• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimi kıskanıyor muyum lütfen yardım edin

Kendimi çok kötü hissediyorum eltimi çok seviyorum ama kayınvalidem hep Bi ayrım yapıyor sanki.. Bu da bende ister istemez kıskançlık hiisine kapılmama neden oluyor.. Bi kaç örnek vereyim eltime gitti misafirliğe iki ay kaldı dönüç yolu bizim şehirden geçiyordu bize uğrayıp bir gün bile kalmadı..benm üç çocuğum oldu Bi tane bile hediye almadı eltim hamile doğum yapınca ona kolye alacak olduocuk doğurduğu için☹mesela erzak gönderiyor onlara kargo ile onlar doğu da oturyor 20saatlik mesafe de.. Biz altı saatlık mesafedeyiz bize hiç kargo ile bişey göndermez.. Üstelik biz yılda en fazla iki defa gidiyoruz kayınvalideme eşim özel sektörde olduğu için izni pek olmuyor.. Halbuki kaynım uzakta olsa memur olduğu için daha sık gelir.. Yani zaten daha sık köyden eşya götürebiliyorlar.. Şimdi ben mi kıskancım yoksa normal mi böyle hissetmem☹☹☹
Okurken kendimi gördüm canım benim... Öncelikle seni yürekten kutluyorum. Böyle bir durumu aşık yüreklilikle paylaştığın için... Sonrasında da şunu demek istiyorum siz eşinizle mutlu ve huzurluysanız boşverin... Varsın sizde kalmadım varsın size eşya göndermesin.
Belki kötü bir niyeti yok kayınvalidenizin ama kıyas kıyas kıyas maalesef kayınvalidelerin çokça yaptıkları bir şey ve hiç doğru değil... Sen galeyana gelme 😇

Benim henüz eltim yok , bilmiyorum ama annemler tam 4 elti.Annem de yıllarca babamın sülalesi tarafından sevilmedigine üzüldü ,kızdı ,kendini de bizi de hirpaladi.Ama benim yıllarca gözlemlediğim sonuç şu oldu ,eltiler arasından genelde kocası sevilen daha çok seviliyor .Hatta hanginizin kocasi daha çok seviliyorsa onun hem eşi hem de çocukları daha çok seviliyor .Lütfen annemin yaptığı hatayı yapma,bunlara takilma.Nw kadar değer görüyorsan o kadar göster.İyilik yapmak istersen de ,de ki içinden ,kötü olsak bile ben bu iyiliği kendi insanligimdan yapıyorum o kadar.Yoksa içinde kırgınlıkların , kızgınlıklarin oluşur.Onun yaptığı bence de ayıp ,ama onun ayıbı olarak kalsin.Son olarak hergun niye ariyorsunuz ,ben annemi bile o kadar sık aramam,kimse de beni hergun arasın istemem

Kendimi çok kötü hissediyorum eltimi çok seviyorum ama kayınvalidem hep Bi ayrım yapıyor sanki.. Bu da bende ister istemez kıskançlık hiisine kapılmama neden oluyor.. Bi kaç örnek vereyim eltime gitti misafirliğe iki ay kaldı dönüç yolu bizim şehirden geçiyordu bize uğrayıp bir gün bile kalmadı..benm üç çocuğum oldu Bi tane bile hediye almadı eltim hamile doğum yapınca ona kolye alacak olduocuk doğurduğu için☹mesela erzak gönderiyor onlara kargo ile onlar doğu da oturyor 20saatlik mesafe de.. Biz altı saatlık mesafedeyiz bize hiç kargo ile bişey göndermez.. Üstelik biz yılda en fazla iki defa gidiyoruz kayınvalideme eşim özel sektörde olduğu için izni pek olmuyor.. Halbuki kaynım uzakta olsa memur olduğu için daha sık gelir.. Yani zaten daha sık köyden eşya götürebiliyorlar.. Şimdi ben mi kıskancım yoksa normal mi böyle hissetmem☹☹☹
Gelib değil de evlat ayırıyor bence sizlik bişey yok gibi

İnsanlar öz çocuklarını bile eşit sevmiyorlar nedem gelin kısmısını eşit sevsinler? Eltinizi daha çok seviyor sanırım siz sürekli hoşbeş yapıp ilgili davranıyosanız yalakalık geliyordur ve hoşlanmıyodur kayınvalideniz belki. Keşke eşit davranılsa doğrusu o ama olmuyor bunu yaşayan tek siz değilsiniz. Siz de mesafenizi koruyun ve fatura birine kesilecekse bu kişi eltiniz olmasın.

