Eltim kayınvalidemden her şeyi istiyor ama ben:(

Ben kendi işimi yaptırma derdinde değilim . Çok şükür temizlik yemekte yaparım . Sadece acaba ben çekingen mi davranıyorum diye düşünmüyor değilim . Bir de kayınvalidem geçenlerde diğer gelinim uyanık gözü açık , benden içinde “ kendi işini kendisi yapıyor , benim gibi “ demiş . İyi
Mi kötü mü anlamadım

Vurun kırbacı kayinvalidenize ne bekliyorsunuz ki. Kac yaşında kadinsiniz ustelik bebek bekliyorsunuz ama artık hormonlarin etkisiyle mi bilemiyorum saçma bir kıskançlığın içine girmiş siniz. Eliniz ayaginiz tutuyorken kendinizi yapın herseyinizi gerçekten ihtiyacınız olursa tabiki destek alın ama çok afedersiniz iki kadın bir olmus nasıl daha fazla faydalanirizin hesabını yapar gibisiniz.

Haklısınız teşekkürler

Ben çok çok zorda kalmadıkça kimseden yardım istemem.hele eş ailesinden asla istemem.10 yıllık evliyim sadece bı kere tasindigimda sözde yardıma geldiler daha da evi dağıttılar.o günden beri kendi ailem dahil son çare değilse kimseyi çağırmiyorum.

Kayınvalideler sonradan değişir mi? Yani şu an çok iyi ama ilerde ben size yaptım sizde bana yapın der mi?
Hamilesiniz sizi üzmek istemem ama sizi pek iyi niyetli bulmadım. Özellikle bu sorunuzdan sonra. Bence siz de yardım istemeye karar vermişsiniz de karşılığında sizden yardım beklemesinden korkuyorsunuz. Asıl merak ettiğiniz bu.

Yardım alıyorsanız tabi ki karşılığında -kayınvalideniz istemese bile- yardım edeceksiniz. Eltiniz de bugün destek olmuyorsa yarın destek olmak zorunda. Nimetten yararlanan külfete de katlanır.

Peynir bitti sarımsak bitti ne demek? Bunlar bitince gidip marketten alınır. Hadi kvniz peynir yapıyor diyelim sarımsağı bittiyse niye gidip kendisi almıyor? Kadını daha çok maddi olarak mı yoksa emek gerektiren iş yaptırma olarak mı kullanıyor anlamadım. Siz nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz tam olarak? Gördüğüm en saçma konulardan birisi bu. Eltim sömürüyor ben de sömüreyim mi diye soruyorsunuz açıkça.

Hım gencmis yaşı. Bende kiskanmistimda

Açıkçası çevremdeki çoğu kişi kvdemde dahil o gelinim uyanık diğeri her işi kendi yapıyor diyor . Bu da benim zoruma gidiyor ben kuyamafığım doğru bulmadığım için istemiyprum. Kvdem peynir yapıyor ama tek seferlik yani bitince benim şunun bitti anne bunun bitti ne demek . Bende diyorum ben mi çekiniyorum acaba normal olan bu mu yani istemek mi gerekiyor . İnsanlar hep o daha kıymetli olur o daha iyi olur diyince bende bir sorun olduğunu düşünüyorum açıkçası . Ama ikimizde memuruz çok şükür . Alınmayacak bir durum yok ama o kadar normal söylüyor ki bunu kvdemde yapmak zorunda hissediyor sanırım şak diye yapıyor .

Maddi olarak zaten memur kendisi de ama evinde en ufak bir şeyi bitse bunun bitti diye çekinmeden söylüyor . Kvdemde sanki ona yapmak zorunda hissediyor ama ben nasılsa kendim yapıyorum diye bana pek sormuyor gibi hissediyorum . Bu yüzden de üzülüyorum biraz açıkçası . Kimse salak değil ki herkes farkında hatta öyle ki kaynım bile kendi ağzıyla şunumuz bitti diyor istiyor . Ki çok iyi biridir normalde şok oldum öyle demesine . Çok normalde bu davranışlar sanki biz yapmıyoruz gibi hissettim. Kvdem bile bana sen bir şey istemiyorsun diyor . Ama sonrasında da benim arkamdan bu saf diğer gelin uyanık diyor . Yani hoşuna mı gidiyor anlamıyorum

