Anlatayım. Sorun en başta. Gelinliğimi, yüzüğümü, evimin perdelerini bile bana seçtirmedi kayınvalidem. Herşeyime çok karıştı. Çok müdahale etti bana, ben ilk gelinim, hevesi mi varmış neymiş. Sanki ben 2. Kez evleniyorum. Eltime hiç karışmadı, çünkü benden dili yanmışmış, eşim öyle diyor yani. Yani olan hep ilk gelinlere oluyor. Böyle böyle herşeye müdahele olması, eve eşya seçerken bile eşimle beni hiç yalnız bırakmaması, herşeye karışması, bende çok birikti, böyle böyle sinirlerim bozuldu, bir de düğün nasıl olacak, işte ortalık şöyle böyle, hep moralimi bozacak şeyler anlatırdı, ben de artık dayanamadım, hatta nişanı attık, ama sonra geri barıştık, daha ayrıntılı şeyler var ama hepsini buraya yazmam çok uzun sürer. Bana kısır dedi, eltini kıskandın mı dedi, bunlar en ağırları, daha niceleri.... Ben hepsine sustum, tekrar tartışmalar çıkmasın diye, ama çok yanlış davranmışım, o an hep cevap vermem gerekirdi, bu seferde edepsiz olurdum, eltim herşeye cevap veriyor ama ona gülüp geçiyor. Eltimler ilk evlendiklerinde her hafta yemeğe çağırırdım, kayınvalidemi de, ama işte napsan yaranamazsın. Kayınvalidemin beni sevmediğini biliyorum, inanın ben de onu sevmiyorum, huylarını hiç beğenmiyorum, ama ben saygı istiyorum, gelinler arası adalet istiyorum, bana karşı biraz çenesini tutsun istiyorum, çünkü ben cevap verince daha kötü oluyor, hep kavgaya dönüşüyor, çok yoruldum, beynim çok yoruldu