Eltim.kocasindan kiskaniyor cildircam yardımm

Evet eminim.ben zaten çok gidip gelmiyorum.cok gorusmuyoru..doğum günleri bayramlar dışında bıraraya gelmiyorum.her denk geldiğimde de maalesef ki ya eltim ya kayinvalidem yada gorumcemin bu tur bakışları ile karşılaşıyorum.eltim onlarla dah sıkı fıkı.birde ben eltimin kıskançlık yapısından kaynaklı kayinvalideminmi ve görümcemi etkilediğini düşünüyorum.yoksa kaç yıldır birlikteyiz daha önce hiç kv veya gorumcem tarafından böyle birsey hissettmedim.eltim biraz kendi kuruntusunu gerçekmiş gibi kayinvalide ve gorumcemle paylaştığı için onlarda hata arayan insanlara ddönüştürdü.
Eğer böyle düşündükleri için baktıklarında eminsen üstü kapalı Bi şekilde tam o anda sor. Hayırdır neden bana manalı manalı bakıyorsun gibi. Ama açık açık sorma çünkü cesaret edip konusunu açamazlar doğruysa bile inkar ederler.

Biraz abartmışsınız gibi geldi bana, bir derdi olan söyleşin söylemese de içinde saklasın.
İlk evlendiğimde kayinvalidem de aynı şeyi söylemişti kaynina abi de diye bende karnıma sordum.isminle hitap etmem seni rahatsız ederse etmem diye o da yok benim için farketmez istediğini söyleyebilirsin dedi.bende kime ne diyeceğimi başkaları kararlaştırılan çalışıyor ya buna tav oluyorum.kuvuk oğlu büyük oğluna abi demiyor.benden abi demem bekleniyor

Evet eminim.ben zaten çok gidip gelmiyorum.cok gorusmuyoru..doğum günleri bayramlar dışında bıraraya gelmiyorum.her denk geldiğimde de maalesef ki ya eltim ya kayinvalidem yada gorumcemin bu tur bakışları ile karşılaşıyorum.eltim onlarla dah sıkı fıkı.birde ben eltimin kıskançlık yapısından kaynaklı kayinvalideminmi ve görümcemi etkilediğini düşünüyorum.yoksa kaç yıldır birlikteyiz daha önce hiç kv veya gorumcem tarafından böyle birsey hissettmedim.eltim biraz kendi kuruntusunu gerçekmiş gibi kayinvalide ve gorumcemle paylaştığı için onlarda hata arayan insanlara ddönüştürdü.
Sizdede hata var sınırınız yok belliki fazla samimi olmak hiçbir zaman iyi değildir...ben olsam eşime herşeyi anlatırım ne bayram ne seyran gitmem ,cici gelin olmaya çalışmam bu mevzuda kapanır

İlk evlendiğimde kayinvalidem de aynı şeyi söylemişti kaynina abi de diye bende karnıma sordum.isminle hitap etmem seni rahatsız ederse etmem diye o da yok benim için farketmez istediğini söyleyebilirsin dedi.bende kime ne diyeceğimi başkaları kararlaştırılan çalışıyor ya buna tav oluyorum.kuvuk oğlu büyük oğluna abi demiyor.benden abi demem bekleniyor
Abi deyince ne degisecekse artik

8 yillik mi evliler elti ve kayin? Sizi takip etme durumu yeni mi olmaya basladi? Bana sizin yanlis anlamaniz gibi geldi. Eltim, kayinvalidem, gorumcem durduk yere bana oyle baksa aklima kayni kiskandigimi dusundukleri gelmez hemen. Siz neden direkt oyle dusundunuz?

Şu an ne yapacagimi bilmiyorum öyle laçka değilim.onlar biraz benden farklılaşma kafin erkek diye ayırdılar aynı yerde oturmazlar. Biz öyle yetişemedik erkek kız diye ayrım öğrenmedik.hepsi insan yani erkek diye onu göklere çıkartacak değilim.dusman gibi de davranamaz.biraz kültür farkı var kayinvalidemlerle bizim

Bu da çok saçma madem bu ailenin genel huylarini ve dusuncelerini boyle oldugunu biliyorsunuz ne diye muhattap oluyordunuz devamli? Girilen ortama uyulur genelde.
Eşimin ailesi de benim yetişme tarzimdan farkli ama babamin evinde boxer şortla geziyordum ben diyip kp in yaninda oyle gezmeye kalkmiyorum mesela.