Hala yapmaktan bahsediyorsunuz da biten her şey ille evde yapılan şeyler mi, marketten pazardan alınan şeyleri de söylemiyor mı mesela sarımsak peynir yazmışsınız

Hala yapmaktan bahsediyorsunuz da biten her şey ille evde yapılan şeyler mi, marketten pazardan alınan şeyleri de söylemiyor mı mesela sarımsak peynir yazmışsınız
Dışardan alınıyor sarımsak kvdemin bahçesi yok sonuçta. Yazın ceviz çıkmış bahçeden azıcık onu da üçümüze paylaştırdı kvdem. Bittiğinde tekrar istiyor . Ama sende varsa demiyor . Benim cevizim bitti şunun bitti diyor . Bir kere vermesi hep vereceği anlamına gelmiyor değil mi?

Yani her şekilde kullanıyor bana göre . Benimde nedense içimde o daha kıymetli olur hissi uyanıyor . Bir de öyle uyanık açıkgözlü vs denince . Demek ki öyle insanlar sevilip değer veriliyor diyorum kendimce . Ben her şeyi kendim yaptığım için kıymetsiz oluyorum yani

Bi kaynana neden gelininin evini temizler ki anlamıyorum yeni nesil kaynanalar da bi garip ortası yok herhalde annem gelinimizin evine gidip temizlik yapsa ilk ben rahatsız olurum

Bi kaynana neden gelininin evini temizler ki anlamıyorum yeni nesil kaynanalar da bi garip ortası yok herhalde annem gelinimizin evine gidip temizlik yapsa ilk ben rahatsız olurum
Bir de o uyanık diyor anlamıyorum bunu iyi bir şey gibi mi görüyor kvdem . Halbuki bana göre de onu resmen kullanıyor . Temizlik yapacak halin yoksa ne misafir çağır ne temizlik yaptır kimseye . Üstelik kendi eşi de yapabilir bence insanın . Kvdem o uyanık açıkgözlü diyince bende sinirlendim. İnsanlara böyle yapanlar daha mı çok seviliyor anlamadım.

45 yaşında kaynana mı olur ya bir şey diyeyim mi, gerçekten böyle kaynanalar var. Benim kv de seninkine benziyor. Gelir yemeğimi yapar, istesem evimi de temizler ki hamileliğimde ve oğluma baktığı dönemde ( annemle dönüşümlü baktılar oğluma) temizlemişliği de var. Bana gelirken eli kolu dolu gelir. Bunların hiçbirini zorla yaptırmıyorum elbette. İçinden geliyor, mutlu oluyor. Ben de çalıştığım için çok iyi oluyor, Mutlu oluyorum. O mutlu ben mutlu diğer gelinine de yapıyor. Ben özellikle bir şey istemiyorum mesela o teklif ediyor ben de hayır demiyorum. 4 çocuk büyütmüş kv tek başına. Her işe yetişmeye alışmış. Şimdi tüm çocukları evli barklı - biri boşandı gerçi. Yalnız kalınca, iş yapmayınca sıkılıyor. Senin de şimdiden sonra ihlyacın olacak. İhşyacın olduğunda yardım istemekten çekinme. Böyle insanlar mutlu oluyorlar bir şeylere yardım edince, ha senin eltin olayı arşa taşımış. Evinin eksiğini de kv den istemezsin yani. Ama arada destek olmasında bir sorun yok bence

Eltinizin yüzsüzlüğü midemi bulandırdı. İnsan annesinden her şeyi isteyemez bu k. Validesinden istiyor.

Ya ev taşırsın çocuk doğurursun vs yardım edilir ama misafir gelecek diye gelinin evini temizleyen kaynana enayidir bence.

Yazık ya kadına bence o kadının iyi niyeti suistimal ediliyor diğeri masallh daha 6 aylık evliymis kadini kullanma peşinde siz hamilesiniz ve calisiyorsunuz biseyelr isteseniz falan anlayacamda ona noluyor acaba k.valideye anneye evi temizlemek kadar saçma bisey yok yardımcı çağırsın okadar rahat ermek istiyorsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…