- 2 Aralık 2011
- 2.939
- 8.882
- 408
Ben de hic herkes beni kıskanıyor duygusuna kapılmam. Çünkü kendim kıskanç bir insan değilim.
Ben bu herkesler beni kıskanıyor triplerinde olan insanların kendilerinin de kıskançlık duygusunda olduğunu düsünüyorum.
kisi kendinden bilir isi misali.
Bu şey gibi hani taa annelerimiz zamanında "altınlarımı koluma taktım baktım eltim morarmış çatladı patladı valla" diye söylene söylene gezen ablalar yengeler vardı ya
Bir yerde demek ki biz bunu benimsemişiz ya da gen olarak taşımışız ve şu an hala öyle sanıyor olabiliriz
Önemli olan bu duyguyu hissettiysek bile perçinlememek
Kıskanılan kişiysek haz duymamak, gözüne sokmamak ya da kıskandığımız kişi için kötü duygulara izin vermemek aksine daha da mutlu olsun diye dua edebilmek
Bir de yakinen tanıdığımız insanların bile içinde ne fırtınalar kopuyor bilemeyiz
Dışardan çok iyi görünen bir şeyin kırıklarını göremiyoruz
Zarf başka mazruf başka
Ama yine de bir şeyler hoşumuza gidiyor ve kendimizde de olsun isteyebiliyoruz, insanoğlu böyledir çünkü, istemesi hiç bitmez
Böyle zamanlarda dönüp eltim ya da şu kişi beni kıskanıyor demek yerine ben de başka başka şeyler isteyebiliyorum, normal, kadın kendi evini kuramamış özgür olmak istiyor Allah nasip etsin diyebilmeyi tercih ederim.