Eltim, ailesi ve eşimin ailesi

aaa bak bunda yerden göğe kadar haklısın, buna gerçekten çok üzüldüm...

ya neden iyi olmaya çalışıyosun ki .... sende aynı mesafeyi koy k. validene karşı.. eşin ne diyor bu duruma...

sakinliğini elden bırakmaki eşin hep yanında olsun eşini karşına alma bence ((( tecrübe konuşuyo :))

bunun neresi espri anlamadım bu 1,bi de bunun neresi zekice bu 2,zekam yetmedi sanırım anlayamadım...
ama onlar şiveleriyle dalga geçtiğinizi de düşünmüş olabilirler?
gerçekten espri ne anlama geliyo hiçbişi anlamadım?

espiri buysa sen haklısın evet...
ayıp etmişler sana karşı...

valla esprinin ne oldugunu nıye yapıldıgını bende anlayamadım ama onlar sızın onların şiveleriyle dalga gectıgınızı dusunmus olabılırler

bu muydu yaptığın espri.. ben de kıracak, gücendirecek birşey sandım.. demek kırılmışlar dedim başta.. ayıptır yahu.. niye nifak sokmak isterler ki insanların arasına ? eltin de kusura bakma ama hemen dolduruşa gelmiş, ben olsam ö-çıkar karşına sorarım "sen benim anneme böyle birşey dedin mi" der gerekirse annemle yüzleştiririm.. sana haksızlık edilmiş.. üstelik sen olgun davranıp 2 kez yemeğe çağirmişsin.. yargısız infaz derler buna.. kendi keyifleri bilir.. sanırım bundan sonra yapabileceğin bişey yok, için rahat olsun, canını sıkma, öyle geceleri uykunu kaçıracak bi öfkeye neden olmasın bunlar, valla gerek yok inan bana.. herkesi kafamıza takacak olsak ohooo

tam tersi onların şivesiyle konuşmamaı, onlara ayak uydurmuş olmam olarak algılayıp seviyorlar,
ayrıca buna ben espri diyeyim siz başka bi şey diyin, sonuçta kurduğum cümle bu..
ben konunun başında çok zekice bir espri yaptım demedim, genel olarak zekice espriler yaparım ama bu sözüm için zekice filan demedim,
arkadaşlar olayı anlamaya çalışır mısınız lütfen

canını sıkma arkadasım. bazılarına agzınla kus tutsan bile yaranamazsın...senden hoslanmamıslar ve bu duruma gelmissiniz. bunun icin senin hic bir sey yapmana gerek bile yok. bak gorumcemle farklı sehirlerdeyiz, benden 1.5 yas buyuk..6 yıllık evliligim boyunca toplasan en fazla 10 kere gorusmusumdur.onda da paylastıgım bir sey olmamıstır hal hatırdan baska, 1 gece de hastanede yatarken annesi degil refakatci olarak ben kaldım yanında o kadar...ama benim icin anne ve babasına yeter artık dayanamıyorum, burama kadar getirdi demis..ee napim ben simdi. sallamıyorum artık, sadece karsılasırsak merhaba o kadar.

önce kırmızılı yerleri sonra yeşil işaretli yeri okursanız bi sanırım siz de çelişkiyi farkedersiniz.bence gerçekten bahsettiğiniz kadar kaliteli bir karaktere sahip değilsiniz.
haklısınız haksızsınız onu bilemem,ama kişi kendinde ne eksikse ondan çok söz eder.
bir kendinize dönün bakın acaba bir kızı düğününden sonra 4 saat ağlattıysanız onu davet ettiyseniz de gelmemesi normal değilmi? ki baştan beri küçümsemişsiniz zaten,ben meslek sahibiyim kariyer sahibiyim,kendisi ön muhasebeci lise mezunu...
tavırlarınız size normal gelebilir ama yüzde 90 o kızın teyzesi sizden yaş be yaş büyüktür,defol karşımdan demek size düşmezdi.en azından düğün ortamı olduğu için susmalıydınız.benim fikrim.

ahh teşekkür ederim ya, bunun neresi espri amacın neydi bilmem ne gibi tuhaf yorumlar yapıyor insanlar
benim derdim bana haksızlık yapıldığının birilerinin anlaması,
benim söylediğim söz espri veya değil ne fark eder..
sonuçta kimseyi kıracak gücendirecek ne bileyim hakeret içeren, bana hakaret edilmesini meşru kılacak bir laf değil..
ayrıca dediğiniz gibi ben de bana gelip birisi böyle bir laf taşısa hemen dolduruşa gelmek yerine gider muhatabına sorarım neden böyle dedin ve ya böyle bir laf ettin mi diye..
başta da dediğim gibi gerekirse bana hesap da sorabilmesi için evime dahi çağırdım ama gelmedi..
dediğiniz gibi bundan sonra kendileri bilirler..
ayrıca eşim de bir daha arayıp sormayacaksın sen ona mecbur değilsin, ben kardeşimi görür muhabbetimi yaparım dedi..ben de eyvallah dedim..

