• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin bana eski kıyafetini hediye olarak vermesi!!!

Merhaba Hanımlar biz 3 eltiyiz ben en sonuncusu.Ortanca eltim 2.evlenenle 7 ay arayla evlendik.Büyük eltimle aramız iyi saygı çerçevesinde iletişimimizi sağlıyoruz ama ortanca olan uyumsuz ve tuhaf biri ama tabi dışlama yapmıyoruz.Anladığım kadarıyla biraz beni kıskanıyor aynı dönemler evlendik bizim gelirimiz onlardan çok çok düşük olmasına rağmen krediyle ev aldık eşya vs.daha iyi.Tabi biz bunlara sahip olmak için 4 sene bekledik onlar 3 ayda evlendiler.Bir çok şeyde hep kıyaslama yaptı ben her seferinde izahını yapmaya çalıştım.Şöyle ki kayınpederim 4 bilezik dışında altın takmadı 3 gelinine de benim setim vardı düğünümde eşimle aldık o sana alındı bana alınmadı muhabbeti yaptı gibi gibi bu tür bir sürü örnek.Gelelim konuya eltim beni tanıyalı hiçbir doğum günümde aramadı aramak zorunda veya sevmek zorunda da değil .Ben eşimin hatrına o konuşunca kutlamak için konuştum.Eşimin abileride doğum günlerine fazlasıyla önem verir geleneksel hep kutlanır.Bayramda hep beraber dışarıya çıktık ilk kez büyük eltimin doğum gününü kutlamaya onlar planı yaptı bizde katıldık hediyemizi alıp buluştuk.Büyük eltim ile ilk başlarda donuktu ketum birisiydi sanırım insanları tanımadan pek samimi olmayan biri ama şuan abla kardeş gibiyiz.Evimiz uzak olması sebebiyle kış aylarında bir iki defa evinde kalırız anne gibidir sağolsun.Neyse pastalar falan kesildi çok da mutlu oldu 2.eltim ünlü bir markada çalışıyor ve oradan numune kıyafetleri insanlara bol bol getiriyor bir ben görmedim hiç alakasız insanlara bile çok güzel şeyler getirebiliyor.Sonrasında hediyeleri verdik.
---2. eltim doğum günleri olmayan eşimin abisine vs yine insanlara hediye dağıttı bana da bi bluz çıkardı ve ben bunu bi kaç kere giyindim şimdi giyinemiyorum sana getirdim giyinmezsen de ver birine dedi...
Ben tatsızlık olmasın diye bişey demedim ve o an sanırım pratik cevap veremedim ama kendimi bayramdan beri yedim bitirdim sinirden.Ben kıyafet konusunda çok hassasımdır kardeşimin dahi birşeyini giymem annemde kalmaya giderken bile kardeşimin pijamasını kullanmıyorum kendime ait bir takım bıraktım onu kullanıyorum.Şimdi akşama kayınvalideme gideceğiz kendisi de alt katında oturuyor bluzu yanıma aldım.Bluz da naylonsu benim alerjimi tetikleyecek birşey yani hediyede alsa kullanılmamış dahi olsa benim giyinemeyeceğim bir giysi.Annemden fikir aldım çünkü birincisi bana eskisini getirecek kadar samimi değiliz ve sinirden kudurdum annem kızım boşver o onun terbiyesizliği at çöpe dedi.Eşimde arsızlık yapmış sen bilirsin dedi ben ne yapayım sizce çöpe atmak istemiyorum sebebi şu bir gün balkonda otururken aşağıda eşim ve akrabaları vardı bunların hepsi benim sayemde kıyafet gördü hepsine getirdim giydirdim dedi.Şimdi millete ben eskimi verdim ona o da aldı giyinecek diyebilecek yapıda.Benim aklıma şu geldi X kişi ben bunu aldım ama alerjimi tetikleyen türden bir kumaş giyinemiycem dolap da da israf olmasın diye geri mi getirdim desem kırıcı olmadan nasıl olur ? Yada çöpe mi atayım ama bilmesini de istiyorum ben ona benim doğum günümü neden kutlamadın yada niye hediye almadın demedim ki insan sevdiğine değer verdiğine hediye alır bu eski kıyafet de neyin nesi.Ne yapmalıyım sizce
Bence laf arasında "bu arada bana bir bluzunu hediye etmiştin ben de onu bizim mahallede çok yoksul bir kadın vardı ona verdim, farkında olmadan hayır işledin" deyip şakayla karışık bir şey söyleyin herkesin içinde. Hatta ben olsam , evde daha kullanmadığın kıyafetlerin varsa onları da ihtiyaç sahiplerine dağıtabilirim istersen derdim.

