• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti ile anlaşmazlık yardım akıl bekliyorum lütfennnnn

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışmadığı mi nereden biliyorsunuz. Ben gayet doğal bir şekilde sordum bir gelenektir yapılıyor bu bilezik beklemeniz değil beklentim yok yapacağım diye kendisi dedi yapacağım diyene neden yapma diyeyeim
Mehir evlenmeden önce konuşulur. Sen evlenmişsin kabul etmişsin kocanı böyle. Evlendikten sonra zor o işler artık kara haber benden sana.!!

Kayınvalideniz ev vermis esya almış ki evinden diger gelini cıkartip size vermis. bikezikte yapıyormuş tesekkur edip mahcup olacağınıza yok neden eltime diyor bilezik yapacagim diye yok konuşsam mı yok eltime niye bilezik yapıyor.

Konusun konusun hatta ortalığı birbirine katın. Kadın o kadar sey yapmiş kocasız haliyle birde nankorluk yapın ufak seylerden sorun çıkartarak.

Ayrıca siz kendiniz mi yaptınız diye sordunuz ya. 20 yaşında kacarak evlenmedim. kirada oturdum esimle calisip odedim. mobilya taksidimi kendim odedim. Ev aldım kendim ödedim. Ağzımı acıp bilezik lafı etmedim. Kendisi dügünde taktı ona bile mahcup oldum. Saygıda kusur etmem esimi doğurmuş sonuçta.

Sizin mantigınizla benim kayinvalidemle kavga etmem lazım neden bana ev yapmadın mobilyamı almadın diye.

Kayınvalideniz ev vermis esya almış ki evinden diger gelini cıkartip size vermis. bikezikte yapıyormuş tesekkur edip mahcup olacağınıza yok neden eltime diyor bilezik yapacagim diye yok konuşsam mı yok eltime niye bilezik yapıyor.

Konusun konusun hatta ortalığı birbirine katın. Kadın o kadar sey yapmiş kocasız haliyle birde nankorluk yapın ufak seylerden sorun çıkartarak.

Ayrıca siz kendiniz mi yaptınız diye sordunuz ya. 20 yaşında kacarak evlenmedim. kirada oturdum esimle calisip odedim. mobilya taksidimi kendim odedim. Ev aldım kendim ödedim. Ağzımı acıp bilezik lafı etmedim. Kendisi dügünde taktı ona bile mahcup oldum. Saygıda kusur etmem esimi doğurmuş sonuçta.

Sizin mantigınizla benim kayinvalidemle kavga etmem lazım neden bana ev yapmadın mobilyamı almadın diye.
Diğer gelini çıkardı beni alt katına almak için daha çok yeni evliymisim sorunlarımız olabilirmis eli üstümüz de olsun istiyormuş büyük geline sen düzenini kurdun senin bir sorunun olmaz kirani ben veririm diyerek çıkardı ki yaptı da eşyamı da az çok yaptim konu açarken kayınvalidem eşyamı da yaptı derken hepsi demek istememiştim toparlayamamisim laflarımi evliliğin yaşı mi vardır herkes kendini uygun gördüğü hazır hissettiği zaman sevdiği adamla evlenmek isteyebilir ben sizi gibi diyorsunuz siz kimsiniz benimle böyle konusamazsiniz

Diğer gelini çıkardı beni alt katına almak için daha çok yeni evliymisim sorunlarımız olabilirmis eli üstümüz de olsun istiyormuş büyük geline sen düzenini kurdun senin bir sorunun olmaz kirani ben veririm diyerek çıkardı ki yaptı da eşyamı da az çok yaptim konu açarken kayınvalidem eşyamı da yaptı derken hepsi demek istememiştim toparlayamamisim laflarımi evliliğin yaşı mi vardır herkes kendini uygun gördüğü hazır hissettiği zaman sevdiği adamla evlenmek isteyebilir ben sizi gibi diyorsunuz siz kimsiniz benimle böyle konusamazsiniz

Siz kendiniz dediniz siz kendiniz mi yaptınız herseyi diye ben de cevap verdim.

Yasıniz 20 daha benden oldukca kucuksunuz. benden size abla tavsiyesi kacarak gelmis geline bu kadar musammaha gosteren dul bir kadına bilezik icin çıkısmayın.

