Ama aynen dediğiniz gibi bir tane bile Türk yorumu görmedim bu balonla ilgili, maalesef ancak yabancı yorumlarını okuyabilmiştim yapmadan önce. Konu açmaya o yüzden karar verdim. Ben şu an 2. aydayım ve 9 kilo verdim. Ama ben maalesef alkolü tatlıyı falan hiiiiç kısmadım, onları da kıssam çok daha hızlı verirdim. Siz beni örnek almayınMerhaba, ben de dün taktırdım yutulabilir balon, konuyu açarken gördüm sizin konunuzu da ne zamandır araştırıyordum normal mide balonları hakkında yorumlar vardı, bu balon hakkında pek yoktu. Sizin kilonuz bana göre çok düşükmüş hatta benim için hedef kilo bile sayılabilecek bi kilo şu anda ama yine de haberleşelim sürecin nasıl gittiğine dair.
Aynı sizinkiyle Elipse Balon, evet yeni bir balonmus ben 3 senedir taktırmaya niyetliydim ama bi türlü olmamıştı. Herseyde bir hayır varmış bu Balon çıkmış yeni daha iyi oldu benim için. 3 sene önce yoktu böyle bisey :))) Daha yeni benimki dün taktirdim umarım istediğim kiloyu verebilirim, tabi siz de verirsiniz umarımSelamlar, hayırlı olsun! Balon taktıran birini görünce sevindimBen de Amerika’da bir tanıdığımın tavsiyesiyle bu doktoru buldum. Amerika bağlantılı olması sebebiyle oradan getiriyormuş çok yeni bir teknoloji demişti. Sizinki eriyenlerden mi yoksa çıkaracaklar mı?
Ben zaten alkol kullanmıyorum öyle bir derdim olmayacak ama alkol kullanımını ameliyat sonrası bile tavsiye etmiyorlar diye biliyorum kalori yüksek olduğu için. O kadar çok araştırdım ki uzman oldum artık bu konularda balondu, botoxdu, tüp mideydi herseyini araştırdım öncesini sonrasını. Şu anda kilo veriyor olsanız bile bence tatliyla alkolü de hayatınızdan çıkarmaya uğraşın şu dönemde. Balon sonrası eski kilonuza dönebilirsiniz alışkanlıkları değiştirmezseniz mazallah.Ama aynen dediğiniz gibi bir tane bile Türk yorumu görmedim bu balonla ilgili, maalesef ancak yabancı yorumlarını okuyabilmiştim yapmadan önce. Konu açmaya o yüzden karar verdim. Ben şu an 2. aydayım ve 9 kilo verdim. Ama ben maalesef alkolü tatlıyı falan hiiiiç kısmadım, onları da kıssam çok daha hızlı verirdim. Siz beni örnek almayın
Çok haklısınız, doktor da aynısını demişti - gerçekten de uzman olmuşsunuzBen zaten alkol kullanmıyorum öyle bir derdim olmayacak ama alkol kullanımını ameliyat sonrası bile tavsiye etmiyorlar diye biliyorum kalori yüksek olduğu için. O kadar çok araştırdım ki uzman oldum artık bu konularda balondu, botoxdu, tüp mideydi herseyini araştırdım öncesini sonrasını. Şu anda kilo veriyor olsanız bile bence tatliyla alkolü de hayatınızdan çıkarmaya uğraşın şu dönemde. Balon sonrası eski kilonuza dönebilirsiniz alışkanlıkları değiştirmezseniz mazallah.
Sizin V.K.İ. baya yüksek sanırım ameliyat düşündüğünüze göre. Balon sizin için yeterli olmayabilir eğer cerrahi sınırlardaysanız yeteri kadar kilo veremezsiniz. İstediğiniz kiloyu vermek için 2-3 defa bu balondan taktırmak zorunda kalabilirsiniz. Ben kendi doktorumun kliniğinde bir kızla tanışmıştım yaşı çok gençti ailesi ameliyat olmasını istememiş, ilk balonla yeteri kadar kilo veremedği için 2. balonu taktırmış. Kontrole gelmişti eski halini gördüm şok oldum gerçekten çok iyi kilo vermiş ama maddi açıdan düşünürseniz böyle bir durumda ameliyat daha mantıklı sanki :))Merhaba, ben de sizin gibi ömrü boyunca diyet yapanlardanım. En son hamileliğimden sonra 20 kilo alarak en yüksek kiloma ulaştım. 3 yıldır kilolarımı vermek için yapmadığım spor gitmediğim diyetisyen kalmadı. Sonunda eşimle de konuşup mide ameliyatı yaptırmayı düşündük. Ancak bildiğiniz üzere cerrahi ameliyatlarda bir sürü risk oluyor, hayatını kaybedenler bile var, en iyi ihtimalle de uzun bir iyileşme periyodu oluyor. Dolayısıyla 3 yaşında bir çocuk annesi olarak bu riskleri göze alamıyordum. Derken yutulabilir mide balonunu duydum. İnternette fazla kaynak yoktu o yüzden sizin deneyimlerinizi detaylıca anlatmanız karar vermemde çok faydalı oldu, çok teşekkür ederim. Doktorunuzun adı ne acaba?