Siz iyi gelin,harika gelin veya elti olmaya uğraştıkça bunlar başınıza tabiki gelebilir. Sorun onlarda değil sizde, iyi ve harika bir eş olun yeter...

Kendimi çok kötü hissediyorum eltimi çok seviyorum ama kayınvalidem hep Bi ayrım yapıyor sanki.. Bu da bende ister istemez kıskançlık hiisine kapılmama neden oluyor.. Bi kaç örnek vereyim eltime gitti misafirliğe iki ay kaldı dönüç yolu bizim şehirden geçiyordu bize uğrayıp bir gün bile kalmadı..benm üç çocuğum oldu Bi tane bile hediye almadı eltim hamile doğum yapınca ona kolye alacak olduocuk doğurduğu için☹️mesela erzak gönderiyor onlara kargo ile onlar doğu da oturyor 20saatlik mesafe de.. Biz altı saatlık mesafedeyiz bize hiç kargo ile bişey göndermez.. Üstelik biz yılda en fazla iki defa gidiyoruz kayınvalideme eşim özel sektörde olduğu için izni pek olmuyor.. Halbuki kaynım uzakta olsa memur olduğu için daha sık gelir.. Yani zaten daha sık köyden eşya götürebiliyorlar.. Şimdi ben mi kıskancım yoksa normal mi böyle hissetmem☹️☹️☹️
Hislerin normal canım kıskançlık değil bu.Bence sen de kayınvalideni her gün arama.Bırak o seni arasın.Arkadaşlarınla görüş,dağıt kafanı boşver.Çok yakın olursa yine sıkıntı bu sefer

Yani anlattığınız kadarıyla evet baya bir ayrım var. Ama ben senin yerinde olsam kafama takacağım en son şey bile olmaz. Evde huzurun varsa bosver. Yapacak birsey yok sonucta.

Yahu anne değil birşey değil.. hergün annenizi arayın boşverin, derdiniz bu olsun.

El ne zaman candan sevmiş, siz de seviyeli davranın bundan sonra. Eşinizle mutlu olun kâfi..

Kıskanc mısınız bilmem ama işsiz olduğunuz kesin.coulugunu cocugunuzu da boyle eltiö gorumcem kaynım o kustu bu barişti ben haketmedim sen haksızsın bana nıye bunu dedi ne demek istedi gibi magazinel ortamda yetiştirmeyin Allah rızası için. Gelecek nesilden biraz umutluyız da arkadaşlarla..

Benim kayınpeder kendi öz oğlu evlenirken misafir gibi düğüne gelip gitti. Maddi manevi bir zerre faydası olmadı. Ama abisinin gelininin bir dediğini iki etmiyor. Ama umurumda bile değil, öyle biri bana kıymet verse neee vermese ne... Diğer gelini de kıskanmak hiç aklıma gelmedi hatta severim, iyi kızdır. Böyle şeylerle kafanızı meşgul edecek kadar boş kalmayın bence.

Konu sahibi çok temiz kalplisin hepsini okudum tek tek üşenmeden benim de kayınvalidem aynı eltim yok görümceme zamanla alıştım gözüme gözüme sokularak yapılanlara en basit kızının çoçuğuna bizimki der benim çoçuklara sizinki der eşime kasa kasa çilek aldırır reçel yaparız bi kavonoz layık görmez kızım istediği halde kızınada verdğini anlatır .bide eşim hep ağlamayan bebeğe meme verilmez der eltiniz dert yanarsa belki yardım ediyordur birde hiç beklentiniz olmasın sizde anneşze hediye alırkn içinizden gelmiyorsa almayın artıl almıyorum ben mesela😏

