"em" ile biten kiz ismi ariyorum..

kusura bakarım arkadaşım elzem isminin anlamlarına baktığımda hiç put ile ilgili bir açıklama görmedim. ayrıca eşimde bende gayet inançlı abdestinde namazında insanlarız.
haa anlamı konusunda belki bir ihtimal yanlış bilgi edinmiş olabiliriz sonuçta buda olası bir ihtimal. ammaaaa sırf farklı olsun diye koymak istediğimizide nerden çıkardınız.
koymaktaki 1. nedenimiz bizim 4 yıl çocuğumuz olmadı bu bebeğimizede tüp bebek sonucu kavuşucaz allah nasip ederse bu süre zarfında zor günler geçirdik ama tüm bu zorluklara rağmen evlat sahibi olma isteğimizden vazgeçemedik yani anlamı gerçekten bize uygun diye düşünmüştük. 2. nedeni ise ilk 2 harfi eşimle benim isimlerimizin baş harfi olmasıydı.
o kadar farklılık meraklısı olsaydık oğlumuzun adını dedesinin ismi olan NUH koymayı düşünmezdik emin ol.

ben put anlamını sanem için dedim ilk önce dikkatli okuyun.
Elsem: Arapça, 'gerekli, lüzumlu' anlamına gelen elzem sözünün farklı bir söyleniş biçimi olabilir ancak ad koyma geleneğimizde kişi adı olarak yer almamaktadır. VALİLİKTEN NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE YASAK İSİM LİSTESİ...
Sizin için özel bi anlamı olabilir ama başkasına tavsiye edilebilecek kadar anlamlı bir isim değil. Eskiler kullanır genelde gereksiz olan birşey için çok elzem birşeymi sanki.. yada gerekliyse çok elzem derler. ama isim değildir yani çocuklara konacak daha anlamlı daha maneviyatlı isimler var demek istediğim.. siz olmayabilirsiniz ama çoğu annede farklı olma arzusu var ve yok yanlış isimler konabiliyor.. aleyna nın bi anlamı yok mesela isim olarak konmaz normalde ama hoş geldiği için konuyor. tuana uydurma bi anlamı var bi ara çok modaydı.. geçen sene felanda bi ecrin modası çıktı onunda anlamı yanlış biliniyor böyle daha çok var..en güzel isimler sahabe hanımlarının isimleri yada türkçe isimleri koyabilirsiniz.

kusura bakarım arkadaşım elzem isminin anlamlarına baktığımda hiç put ile ilgili bir açıklama görmedim. ayrıca eşimde bende gayet inançlı abdestinde namazında insanlarız.
haa anlamı konusunda belki bir ihtimal yanlış bilgi edinmiş olabiliriz sonuçta buda olası bir ihtimal. ammaaaa sırf farklı olsun diye koymak istediğimizide nerden çıkardınız.
koymaktaki 1. nedenimiz bizim 4 yıl çocuğumuz olmadı bu bebeğimizede tüp bebek sonucu kavuşucaz allah nasip ederse bu süre zarfında zor günler geçirdik ama tüm bu zorluklara rağmen evlat sahibi olma isteğimizden vazgeçemedik yani anlamı gerçekten bize uygun diye düşünmüştük. 2. nedeni ise ilk 2 harfi eşimle benim isimlerimizin baş harfi olmasıydı.
o kadar farklılık meraklısı olsaydık oğlumuzun adını dedesinin ismi olan NUH koymayı düşünmezdik emin ol.

sanem isminin anlamı put elzem in değil yanlış anlaşılma olmasın anneler :))

senem... bence çok güzel bir isim. insana ayrı hava kattıgını dusunuyorum. kaç tane senem tanıdıysam hep dikkat cekici kızlardı. güzel olsa da olmasa da :) sanem ve sinemden hem hava hemde anlam olarak daha güzel.

Son düzenleme:
klasik bir isim. meryem ...

buğlem,bükem,eslem,çilem,

SEVDEM:Sevginin son demi

bir de 'ilkim' ismi de hoş olabilir.

İrem: Cennet Bahçesi

Didem: "Gözüm" demek

Sinem: "Gönlüm, yüreğim, çok sevdiğim" demek

Sanem: Çok güzel kadın

Nursenem: (nur ve senem isimlerinin birleşimi)

Behrem: Asfur çiçeği, kırmızı gül

Back
X