Faydalı olmasına çok sevindim çünkü ben de aynı şekilde kaynak arayıp hüsrana uğramıştım ve resmen körlemesine yaptırdım. Ama doktorum başından sonuna nelerle karşılaşabileceğimi, balonun nasıl işlediğini, yeme alışkanlıklarımı nasıl değiştirmem gerektiğini detaylıca anlatmıştı onun sayesinde rahat rahat yaptırabildim. Doktorun adı Fuat Nurili, Medicalpark Gaziosmanpaşa’da çalışıyor.Merhaba, ben de sizin gibi ömrü boyunca diyet yapanlardanım. En son hamileliğimden sonra 20 kilo alarak en yüksek kiloma ulaştım. 3 yıldır kilolarımı vermek için yapmadığım spor gitmediğim diyetisyen kalmadı. Sonunda eşimle de konuşup mide ameliyatı yaptırmayı düşündük. Ancak bildiğiniz üzere cerrahi ameliyatlarda bir sürü risk oluyor, hayatını kaybedenler bile var, en iyi ihtimalle de uzun bir iyileşme periyodu oluyor. Dolayısıyla 3 yaşında bir çocuk annesi olarak bu riskleri göze alamıyordum. Derken yutulabilir mide balonunu duydum. İnternette fazla kaynak yoktu o yüzden sizin deneyimlerinizi detaylıca anlatmanız karar vermemde çok faydalı oldu, çok teşekkür ederim. Doktorunuzun adı ne acaba?
Verdiği histen kastınızı tam anlamadım ama siz de benim gibi balonun varlığını sürekli midenizde hissedeceginizden korkuyorsanız öyle bisey olmuyor merak etmeyin :))) Nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama normal bir yemek yemişsiniz de karnınız acikmamis gibi hissediyorsunuz yani öyle tıka basa yiyip de acikmamis ama şişkinlik hissi gibi değil. Anlaşılması biraz zor bi tarif gibi oldu ama idare edin :)) Bende durum bu yani, endoskopiyle yapılan balonlar da aynıdır herhalde. Ondan yaptıran bi tanıdığım vardı o da balonun varlığını filan hissetmediğini söylemişti. Hepsinde ilk zamanlarda mide balonu kabul edene kadar biraz rahatsızlık yaşamanız söz konusu ama sonrasında 1 yıl durmasiyla 4 ay durmasının arasında bi fark olmaz diye düşünüyorum. Ama tabi bu benim düşüncem, siz bir doktorla konuşun yine de ben sadece mantık yürütüyorum şu anda.Çok teşekkür ederim hemen şu 1 yıllık balona bakacağım. Yalnız ya verdiği his hoşuma gitmezse diye korkmuyor da değilim, o zaman 1 yıl yerine 4 ay daha az korkutucu geliyor. Ben 90 kiloya 1.60’ım ama ideal kilom 60, o kiloda güzel ve sağlıklı hissediyorum. Ameliyat düşünme sebebim balonu duymamış olmamdandı, artık akıl sağlığımı kaybedeceğim için bu yola başvuracaktım. İyi ki hemen gidip yaptırmamışım. Dediğiniz iki balon yöntemi de kafama yattı açıkçası.
Faydalı olmasına çok sevindim çünkü ben de aynı şekilde kaynak arayıp hüsrana uğramıştım ve resmen körlemesine yaptırdım. Ama doktorum başından sonuna nelerle karşılaşabileceğimi, balonun nasıl işlediğini, yeme alışkanlıklarımı nasıl değiştirmem gerektiğini detaylıca anlatmıştı onun sayesinde rahat rahat yaptırabildim. Doktorun adı Fuat Nurili, Medicalpark Gaziosmanpaşa’da çalışıyor.