Zira bir oğlum var biri yolda. ileride kendi kaçip gelen gelinime ev vereceğim esyasina yardım edecegim elimden geldigince bilezik yapacagım vay efendim eltime de yapmişsin yapacaksin tabi hem sen niye eltime diyorsun diye gelinim benimle kavgaya tutusacak kendini kapının önunde bulur. kacmayı bilen kendi basının caresine bakmayida bilsin derim.

Boyle kucuk seylere ortalıgı karistirmayin.

Siz kendiniz dediniz siz kendiniz mi yaptınız herseyi diye ben de cevap verdim.

Yasıniz 20 daha benden oldukca kucuksunuz. benden size abla tavsiyesi kacarak gelmis geline bu kadar musammaha gosteren dul bir kadına bilezik icin çıkısmayın.

Zira bir oğlum var biri yolda. ileride kendi kaçip gelen gelinime ev vereceğim esyasina yardım edecegim elimden geldigince bilezik yapacagım vay efendim eltime de yapmişsin yapacaksin tabi hem sen niye eltime diyorsun diye gelinim benimle kavgaya tutusacak kendini kapının önunde bulur. kacmayı bilen kendi basının caresine bakmayida bilsin derim.

Boyle kucuk seylere ortalıgı karistirmayin.
Hayır ortalığı asla karistirdigim yok burda yanlış lanse ettiler kaçarak geldim ama sonuç olarak onun oğluna geldim elbet bize bir desteği olmalı eşimin bana bir çiçek almisligi yoktur sevgiliyken çalıştığı halde beni sevmediginden mi annesine verdiği için yıllarca evlatlık görevini gayet güzel yerine getirmisken kayinvalidem için söylüyorum oğlun evlendiğinde durumun müsaitse ki müsait,çok olmasa bile istediğini gayret edince yapacak kadar müsait ki bana göre en büyük zenginlik de budur sende seninde oğluna destek olman gerekmiz mi bir ana olarak ben eltiye kiziyorum kayınvalideme neden kizayim yapabileceği kadarını bana yapmaya çalışıyor

Kaçıp gelen yine sizin oğlunuza geliyor kapının önünde bulur kendini de ne demek sırf kendijize göre bir gelin değil diye düşüncen uyuşmuyor diye neden elin kızını mutsuz edebilecek hakkını kendinizde görebiliyorsunuz sizin kv size kendini kapının önünde bulursun diye bir laf dese zoruna gitmez mi oğlunun karısına nasıl yapabileceksin burada ki bütün Hanımlar ileride kendi de kaynana olacağı için kaynanamı savundular ama unutmayın ki sizde bir zamanlar yeni gelindiniz gelin adayiydiniz

Allah akıl fikir versin , sabah sabah sinir stres oldum. Uyku tutmadı biraz bakayım dedim ama yok ne okuduğumu anladım noktalama işaretleri yüzünden ne de sizin kafa yapınızı çözebildim.Dert sahibi oldum ya resmen 😂😂😂😂

Madem genç yaşta iş güç meslek sahibi olmadan evleniyorsunuz, bari ev eşya altın salkımı rahat rahat yapan sonrasında da geri istemeyecek adam bulun öyle evlenin; asgari ücretin bir tık üstüne çalışan ailesi gariban adamlar ile işiniz ne?

kızları kacırarak aldırmıs kaynana uyanık
Kızları kaçırarak aldırmış güya ucuza gelsin diye ama ev eşya yapmış, büyük oğlunun evinin kirasını ödüyor, nasıl oluyor ben anlamadım. Allah' ın emriyle giden bu kadar lütuf bulmuş değil, konu sahibi işine geldiği gibi anlatıyor o kısmı bence.