Benim henüz eltim yok , bilmiyorum ama annemler tam 4 elti.Annem de yıllarca babamın sülalesi tarafından sevilmedigine üzüldü ,kızdı ,kendini de bizi de hirpaladi.Ama benim yıllarca gözlemlediğim sonuç şu oldu ,eltiler arasından genelde kocası sevilen daha çok seviliyor .Hatta hanginizin kocasi daha çok seviliyorsa onun hem eşi hem de çocukları daha çok seviliyor .Lütfen annemin yaptığı hatayı yapma,bunlara takilma.Nw kadar değer görüyorsan o kadar göster.İyilik yapmak istersen de ,de ki içinden ,kötü olsak bile ben bu iyiliği kendi insanligimdan yapıyorum o kadar.Yoksa içinde kırgınlıkların , kızgınlıklarin oluşur.Onun yaptığı bence de ayıp ,ama onun ayıbı olarak kalsin.Son olarak hergun niye ariyorsunuz ,ben annemi bile o kadar sık aramam,kimse de beni hergun arasın istemem
Çok doğru dediğiniz babaannemde öyleydi babamı çok sevdiği için hep bize gelirdi annemi çok severdi yengemler kızardı ve bende hep yengemlerin yanlış yaptığını düşünürdüm ama aslında yanlış yapan babaannemmiş şimdi farkediyorum

Benim kayınpeder kendi öz oğlu evlenirken misafir gibi düğüne gelip gitti. Maddi manevi bir zerre faydası olmadı. Ama abisinin gelininin bir dediğini iki etmiyor. Ama umurumda bile değil, öyle biri bana kıymet verse neee vermese ne... Diğer gelini de kıskanmak hiç aklıma gelmedi hatta severim, iyi kızdır. Böyle şeylerle kafanızı meşgul edecek kadar boş kalmayın bence.
Haklısınız bende öyle düşünemliyim en iyisi kendimi hobiler edineym.. Boş durdukça kuruyorum

Durum tam tersi olsaydı Kaynanam iki üç ay bizde kalıyor normal mi? Diye konu açacaktınız :)
Aslında takılmam iki ay kalması değil benm ihtiyacım olduğunda biz de kalmamak için hep bahaneler üretmesi başka yerde uyuyamamak gibi.. Onun için çok canım sıkıldı

Evet gereksiz kıskançlık yapıyorsunuz. Bu sene onda 2 ay kalmıştır seneye denk gelir sende kalır. Bu sene ona yapar bişeyler sonra sırası gelir sana yapar. Dertlenilecek bişey göremiyorum bunda. Fazla hassas davranıyosunuz sanki.

İnsanlar öz çocuklarını bile eşit sevmiyorlar nedem gelin kısmısını eşit sevsinler? Eltinizi daha çok seviyor sanırım siz sürekli hoşbeş yapıp ilgili davranıyosanız yalakalık geliyordur ve hoşlanmıyodur kayınvalideniz belki. Keşke eşit davranılsa doğrusu o ama olmuyor bunu yaşayan tek siz değilsiniz. Siz de mesafenizi koruyun ve fatura birine kesilecekse bu kişi eltiniz olmasın.
Haklısınız benm samimiyetten aramam onda yalakalık hissi yaptı.. Ben çok güleç konuşkan biriyimdir belki bu yönümden dolayı ne yapsam alınmaz kırılmaz diye düşündü

Evet gereksiz kıskançlık yapıyorsunuz. Bu sene onda 2 ay kalmıştır seneye denk gelir sende kalır. Bu sene ona yapar bişeyler sonra sırası gelir sana yapar. Dertlenilecek bişey göremiyorum bunda. Fazla hassas davranıyosunuz sanki.
Ya hakkını yiyemem Bi çok konuda aramız çok iyidir ama bilmiyorum ya.. Haklısınz çok beklenti yoruyor insanı 😏

Ya şöyle daha önce ben çalışırken bakıcı bulamadık kayınvalideme yalvardım bakar mısın diye bakmadı ben uzun süre kalamam falan diye bahaneler uydurdu.. Üstüne orada sebepsizce iki ay kalması beni üzdü

Zaten o elti o yüzden aramıyordur. Her kayınvalidemin her geline özel teknikleri vardır üzmek için :D

Kıskanc mısınız bilmem ama işsiz olduğunuz kesin.coulugunu cocugunuzu da boyle eltiö gorumcem kaynım o kustu bu barişti ben haketmedim sen haksızsın bana nıye bunu dedi ne demek istedi gibi magazinel ortamda yetiştirmeyin Allah rızası için. Gelecek nesilden biraz umutluyız da arkadaşlarla..
Haklısınız

Back