Eltiler neden hep böyleler :(

atomkarinca22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2017
8
2
1
Öncelikle Herkese Merhaba Forumda yeniyim.

Sorunum eltim maalesef. 6 aylık evliyim. Kayınvalidem, eltim ve biz çok yakın oturuyoruz aynı semtte.

Evlilik öncesi eltimde aramız iyiydi hatta ne güzel sizde evlenince şöyle böyle yaparız, işleri bölüşürüz vs. gibi şeyler konuşurduk. Ama işler ciddiye binince eltim kayınvalidemlerin tarafına karşı beni doldurmaya başladı onlara yüz verme, iş yapma vs gibi şeyler. Bende pek aldırış etmeden herkesle mesafemi koruyarak içimden nasıl geliyorsa öyle davrandım. Bu seferde kayınvalidemin tarafını bana karşı kışkırtmaya çalıştı. Ama aramıza soğukluk sokamadı.

Onlar evlenirken kayınpederim hayattaydı. Onlara her konuda destek verdi. İstediği herşeyi yaptılar. Biz eşimle evlenmeden kaybettik kayınpederimi. Bu nedenle bize destek çıkan olmadı. Zaten benim aileminde durumu yardım etmeye elverişli değildi. Biz eşimle birlikte kredi çekip herşeyi istediğimiz gibi yaptık Allah’a şükür. Nişanıma en süslü şekliyle geldi. Kına gecemde gidip nişan saçımın aynısını yaptırdı. Halay başında neden ben duruyormuşum die onun tribini attı.

Eltim bizim evimizi gördükçe yıl sonu evimizi alıcaz ben senin gibi kiracıyken yaptıramam gibi şeyler söyleyip durdu. Yaptırdığım şeyde duvar kağıdı döşetmekti öyle abartı bir şey değil. Onlar 3 yıllık evli biz daha 6 ay. Biz evlendikten sonra evine yenilikler yapmaya başladı onun hem misafir odası hemde salonu vardı biz sadece salon takımı aldık salona sığmadığı içinde boş odamıza sadece yemek masası ve kitaplık koyduk. O da gidip misafir odasını bozdu koltuklarını annesine verdi. Boşalan odasına yemek masasını ve vitrinini koydu gidip bide kitaplık aldı. Puf almıştım yatak odama gidip aynısından yaptırdı. Şimdide oğlu televizyonlarını kırdı ve o yüzden yeni tv aldılar ve bana laf söylediği duvar kağıdından şimdi kiracı olduğu eve döşetecek.

Öyle uyumsuz biri değilim ama sürekli aynı ortamdayken laf sokması, benim evimde gördüklerini kendi evine kendi fikriymiş gibi yapması artık sinir bozucu olmaya başladı. Zaten evlilik öncesi kayınpederimin cenazesinde bile olay çıkartmıştı ailesi, konuşmuyor iki tarafta. Bide Beni öyle pek evine davet etmez bende mecbur olmadıkça gitmem zaten ama bizde digitürk olduğu için maç olan her akşam nerdeyse bizdeler kayınımla beraber. Geldiğinde anca çocuğunun peşinde koşturup duruyor. Ne bi iki tatlı sohbet edebiliyoruz ne de bişi paylaşıyoruz. Zaten çok bişi paylaşma taraftarı değilim Çünkü ikiyüzlülüğünü bana açıkça gösterdi. Bana kötülediği her insanla öyle iyi geçinmeye çalışıyorki ama arkalarındanda konuşmayı ihmal etmiyor. Yakın bir zamanda da kayınvalidem ameliyat oldu beline platin takıldı. İkimizde çalışıyoruz akşamları kv uğrayıp elimden geldiğince işlerini hallediyorum. Ama o sürekli çocuğunu bahane ederek pek gelip gitmiyor yakın olmamaza rağmen.


Buraya yazmadığım daha çok şey var ama anlatmakla bitmez. Ara ara umursamaz davranmaya çalışıyorum ama ister istemez sabrım taşıyor zaman zaman ve eşimle tartışıyorum. Siz böyle biriyle sürekli olmak zorunda olsaydınız ne yapardınız? Sizce ben mi yanlış algılıyorum onun yaptıklarını yoksa gerçekten kıskandığı için mi yapıyor?
 
Kaynanayla gemi yürür de eltiyle yürümezmiş.
Yani çok fazla takmamaya çalışın derim.
Benim de kaynım yeni evlendi.
Eltim şimdiden herkesin dedikodusunu yaptı bana.
Ama tabi ben senin gibi sık görüşmek zorunda değilim başka ilde yaşıyorlar.
 