Hanımlar sizlere akıl danışmak istiyorum biraz uzun yazacağım lütfen okuyunuz cevaplarınız benim icin çok önemli şimdi ben 20 yaşında evli bir kadınım benden büyük ve ilk gelin bir eltim var kendisi 26 yaşında nişanlanip kaçarak evlenmiş 18 yaşındayken 2 çocuğu var kayınvalidem çok düşer üstlerine asıl sorum şurada bunlar evlenmiş bir kaç ay sonra kayinepder vefat etmiş tahmin edersiniz ki kayınvalidem 4 erkek çocuklaryla yalnız kalmış eşya yapamamış 1 sene beraber yaşamışlar sonra da kendi üst kata eltimi de alt kata bırakmış bütün esyasini mutfak dolabına kadar o yapmış tek bileziğini bozup mutfak dolaplarına vermiş eşim biraz rahatsız biz evlenince kaynanam eltimle kaynima sizi kiraya vereyim kiranizi ben öderim demis ve ödemeye devam ediyor rahatsız olduğu için onu kiraya yollamak istemiyorum elim hep ustunde olsun istiyorum demiş ve beni eltimin evine soktular bütün eşyalarımi yaptı kaynanam benim kaynanam bilezikleri de parça parça yapıyor hepsini birden yapmaya gücü yetmiyor onada öyle yapmış bana da öyle yapacak yapacak diyorum çünkü 9 aylık evliyim ancak şimdi bir tanesini 2 gün önce aldı eltim de bana alinmadan bir kaç gün öncesinden kaynanamla konuşma yapmis ben mutfak dolaplarımi yaptım bileziğimi bozup kullanmadım da dolapları doğru düzgün sen şimdi benim için demiş diğer gelinine bilezik yaoiyorsun diye yani bana yap ilk önce diyor aslında çok iyiyizdir neden cekemedi bilezik mevzusunu bilemiyorum birde kaynanam gidip ona bilezik yapmayı düşünüyorum ona demiş benim için ne diye ona söylüyor bana alınacak şeyi onu ne ilgilendirir aldıktan sonra görse ne diyebilir ona ben geline bilezik yapmayı düşünüyorum niye diyor bana ona mutfak dolaplarına karşılık bilezik yapacağını söylemedi ama bana yapılacak olanı ona anlatıyor bu konu ile kayinvalime tepki göstermeli miyim göstersem bile nasıl gösterebilirim kendisi bileziklerini hep satıp durdu satmasaydi banane beni ne ilgilendirir ben Allah korusun eşimle anlasamayp ayrılsam banane kendi çıktı geldi diyecek kaçtım çünkü bende ama bana bilezik alınırken neden söyleniyor onada banane desin bana akıl verin çok fesat tavırlarını görmeye başladım hiç böyle değildi aniden döndü gerçek yüzünü bana altın yapılınca gördüm desem yeridir kayınvalidemle konusma yapayım mı eltimle arama mesafe koyayım mi ?????
Gözlerim neler okudu :KK57:
Kendinizde ve eşinizde evlilik için gereken olgunluğu görmüşsünüz besbelli.
Ancak evlenince kimsenin size yardım etmek zorunda olmadığını, bilezik, altın vs takmak zorunda olmadığı kısmını idrak edememişsiniz.
Üstelik kendiniz söylüyorsunuz kadın dul, her şeyi hemen yapamıyor diye.
Ve siz böyle bir kadından beklentiye giriyor aldığı kararlar karşısında da kendinizde sorgulama haddini buluyorsunuz.
1. si size ne? Eltinize ne derse der sizden izin mi alacak? Eşyalarınıza yardım eden bilezik yapmaya çalışan ve sizden kira almayan kadından daha canını mı istiyorsunuz?
2. si eltinizle kayınvalidenizin arasındaki diyalogtan size ne?
Başkasına fesat demeden önce kendi düşüncelerinizdeki mantıksızlığın farkına varın.
Koskoca kadına bir de ne demeliyim diye soruyorsunuz.
Kaynananıza güvenip mi evlendiniz?
O olmasa yandınız herhalde.
Sanki kadın bunları yapmak zorundaymış gibi bir algınız var.
Öz anneniz mi değil.
Maddi konulara oğlu girmiyorsa size laf demek düşmez.
Kadını rahat bırakın ya