8 yillik mi evliler elti ve kayin? Sizi takip etme durumu yeni mi olmaya basladi? Bana sizin yanlis anlamaniz gibi geldi. Eltim, kayinvalidem, gorumcem durduk yere bana oyle baksa aklima kayni kiskandigimi dusundukleri gelmez hemen. Siz neden direkt oyle dusundunuz?
Çünkü ne zaman kaynim la selamlaşsam ya da konuşsam o zaman bu şekilde davraniyorlar

Bu da çok saçma madem bu ailenin genel huylarini ve dusuncelerini boyle oldugunu biliyorsunuz ne diye muhattap oluyordunuz devamli? Girilen ortama uyulur genelde.
Eşimin ailesi de benim yetişme tarzimdan farkli ama babamin evinde boxer şortla geziyordum ben diyip kp in yaninda oyle gezmeye kalkmiyorum mesela.
O tür şeylere bende dikkat ediyorum ama onlar muhafazakar bir aile.ben ve ailem tamamen farklıyız. Ama mümkün olduğunca onlara uyum sağlamaya çalışıyorum.ona ve sürekli kendimi baskilamak zorunda olduğumu sanmıyorum.bu da benim inanç ve düşüncelerime zarar verir.ben herseye rağmen onların yasamtarzlarina saygı duyuyorum onlarda bana saygı duymak zorundalar.ha ben bir askılı tsot ile bir kısa şort ile yanlarına gitmiyorum.yada onlar erkek kadın ayrı otururlarken ben neden hepbirlikte oturmuyoruz demiyorum.yada eltim ile çekişmeli muhabbetlere girmiyorum.elimden geldiğince onlar gibi değil ama onlara saygı duyan biri olarak tanımıyorum kendimi.ama bu konu beni fazlasıyla aşıyor.gercekten yapmadığın bir şey ile suçlamak gibi hissettiriyor.ya da senin aklına bile gelmeyen birseyin sırf eltimin gereksiz yersiz kıskançlığı yuzunden acaba diyen bakışlarla karşılaşıyorum.ben kültür olarak ten rengi olarak inanç olarak onlardan farklı yim.ve onlar için kendi benliğimi kaybedemem.onlar nasıl kaybetmiyorsa

O tür şeylere bende dikkat ediyorum ama onlar muhafazakar bir aile.ben ve ailem tamamen farklıyız. Ama mümkün olduğunca onlara uyum sağlamaya çalışıyorum.ona ve sürekli kendimi baskilamak zorunda olduğumu sanmıyorum.bu da benim inanç ve düşüncelerime zarar verir.ben herseye rağmen onların yasamtarzlarina saygı duyuyorum onlarda bana saygı duymak zorundalar.ha ben bir askılı tsot ile bir kısa şort ile yanlarına gitmiyorum.yada onlar erkek kadın ayrı otururlarken ben neden hepbirlikte oturmuyoruz demiyorum.yada eltim ile çekişmeli muhabbetlere girmiyorum.elimden geldiğince onlar gibi değil ama onlara saygı duyan biri olarak tanımıyorum kendimi.ama bu konu beni fazlasıyla aşıyor.gercekten yapmadığın bir şey ile suçlamak gibi hissettiriyor.ya da senin aklına bile gelmeyen birseyin sırf eltimin gereksiz yersiz kıskançlığı yuzunden acaba diyen bakışlarla karşılaşıyorum.ben kültür olarak ten rengi olarak inanç olarak onlardan farklı yim.ve onlar için kendi benliğimi kaybedemem.onlar nasıl kaybetmiyorsa
Abi demedin diye takmışlar

Güç savaşları biraz

Deme inat et😅

Kendinizden küçük adama abi demediniz diye gözünüz olduğunun ima edilmesi.. İnsanın ailesine bir şekilde giren birine bunu yakıştırması korkunç, yaptın bari belli etme .

Siz farkli bir ulkeden mi geldiniz?

