Embriyomuz genetiği bozuk çıktı

Çok zor gerçekten yaşayan biliyor sadece , dışarda mutluyken bile içim bı buruk , biz de anne oluruz inşallah, o duyguyu biz de yaşarız. Tüm kadınlardan nefret ediyor oldum hepsi doğurgan diye değişik bı psikolojideyim , çok yoruldum.
Bende öyleyim gerçekten yani bire bir aynı sizin gibi düşünüyorum aynı psikolojideyim canım burda bir tane komşumuz var kadının kocası ölmüş 3 tane çocuğu var ölen kocasında sonra başka birisiyle tanışmış o adamda evliymiş neyse o tanıştığı adam eşini onunda 3 tane çocuğu varmış hatta en son bebekleri daha 1 yaşında falan eşini çocuklarını bırakıp bizim komşu kadınla yaşamaya başladı ve hamile kaldı spiral takılı olmasına rağmen hamile kalmış şuan doğdu bebekleri birde bize bakıyorum eşimle ikimiz okadar isterken etrafımızdaki insanların bukadar kolay çocuk sahibi olmaları bizim sürekli boynumuz bukuk kalması bazen diyorum kime ne kötülük yapmışım bunu çekiyorum çok düşünüyorum çok üzülüyorum ama Allahın verdiğinde bir hayır vermediğinde bin hayır ara demişler embriyomuzun böyle hastalıklı olduğunu gördüğümden beri diyorum Allahım bir bildiğin varmış 😔

Benim de buna benzer şeyler yazıyordu, transferi iptal sebepleri,engelli bebek olması.Normalde çok üzüldüm ama bunu duyunca o imtihanda çok zor olur dedim.
Peki canım genetik bir hastalığınız varmı genetik test yaptırdınızmı çünkğ bugün sonucumuz geldiğinden beri bir sürü şey okudum okadar kötü şeyler yazıyorki anneden gelen bi problemmiş ama ben genetik test yaptırmıştık eşimle ikimiz hiç bir genetik hastalığımız yok düşün düşün artık başıma ağrı girdi

Peki arada ne kadar süre vardı , bu süreçte ne yaptiniz
2-3 ay vardı, herhangi birşey yapmadım fazla.Hergün 5-6 âdet kuru incir,bir kaç tane havuç tükettim ve çiğ kuruyemiş mutlaka birde geceleri yatmadan önce melatonin aldım yumurta sayım ve kalitem artsın diye araştırarak.Tabi vitamin kullanıyordum ekstradan.Bunlar mı etki etti bilmiyorum

Biz 200 dolar +KDV odedik
Normal PGT daha pahalı ama bundan bakılan kromozom sayısı daha az dedi. Embriyo gelişti blastosist oldu ama tek hücreliydi gelişmeye devam ettiği için bir bakalım dedi DNA sına . 5 kromozoma bakacağım dedi bende bilmiyorum.
Test sonucu nereye düşüyor acaba nereden bakabiliyoruz?

Peki canım genetik bir hastalığınız varmı genetik test yaptırdınızmı çünkğ bugün sonucumuz geldiğinden beri bir sürü şey okudum okadar kötü şeyler yazıyorki anneden gelen bi problemmiş ama ben genetik test yaptırmıştık eşimle ikimiz hiç bir genetik hastalığımız yok düşün düşün artık başıma ağrı girdi
genetikte bir sey çıkmadı canım, bana da yumurta kaynaklı dedi doktorum. 38 yaşındayım, ileri yaş sebebiyle yumurta kalitesiz, ya sağlamı bulana kadar deneyeceksiniz, bu da maddi yıpratır, ya da vazgeçeceksiniz dedi. İnanın bir de tek gitmiştim, o oda yıkıldı ben altında kaldım sanki. Bir kaç kez daha denerim. Sonra artık razı olacağım maalesef

Normal PGT daha pahalı ama bundan bakılan kromozom sayısı daha az dedi. Embriyo gelişti blastosist oldu ama tek hücreliydi gelişmeye devam ettiği için bir bakalım dedi DNA sına . 5 kromozoma bakacağım dedi bende bilmiyorum.
Test sonucu nereye düşüyor acaba nereden bakabiliyoruz?
onlar doktora gönderiyor, doktorum kendi aradı haber verdi. Sonra ben lab.dan istedim.mailime gönderdiler

genetikte bir sey çıkmadı canım, bana da yumurta kaynaklı dedi doktorum. 38 yaşındayım, ileri yaş sebebiyle yumurta kalitesiz, ya sağlamı bulana kadar deneyeceksiniz, bu da maddi yıpratır, ya da vazgeçeceksiniz dedi. İnanın bir de tek gitmiştim, o oda yıkıldı ben altında kaldım sanki. Bir kaç kez daha denerim. Sonra artık razı olacağım maalesef
Bana da aynı cumleler kuruldu , 35 yaşındayım , ama 40 küsur yaşında anne olan insanlar var

