• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti mi dert mi

goldberry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
1.151
850
123
Selam kızlar. Ben buraya eskiden üyeyim kullanmıyordum uzunca süre ve şimdi evlenince sıkıntımda buraya yazmak akıl almak geldi aklıma....
Ben yeni evliyim(4 aylık). Eşimin maddi durumu yüzünden yeni evlendiğimiz 1.5 ayından sonra kayınvalidede yaşamaya başladık. Evin her işi benden soruluyor tamam ona bile amenna ama eltim geldiğinde (ki hergün geliyorlar ailecek )misafir gibi davranıyor. Sanki kendisi gelin değil bir ben gelinmişim bu evdeyken iki lokma yiyorum diye sanki kaynım,eltim ve iki çocuklarının hizmetçisiyim... daha bugün hastanelik oldum acilde iğne vuruldum. O arada gelmiş yemek yapmış sonrasında sanki ben hemen düzeldim gibi çocuğunun yemek yediği tabağı bile mutfak masasında bırakmış içerde lak lak ediyor.... ne yapmalıyım? çok sıkıntıdayım

Çalışıyor musun? Çalışmıyorsan ise gir, evi ayırın.

Orası sizin eviniz eltinin değil, kadından bir şeyler beklemeyin.

Orası benim evim değil ki bunu biliyorum. Kayınvalidemin evi. Yani misafirliğe gelir gibi davranmak nesi ? Her gün yemeğe geliyorlar zaten saatlerce oturuyorlar evlerinde o kadar durmuyorlardır. Ben de bıktım aynı evde olmaktan da ben psikiyatrik ilaç kullanıyorum fazla ev işi yapınca bana sinir geliyor ki her insana gelir.

Benim evim aynı bahçenin içinde benim eltimde ilk evliyken hep gelirdi oturduğu yerden kalkmazdi yemek bulaşık iki çocuğun dağıttıkları herşey bendeydi sonra ben yavaş yavaş surat asmaya başladım en sonunda kavga ettik bidahada gelmedi şimdi konuşuyoruz ama gelirse mutfağa girer yardım eder ortalığı toplar öyle gider yani ben beraber oturuyorum diye yapmak zorunda değilim ama sen kv evindeymişsin kv anlayışlı biriyse ona soyle yada sende pek bişey yapma onlar varken yada çağır bişey yaparken yapcak başka bişey yok keşke ayrı eve cikabilseniz

Birden nasıl maddi durum kötü hale geldi ev kapandı

Elti sen yokken de böyle miyöiş şimdi mi böyle olmuş

Ben 10 yıllık evliyim kv evinde sadece iki kere bulaşık yıkadım örneğin

Eve gelin gelince de şimdiye kadar yıkamadığum bulaşığı yıkamayacağım

Açıkça söyleyin x yardım et şunu bunu yap diye

Bunu diyemiyorsanız da aaa ben yokken ne yiyordunuz siz vs deyin bari

Pratik çözüm de iş bulun evde olmayınca iş de yapamazsınız

Hayatta iyi olmak fedakâr olmak yetmiyor ne yazık ki... eltiniz tepkiyi çekmeden elini ise surmemeyi başarmış. Siz de tepki çekmeden ona is yaptırmanin yollarını bulun. Şunu getirebilir misin yardım edebilir mişin falan diyin. Duymamazliktan gelirse seslendim duymadım falan diyin. Eltiniz fazlaca uyanık bir tip

Ya eltiden yediklerini kaldırmasını rica edin ya da kayınvalideden yardım isteyin, ya da siz de yapmayın. Çok da yapılacak bir şey yok buna. Kayınvalidenizin misafirlerine karışamazsınız. Sonuçta orası sizin eviniz değil, kadın ister 30 günlük misafir çağırır. Bir an önce kendi evinize gidin. Çözüm bu. Çalışmıyorsanız çalışın.

Selam kızlar. Ben buraya eskiden üyeyim kullanmıyordum uzunca süre ve şimdi evlenince sıkıntımda buraya yazmak akıl almak geldi aklıma....
Ben yeni evliyim(4 aylık). Eşimin maddi durumu yüzünden yeni evlendiğimiz 1.5 ayından sonra kayınvalidede yaşamaya başladık. Evin her işi benden soruluyor tamam ona bile amenna ama eltim geldiğinde (ki hergün geliyorlar ailecek )misafir gibi davranıyor. Sanki kendisi gelin değil bir ben gelinmişim bu evdeyken iki lokma yiyorum diye sanki kaynım,eltim ve iki çocuklarının hizmetçisiyim... daha bugün hastanelik oldum acilde iğne vuruldum. O arada gelmiş yemek yapmış sonrasında sanki ben hemen düzeldim gibi çocuğunun yemek yediği tabağı bile mutfak masasında bırakmış içerde lak lak ediyor.... ne yapmalıyım? çok sıkıntıdayım

Senin yerinde olsam hizmet etmezdim. Çay servisini 1 kere verirdim, kayınvalidemin ve kayınpederimin çaylarını tazelerdim, eltimin çayı bitincede çok yoruldum yabancı değilsin çayını sen alsana derdim. Eşşek değilse anlar herhalde

Hizmette sınır yoksa gelir tabi her gün!
İşe girin bence, çalışıyorum yorgunum filan der
odanıza çekilirsiniz..

