45 yaşında mardinliKayınvaliden kaç yaşında ve nereli
Ben kendi işimi yaptırma derdinde değilim . Çok şükür temizlik yemekte yaparım . Sadece acaba ben çekingen mi davranıyorum diye düşünmüyor değilim . Bir de kayınvalidem geçenlerde diğer gelinim uyanık gözü açık , benden içinde “ kendi işini kendisi yapıyor , benim gibi “ demiş . İyiBizim bir akraba sizin kv gibi. 2 gelin yarışa kendi işlerini yaptırıyorlar kadına. Çocuk baktirmaktan hafta içi yiyecekleri yemeği yaptırmaya kadar. Daha 50'li yaslarda olmasina ragmen beli dizi her yeri ağrıyor. Oğulları gelinleri ve torunlarına bakmaktan çöktü kadın.
Hım gencmis yaşı. Bende kiskanmistimda benimki 67 yaşında45 yaşında mardinli
Haklısınız teşekkürlerVurun kırbacı kayinvalidenize ne bekliyorsunuz ki. Kac yaşında kadinsiniz ustelik bebek bekliyorsunuz ama artık hormonlarin etkisiyle mi bilemiyorum saçma bir kıskançlığın içine girmiş siniz. Eliniz ayaginiz tutuyorken kendinizi yapın herseyinizi gerçekten ihtiyacınız olursa tabiki destek alın ama çok afedersiniz iki kadın bir olmus nasıl daha fazla faydalanirizin hesabını yapar gibisiniz.
Hamilesiniz sizi üzmek istemem ama sizi pek iyi niyetli bulmadım. Özellikle bu sorunuzdan sonra. Bence siz de yardım istemeye karar vermişsiniz de karşılığında sizden yardım beklemesinden korkuyorsunuz. Asıl merak ettiğiniz bu.Kayınvalideler sonradan değişir mi? Yani şu an çok iyi ama ilerde ben size yaptım sizde bana yapın der mi?
Hım gencmis yaşı. Bende kiskanmistimda
Açıkçası çevremdeki çoğu kişi kvdemde dahil o gelinim uyanık diğeri her işi kendi yapıyor diyor . Bu da benim zoruma gidiyor ben kuyamafığım doğru bulmadığım için istemiyprum. Kvdem peynir yapıyor ama tek seferlik yani bitince benim şunun bitti anne bunun bitti ne demek . Bende diyorum ben mi çekiniyorum acaba normal olan bu mu yani istemek mi gerekiyor . İnsanlar hep o daha kıymetli olur o daha iyi olur diyince bende bir sorun olduğunu düşünüyorum açıkçası . Ama ikimizde memuruz çok şükür . Alınmayacak bir durum yok ama o kadar normal söylüyor ki bunu kvdemde yapmak zorunda hissediyor sanırım şak diye yapıyor .Hamilesiniz sizi üzmek istemem ama sizi pek iyi niyetli bulmadım. Özellikle bu sorunuzdan sonra. Bence siz de yardım istemeye karar vermişsiniz de karşılığında sizden yardım beklemesinden korkuyorsunuz. Asıl merak ettiğiniz bu.
Yardım alıyorsanız tabi ki karşılığında -kayınvalideniz istemese bile- yardım edeceksiniz. Eltiniz de bugün destek olmuyorsa yarın destek olmak zorunda. Nimetten yararlanan külfete de katlanır.
Maddi olarak zaten memur kendisi de ama evinde en ufak bir şeyi bitse bunun bitti diye çekinmeden söylüyor . Kvdemde sanki ona yapmak zorunda hissediyor ama ben nasılsa kendim yapıyorum diye bana pek sormuyor gibi hissediyorum . Bu yüzden de üzülüyorum biraz açıkçası . Kimse salak değil ki herkes farkında hatta öyle ki kaynım bile kendi ağzıyla şunumuz bitti diyor istiyor . Ki çok iyi biridir normalde şok oldum öyle demesine . Çok normalde bu davranışlar sanki biz yapmıyoruz gibi hissettim. Kvdem bile bana sen bir şey istemiyorsun diyor . Ama sonrasında da benim arkamdan bu saf diğer gelin uyanık diyor . Yani hoşuna mı gidiyor anlamıyorumPeynir bitti sarımsak bitti ne demek? Bunlar bitince gidip marketten alınır. Hadi kvniz peynir yapıyor diyelim sarımsağı bittiyse niye gidip kendisi almıyor? Kadını daha çok maddi olarak mı yoksa emek gerektiren iş yaptırma olarak mı kullanıyor anlamadım. Siz nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz tam olarak? Gördüğüm en saçma konulardan birisi bu. Eltim sömürüyor ben de sömüreyim mi diye soruyorsunuz açıkça.