aslında o gün almayacaktınız. bvenim hediye kavramımda başkasının giydiği şrei giymek yok ,çok şükür o kadarda zor durumda değilim,diyecektiniz. ama bugün yapın. yaşgünü ortamında ortalığı germemek adına bir şey demedim ,bunu geri veriyorum deyip hediye böyle olmaz diyerek geri verin
Evet ama olmadı kendi kendime salak kafam deyip duruyorum.Bu akşam vereceğim.Annem çöpe at demişti bişey olmaz kötülük olmasın siz artık akrabasınız demişti ama yediremiyorum kendime vermem lazım

Akşam vericem kızlar çöpe atarsam bir ömür sindiremem bilsin istiyorum.Beni her gördüğünde aaaa kolyen çok güzelmiş a hseni her gördüğümde hep farklı altın kolyeler takıyorsun der bana getirdiği tarzdaki kolyeyi gördünüz paylaştım yani yaptığı hiç masumane değil akşama vericem kendisine bozulursa da bozulsun ben de bozuldum

O gun herkesin icinde geri verip seni mahcup etmek istemedim ama ben kimsenin kiyafetini giyemiyorum canim imkan yok al bunu baskasina verirsin bi daha da zahmet etme kabul edemem tamam mi birtanemm de at ustune

konu sahibi yapacağın şey aynen bu olmalı. hatta kv falan varken bu sözleri söyleyip geri ver.
kırmayayım ,etmeyeyim diye düşünme.
yok bedeni olmadı yok tarzım değil yalanlarına da ihtiyacın yok.
gerçekleri söyle ki herkes bilsin ve ona göre davransınlar.
tarzım değil dersen ordan başka malzeme çıkar ona beden olmadı desen de.

açıkca başkalarının kıyafetlerini giyemeyeceğini de.

Son düzenleme:
konu sahibi yapacağın şey aynen bu olmalı. hatta kv falan varken bu sözleri söyleyip geri ver.
kırmayayım ,etmeyeyim diye düşünme.
yok bedeni olmadı yok tarzım değil yalanlarına da ihtiyacın yok.
gerçekleri söyle ki! herkes bilsin ve ona göre davransınlar.
tarzım değil dersen ordan başka malzeme çıkar ona beden olması desen de.

açıkca başkalarının kıyafetlerini giyemeyeceğini de.
Aynen alerjimi belirtecektim ama gerek yok X kişi sen bunu verdin ama ben o an giyildiğini anlayamadım ben bu konu da hassasım şimdi çöpe gitmesin diye geri getirdim sen belki birine verebilirsin tarzında birşey diycem

Evet haklısınız ama kafam basmadı sanırım birde o an sürekli birilerine paket uzatıyordu ne olduğunu anlamadım
Simdi iade etsen bunca zaman yememis icmemis bunu mu dusunmus diyecekler
Bence at cope gitsin
Sonra uygun bir zamanda dersin ille lafi acilir yani giyemedim attim mecburen diye

ayy ben de aynen böyle kitlenip kalıyorum.olaydan sonra bir milyon cevap geliyor aklıma, bazen kendi kendime diyaloğu sesli değiştirilmiş versiyonunu tekrarlarken farkediyorum :KK53: hazır cevap olamamak çok zor.... çok kıskanıyorum hazır cevap insanları yeminlen!

Aynen alerjimi belirtecektim ama gerek yok X kişi sen bunu verdin ama ben o an giyildiğini anlayamadım ben bu konu da hassasım şimdi çöpe gitmesin diye geri getirdim sen belki birine verebilirsin tarzında birşey diycem
bence onu bile dememelisiniz. ha alerjisi olmasa giyecekmiş anlar . bence hareketin hoş olmadığını belirtmek gerek.

