geçen sene mayıs aylarında elma sirkesi kullanmaya başladım. temmuza kadar beslenmeme dikkat ettim ama diyet yapmadım. mesela ton balıklı salata yaptım yedim. makarna, pilav, beyaz ekmeği ve şekeri çok kıstım. şöyle diyeyim. pirinç yerine esmer bulgur pilavı, makarna yerine migrosta satılan light makarna, beyaz ekmek yerine dilimi 39 kalori olan tam buğday ekmeği (uno) ki inanılmaz lezzetli ve şeker yerine bi çay kaşığı bal kullandım hep. yani abartılı hamur işleri yemekler tatlılar yemedim. mesela yemeklerimi koca tabaklarda değil küçük kaselerde yedim, inanın insanın gözü gönlü karnı doyuyor. düz tabaklar yerine küçük kaselerde yiyin yemeklerinizi.
temmuzdan itibaren de okul bitip memlekete döndüğümde akşamları hızlı tempolu yürüyüşler yaptım. bütün bi yılın en keyifli zamanıydı. bakın size birşey daha söyliyeyim. ben sigara kullanıyorum yıllardır ve on dakika yürüsem hem nefesim kesiliyor hemde bu bacak kemiklerim sızlıyodu. ben bu elma sirkesini kullandıkça enerjim katlandı, nefesim açıldı ve kemiklerim o kadar iyi sağlam olduki. hatırlıyorum tam 40 dakika hafif tempo koşupta bana mısın dememiştim. o bacak kemiklerimin sızlamaması beni o kadar mutlu etmişti ki anlatamam.
yani sadece sirke değil. beslenmeye dikkat ve akşamları ya da gündüzleri yürüyüş hızlı tempoda. ve bol su. zaten sirkeyi bol sıcak suyla için ve normal suyunuzu ılık için. inanın ben hayatımda öyle sağlıklı hissetmedim kendimi. peygamber içeceği diye boşuna dememişler gerçekten çok memnundum hayatım çok düzene girmişti. inanın. inanınca oluyor. benim sınıf arkadaşım da (erkek) 120 kilodan 71 kiloya düştü, gözlerimle görmesem bende inanmazdım. çok mutsuzdum çok kiloluydum, kendimden nefret ediyodum o önerdi bana. sonra buraya üye olup başladım zayıflamaya :))
yürüyüş yapamasanız da (eğer çalışıyorsanız) çok mühim değil elma sirkesi kullandıkça yine veriyorsunuz . yürüyüş vücudu daha bi forma sokuyor ve daha çabuk ter atıyosunuz, kilo verme süreci hızlanıyor. benim gibi 4 ayda 14 kilo verilebilir. ha yürüyüş olmadı 4 ayda 7-8 kilo verilir yine de güzeldir. deneyin bence. sadece kilo için değil sağlık içinde herkes mutlaka bi bardak içmeli diyorum ben..
sabah aç karnına, öğle yemekten 1 saat sonra, akşam yatmadan önce. günde 3 defa. çalışıyorsan öğleyi atlayabilirsin hiç sorun değil ama sabah akşam zorunlu :))) tadı kokusu midenizi bulandırabilir başta. boğazınızı hafif yakabilir ama o mikropları öldürdüğü için, çok iyi bir antioksidan aynı zamanda elma sirkesi, bir iki gün sonra yakmayacak emin olun. tadına kokusuna sabredin. dediğim gibi bunu 15 gün-1 ay deneyin sonra bağımlısı olacaksınız. bir de şöyle bir şey var ilk ay vücut hareketlenmeye ve yağ yakmaya başlıyor. bu başlangıçlar hep yavaş olur. ilk ayda öyle büyük bir kilo vermiceksiniz. belki 500 gr belki 1 kilo gidecek. vücut kilo verme sürecine alışması ve tam olarak girmesi lazım. ikinci ayda 3-4 kilo birden verebilirsiniz. benim öyle oldu. yani ben 46 bedenden 38-40 bedene birden düşmedim. sabrettim ve inandım. siz hazırsanız zayıflamaya ve bu kürü uygulamaya başlayın ve vazgeçmeyin kısacası. sevgiler canım inşallah yapıcaksın :))