Başınız sağolsun. Faydalı olabildiğime çok sevindim. Umarım bir an evvel yaptırıp istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Açıkçası 4 endoskopi bana çok ekstrem geldi özellikle elipse için ne öncesinde ne sonrasında endoskopi yokken tabii siz bilirsiniz, belki geçmişinizde bir mide sorunu vardır. Ama inanın 4 ay sizin düşündüğünüzden daha yeterli 82den 60lara inmek için. Ben şu an 3. ayımdayım ve 12 kilo verdim üstelik baya rahat davranarak ve başlangıç kilom 66ydı. Verilecek kilo arttıkça verme hızı da artıyor. Lütfen biraz cesaret - vakit kaybetmeden size uygun balonu seçin hayat cidden kilolarından mutsuz olmak için çok kısa.Merhaba, bende yaz başından beri bu konuyu araştırıyorum. 6 ay evvel covidden babamı kaybettim ve akabinde benimde covidden bir hastane yatış sürem oldu. Tedavimde çok fazla kortizona yüklenildi ve hiç çıkmadıgım kilolara çıktım. Diyet hususunda bende hatırlayamayacağım kadar uzun süredir sayısız diyetisyen, yaşam koçu, beslenme uzmanı, spor salonu, online koç vb gibi tecrübelerim oldu. Aç kalmama sebep olan diyet programları, sürekli kilo alıp verme durumları ile savaştım. Ama hayatım boyunca 65 kilo sınırını geçmemiş ben, babamın kaybı ve kortizondan sonra kilo skalam hızla artmaya başladı, güncel kilom 82! ve hayat kalitemi ciddi etkiliyor. Belim ağrıyor, nefes nefese kalıyorum, terliyorum, kıyafet bedenlerim arttı, dolabım olmuyor, giydiğim yakışmıyor. uzun zamandır işimdede mutlu değilim. Bu durum depresyona dönüşmeden, bende bilinen doktorlar ve medikalpark doktorları ile görüştüm.
Bana ilk söyledikleri öneri 1 senelik balon oluyor, (nedense elipse’i hiçbiri önermedi) ve endoskopiden gerçekten korkuyorum. En iyi marka Amerikan ürünü olan balon Spatz’mış. Elipse’den malesef daha pahalı ve 4 endoskopi gerektiriyor! öncelikle balonun yerleştirilmesi ve şişirilmesi için. İlk 3 ay 350gr bir ağırlık ile kullanıyorsunuz. Böylece mide balona daha kolay ve alışarak adapte oluyormuş. (Elipse için standart oldugunu söylediler, 550gr) 2. uygulamada balon 100-200 gr kadar ağırlıgı arttırılıyor. Bu vesile ile balonun midedeki durumuda kontrol ediliyor. 3. endoskopide 600-700 gr gibi bir ağırlığa getiriliyor, bu ağırlık 1 kg’a kadar çıkarılabilirmiş ama tavsiye edilmiyor, midede kasılmalara yol açabiliyormuş. Son endoskopi ise balonun çıkarılması için uygulanıyor. Bir yılda en az 20 kg verilebilir diyet paketi ile. (ilk haftası sıvı beslenme)
Hala tereddütdeyim, kilom çok arttı, iştahım çok ve bu durumu bende sizler gibi endoskopisiz atlatmak istiyorum, ama elipse bile yapılsa, mide durumunu görmek için öncesinde endoskopi yapmak istiyor kontrol amaçlı (ülser vb durumları görebilmek için) ve 4 ay hedef rakamıma düşebilmek için yetersiz bir süre gibi.
Herşey bir yana maaliyet çok fazla.. spatz ise daha fiyatlı. (18-20 bin aralıgında)
ufak bir bilgilendirme; Bir senelik balonlarıda çok araştırdım, içlerinde rus menşei olanlar var, maaliyetleri daha ucuz ama hepsi ile ilgili çok şikayet var, spatz yan etkisi en az olan ürünmüş elipse gibi.
Bende balon uygulamasında netim, ama ne zaman yaptıracağım net değil, maddi durumumuda ayarlamam gerekli. Sizlere durumumu bildiririm. onlymelek ve peri lee Yazdıklarınız beni rahatlattı ve motive etti, teşekkürler
Merhaba. Bende araştırma aşamasındayım. Gördüğünüz gibi kilom çok fazla. Ve çocuk istiyoruz 4 yıldır. Doktorum bana bahsetti mide balonundan. Korkuyorum ama yapmak da istiyorum. Bende pkos var. Yani şöyle anlatayım sadece 1 günde 3 kilo almayı başarabilen belki de tek insan benimdir. Ücreti de korkutuyor gözümüBaşınız sağolsun. Faydalı olabildiğime çok sevindim. Umarım bir an evvel yaptırıp istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Açıkçası 4 endoskopi bana çok ekstrem geldi özellikle elipse için ne öncesinde ne sonrasında endoskopi yokken tabii siz bilirsiniz, belki geçmişinizde bir mide sorunu vardır. Ama inanın 4 ay sizin düşündüğünüzden daha yeterli 82den 60lara inmek için. Ben şu an 3. ayımdayım ve 12 kilo verdim üstelik baya rahat davranarak ve başlangıç kilom 66ydı. Verilecek kilo arttıkça verme hızı da artıyor. Lütfen biraz cesaret - vakit kaybetmeden size uygun balonu seçin hayat cidden kilolarından mutsuz olmak için çok kısa.