Yuva üstüne yuva kurulmuyor,
umarım en yakın zamanda
ayrı eve çıkarsınız..

Aynı apt da yaşamış biri olarak
bu konuda çok sıkıntı yaşadım.
Sizi çok iyi anlıyorum bu yüzden..

Keşke iş bulabilsen bir an önce rahat edersin.açık sözlü ol ama tatlı sert. Mesela eltine ay çok yoruldum şunları da sen hallediver ben de bunları yapayım bari gibi cümleler kur. Sofra mı hazırlanacak mesela; salatayı da sen yap canım gibi.

Ne denir bilmiyorum fakat artık bütün eltilere gıcığım.
Kv ile konuşmanız lazım. Düşüncesiz insan. Hep mi böyleymiş acaba eltiniz.
Eşimle konuşurdum, kv ile konuşurdum. Baktım çözüm bulamıyorlar hizmet etmezdim bende.
Bilmiyorumki, kimi insan hiçbir şey demeden sessizce hizmet eder. Büyükler görsün anlasın der.
Kimide kavga ederek çözer.
Başıma gelmez inşallah.

henüz 4 aylık evlilikte yanlarına taşınmak büyük hata bana göre.maddi sorunlar birden mi çıktı evlenmeden önce durumunuz belli degil miydi?
siz orda yaşadığınız icin bu muameleyi görüyorsunuz ve zorunuza gidiyor.sizde misafir olsaniz.istediginiz zaman gelip oturup gitseniz bu sorunlar olmaz bu kadar..
o ev sizin degil ama siz o evde yaşadığınız sürece bu işler sizden sorulacak.kolay gelsin..en azından yardim isteyin eltinizden sert olmadan.sonra size burası benim evim değil burda yaşamıyorum derse şaşırmayın..

4 ayda maddi durum birden kötüleşmez heralde. Esin durumunu duzeltene kadar evlenmemeliydi zaten eğer esine ayrı ev acamayacaksa. Eltinin is yapma gibi bir mecburiyeti yok bana gore. Sonucta kvnin evi diye hizmet etmek zorunda degil misafir olarak geliyor ama cocugunun veya kendisinin tabağını kaldırabilir tabi o ayri. Sen o evde olmasaydin sen de hizmet etmek zorunda olmazdin (eltine degil yani genel)

Yukarida bir arkadasinda dedigi gibi siz o evin insanisiniz. Ev sizin degil misafirsiniz diyenler olmusta ne misafiri herkes kabullentikten sonra o evde sizde yasiyorsunuz artik. Elti ise misafir rolünde ama yaptığı hos değil. Kayinvaliden ve esinin yardimci olması lazim zaten onlar yardim edince arkasi gelir

Eltin istediği kadar her gun gelsin o evde misafir. Sen ise orada yasiyorsun. Bunu bastan düşünecek ayni evde oturmayi kabul etmeyecektin. Artik anlayin sunu ev üstünde ev olmaz. Evleneceginiz adamlari da buna gore seçin. Yoksa sonu hep hüsran. Sana gelince dediğim gibi bastan bu hataya dusmeyecektin ama bari simdi gerekeni yap. Konuş kocanla. Evi olmayanin evliliği de olmaz.

Orası sizin eviniz. O misafir. Ondan iş beklemeyin. Misafir insan canı istiyorsa yapar istemiyorsa yapmaz. Evi kv nin evi olarak görüyorsanız nasıl yaşıyorsunuz? Kendi eviniz olarak görüyorsanız neden başkasından iş bekliyorsunuz?
Hastayken yardım edivermek falan nezakettir yapılır ama mecburiyet değildir.

Bir de siz evlenir evlenmez iki aileye birden bakan kişi rolüne büründüğünüze, o ise her gün geldiği halde bir şey yapmadığına ve kimse bir şey demediğine göre sizin karakterleriniz farklı. Benim eltim de iş seven bir insandır. Geçen bayramda hiç mutfaktan çıkmadı. Balık kızartmıştı mesela, eşim tokum diye sofraya gelmemişti, ben de o zaten balığı kılçıklı olunca yemiyor boş ver gelmesin demiştim. Kadıncağız tek tek kılçıkları ayıklayıp götürdü eşime. Sonra bir ara özel bir yemek konusu geçmişti, ben de severim demiştim. Malzemeleri evde olan bir şey değil. Ertesi gün hemen eşine malzemeleri aldırmış ve yapıvermiş. Çok sevindim. Bense açıkçası hiç mutfağa girmedim. Öyle iş seven bir insan falan değilim. Arada bulaşığa yardım edeyim falan diyorum zaten görümcelerim sağolsun yok yok yaparız deyip gönderiyorlar beni.
Şimdi o bu durumdan niye rahatsız olsun ki? Bütün bunları yapması için bir yerde bir kural mı var? Yok. İkimiz de misafiriz orada. Ben iş yapmıyorum, bir şey gelmiyor başıma. O yapıyor. Demek ki onun tercihi. Karakterlerimiz farklı. Bunda şikayet edecek bir şey yok.
Siz zaten evlenir evlenmez bütün işleri yapan bir insan rolüne bürünmeseydiniz şimdi bu kadar yorulmazdınız. Şimdi bıktıysanız eşinizle konuşun. Çok yoruluyorum deyin.

Back
X