• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti derdi😒

Neden kinayeli bir şekilde söylediğinizi anlamadım, adam ne güzel pandemi döneminde sizi ve bebeğinizi tehlikeye atmamış, benimde kuzenim geçen yıl mayısta doğum yaptı hala bebeğini görmeye gitmedim. İnsanların canına kastım yok yani.

Bana aile içinde yapılan kısasa kısaslar çirkin geliyor. O an durumum olmadığı için birine takamamış, diğer kardeşime takmış olabilirim. Bundan doğal ne var ki? Düşünmek yeter. Ayrıca adamın düğününe bile gitmemişsiniz, sizce "özellikle takı takmadım çünkü o bize takmadı" tartışması yapmaya gerek var mı? Bence yok. En azından adam düğününüzü önemseyip gelmiş. Siz herşeyi böyle karşılık bekleyerek mi yaparsınız? Garip düşünceler.

Vee buradan eltiye takacak gibi duruyorsunuz, başlığı bile elti olarak açmışsınız. Eltinin burada suçu günahı ne?
Kısasa kısas değildir bu verilen değere göre değerdir sizin bakış açınız yanlış bi kere
1.ben eşim yanıma bile değildi doğumda suriyede görevdeydi
2. Çok zorlu bir tedavi sonrası ilk bebeğime hamile kalmışken ailesinden yana bir kişi bile yanımda bilerek olmadı ben yanlız başıma doğuma girdm
3. Ailesinde genel olarak sorumsuzluk mevcut
4.düğününe görevde oldugu için gidemedik istememekten değil bir kasıt olmadan yani
5.Bizim harici herkese takılırsa asıl ben bunda bir kasıt ararım ki kim olsa illaki aklından geçer
Ve artı olarak eltiye karşı bir kinim yok çünkü aileye yeni girdi ve güler yüzlü tatlı bir kız zaten şuan ne alsam diye düşünmemenin sebebi de o yoksa sallamaz çöp dahi almam kimseye

Konuyu açarken suriyede görevde olduğundan ve doğuma bile gelmediğinden bahsetmediğiniz için bilmeden yargılamış olabilirim tabii , çünkü bilmiyordum değil mi? Siz konunuzda hiç detay vermeden direkt olarak düğüne gitmedik demişsiniz. Biz burada sadece yazılanlara yorum yapıyoruz, altında yatan sebepleri bilemeyiz ki...
Evet haklısınız ama detaylara girecek olursam roman boyutuna gireceği için detaya inemedim yüzeysel anlatlamaya çalıştım fakat insanlar hemen kinci kötü biri olaraka görüp linç etmeye meyilli

Bekar birinin aile evinde ayrı taki takması gerekmez zaten. Benim eşimin kardeşi de takmamışti. Ama şimdi o evlense biz takarız elbette. Bu şekilde kıyaslama yapmayın, ortada ayıp falan yok.

Evet haklısınız ama detaylara girecek olursam roman boyutuna gireceği için detaya inemedim yüzeysel anlatlamaya çalıştım fakat insanlar hemen kinci kötü biri olaraka görüp linç etmeye meyilli
Burada öyle şeyler okuyoruz ki, maalesef ön yargıyla yaklaşabiliyoruz bu yüzden. Hatta ben ilk yorumu yazdığımda biraz daha sert ifadeler kullanmıştım ama paylaştıktan hemen sonra sizin bazı cevaplarınızı görünce yanılıyor olabileceğimi düşünüp düzelttim. O yüzden ufak detaylar konuyu ve sizi anlamamız için iyi olabilirdi🙂 bence siz geçmişi bir kenara bırakın, bazen küçük ve bekar kardeşler çok düşünemeyebiliyor bu tip şeyleri. Hediye işini onları ziyarete gittiğinizde halledin.

Benim eşimin kardeşi de bakardı biz evlenirken bir şey takmadı ama o evlenirken biz ona bilezik taktık. Ben bunu garip karşılamadım bekar olduğu için.. eltinizin ise olayla hiçbir ilgisi yok, bebek görmeye geç gelmelerini de normal karşılıyorum malum pandemi.. ben de eşimin kardeşinin bebeğini görmeye gidemedim geçen sene vakalar çoktu. 1 yaşında doğum günü yaptılar hamileyim aşı olamadım oraya gidip kendimi riske atamazdım.. yani onlar da pandemiden dolayı gelmemiş olabilirler, düğün hediyesi için de onlar size geldiklerinde değil; siz onlara gittiğinizde verim bence

Biz evlendiğimizde eşimin abisi hiç bir şey takmadı ( kayınvalidenin aldığı bileziği taktı kendileri bir şey takmadı) oğlum 8 yaşına geldi görmeye gelmedi ve bir şey de takmadı tabii. Ama bu konuda eltiye bilenmek hiç aklıma bile gelmiyor . Benim eşimle abisi arasında bu konu aynı şekilde siz de iki kardeşin ne takıp takmadığı vs boşverin hele eltiye bu konuda hiç bilenmeyin .

Yahu adam bekarmış ailesiyle yaşıyorken ayrı ev gibi takacak hali yoktu. Ailesinin takısı onunda takısı sayılır. Şimdi evli ayrı ev kız kardeşine takması normal sizin takmamanız gitmemeniz anormal madem eşiniz görevdeydi siz gidebilirdiniz dimi?

Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi yeni evlendi 3 ay oluyor ve ilkkez bize gelicekler ve benim çocuğum oldu olalı amcası ilkkez görecek 1 yaşına yeni girdi çocugu görmeye geliyorlar güya da onlarda yeni evli olunca benimde hediye almam icap ediyor düğününe gidemedik ve bişey takmadım özellikle çünkü oda bizim düğünde bişey takmadı. Fakat diğer kız kardesi bizden sonra evlenince ona takı taktı kendisi bizede bekarken ev görmeye gelince bi fön makinesi alıp geldi şimdi bana böyle yaklaşan birine sizce gelince ben ne hediye alıp vermeyilim bilemedim yaaa 😒😒
Hiçbir şey alma. Ütü al bizim burda var ucuzlardan. Ütü götür kırışık bir yerlerini ütülesin.

Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi yeni evlendi 3 ay oluyor ve ilkkez bize gelicekler ve benim çocuğum oldu olalı amcası ilkkez görecek 1 yaşına yeni girdi çocugu görmeye geliyorlar güya da onlarda yeni evli olunca benimde hediye almam icap ediyor düğününe gidemedik ve bişey takmadım özellikle çünkü oda bizim düğünde bişey takmadı. Fakat diğer kız kardesi bizden sonra evlenince ona takı taktı kendisi bizede bekarken ev görmeye gelince bi fön makinesi alıp geldi şimdi bana böyle yaklaşan birine sizce gelince ben ne hediye alıp vermeyilim bilemedim yaaa 😒😒
Ev hediyesi eve gidince alınır. Hediyeden kastınız takı mı? O sizin bebeği görmemiş, siz de onların düğününe gitmemişsiniz. Herkesin kendince bir nedeni vardır. Bu neden pandemi de olabilir daha özel bir şey de olabilir. Ben olsam yeni ve düzgün bir başlangıç yapmak için takısını takardım.

Back