Hanımlar sizlere akıl danışmak istiyorum biraz uzun yazacağım lütfen okuyunuz cevaplarınız benim icin çok önemli şimdi ben 20 yaşında evli bir kadınım benden büyük ve ilk gelin bir eltim var kendisi 26 yaşında nişanlanip kaçarak evlenmiş 18 yaşındayken 2 çocuğu var kayınvalidem çok düşer üstlerine asıl sorum şurada bunlar evlenmiş bir kaç ay sonra kayinepder vefat etmiş tahmin edersiniz ki kayınvalidem 4 erkek çocuklaryla yalnız kalmış eşya yapamamış 1 sene beraber yaşamışlar sonra da kendi üst kata eltimi de alt kata bırakmış bütün esyasini mutfak dolabına kadar o yapmış tek bileziğini bozup mutfak dolaplarına vermiş eşim biraz rahatsız biz evlenince kaynanam eltimle kaynima sizi kiraya vereyim kiranizi ben öderim demis ve ödemeye devam ediyor rahatsız olduğu için onu kiraya yollamak istemiyorum elim hep ustunde olsun istiyorum demiş ve beni eltimin evine soktular bütün eşyalarımi yaptı kaynanam benim kaynanam bilezikleri de parça parça yapıyor hepsini birden yapmaya gücü yetmiyor onada öyle yapmış bana da öyle yapacak yapacak diyorum çünkü 9 aylık evliyim ancak şimdi bir tanesini 2 gün önce aldı eltim de bana alinmadan bir kaç gün öncesinden kaynanamla konuşma yapmis ben mutfak dolaplarımi yaptım bileziğimi bozup kullanmadım da dolapları doğru düzgün sen şimdi benim için demiş diğer gelinine bilezik yaoiyorsun diye yani bana yap ilk önce diyor aslında çok iyiyizdir neden cekemedi bilezik mevzusunu bilemiyorum birde kaynanam gidip ona bilezik yapmayı düşünüyorum ona demiş benim için ne diye ona söylüyor bana alınacak şeyi onu ne ilgilendirir aldıktan sonra görse ne diyebilir ona ben geline bilezik yapmayı düşünüyorum niye diyor bana ona mutfak dolaplarına karşılık bilezik yapacağını söylemedi ama bana yapılacak olanı ona anlatıyor bu konu ile kayinvalime tepki göstermeli miyim göstersem bile nasıl gösterebilirim kendisi bileziklerini hep satıp durdu satmasaydi banane beni ne ilgilendirir ben Allah korusun eşimle anlasamayp ayrılsam banane kendi çıktı geldi diyecek kaçtım çünkü bende ama bana bilezik alınırken neden söyleniyor onada banane desin bana akıl verin çok fesat tavırlarını görmeye başladım hiç böyle değildi aniden döndü gerçek yüzünü bana altın yapılınca gördüm desem yeridir kayınvalidemle konusma yapayım mı eltimle arama mesafe koyayım mi ?????
Yam yam gibi kadının başına birikmişsiniz be.
Hem okuma hem meslek sahibi olma 20 yaşında evlen
Sonra milletten hak iste
Ne güzel ütopyan var

Bu bana yapması gereken. Bilezik her kadının hakkıdır sizler kendiniz mi yaptınız da böyle diyorsunuz
Kocanız yapsın o hakkı.Allahtan korkun biraz ya,kadın imkanı olmadığı halde yapmaya uğraşıyor,imkanı olsa eminim sizlerin ağzına laf vermezdi.

Dikkatli okuyun lütfen akıl istedim yardım bekledim destek olamayacasaniz köstek olmayiniz
Kayınvalidenizi tanısam ona akıl verir destek olurdum,teyzecim hayatını yaşa gelinlere yaranamazsın,öldüğünde de ardından mal derdine düşerler değmez derdim.

Gözlerim neler okudu :KK57:
Kendinizde ve eşinizde evlilik için gereken olgunluğu görmüşsünüz besbelli.
Ancak evlenince kimsenin size yardım etmek zorunda olmadığını, bilezik, altın vs takmak zorunda olmadığı kısmını idrak edememişsiniz.
Üstelik kendiniz söylüyorsunuz kadın dul, her şeyi hemen yapamıyor diye.
Ve siz böyle bir kadından beklentiye giriyor aldığı kararlar karşısında da kendinizde sorgulama haddini buluyorsunuz.
1. si size ne? Eltinize ne derse der sizden izin mi alacak? Eşyalarınıza yardım eden bilezik yapmaya çalışan ve sizden kira almayan kadından daha canını mı istiyorsunuz?
2. si eltinizle kayınvalidenizin arasındaki diyalogtan size ne?
Başkasına fesat demeden önce kendi düşüncelerinizdeki mantıksızlığın farkına varın.
Koskoca kadına bir de ne demeliyim diye soruyorsunuz.
Kaynananıza güvenip mi evlendiniz?
O olmasa yandınız herhalde.
Sanki kadın bunları yapmak zorundaymış gibi bir algınız var.
Öz anneniz mi değil.
Maddi konulara oğlu girmiyorsa size laf demek düşmez.
Kadını rahat bırakın ya
İki gelinde kaçarak evlenmiş. Bütün eşyaları KV almış. Ev vermiş evi olmayanın kirasını ödemiş ama iki gelin altın derdine düşmüş

