Şöyle anlatayım o zaman . Laboratuvar da gelişmeyen , ana rahminde ilerleyebilir . Her hastanenin laboratuvarı ne kadar önemliyse , rahimde de bu böyle. Bu yüzden riske girip 5.güne gitmiyorlar yada her kaliteli 5.gün embriyosu tutacak diye bir garanti yok. O yüzden sen tüm bu kalite fasıllarını kafanda bitir ve motivasyona odaklan. Bak bende 1 emriyo oluştuğunda çok üzüldüm ve ikinci opu içinara verdim. O süreçte hobiler edindim , boyama yaptım , çiçeklerle donattım balkonumu , meditasyon yaptım. 3Ay sonra 2.opu için başlanıldığında doktora yumurta gelişimini en son muayene de öğrenmek istediğimi söyledim stres olmamak için. Her muayene de yüksek seste kulaklık ile müzik dinledim. Son kontrolde artık 12 yumurta geliştiğini söyledi ve bana dönüp ''sen ne yaptın böyle ? diğer opu da ilaç süresini uzattığım halde zor gelişti ve yumurta artan birşey değildir dedi. Son opu da 12 taneden 3 tane döölendi ve mucizeydi açıkçası... Moral herşeydir bu daha net anladım. O yüzden sana ne iyi geliyorsa ona yönlendir kendini , stresten kaç ve daha iyi olacağına inan, olmazsa yine dene vazgeçme , vakti saati gelmediği içindir.