Maddi olarak zaten memur kendisi de ama evinde en ufak bir şeyi bitse bunun bitti diye çekinmeden söylüyor . Kvdemde sanki ona yapmak zorunda hissediyor ama ben nasılsa kendim yapıyorum diye bana pek sormuyor gibi hissediyorum . Bu yüzden de üzülüyorum biraz açıkçası . Kimse salak değil ki herkes farkında hatta öyle ki kaynım bile kendi ağzıyla şunumuz bitti diyor istiyor . Ki çok iyi biridir normalde şok oldum öyle demesine . Çok normalde bu davranışlar sanki biz yapmıyoruz gibi hissettim. Kvdem bile bana sen bir şey istemiyorsun diyor . Ama sonrasında da benim arkamdan bu saf diğer gelin uyanık diyor . Yani hoşuna mı gidiyor anlamıyorum
Dışardan alınıyor sarımsak kvdemin bahçesi yok sonuçta. Yazın ceviz çıkmış bahçeden azıcık onu da üçümüze paylaştırdı kvdem. Bittiğinde tekrar istiyor . Ama sende varsa demiyor . Benim cevizim bitti şunun bitti diyor . Bir kere vermesi hep vereceği anlamına gelmiyor değil mi?Hala yapmaktan bahsediyorsunuz da biten her şey ille evde yapılan şeyler mi, marketten pazardan alınan şeyleri de söylemiyor mı mesela sarımsak peynir yazmışsınız
Yani her şekilde kullanıyor bana göre . Benimde nedense içimde o daha kıymetli olur hissi uyanıyor . Bir de öyle uyanık açıkgözlü vs denince . Demek ki öyle insanlar sevilip değer veriliyor diyorum kendimce . Ben her şeyi kendim yaptığım için kıymetsiz oluyorum yaniDışardan alınıyor sarımsak kvdemin bahçesi yok sonuçta. Yazın ceviz çıkmış bahçeden azıcık onu da üçümüze paylaştırdı kvdem. Bittiğinde tekrar istiyor . Ama sende varsa demiyor . Benim cevizim bitti şunun bitti diyor . Bir kere vermesi hep vereceği anlamına gelmiyor değil mi?
Bir de o uyanık diyor anlamıyorum bunu iyi bir şey gibi mi görüyor kvdem . Halbuki bana göre de onu resmen kullanıyor . Temizlik yapacak halin yoksa ne misafir çağır ne temizlik yaptır kimseye . Üstelik kendi eşi de yapabilir bence insanın . Kvdem o uyanık açıkgözlü diyince bende sinirlendim. İnsanlara böyle yapanlar daha mı çok seviliyor anlamadım.Bi kaynana neden gelininin evini temizler ki anlamıyorum yeni nesil kaynanalar da bi garip ortası yok herhalde annem gelinimizin evine gidip temizlik yapsa ilk ben rahatsız olurum
Eltinizin yüzsüzlüğü midemi bulandırdı. İnsan annesinden her şeyi isteyemez bu k. Validesinden istiyor.Merhabalar . 1 yıllık evliyim . Eltim de 6 aylık evli . Eltim benim arkadaşım olur aynı zamanda yanı iş yerinde çalışıyoruz . Aslında hiçbir sıkıntımız yok . Eltim sadece her şeyini kayınvalidemden ister. Kayınvalidem çok iyidir ikimize de her şeyi yapar yaptı da. Örneğin misafirim gelecek anne şunu yap bunu yap temizliğe gel der . Anne sarımsak bitti, peynir bitti ,ceviz bitti der . Gayet ağzıyla her şeyi ister kayınvalidem de yapar ben onun gibi istemem kayınvalidem bana teklif eder. Kızım şunu yapayım bunu yapayım diye . Acaba diyorum bende mi sıkıntı var? Her şeyini çağırır . Bu arada ben 23 haftalık hamileyim ve riskli geçiyor dinlenmem gerekiyor ama bir tane arayıp anne şu işimi yap bunu yap diyemem nedense . Sizce nasıl davranmalıyım . Onun gibi istemeli miyim yoksa çekinmeli miyim?
Ya ev taşırsın çocuk doğurursun vs yardım edilir ama misafir gelecek diye gelinin evini temizleyen kaynana enayidir bence.Bir de o uyanık diyor anlamıyorum bunu iyi bir şey gibi mi görüyor kvdem . Halbuki bana göre de onu resmen kullanıyor . Temizlik yapacak halin yoksa ne misafir çağır ne temizlik yaptır kimseye . Üstelik kendi eşi de yapabilir bence insanın . Kvdem o uyanık açıkgözlü diyince bende sinirlendim. İnsanlara böyle yapanlar daha mı çok seviliyor anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?