Şu evlilik hayatında altın bilezik eşya vs bilmiyorum da bu konu bana çok yanlış geliuor insanları zora sokuyorsunuz
Bende kaçarak evlendim ne düğün ne bir altın bişey görmedim çünkü ne benim ailemin durumu ne eşimin ailesi durumu iyi değildi evet belki düğün olmadı altinim yada bileziğimde olmadı ama çok şükür 15 senedir evliyim bir oğlum var ve beni seven bir eşim var evde kavgamız yok huzurumuz var altinmis bilezik mis vs vs bence çok istiyorsanız eşiniz alsın siz çalışın alın kimse kimseye annesi de olsa babasida olsa altın ev yapmak zorunda değil

Kayınvalidenizi tanısam ona akıl verir destek olurdum,teyzecim hayatını yaşa gelinlere yaranamazsın,öldüğünde de ardından mal derdine düşerler değmez derdim.
Valla ben oğlumu okuturum okuyabildiği kadar mesleğini eline alır. Sonrada torun da bakamam herkes basın başının çaresine. Hayatımı yaşayacağım:rolleyes:

Valla ben oğlumu okuturum okuyabildiği kadar mesleğini eline alır. Sonrada torun da bakamam herkes basın başının çaresine. Hayatımı yaşayacağım:rolleyes:
Sabah sabah sinirim bozuldu.Eltilerine her şey yapılıp bana yapılmayan bir gelin olarak yazıyorum bunları üstelik🤣
Kocam yaptı elinden geleni.Evlenmeyecek o zaman bu şartları kabul edip.
Ölüp gidiyorsun mal derdine düşüyor evlatlar,görüyoruz burda bir sürü konu.
Hayatlarını yaşamadıklarıyla kalıyorlar yazık.

Kaçıp gelen yine sizin oğlunuza geliyor kapının önünde bulur kendini de ne demek sırf kendijize göre bir gelin değil diye düşüncen uyuşmuyor diye neden elin kızını mutsuz edebilecek hakkını kendinizde görebiliyorsunuz sizin kv size kendini kapının önünde bulursun diye bir laf dese zoruna gitmez mi oğlunun karısına nasıl yapabileceksin burada ki bütün Hanımlar ileride kendi de kaynana olacağı için kaynanamı savundular ama unutmayın ki sizde bir zamanlar yeni gelindiniz gelin adayiydiniz

kapının onunde bulur dedigim oglumdan boşatırım anlaminda değil. oglumla beraber. Madem oğlumla evlenmeye karar vermisler kendi ayaklarının uzerinde dursunlar. Sonucta bu onların kararı ben kıza ne olur oğluma kac demedim herhalde ki Allah korusun ne kızım kacsın ne oğluma bir kız kacarak gelsin istemem.

Evet yeni gelin oldum evimi kurdum borc odemek icin calistim hatta hamileyken bile son haftalara kadar calistim. Kayinvalideme de agzimi acip borclari siz odeyin kirami siz odeyin demedim.

Ayrica ben size kayınvalideniz neden destek cıkıyor demedim. iyi kadinmış destek cıkmıs ama bu kadar yapılana ragmen hala eltime dedi eltime de yaptı bana da yapacak tavrınız cok itici. insan biraz minnet duyar sağolsun der. Siz hala bana bilezik alacağını eltime niye soyledi derdindesiniz.

Allah bana benim gibi gelin nasip etsin insallah.

Ben rahat bırakıyorum ki kadın hayla yapacağım diyor sana zamanla ses etmiyorum ben sadece almadan eltime söylüyor alacağım ona bilezik diye ona bozuluyorum çünkü eltimle aram iyiken bir tel parçası yüzünden bozulacak çok değişti 1 tanecik bilezik aldı diye şaştım kaldım .
Rahat bıraksanız,anne gerek yok zaten evinde oturuyoruz! dersiniz ve susarsınız,bal gibi istiyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back