. Bu süreçte Biraz kilo verdim düzenli spor yaptım, vitaminlerimi aldım. Bu sefer 9 yumurta toplandı 2 tanesi 5.güne gitti, ama genetikten sağlıksız geldi. Bir daha dener miyim bilmiyorum, maddi olarak çok zor gerçekten.
Çok zor gerçekten, hiç kimsenin emekleri boşa gitmesin 😞🤲🏻

genetikte bir sey çıkmadı canım, bana da yumurta kaynaklı dedi doktorum. 38 yaşındayım, ileri yaş sebebiyle yumurta kalitesiz, ya sağlamı bulana kadar deneyeceksiniz, bu da maddi yıpratır, ya da vazgeçeceksiniz dedi. İnanın bir de tek gitmiştim, o oda yıkıldı ben altında kaldım sanki. Bir kaç kez daha denerim. Sonra artık razı olacağım maalesef
Prp eksozom yaptırın yumurta kalitesi için

Aslında endişem şu;
yumurtalarım toplanacak, incelenecek. Bu arada kromozom/genetik test 1 embriyo için 500 dolar + 10.000₺ biyopsi ücreti dediler.
teste gönderilen embriyolar sağlıksız çıkarsa her şeye sıfırdan başlayacağım. Bu çok üzücü, hem maddi hem de manevi yıpratıcı.
Hayatımın her evresinde çok metanetli oldum, aldığım ilaçlardan mı bilemiyorum. Bugün iş yerinde ani patlama geldi ve ağladım.
Evet Allahın izniyle anne olmak istiyorum ama okuduğum hikayelere bakıyorum, kendimde defalarca bu yolu deneyecek gücü bulamıyorum, hakkımızda her şeyin hayırlısı diyorum🤲🏻😞
Amin canım seni çok iyi anlıyorum benimde gücüm kalmadı umudun kalmadı düşüne düşüne artık bir yolunu bulamadım ve bıraktım tekrar gitmek istemiyorum bende senin gibi bi sürü şey okudum tekrar aynı şeyi yaşiycau büyük bi ihtimal ama başkada çaremiz yok oraya gitmeye gücümüzde yok hayırılısı artık dediğin gibi Allahım bizede yolumuzu gösterir inşallah😔

Aynen öyle canım hangi vitaminleri kullandın kendiliğinden hiç hamile kaldın mı doktor kendiniz deneyin falan dedimi ben anlamıyorum yani biz nede yapsam bizim embriyolarımız sağlıksız mı yani sağlıklı olanı denk gelebilirmi😔

Canım Bülent bey içinde çok ilgisiz hep daha fazla para ödeyenle çok ilgileniyormuş diğe okumuştum doğru mu
Orada Uzaya mekik gönderecek gibi detaylı çalışıyorlar. Bülent bey ilk görüşme ve transferde oluyor . Diğer kontroller ekibindeki diğer doktorlar bakıyor, hocaya dosyanızı göstererek. Bülent hoca her işlemde olsun istiyorsanız ekstra ücret ödeniyor/ 2 katı kadar . Prp eksozom medyaya da çıktı , stanford üniversitesinden getirilen bir buluş , kadınların yumurta kalitesi ve düşük rezerv için . Türkiye’de tek uygulanan yer Bülent hoca . Ama sen niye bıraktın derseniz bende fobiye yol açtı, oradaki robot üretir gibi olan aşırı ilaçlı sistem . Ruhsal ve bedensel olarak ağır geldi bana ama yumurta konusunda sıkıntı yaşayanlar için umut olabilir

Amin Canım çok teşekkür ederim şimdi şöyle yumurta toplama olduktan sonra 16 tane yumurtam toplandı 10 tanesi döllendi ama 5 ci güne kadar bekleniyor ya gelişimleri takip ediliyor bizim 5 ci güne sadece bir embriyomuz kalmıştı sadece o yani sadece 1 tane embriyomuz genetik taramaya gitti oda sağlıksız geldi ücreti 400 euro ödedik biz 1 embriyo için
Sadece 400 euro mu? Bizden de 500 dolar + 10.000₺ biyopsi parası istiyorlar. Biyopsi ücretinde embriyo sayısına bakılmıyormuş…

tekrarlayann düşükler için benim doktorum bir kadına serklaj diye bir işlem yaparak hamile kaldığını söylemişti kadının randevusu benimle aynı saatteydi 7 aylık hamileydi tüp bebek mi diye sordum öyle konu açılmıştı onunda 5 tane düşük olmuş 1 kere tüp yapmış o da düşmüş sonra rahime serklaj diye bi işlem yapmış doktorum kadın baya karnı burnundaydı bi araştırın nedir bu bende ilk kez duymuştum

tekrarlayann düşükler için benim doktorum bir kadına serklaj diye bir işlem yaparak hamile kaldığını söylemişti kadının randevusu benimle aynı saatteydi 7 aylık hamileydi tüp bebek mi diye sordum öyle konu açılmıştı onunda 5 tane düşük olmuş 1 kere tüp yapmış o da düşmüş sonra rahime serklaj diye bi işlem yapmış doktorum kadın baya karnı burnundaydı bi araştırın nedir bu bende ilk kez duymuştum
Serklaj hamile olan, erken doğum riski olan kadınların rahim ağzının dikilme işlemi. Onunla hamile kalmıyor, hamileyse düşük yapmasın diye serklajla rahim ağzı dikilerek önlem alınıyor