Bence kiskanmiyor sizi. Kinada ayni saci yapmasida bu yuzden degildir. Hosuna gitmis oyle yaptirmis dunyada birtek sizin saciniz yapilmamistir ve yapilmiyacaktir oyle. Duvar kagidi konusuda belki sonradan mantikli gelmistir ve yaptirmak istiyordur. Diger seylerde ayni sekilde belki butceleri simdi elverislidir bunlarda takilacak birsey goremedim. Mesafeli ol konusundada cok hakli. Mesafe ozellikle yerine gore herzaman iyidir . Boyle kimse burnunu sokma haddini kendinde bulamaz. Bence eltiniz tipik bir elti bir sorun goremedim. Bunlarin nesini buyutuyorsunuz . Benim eltim de ben ne alirsam aynilarni yapmaya calisir . Demekki ornek alinacak biriyim derim. Bundanda hic rahatsizlik duymam. Esinle arani bozacak kadar bir olaylar goremedim. Nesini buyutuyorsunuz ki kafanizda. Daha beterleri var inanin. Kayinvalidene gitmesi gelmeside seni ilgilendirmezki. Sen iyilik icin yapmiyormusun bunu. Ee kayinvaliden ve esinde goruyor bunu. Birak eltiyle ugrasmayi ne yaparsa yapsin sevmiyorsan mesafe koy arana.
 
5 senelik evliliğimde eltim ile iyi geçinmek ve eşim ile abisi yeterki iyi olsun diye her türlü yolu denedim.
Sonuç: eltim ile görüşmüyorum, eşim abisi ile görüşür mü görüşmez mi ilgilenmiyorum.

Yukarıda denildiği gibi, kaynana ile gemi yürür de eltiyle yürümez.
Elti eltinin ne öldüğünü ne güldüğünü ister diye boşuna dememişler...

Mesafeli olmakta, gerekmedikçe samimiyete gerek yok.
El içinde ben birşey belli etmiyorum, aramızda birşey yokmuş gibi davranıyorum.
Fakat normal zamanda arayıp sormam, arayıp sormasını da beklemem...

Yaptığım ettiğim çok fedakarlık maddi manevi iyilikler oldu.
Hepsini Allah için yaptım, o yüzden hakkını aramam.
Kendisini de hep Allah'a havale ediyorum...
 
Aman bırakın tek derdiniz eltiniz olsun. Hiç kafanıza bile takmayın gülüp geçin yeri ve zamanında laf söylediğinde o anda tepkinizi koyun içinizde kalmsın. Kafanıza takmaya bile degmez küçük seyler tatlı canınızı üzmeyin derim.
 
bir arkadaşım var. her gittiğimde evini incelerim. çok gezer bulur yakıştırır... ondan kopya çektiğim olmuştur.
ama ben hep dile getiririm.beğendiğim düşündüğüm bir şeyse sorarım nerden aldın ben de alıcam derim..
belki eltiniz de sizi beğeniyordur
 
Böyle insanlar için eşinle tartışıp huzurunuzu kaçırma.Gül geç yaptıklarına.Çünkü komik duruma düşürüyor kendisini.Ben hiç iyi niyet görmedim açıkçası eltinde.Uzak dur,aldırma.
 
Eltin senin yaptıklarına heves ediyor gibi. Hayranlık ve kıskançlık duyguları biraz birbirine karışmış. Kardeşler bile birbirini kıskanır. Birine bir şey alınsa diğeride ister. Anne babası birini daha çok sevse diğeri küser, kendisi daha çok sevilsin ister. Eltilerinde kardeşler gibi davrandığını düşünüyorum.
 
Benim eltimle gemim yürüyor valla

Herkes sadece kendi hayatına odaklansa, aman ne yaparsa yapsın heves etmiş demek ki yapsın dese, veya benim evimde ki huzur bana yeter elalem beni ilgilendirmiyor hoş geldin beş gittinden ileriye gitmem dese, herkesin gemisi yürür ( büyük olaylar istisna)

3 maymunu oynıcaksınız, görmiceksiniz duymayacaksınız, bilmiyorsunuz.
 
Bu hayatta gerçekten uğraşı olmayan insanlara çok üzülüyorum.. düşünsene bi ömür boşa geçiyor,farkında değilleR.
 
ben de bir eltiyim
sen de bir eltisin
o da bir elti

eltilik tek taraflı değil ki.
neyse konu başlığına yorumumdu bu.

içeriğe gelirsek, takma kafana boşver. senin aldığının aynısını alsa ne olur, farklısını alsa ne olur.
laf sokuyorsa ortamda, duruma göre cevabını verirsin zaten eğer istersen, yok istemezsen de gül geç, kafanı takıp mutsuz olduğuna değmez.
 
Tamam sana özenmiş olabilir eşya duvar kağıdı konusunda ama ara bozmaya çalışması dedikodu yapması olmamış.Konuşurken hal hatırdan fazla olmaması gereken insanlardan biriymiş.

Şükür eltim yok zaten bir o eksik oda olsa tam olurmuş.Görümcem elti olacak ama bana yaptıkları nerden çıkacak derdim hayat işte etme bulma dünyası
 
Aynısının bi alt modeli var henüz dört aylık evli oldugum için ne güzel gelip gitmesin sende kv ile aranı sıkı tut arkandan konuşamasın işte ve kesinlikle bunun için eşinin başını agrıtma erkekler bu kadınların birbirine laf sokma olayını bile anlamaz senin her şeyden bişey çıkaracak biri oldugu gelmesin aklına bıraak seni çok begeniyor ki her yaptığına özeniyor hiç takma hayatına bak
 
yazını bian kendim yazdım sandımmm.. çok doğru :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…