Kılzlar benim de moralim çok bozuk, henüz yeni başladık tedaviye. (Pkosluyum) Öncesinde genetik test yaptırdık ve ben de sorun çıktı, mozaisizim diye bir şey. Kafamdan bir sürü şey geçiyor…😭 Pazartesi günü OPU yapılacak, teste gönderilecek. hepsi sağlıksız çıkarsa… sil baştan 😞

Kılzlar benim de moralim çok bozuk, henüz yeni başladık tedaviye. (Pkosluyum) Öncesinde genetik test yaptırdık ve ben de sorun çıktı, mozaisizim diye bir şey. Kafamdan bir sürü şey geçiyor…😭 Pazartesi günü OPU yapılacak, teste gönderilecek. hepsi sağlıksız çıkarsa… sil baştan 😞
pkolar avantajlı tüp bebekte, kendinizi üzmeyin, embriyonun fazla olması şansı arttırır

Canım nasıl ilaç kullandın şimdiye kadar ilaç verdimi doktor bence pcoluydum

Bende pkoluydum canım ama 16 tane yumurta toplandı 10 tanesi dollendi 5 güne bir tane kalmıştı sadece😔
Benim 4 tedavimde tek embriyo oluştu ve 5.güne gitti, 5.tedavimde ilk kez 3 embriyo beşinci güne gitti, o kadar sevinmiştim ki, maalesef onlar da sorunlu çıktı. İnşallah senin de bir dahakine yaşarlar canım

Merhaba kızlar tekrarlağan düşüklerim olduğu için genetik tüp bebek yaptırmaya karar vermiştik 10 embriyomuz oluşmuştu bir tanesi 5 güne ulaştı oda genetiğe gitti bugun doktor aradı embriyonuz malesef genetiği bozuk geldi dedi adet olunca tekrar gel tekrar yumurta toplayalım sağlam embriyoyu bulana kadar böyle dedi ama çok üzülüyorum sürekli ağlıyorum çok ümitliydim ama onca çabamız boşa gitti ne yapacağımı bilmiyorum artık kendim hamile kalabiliyorum kendim mi denesem tekrar diğe düşünüyorum doktorumu dinlesem bilemiyorum😢Her zaman böyle genetiği bozuk mu olucak giç mi çocuğum olmiycak diğe çok ağlıyorum benim gibi olanlar varmı genetiği bozuk embriyodan sonra hamile kaldınızmı bebeğiniz oldumu bana yardım edin 😢
Gecmis olsun kromozom genetik test falan bunlar yapildimi esinize ve size ?

Yukarıda da bahsetmişler. Beslenmenize önem verin. Ben de uzun süre (1.5 yıl) hamile kalamamıştım. Pcos çıktı bende ama en önemlisi insülin direnci vardı. Çok değil sadece 1 yıl düzenli beslendim. Paketli gıda yemedim. Spor falan da yaptım ve kendiliğimden hamile kaldım. Bir de hayıt tohumu çayı içtim düzenli olarak. O yediğimiz içtiğimiz hazır gıdalar içecekler hep koruyucu içeriyor ve onlarda vücudumuzu mahvediyor.
Ben de şu an bu süreçteyim kilo vermeye ve beslenmemi değiştirmeye çalışıyorum. Sigara içiyordum bıraktım. Antidepresan kullanıyordum bıraktım. İnofolic combi hp kullanıyorum pcos için. Umarım sürecim sizinki gibi ilerler

Canım nasıl ilaç kullandın şimdiye kadar ilaç verdimi doktor bence pcoluydum
Merhaba canım
Geçen hafta tüp bebek tedavise başladık. Öncesinde doktorumuzun tavsiyesiyle genetik test yaptırdık (kişi başı 3.000₺, toplam 6.000₺ verdik) sonuçlar yaklaşık 1 ayda çıktı.
Gonal F900, cetrotide,Pergovelis 150 ve klomen
Kullanıyorum. Klomeni bugün itibariyle kesti. Çağırdığı günlerde gittim, şu an yumurtalarımın en büyüğü 16.5mm ye ulaşmış çok sayıda var dedi, hemşiresi not aldı sayıları, öyle işte…

Aslında endişem şu;
yumurtalarım toplanacak, incelenecek. Bu arada kromozom/genetik test 1 embriyo için 500 dolar + 10.000₺ biyopsi ücreti dediler.
teste gönderilen embriyolar sağlıksız çıkarsa her şeye sıfırdan başlayacağım. Bu çok üzücü, hem maddi hem de manevi yıpratıcı.
Hayatımın her evresinde çok metanetli oldum, aldığım ilaçlardan mı bilemiyorum. Bugün iş yerinde ani patlama geldi ve ağladım.
Evet Allahın izniyle anne olmak istiyorum ama okuduğum hikayelere bakıyorum, kendimde defalarca bu yolu deneyecek gücü bulamıyorum, hakkımızda her şeyin hayırlısı diyorum🤲🏻😞

X