Prp eksozom yaptırın yumurta kalitesi için
eksozom çalışmalara bakınca mantıklı bir seçenek fakat özellikle bebek kordonu kök hücresinden bir ayda elde edileni kullanmalı. doktorlar sattıkları kitlerden para kazanmak için kanınızdan eksozom yapıyoruz diyorlar. kanınızdan alınan eksozom bizim hekimlerin kolay yolla elde ettikleri ve aynı etkiyi göstermeyecek bir eksozom

Orada Uzaya mekik gönderecek gibi detaylı çalışıyorlar. Bülent bey ilk görüşme ve transferde oluyor . Diğer kontroller ekibindeki diğer doktorlar bakıyor, hocaya dosyanızı göstererek. Bülent hoca her işlemde olsun istiyorsanız ekstra ücret ödeniyor/ 2 katı kadar . Prp eksozom medyaya da çıktı , stanford üniversitesinden getirilen bir buluş , kadınların yumurta kalitesi ve düşük rezerv için . Türkiye’de tek uygulanan yer Bülent hoca . Ama sen niye bıraktın derseniz bende fobiye yol açtı, oradaki robot üretir gibi olan aşırı ilaçlı sistem . Ruhsal ve bedensel olarak ağır geldi bana ama yumurta konusunda sıkıntı yaşayanlar için umut olabilir
arkadaşlar bir akademisyen olarak her duyduğunuza atlamayın derim. stanford üniversitesinden gelen birşey değil. hekimlerin bir kit ile kensi kanınızdan aldıklarını söyledikleri eksozom sadece. çalışmalar bebek kordonundan alınan eksozomun kullanıldığını gösteriyor. illa yapacaksanız bebek kordonundan sıfır noktasından bir ayda üretilen eksozomu kullansınlar. hepinize şifa olsun inşallah

Merhaba basliginiz dikkatimi cekti zaten tüp bebek maddi manevi cok zor bir süreç rabbim kolaylıklar versin inşallah 🤲
5 embriyonun da hepsinin genetiği mı bozuk çıktı 😶 kaliteleri neydi ki ?
Bir de embriyo başına genetik tarama ücreti ne kadar ?
Eşinizin spermiyograminda morfoloji durumu neydi ?
Benim 17 yumurta topladı.12 tanesi embriyo oldu ve 5. Güne 7 embriyo gitti
Ama Pgt den hepsi sorunlu çıktı

arkadaşlar bir akademisyen olarak her duyduğunuza atlamayın derim. stanford üniversitesinden gelen birşey değil. hekimlerin bir kit ile kensi kanınızdan aldıklarını söyledikleri eksozom sadece. çalışmalar bebek kordonundan alınan eksozomun kullanıldığını gösteriyor. illa yapacaksanız bebek kordonundan sıfır noktasından bir ayda üretilen eksozomu kullansınlar. hepinize şifa olsun inşallah
Başkasının bebeğinin hücresini bende kullanıp beni mi hamile bırakacaklar? Kim izin verir buna ? 2100 yılına mı geçtik

Umutsuzluğa kapılmayın nasibinizde olan size gelecektir.Bol Bol dualar okuyun bol tövbe edin sadaka verin ve çocuk sevindirin türbe ziyaretleri yapın Allah içtenlikle yapılan duaları geri çevirmez.Duaya el açtırmaya izin vermişse kabulunu murad etmiştir.Bizde 6 yıldır bekledik 1 negatif tüp 2 aşılama varikosel ameliyatı derken 2.tüp bebek tedavisinde gebelik oldu şuan 4 aylık olduk bakalım Rabbimiz bundan sonrasına neyi gösterecek sabır dua tevekkül Allah bebeğinizi sağlıkla kavuştursun

Geçmiş olsun . Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Böyle olan kişiler sanırım, diğer toplamalarda genetik baktırmadan devam ediyor . Bazen embriyo kendi kendini düzeltebiliyormuş vs
Önümüzdeki hafta tekrar başlayacağım,Pgt yaptırmadan cesaret edemem çünkü öncesinde 3 düşük yaptım onun psikolojisi çok zor sağlıklı embriyoyu bulabilmek için tekrar deneyeceğim

Benim 17 yumurta topladı.12 tanesi embriyo oldu ve 5. Güne 7 embriyo gitti
Ama Pgt den hepsi sorunlu çıktı
5. Güne 7 embriyonun gitmesi çok iyi , eşinizin morfoloji durumu nedir ? Bu arada benim kadın doğum doktorum da tüp bebek uzmani , genetik taramalı tüp bebek yaptirdim bunun için ayrıca fetal DNA yaptırmam gerekli mi konusunu tartisiyorduk... Dedi ki genetiği sağlam olan embriyolardan da düşük olan oluyor , genetiği bozuk olanı bazen yine de kabulum diye transfer ettirip sağlıklı doğum yapan hastam da oluyor dedi. Yani bebek plesentadan biyopsi yaptıkları için bebek hucreleri anne karnında kendisini düzeltebiliyor dedi. Yine aynı hastahanede mi deneyeceksiniz ?

X