Öncelikle başınız sağolsun ve geçmiş olsun. Spatz balonu ben de biliyorum, VKİ daha yüksek kişiler için kullanılıyor, önemli olan 1 yıllık olması değil kilo verip verememenize bağlı olarak hacmini değiştiriyorlar, kilo vermeyi garantiliyorsunuz sanki bir yerde (yani anlatıldığında bana öyle geldi) Elipse balon ile de arasında çok fiyat farkı yokmuş. Yani ben olsam sizin yerinizde şöyle düşünürüm: "Bu balonla vereceğim kiloyu 2 kez Elipse uygulanarak verebileceksem ancak fiyatı çok daha uyguna denk geliyor." VKİ'niz Elipse için çok yüksekse doktorlar o yüzden Elipse önermemiş olabilir diye düşünüyorum. Öte yandan da 20 KG'dan bahsetmişsiniz, vermeniz gereken kilo 20 KG ise SPATZ gereksiz. Elipse balonla da verirsiniz o kiloyu, endoskopi ile yaptıracak olduktan sonra 6 aylık balonla da.Merhaba, bende yaz başından beri bu konuyu araştırıyorum. 6 ay evvel covidden babamı kaybettim ve akabinde benimde covidden bir hastane yatış sürem oldu. Tedavimde çok fazla kortizona yüklenildi ve hiç çıkmadıgım kilolara çıktım. Diyet hususunda bende hatırlayamayacağım kadar uzun süredir sayısız diyetisyen, yaşam koçu, beslenme uzmanı, spor salonu, online koç vb gibi tecrübelerim oldu. Aç kalmama sebep olan diyet programları, sürekli kilo alıp verme durumları ile savaştım. Ama hayatım boyunca 65 kilo sınırını geçmemiş ben, babamın kaybı ve kortizondan sonra kilo skalam hızla artmaya başladı, güncel kilom 82! ve hayat kalitemi ciddi etkiliyor. Belim ağrıyor, nefes nefese kalıyorum, terliyorum, kıyafet bedenlerim arttı, dolabım olmuyor, giydiğim yakışmıyor. uzun zamandır işimdede mutlu değilim. Bu durum depresyona dönüşmeden, bende bilinen doktorlar ve medikalpark doktorları ile görüştüm.
Bana ilk söyledikleri öneri 1 senelik balon oluyor, (nedense elipse’i hiçbiri önermedi) ve endoskopiden gerçekten korkuyorum. En iyi marka Amerikan ürünü olan balon Spatz’mış. Elipse’den malesef daha pahalı ve 4 endoskopi gerektiriyor! öncelikle balonun yerleştirilmesi ve şişirilmesi için. İlk 3 ay 350gr bir ağırlık ile kullanıyorsunuz. Böylece mide balona daha kolay ve alışarak adapte oluyormuş. (Elipse için standart oldugunu söylediler, 550gr) 2. uygulamada balon 100-200 gr kadar ağırlıgı arttırılıyor. Bu vesile ile balonun midedeki durumuda kontrol ediliyor. 3. endoskopide 600-700 gr gibi bir ağırlığa getiriliyor, bu ağırlık 1 kg’a kadar çıkarılabilirmiş ama tavsiye edilmiyor, midede kasılmalara yol açabiliyormuş. Son endoskopi ise balonun çıkarılması için uygulanıyor. Bir yılda en az 20 kg verilebilir diyet paketi ile. (ilk haftası sıvı beslenme)
Hala tereddütdeyim, kilom çok arttı, iştahım çok ve bu durumu bende sizler gibi endoskopisiz atlatmak istiyorum, ama elipse bile yapılsa, mide durumunu görmek için öncesinde endoskopi yapmak istiyor kontrol amaçlı (ülser vb durumları görebilmek için) ve 4 ay hedef rakamıma düşebilmek için yetersiz bir süre gibi.
