Elipse (Yutulabilir) mide balonu gunlugum

peri lee

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
158
171
Merhaba arkadaslar,

Elipse Mide Balonu konusunda soz verdigim gibi, gecikmeli de olsa sizinle deneyimimi gun gun buradan paylasacagim.

Oncelikle mide balonu yaptirmamin sebeplerini yukarida gorebilirsiniz. Ben bu konuda ne yazik ki hic kaynak bulamadigimdan mide balonu yaptirmak isteyenlere kolaylik olmasi acisindan bu gunlugu tutmaya karar verdim. Herhangi bir sorunuz olmasi halinde cekinmeden sorabilirsiniz.

Operasyondan onceki gece: Doktorumun tavsiyesi uzerine aksam yemegince cok agir seyler yememeye calistim ve 22:00'da yemeyi kestim. Doktor, operasyondan onceki 12 saat boyunca bir sey yememi soylemisti.

13/7/2021 - Operasyon gunu: Doktor 6:00'da Emend diye bir bulanti kesici almami ve 10:30'da hastanede olmami istedi. Kan degerlerimi takip etmek adina bir dizi kan tahlili yapti. Bana tekrardan detayli bir sekilde neler yapacagimizi, balondan sonra ilk gunlerde ve sonrasinda yeme icmenin, sporun nasil olmasi gerektigini anlatti. Sorularimi cevapladi.

Balonun yedigimiz seylerle patlamasinin veya hasar gormesinin cok cok zor oldugunu ve alkol, cay, kahve kullanmaya devam edebilecegimi duyunca acikcasi cok sevindim. Cunku internette baktigim diger kaynaklarda patlamis misir yemenin bile balona zarar verebileceginden bahsediliyor ve neredeyse 4 hafta boyunca pure benzeri yiyeceklerle beslenmek gerektigi soyleniyordu. Ben de ailem ve arkadaslarimla yemek sofralari kurmayi, sarap icerek muhabbet etmeyi cok sevdigimden ve balonun beni bu tip sosyal ortamlardan mahrum birakacagini, eve hapsedecegini dusundugumden birazcik huzunluydum - operasyon hakkinda icimde suphe yaratan tek sey buydu.

Ancak Doktor bu balonun amacinin bana omur boyu beslenme aliskanliklarimda olculu olmayi ogretmek oldugunu ve balondan sonra alkol almaya devam edeceksem balon varken de olculu bir sekilde (kadinlar icin 1 kadeh/bardak ve haftada 2-3 gunu asmamak kaydiyla) alkol almaya devam etmemin balon sonrasi donem icin iyi bir hazirlik olabilecegini soyledi ve bu acikcasi cok mantikli geldi.

Baslangic kilosu: 66 kg.

Rontgen odasina gittik, mide rontgeni cekildi. Doktor ayrica normalde prosedurun parcasi olmamasina ragmen (baska yerde yapacaklar icin soyluyorum), balonun yerinden ve mideye oranindan daha da emin olmak icin ultrasonla da kontrol yapti. Bunlar toplasaniz 5 dakika bile surmedi.

Balon irice bir ilac kapsulu kadar ve ucunda cok cok ince bir hortum var (katater). Agzimi acmamla doktorun kapsulu bogazima yerlestirmesi bir oldu. Hemen bir bardak su icerek kapsulu yuttum. Cok hafif bir ogurme refleksi olduysa da sabah aldigim bulanti kesici ilac sayesinde hic rahatsiz edici degildi. Bu kisim 1 dakika bile surmedi.

Sonrasinda balon icine serum fizyolojik verilerek dolduruldu. Bu da son derece rahatti, doktorun dedigi gibi sanki soguk su iciyormusum gibi bir his vardi. Es zamanli olarak doktor ultrasonla balonun nerede oldugunu ve ne kadar doldugunu izledi ve bana da gosterdi. Balonun dolmasi da 2 dakika ancak surmustur. Bu surecte doktorum her adimda neler olacagini anlatarak beni cok rahatlatti. Normalde cok panik bir insan olmama ragmen asiri rahattim ve bu durum beni bile sasirtmisti.