Merhaba arkadaşlar 11 yıllık evliyim.esim 3 kardeşler en büyükleri eşim.simdi ben 3 yıllık evliyken kaynim da evlendi.bitane kızları oldu.kizlari şu an 5 yaşında.eltim benimle sürekli yarışıyor her konuda ben de onun gibi davransam kavga ederiz bu nedenle ona genelde he diyip geçiyorum.ilk zamanlar bu şekilde davrandığında kişiliği böyle diye düşünmüştüm fakat artık böyle dusunmuyorum.her neyse kocası benim kaynim aynı zamanda kardeşim sayılır.ben erkek kadın diye ayırmam insanları.o da insandır en nihayetinde ben konuşkan biriyim.kaynimla çok samimi değilim de ama eltim benim sürekli konuşurken gözümü takip ediyordu bende diyordum ki kendi kendime yeni evli kıskanıyor herhalde ama onun buna alışması lazım.yavas yavaş tanıyacak sonuçta biz bir aile olacağız. Neyse zama geçti sonra sürekli bakışlarimi konuşmamı hal ve hareketlerimi takip etmeye başladı.artik o akilsiz kafasından ne geçiyorsa....neyse sonra bir baktım kaynanam ve gorumcemle konuşmuş herhalde onlar da beni takip etmeye başladılar.sonraa bakıyorum eşine de bazen sinir oluyor anlıyorum ama ne denilebilir ki çıldırıyorum hicbirsey diyemiyorum. Sonra kendi kendime dedim ki uzak dur kayın gelince muhatap olma Allah korusun ya öyle bir durum ki sucsuzken suçlu konumuna düşmek var.ama çıldırıyorum nasıl böyle birsey dururlar nasıl olurda kazananlar gorumceme böyle birsey de söyler onlarda beni incelemeye alır.cildiriyorum.biraz da geri kafalılar zaten neyse bayramda kayinvalidemem gittim eşimle birlikte akşam üstü kaynim geldi bizde mutfaktaydik. İyi bayramlar sağol sahada iyi bayramlar dedim.o sıra gorumc gözlerini açmış dikmiş bana bakıyor abisiyle konuşurken.cildirdim.cildirdim resmen ya ya ne arıyorsunuz.ne bekliyorsunuz.o da benim kardeşim ya Allah cezanızı versin sizin .delirdim.eve geldim iki gündür bu nü düşünüyorum.neden beni takip ediyorlar ne zannediyorlar ne olabilir dilim varmıyor söylemeye o benim kardeşim ya allin cezaları nasıl böyle düşünürsünüz.yani bu durumdan artık çok rahatsızım lütfen bana birseyler önerin ben ne yapayım.nasil davranalım sorayım sormiyayimmi lütfen fikrinizi yazin
Kimse size bisey dememis dusunup dusunup kurmussunuz bence.

Çünkü ne zaman kaynim la selamlaşsam ya da konuşsam o zaman bu şekilde davraniyorlar
Boyle bi konuyu dile getirdiginiz an hem yuz yuze bakacak durumunuz kalmaz hem de herseyi siz uydurmus olursunuz hatta bir sey mi umuyorsun bile denebilir. Konuyu hic acmayin derim, guzelce uzaklasin. Goz temasi kurmadan selamlasin, caydir tabaktir bir sey verilmesi gerekince de siz hic orali olmayin. Ay ne sacma bisey ya ama karsnizdakiler bundan anlayacak gibi duruyor. Bir de yani kocanizin kiz kardesini de erkek kardesini de anasini da babasini da kendi aileniz gibi sevmeyin oyle bi diyalogun olmamasi bence en sagliklisi, huzur mesafeli olmakta bence

Eğer size göre eltiniz böyle bir konuyu kv ile görümcenize söyleme cesareti gösterdiyse siz de onlara bir sorun mu var diye sorabilirsiniz ama dediğim gibi size göre.

Eltinizin abi demen lazım sözünden de ben kıskançlık cagristirmadim mesela sizin de yanlış anlayıp anlamadığınızı bilemeyiz.

Aşırı uçlarda tepkileriniz var çıldıracak düzeye geldiyseniz kv ye sorun belki de başka bir sorun vardır öğrenirsiniz.

Ay burda zırt pırt konu açan, eltisiyle kocasının samimiyetine takmış aralarında bir şey olduğunu düşünen bir üye vardı.Yok eltisi göğüs dekolteli giyinip kocasının önünde eğiliyormuş falan :D
Bir acaba dedim?

Eğer anlattığınız gibiyse sizi haklı buldum. Abi demek zorunda değilsiniz. Hal hatır sormak en basit görgü kuralıdır. İnsan böyle basit şeylerde kendinden taviz verince kendini o ortamda rahatsız hisseder. Bence siz bu insanlarla iletişimi olabildiğine azaltın hatta bitirin.

Bu konu bana geçenlerde açılan kız kardeşinin eşine karşı davranışlarından rahatsız olan üyeyi hatırlattı. O konuda kızkardeşin hareketleri normal bulunmuş, konu sahibi eleştirilmişti doğal olarak. Şansınıza size de tam tersini düşünen üyeler denk gelmiş ve nasıl davranılacağını bilmemekle itham edilmişsiniz. Oysa anlattığınız gibiyse gayet normal davranıyorsunuz bence.

Anneme söyledim durumu sorayım mı dedim.o da dedi bosver muhatap olma dedi

sonradan tabiki sormayın.
farkettiğiniz anda sıcağı sıcağına neden tepki vermediniz onu sordum ben
siz annenizede olay olup bittikten sonra sormuşsunuz neticede.
neden kendinizi savunmadığınızı anlamadım.
eşime abi diyen insana sen niye benim eşime abi demiyorsun niye demediniz mesela?

Back
X