TE="huzuronda, post: 41916171, member: 406700"]Merhaba Hanımlar biz 3 eltiyiz ben en sonuncusu.Ortanca eltim 2.evlenenle 7 ay arayla evlendik.Büyük eltimle aramız iyi saygı çerçevesinde iletişimimizi sağlıyoruz ama ortanca olan uyumsuz ve tuhaf biri ama tabi dışlama yapmıyoruz.Anladığım kadarıyla biraz beni kıskanıyor aynı dönemler evlendik bizim gelirimiz onlardan çok çok düşük olmasına rağmen krediyle ev aldık eşya vs.daha iyi.Tabi biz bunlara sahip olmak için 4 sene bekledik onlar 3 ayda evlendiler.Bir çok şeyde hep kıyaslama yaptı ben her seferinde izahını yapmaya çalıştım.Şöyle ki kayınpederim 4 bilezik dışında altın takmadı 3 gelinine de benim setim vardı düğünümde eşimle aldık o sana alındı bana alınmadı muhabbeti yaptı gibi gibi bu tür bir sürü örnek.Gelelim konuya eltim beni tanıyalı hiçbir doğum günümde aramadı aramak zorunda veya sevmek zorunda da değil .Ben eşimin hatrına o konuşunca kutlamak için konuştum.Eşimin abileride doğum günlerine fazlasıyla önem verir geleneksel hep kutlanır.Bayramda hep beraber dışarıya çıktık ilk kez büyük eltimin doğum gününü kutlamaya onlar planı yaptı bizde katıldık hediyemizi alıp buluştuk.Büyük eltim ile ilk başlarda donuktu ketum birisiydi sanırım insanları tanımadan pek samimi olmayan biri ama şuan abla kardeş gibiyiz.Evimiz uzak olması sebebiyle kış aylarında bir iki defa evinde kalırız anne gibidir sağolsun.Neyse pastalar falan kesildi çok da mutlu oldu 2.eltim ünlü bir markada çalışıyor ve oradan numune kıyafetleri insanlara bol bol getiriyor bir ben görmedim hiç alakasız insanlara bile çok güzel şeyler getirebiliyor.Sonrasında hediyeleri verdik.
---2. eltim doğum günleri olmayan eşimin abisine vs yine insanlara hediye dağıttı bana da bi bluz çıkardı ve ben bunu bi kaç kere giyindim şimdi giyinemiyorum sana getirdim giyinmezsen de ver birine dedi...
Ben tatsızlık olmasın diye bişey demedim ve o an sanırım pratik cevap veremedim ama kendimi bayramdan beri yedim bitirdim sinirden.Ben kıyafet konusunda çok hassasımdır kardeşimin dahi birşeyini giymem annemde kalmaya giderken bile kardeşimin pijamasını kullanmıyorum kendime ait bir takım bıraktım onu kullanıyorum.Şimdi akşama kayınvalideme gideceğiz kendisi de alt katında oturuyor bluzu yanıma aldım.Bluz da naylonsu benim alerjimi tetikleyecek birşey yani hediyede alsa kullanılmamış dahi olsa benim giyinemeyeceğim bir giysi.Annemden fikir aldım çünkü birincisi bana eskisini getirecek kadar samimi değiliz ve sinirden kudurdum annem kızım boşver o onun terbiyesizliği at çöpe dedi.Eşimde arsızlık yapmış sen bilirsin dedi ben ne yapayım sizce çöpe atmak istemiyorum sebebi şu bir gün balkonda otururken aşağıda eşim ve akrabaları vardı bunların hepsi benim sayemde kıyafet gördü hepsine getirdim giydirdim dedi.Şimdi millete ben eskimi verdim ona o da aldı giyinecek diyebilecek yapıda.Benim aklıma şu geldi X kişi ben bunu aldım ama alerjimi tetikleyen türden bir kumaş giyinemiycem dolap da da israf olmasın diye geri mi getirdim desem kırıcı olmadan nasıl olur ? Yada çöpe mi atayım ama bilmesini de istiyorum ben ona benim doğum günümü neden kutlamadın yada niye hediye almadın demedim ki insan sevdiğine değer verdiğine hediye alır bu eski kıyafet de neyin nesi.Ne yapmalıyım sizce[/QUOTE]
Cani
Merhaba Hanımlar biz 3 eltiyiz ben en sonuncusu.Ortanca eltim 2.evlenenle 7 ay arayla evlendik.Büyük eltimle aramız iyi saygı çerçevesinde iletişimimizi sağlıyoruz ama ortanca olan uyumsuz ve tuhaf biri ama tabi dışlama yapmıyoruz.Anladığım kadarıyla biraz beni kıskanıyor aynı dönemler evlendik bizim gelirimiz onlardan çok çok düşük olmasına rağmen krediyle ev aldık eşya vs.daha iyi.Tabi biz bunlara sahip olmak için 4 sene bekledik onlar 3 ayda evlendiler.Bir çok şeyde hep kıyaslama yaptı ben her seferinde izahını yapmaya çalıştım.Şöyle ki kayınpederim 4 bilezik dışında altın takmadı 3 gelinine de benim setim vardı düğünümde eşimle aldık o sana alındı bana alınmadı muhabbeti yaptı gibi gibi bu tür bir sürü örnek.Gelelim konuya eltim beni tanıyalı hiçbir doğum günümde aramadı aramak zorunda veya sevmek zorunda da değil .Ben eşimin hatrına o konuşunca kutlamak için konuştum.Eşimin abileride doğum günlerine fazlasıyla önem verir geleneksel hep kutlanır.Bayramda hep beraber dışarıya çıktık ilk kez büyük eltimin doğum gününü kutlamaya onlar planı yaptı bizde katıldık hediyemizi alıp buluştuk.Büyük eltim ile ilk başlarda donuktu ketum birisiydi sanırım insanları tanımadan pek samimi olmayan biri ama şuan abla kardeş gibiyiz.Evimiz uzak olması sebebiyle kış aylarında bir iki defa evinde kalırız anne gibidir sağolsun.Neyse pastalar falan kesildi çok da mutlu oldu 2.eltim ünlü bir markada çalışıyor ve oradan numune kıyafetleri insanlara bol bol getiriyor bir ben görmedim hiç alakasız insanlara bile çok güzel şeyler getirebiliyor.Sonrasında hediyeleri verdik.
Ben tatsızlık olmasın diye bişey demedim ve o an sanırım pratik cevap veremedim ama kendimi bayramdan beri yedim bitirdim sinirden.Ben kıyafet konusunda çok hassasımdır kardeşimin dahi birşeyini giymem annemde kalmaya giderken bile kardeşimin pijamasını kullanmıyorum kendime ait bir takım bıraktım onu kullanıyorum.Şimdi akşama kayınvalideme gideceğiz kendisi de alt katında oturuyor bluzu yanıma aldım.Bluz da naylonsu benim alerjimi tetikleyecek birşey yani hediyede alsa kullanılmamış dahi olsa benim giyinemeyeceğim bir giysi.Annemden fikir aldım çünkü birincisi bana eskisini getirecek kadar samimi değiliz ve sinirden kudurdum annem kızım boşver o onun terbiyesizliği at çöpe dedi.Eşimde arsızlık yapmış sen bilirsin dedi ben ne yapayım sizce çöpe atmak istemiyorum sebebi şu bir gün balkonda otururken aşağıda eşim ve akrabaları vardı bunların hepsi benim sayemde kıyafet gördü hepsine getirdim giydirdim dedi.Şimdi millete ben eskimi verdim ona o da aldı giyinecek diyebilecek yapıda.Benim aklıma şu geldi X kişi ben bunu aldım ama alerjimi tetikleyen türden bir kumaş giyinemiycem dolap da da israf olmasın diye geri mi getirdim desem kırıcı olmadan nasıl olur ? Yada çöpe mi atayım ama bilmesini de istiyorum ben ona benim doğum günümü neden kutlamadın yada niye hediye almadın demedim ki insan sevdiğine değer verdiğine hediye alır bu eski kıyafet de neyin nesi.Ne yapmalıyım sizce
Uerinde olsam onu aile olan ve onun gorecegi yegene falan verirdim oda yoksa komsu kizina falan verip o gun verdigin bluzu x e verdim tsk etti dersin

