Etrafta ona göz kulak olmak için orada olan biri yokken çocuk her zaman tabureye çıkıp Legende oynuyor mu yani mutfakta?
Mutfak evin en tehlikeli yeri, aldığım ilkyardim eğitiminde ölümlü ev kazalarının en çok mutfakta gerçekleştiğini söylediler. Çocuk bu, kafası neden-sonuç işine tam calismayan bir canlı neticede. Bir anlık hevesle mesela canı muzlu süt çekti diye blendiri fişe taksa eli kesilse ne olacak? Bu örneği verdim çünkü çok yakın zamanda bir aile uyem fişte kalmış blendir yüzünden hastanelik oldu (bir anlık salaklık) . Ya da tabure ile ocak tarafına çıksa bir anlık dalginlikla kaynayan çayı üstüne dokse haşlansa? Ya da merak edip prize iğne soksa (hangi salak yapar demeyin, ben böyle carpilmisim kucukken) . Ya da oynarken bir cam bardak kirsa , kimse bana kızmasın diye temizlemek isterken camlar elini kanatsa???
Akılli insan işi mi 4 yasinda çocuğu mutfakta bir basina birakmak?
O kadın mecbur mu elin çocuğuna göz kulak olmaya?
Orada çocuğun başına bir şey gelse, haşlansa vs herkes kadına kizmayacak mi 'niye dikkat etmedin,yanında çocuk' diye?
Tabii ki indirecek
Sizin hatanız 4 yaşındaki bir cocugu gözünüzün önünden ayırıp sohbet muhabbet etmek olmuş. Bu büyük bir sorumsuzluk, iyi yine başına bir şey gelmemiş çocuğun.
Eltinizin çocuğa bagirmasini elestirmisler ama burası Türkiye, insanlar kendi çocuklarına da bağırıyorlar, hatta dövüyorlar. Eltinin çocuğuna niye bagirmasin? Her ev sizin eviniz gibi cocuklarla göz hizasına inilip sakince konuşulan evlerden değil.
O yüzden ben bagirmasini normal buldum, geri laf verip kavgayı büyüten biraz da siz olmussunuz, o da saçma bir tepki vermiş.
Sonra hala 'beni ne konuma soktun, ben mahcup oldum , ben, ben, ben' falan demişsiniz.
Kadının da çok umrusunuz sanki
ona ne sizin düştüğünüz konumdan? O an yapici bir şeyler söyleyebilirdiniz eğer amacınız ateşkes olsaydı. Çok suclayici bir dil kullanmissiniz.
Ama neyse , aile içinde (en azından tüm erkekler doğdukları buyudukleri kendi evinde mabadini yayıp tikinip yatarken, aslında o evde misafir sayılan eslerin mutfağa girdiği ve her hizmeti yaptığı tarz saçma bir sosyokulture ait ailelerde) böyle seyler olur. Millet bugün konusur, yarın susar.
Hiç kafani takma bile