bu arada sen gayet olgun davranıp 2 kez yemege cagirmissin. acıkcası ben yapmazdım boyle bir sey, bravo sana

benim aannem kardeşimin sözünde nişanında bohça işlerinde hep çağırdı kayınvaldemi görümcemi, çağırmak istedikten sonra aile arası diye bişey yok bence, ama kimileri bu konularda daha tutucu oluyo, sadece akraba çağırabiliyo, sen ikiside dünürü oluyo gözüyle bakıyosun ama onlara göre eltin akraba, buna göre değerlendir bence sende

yerinde olsam kayınvalidemin huzurunda kaynımla eltimle konuşurum, (( olayı olduğu gibi anlatarak)) sonra onların davranışına göre bende kendi davranışlarımı şekillendirrim

kaynınıda sana karşı doldururlar

1.si başta yazdığım olaylar sonda yazdığım olaylardan sonra oldu,
2.si ben onu küçümsediğimden değil, neden ailesinin bu garip taraflarından rahatsız olduumu net anlatabilmek için mesleğimi şuyumu buyumu burada belirttim,
yoksa eltimle ya da ailesi ile bu konuları konuşmuş değilim,
3.sü ise teyzei benden kat be kat büyük değil hemen hemen aynı yaştayız, ve son olarak size mutsuzluklar dileyen birine, kalkıp da 'eyvallah sevgili heşire ağzın bal yesin'diyecek bir tipseniz, elinizden öpeyim o zaman,
ben bana hakaret edene gül dağıtamıyorum malesef, madem kendi kızlarının düğünü o zaman çingenelik yapmayacaklar, ne münasebetle bana hakaret ediyor ve mutsuzluk diliyorlar, size yapılsa hoşunuza gider mi ya da tepkiniz ne olur çok merak ettim doğrusu

Aa ne varmış atıl bu lafta?

Yok yok onlar başka birşeye dolmuşlar da sana denk gelmiş .

Annen de kendince tevazu göstermiş ama kafaların işleyiş sekli farklı olunca dediğine pişman olmuş .

Bence hiiic tatlı canını sıkma ; anlamaya ya da anlaşılmaya calışma.

Minimum görüşme maksimum huzur.

her zaman haksızlıklara maruz kalabiliyoruz, ama bunu dert etmeye değmez.. hiç ama hiç hoş değil teyzelerin tavrı, gelip mutsuzluklar dilerim falan.. hiç olgunca yaşlarına başlarına yakışacak bi davranış değil.. canını gerçekten sıkma bunlar için.. ben sana karşı önyargılı olduklarını düşünüyorum bu insanların.. böyle şeyleri de kıskançlık olarak algılıyorum.. hani kıracak veya aşağılayacak bi söz söyleseydin tamam amenna derdik deee, sen eltine espri yapmak istemişsin ne var bunda siz kardeş olacaksınız bırakın karışmayın yahu.. eltin de şu durumda onlar kadar hatalı.. belki de bilerek senle arasına mesafe koymak istedi.. belki onda var bi aşağilik kompleksi.. sana tek tavsiyem bu olayı dillendirme, eşinle veya ailesiyle hiççç muhabbetini açma.. kapat gitsin.. evin orda yolun orda dileyen adam gelsin arayı düzeltsin, kinlenme de.. dediğim gibi cahilliklerine ver gitsin..

kesinlikle küçümsüyosun,hatta kızı kıskanıyosun bile diyebilirim bir lahmacun esprisinden dolayı annene kızmana bakarak,ki annene bile densiz espri yaptın diyebiliyosun...gerçekten kompleks yapmanı gerektirecek bişey yok aslında ama ortada ne var çözemedim...

işte annem hep, aman kızım sen kötü olma, onlara uyma gibi teliknler veriyor ben de güya anne sözü dinliyorum ama, bundan sonra ben de mesafeli davranmaya başladım,
gerçekten gerek olmadıkça evlerine gitmeyeceğim ve evime de çağırmayacağım..zaten çocuğuma annem bakıyor ama arada annemin işi olup da onu çağırsa mutlaka bir bahane buluyor ve gelmiyor, geçenlerde bayram sonrası 3 gün annem şehir dışındaydı, ben izin alamadım ve kayın validem de gelip bakmadı çocuğuma, neticede eşim izin aldı da baktı..

madem eşinizde boyle soyledı ve sızde tarafta sızde eltınızle gorusmeyın kayınvalıdenızle fazla samımı olamyın nevar yanı bunlrda bazı seylerı kulak arkası edın boyle devam edersenız kendı evınızdekı huzurdanda olursunuz bence

dıger eltıyle kayınvalıdesıgıl akraba oldukları ıcın daha cok gorusuyolar ya bıde boyle oldugu ıcın onlar daha cok kaynasmıslar tabı bu sebebpten konu sahıbı onların daha samımı ıçli dışlı olmasını bıraz kıskanmış galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…