• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti derdi😒

ecemixxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2021
8
-6
1
33
Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi yeni evlendi 3 ay oluyor ve ilkkez bize gelicekler ve benim çocuğum oldu olalı amcası ilkkez görecek 1 yaşına yeni girdi çocugu görmeye geliyorlar güya da onlarda yeni evli olunca benimde hediye almam icap ediyor düğününe gidemedik ve bişey takmadım özellikle çünkü oda bizim düğünde bişey takmadı. Fakat diğer kız kardesi bizden sonra evlenince ona takı taktı kendisi bizede bekarken ev görmeye gelince bi fön makinesi alıp geldi şimdi bana böyle yaklaşan birine sizce gelince ben ne hediye alıp vermeyilim bilemedim yaaa 😒😒

Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi yeni evlendi 3 ay oluyor ve ilkkez bize gelicekler ve benim çocuğum oldu olalı amcası ilkkez görecek 1 yaşına yeni girdi çocugu görmeye geliyorlar güya da onlarda yeni evli olunca benimde hediye almam icap ediyor düğününe gidemedik ve bişey takmadım özellikle çünkü oda bizim düğünde bişey takmadı. Fakat diğer kız kardesi bizden sonra evlenince ona takı taktı kendisi bizede bekarken ev görmeye gelince bi fön makinesi alıp geldi şimdi bana böyle yaklaşan birine sizce gelince ben ne hediye alıp vermeyilim bilemedim yaaa 😒😒
Çocuğu geç görmeye gelmeleri güzel çünkü pandemi yeni yeni bitiyor.İnsanlar aşılanıyor.
Düğününüz sırasında çalışıyor muydu genç delikanlı olduğu için mi takamadi orası biraz yoruma açık.
Bence eşinizle konuşun durumu söyleyin .O kadesini tanıdığı için daha iyi fikir sunabilir abartmamak şartıyla.

Durumunuz neye el veriyorsa onu yapın.Bence o bana yapmadı bende ona yapmayayım diye düşünmeyin.

Annesi ve babası size takmışsa onun ekstra takması şart değil zaten.

Anladığım kadarıyla zaten mesafeli bi ilişki var. Sizin eşiniz kardeşinin düğününe gitmemiş,bu her zaman karşılaştığımiz bir durum değil.

Bu acıdan bakınca düğüne gitmemek bence düğüne katılıp da bir şey takmamaktan daha fazla uc bir noktada duruyor.

Onlar bebek girmeye geldikleri için sizin onlara hediye almaniz gerekmez.

Ama onlar sizi ev görmeye filan davet ederse o durumda siz de onlara ufak bir hediye alabilirsiniz. Size alınan hediyeye denk bir şey olabilir.

Böylece kimse kırılmamış olur. Seviye stabil kalır.

Ben pek dert göremedim ama yine de yazayım
1- çocuk görmeye yeni gelmelerine ben olsam çok takılmam evleneli çok olmamış zaten, aşılama çalışmaları yeni hız kazandı, şimdiye kadar ortalık toz dumandı
2- eş kişisin aile içindeki hediye trafiğini bence ona paslayın sizin karışmanıza bile gerek yok
3- o bize takmadı vs diyorsunuz ama o zamanlar kaynınız çalışıyor muydu , yeni mi işe başlamıştı, ailesi ile mi yaşıyordu, belki annesi babasına destek oluyordu hiç bilmiyoruz ki şartları , bunları bilmeden doğru yorum yapılamaz
4- naçizane tavsiyem bana hediye getirdi / getirmedi /az getirdi / çok getirdi kafaya takmayın. Hediyenin doğasına aykırı bir durum çünkü bu.

Neden kinayeli bir şekilde söylediğinizi anlamadım, adam ne güzel pandemi döneminde sizi ve bebeğinizi tehlikeye atmamış, benimde kuzenim geçen yıl mayısta doğum yaptı hala bebeğini görmeye gitmedim. İnsanların canına kastım yok yani.

Bana aile içinde yapılan kısasa kısaslar çirkin geliyor. O an durumum olmadığı için birine takamamış, diğer kardeşime takmış olabilirim. Bundan doğal ne var ki? Düşünmek yeter. Ayrıca adamın düğününe bile gitmemişsiniz, sizce "özellikle takı takmadım çünkü o bize takmadı" tartışması yapmaya gerek var mı? Bence yok. En azından adam düğününüzü önemseyip gelmiş. Siz herşeyi böyle karşılık bekleyerek mi yaparsınız? Garip düşünceler.

Vee buradan eltiye takacak gibi duruyorsunuz, başlığı bile elti olarak açmışsınız. Eltinin burada suçu günahı ne?

Sen şuan bişey alma. Bebek görmeye bir gelsinler daha sonra evlerine cagirdiklarinda giderken öyle bişey goturursun ev hediyesi olarak. Fincan takımı olabilir fon makinasina karşılık eş değer olarak

Neden kinayeli bir şekilde söylediğinizi anlamadım, adam ne güzel pandemi döneminde sizi ve bebeğinizi tehlikeye atmamış, benimde kuzenim geçen yıl mayısta doğum yaptı hala bebeğini görmeye gitmedim. İnsanların canına kastım yok yani.

Bana aile içinde yapılan kısasa kısaslar çirkin geliyor. O an durumum olmadığı için birine takamamış, diğer kardeşime takmış olabilirim. Bundan doğal ne var ki? Düşünmek yeter. Ayrıca adamın düğününe bile gitmemişsiniz, sizce "özellikle takı takmadım çünkü o bize takmadı" tartışması yapmaya gerek var mı? Bence yok. En azından adam düğününüzü önemseyip gelmiş. Siz herşeyi böyle karşılık bekleyerek mi yaparsınız? Garip düşünceler.

Vee buradan eltiye takacak gibi duruyorsunuz, başlığı bile elti olarak açmışsınız. Eltinin burada suçu günahı ne?
Canım zaten konuyu okur okumaz anlaşılıyor hanımefendinin derdi. Sorun edip insanlara bilenmesinin nedeni onlardan takı elde edememesi. Fön makinesi gibi basit bir hediye almaları. Evinde ağırlayacak olması...

sonuna kadar haklısın, boşuna yorma kendini 😌 eltiye çoktan bilenmiş zaten, geçmiş olsun 😂

Fon.makinasi :)

Evinize misafirliğe gelen birine hediye vermek saçma bence. Siz onlara gittiğinizde alırsınız

Back