"em" ile biten kiz ismi ariyorum..

Didem : ''gözüm'' anlamında

Ayşem : ''ay ışığı''

Çiğdem : zambakgillerden bir tür kır bitkisi

Ecem : ''kraliçem''

Fuldem : her zaman açık görüşlü

Görkem : ihtişam

Güldem: hiç solmayan her dem gül

Gülfem: gül dudaklı, gül ağızlı

Hürrem: sevinçli

İyem: güzellik

Kösem: cildi temiz, pürüzsüz

Meltem : mevsim rüzgarı

Meryem : dinine bağlı kadın

Özlem : hasret

Şebnem :çiğ, gece nemi

Senem : güzel kadın / sevgili

Sevdem : Sevginin en son demi

DİLEM : Gönül ilacı

Canım bu kafiye işi o kadar gıcık ki.. benim adım em le bitiyor. ablamında öyle.. Bir komşu çağırsa em ile bittiği için ilk baş harflerini duyamazdık acaba hangimize seslendi diye bakardık. Sürekli isimlerimizi karıştırırlardı. Yani ikiz olsak anlarımda ikiz falanda değiliz. Şİmdide bir komşum var onun ismide em le bitiyor. Birisi bağırıyor ikimiz balkona acaba kimi çağırıyorlar diye. Tabi onu çağıranlar beni hemen balkonda görünce amma meraklı her çaüırdıımda balkona buda çıkıyor diyorlardır.. Boşver hiç kafiyeyle uğraşma ....

Son düzenleme:
ne çok isim çıkmış vay be.. biliyordum yardım edeceğinizi :) teşekkür ederim hepinize ama hala karar vermedim devam edin yazmaya

dilem.... bence kulağa hoş geliyor anlamıda gönül ilacı demek... gizem-dilem :)

bence ELZEM
anlamı: çok gerekli, vazgeçilmez.

14 haftalık hamileyim eğer kız olsaydı kesinlikle eşimle kararımız buydu ama kısmetse bir erkek geliyor. bence bu ismin üzerinde durmalısın

bence ELZEM
anlamı: çok gerekli, vazgeçilmez.

14 haftalık hamileyim eğer kız olsaydı kesinlikle eşimle kararımız buydu ama kısmetse bir erkek geliyor. bence bu ismin üzerinde durmalısın
kusura bakmayın da çocuğa da böyle bi isim konulmaz sırf farklı olsun diye.. illa emle bitecekse belki ecem olabilir yada irem , sinem var gerçi çok anlamlı değil sanem var ama put demek koymayın yani.

BAKARA-131

İz kale lehu rabbühu eslim kale eslemtü li rabbil alemın

(DİYANET MEALİ) Rabbi ona 'Teslim ol' dediğinde 'Âlemlerin Rabbine teslim oldum' demişti.

(E.HAMDİ YAZIR MEALİ) Rabbi ona: 'Bana teslim ol! ' emrini verince, o da: 'Alemlerin Rabbine teslim oldum.' dedi.

Eslemin teslim olan gibi bi anlamı vardır.. Kuranda Allah a teslim olmak anlamında geçer genelde..

kusura bakmayın da çocuğa da böyle bi isim konulmaz sırf farklı olsun diye.. illa emle bitecekse belki ecem olabilir yada irem , sinem var gerçi çok anlamlı değil sanem var ama put demek koymayın yani.

kusura bakarım arkadaşım elzem isminin anlamlarına baktığımda hiç put ile ilgili bir açıklama görmedim. ayrıca eşimde bende gayet inançlı abdestinde namazında insanlarız.
haa anlamı konusunda belki bir ihtimal yanlış bilgi edinmiş olabiliriz sonuçta buda olası bir ihtimal. ammaaaa sırf farklı olsun diye koymak istediğimizide nerden çıkardınız.
koymaktaki 1. nedenimiz bizim 4 yıl çocuğumuz olmadı bu bebeğimizede tüp bebek sonucu kavuşucaz allah nasip ederse bu süre zarfında zor günler geçirdik ama tüm bu zorluklara rağmen evlat sahibi olma isteğimizden vazgeçemedik yani anlamı gerçekten bize uygun diye düşünmüştük. 2. nedeni ise ilk 2 harfi eşimle benim isimlerimizin baş harfi olmasıydı.
o kadar farklılık meraklısı olsaydık oğlumuzun adını dedesinin ismi olan NUH koymayı düşünmezdik emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…