MALZEMELER
250 gr.yumuşak tereyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un(duruma göre azaltıp çoğaltabilirsniz.)
İÇ MALZEMESİ İÇİN
3 adet elma
yarım çay bardağından biraz fazla toz şeker
ceviz,fındık,damla çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN
Bitter çikolata veya royal kreması
YAPILIŞI
Elmalar soyulur.. Rendelenir ..Tavada üzerine şeker eklenerek kavrulur...
İçine tarçın , ceviz fındık eklenir...
Hamur malzemeleri karıştırılır ve yoğrulur...Şekil alabilen bir hamur yapılır...
Hamurdan parçalar alınır ve tezgahta ince bir şekilde açılır...
Yuvarlak hamur (açabiliyorsanız dikdörtgen) ortadan ikiye kesilir...
Hamurun düz olan kısmına elmalı harç yarım cm yükseklikte konulur..üzerine damla çikolatalar serpilir....
Hamur harcın üzerine katlanır ve açık yer kalmayacak şekilde kenarlara bastırılır...
Elimizde uzun , basık , köşeler düzgün bir rulo vardır..ama yuvarlak değil basıktır..
Bu rulo istenilen uzunluklarda bıçakla bir kaç parçaya kesilir...
Pişen kurabiyelerin bir tarafı bıçakla kesilir... ( kesilen parçaları biriktirip en son artan bitterle karıştırabilirsiniz)
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir...200 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir..
Kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş bitter çikolata ile önce kitabın yan kısmına ikişer çizik yapılır..alta ve üste...ve ön kapağada her tarafını Dolandıracak şekilde çizgi çekilir..arzuya göre süslenir...
( ben buzdolabı poşetinde mikrodalgada eritiyorum, poşetin ucunu çok minik keserek kullanıyorum..)
Soğuduktan sonra afiyetle tüketilir...
NOT:
Hamurun yarısına kakao ekleyerek iç malzemesinide hindistan cevizi,yumurta beyazı ve şekeri karıştırarak yaptığınız harçtan koyarak yapabilirsiniz....
ALINTIDIR..
kaynak:disalce