Herşey bir yana maaliyet çok fazla.. spatz ise daha fiyatlı. (18-20 bin aralıgında)
ufak bir bilgilendirme; Bir senelik balonlarıda çok araştırdım, içlerinde rus menşei olanlar var, maaliyetleri daha ucuz ama hepsi ile ilgili çok şikayet var, spatz yan etkisi en az olan ürünmüş elipse gibi.
Bende balon uygulamasında netim, ama ne zaman yaptıracağım net değil, maddi durumumuda ayarlamam gerekli. Sizlere durumumu bildiririm. onlymelek ve peri lee Yazdıklarınız beni rahatlattı ve motive etti, teşekkürler
Merhaba bende medsil ve elips arasında kaldım. Acaba son durumunuz nedir?Öncelikle başınız sağolsun ve geçmiş olsun. Spatz balonu ben de biliyorum, VKİ daha yüksek kişiler için kullanılıyor, önemli olan 1 yıllık olması değil kilo verip verememenize bağlı olarak hacmini değiştiriyorlar, kilo vermeyi garantiliyorsunuz sanki bir yerde (yani anlatıldığında bana öyle geldi) Elipse balon ile de arasında çok fiyat farkı yokmuş. Yani ben olsam sizin yerinizde şöyle düşünürüm: "Bu balonla vereceğim kiloyu 2 kez Elipse uygulanarak verebileceksem ancak fiyatı çok daha uyguna denk geliyor." VKİ'niz Elipse için çok yüksekse doktorlar o yüzden Elipse önermemiş olabilir diye düşünüyorum. Öte yandan da 20 KG'dan bahsetmişsiniz, vermeniz gereken kilo 20 KG ise SPATZ gereksiz. Elipse balonla da verirsiniz o kiloyu, endoskopi ile yaptıracak olduktan sonra 6 aylık balonla da.
Elipse öncesinde endoskopi olayına gelince eğer midenizde bir sorun varsa yapılması gerekiyor. Ben zaten endoskopisiz diye Elipse tercih ettim ve mide bulantısı yaşamaktan aşırı korktuğum için. Eğer zaten endoskopi yapılacaksa 6 aylık balon tercih etmek en mantıklısı arada %35 gibi fiyat farkı var.
Merhaba, bir süredir giremedim foruma yeni gördüm mesajınızı kusura bakmayın. Benim şu anda -17 kg oldu. Medsil ile Elipse arasında etkinlik farkı yok diye biliyorum. Benim Elipse tercih etmemde en büyük etken mide bulantısından çok çekinmemdi. Bi de endoskopi olmaması tabi. Bunlar benim gözümde aradaki fiyat farkını hakeden avantajlardı. Ama bunlar sizin için önemli değilse 6 aylık mide balonu da tercih edebilirsiniz, sonuçta kilo verme açısından bi farkları yok öğrendiğim kadarıyla.Merhaba bende medsil ve elips arasında kaldım. Acaba son durumunuz nedir?
Selamlar ben hap bile yutamıyorum endpskopisiz nasıl oluyor işlem ?Öncelikle başınız sağolsun ve geçmiş olsun. Spatz balonu ben de biliyorum, VKİ daha yüksek kişiler için kullanılıyor, önemli olan 1 yıllık olması değil kilo verip verememenize bağlı olarak hacmini değiştiriyorlar, kilo vermeyi garantiliyorsunuz sanki bir yerde (yani anlatıldığında bana öyle geldi) Elipse balon ile de arasında çok fiyat farkı yokmuş. Yani ben olsam sizin yerinizde şöyle düşünürüm: "Bu balonla vereceğim kiloyu 2 kez Elipse uygulanarak verebileceksem ancak fiyatı çok daha uyguna denk geliyor." VKİ'niz Elipse için çok yüksekse doktorlar o yüzden Elipse önermemiş olabilir diye düşünüyorum. Öte yandan da 20 KG'dan bahsetmişsiniz, vermeniz gereken kilo 20 KG ise SPATZ gereksiz. Elipse balonla da verirsiniz o kiloyu, endoskopi ile yaptıracak olduktan sonra 6 aylık balonla da.
Elipse öncesinde endoskopi olayına gelince eğer midenizde bir sorun varsa yapılması gerekiyor. Ben zaten endoskopisiz diye Elipse tercih ettim ve mide bulantısı yaşamaktan aşırı korktuğum için. Eğer zaten endoskopi yapılacaksa 6 aylık balon tercih etmek en mantıklısı arada %35 gibi fiyat farkı var.