toz bezi yapmak en mantıklısı o geldiğinde de çay falan verirken sehpanın üstünü silersin o alır artık mesajı:KK53: ama söyleyebileceği cümlelere karşı bikaç cevap stratejisi geliştir yine kitlenmeyesin

Toz bezi yapinca yüreğin soğumayacak.
Konuşman lazım diyorum.

Samimiyetin yoksa tamamen yabanci biriyle konuşur gibi neden boyle yaptin diye sor.
Sonuna kadar "neden?" diye sormaya devam et.

Toz bezi yapinca yüreğin soğumayacak.
Konuşman lazım diyorum.

Samimiyetin yoksa tamamen yabanci biriyle konuşur gibi neden boyle yaptin diye sor.
Sonuna kadar "neden?" diye sormaya devam et.
bencede konuşmadan gereken cevabı vermeden o iş kişiyi rahatlatmaz. şahsen beni asla.

ayy ben de aynen böyle kitlenip kalıyorum.olaydan sonra bir milyon cevap geliyor aklıma, bazen kendi kendime diyaloğu sesli değiştirilmiş versiyonunu tekrarlarken farkediyorum :KK53: hazır cevap olamamak çok zor.... çok kıskanıyorum hazır cevap insanları yeminlen!
Bnede biraz hazır cevabımdır lafı söyledimmi oturur ama kitlendim iş de ne olduysa bir de kendisi böyle nasıl desem sessiz sakin mıymıy bi konuşması vardır olayı anlayamadım

Back