Yarim saat bekledikten sonra hicbir sikayetim olmadiktan sonra hastaneden tek basima cikip taksiyle eve dondum. Bu noktada size tavsiyem kendi arabanizla gelmeniz cunku Istanbul'daki taksilerin ve yollarin durumu malum - arabalar eski, soforler deli gibi kullaniyor, yollar girintili cikintili - dolayisiyla eve gelene dek arabanin sarsintisi beni az da olsa rahatsiz etti. Ancak mide bulantisi kesinlikle olmadi.

Bulanti kesici ilac bana uyku yapti. Dogrusu isime de geldi, gunu bir seyler izleyerek ve uyuklayarak gecirdim. Doktorun uyarisini dinleyerek gun boyu kucuk yudumlar alarak su ictim ve idrarimin acik renk oldugundan emin oldum. Aksam ustu biraz enerji versin diye cok az balli ilik bir meyve cayi ictim.

Gece deliksiz uyudum. Bu beni baya sasirtti cunku internette cok fazla insanin ilk gunler kustugunu ve mide kramplari gecirdigini okumustum ve korkuyordum. Ancak sordugumda doktor ancak hastalarin 3te 1inin bu semptomlari gosterdigini ve benim bunlari yasamama sansimin yuksek oldugunu soyleyince inanmamistim - kesin beni bulur demistim. Bu konuda baya sansliydim.

14/7/2021 - 1.Gun

Kilo: 65.5

15/7/2021 - 2.Gun

Kilo: 65.0

Her iki gun icin:

Kahvalti: Soguk bitki cayi - kucuk yudumlar halinde
Ogle ve aksam yemegi: Icine az yogurt katilmis yagsiz tavuk suyu. (Tavuk, sogan ve havuclari haslayip suyunu dolapta beklettim. Ustune cikan yag katilasinca yaglari toplayip attim. Cok da lezzetli oldu.)
Gun boyu: kucuk yudumlarla su

Gunu yine ilacin etkisiyle uyuklayarak ve bir seyler izleyerek gecirdim. Gun boyu cok hafif mide kramplari hissettim.

66 kilo için değer mi? 1-1,5 aylık diyetle çok rahat verirdiniz.
Maalesef cocuklugumdan beri ugrasiyorum - 20 yil. Bir turlu diledigim kiloya varamadim. Artik psikolojim bozuldu denemedigim yontem kalmadi - 2-3 kilo verdikten sonra diyeti bozuyordum ve koyveriyordum ve verdigim kilolari geri aliyordum. Istedigim vucuda ulasamamak hayatimin diger alanlarini da etkiliyordu ve hep aklimda kilo vermek, diyet ve aclik vardi. Bunu aslinda sadece o 15 kgyu vermek icin degil de yemekle olan iliskimi de duzeltmek icin istedim.

16/7/2021 - 3.Gun

Kilo: 64.8

Gune 30 dk yuruyusle basladim. Artik doktora soz verdigim gibi gunluk 30 dk yuruyusu yapabilecek kadar enerjik hissediyordum.

Kahvalti: Yarim dilim kizarmis ekmek, beyaz peynir, ilik cay
Oglen: Suzulmus mercimek corbasi
Aksam: Kabak yemegi ve yogurt

Tabak ve kaselerimi kuculttum ve kucuk meyve tabaginda yemeye basladim. Cunku gercekten 3-4 lokmada doyuyorsunuz. Doyduktan sonra yemeye devam edersem - yani diyelim 3-4 lokma degil de 6-7 lokma aldim - sanki 2 porsiyon iskender yemis gibi tok oluyordum, uykum geliyordu. Boyle olunca ne zaman doydugumu anlamak icin daha dikkatli davranmaya basladim. O gunlerde yemek yiyebilmek icin yemegin yaninda su icmiyordum - yoksa hicbir sey yiyemezdim.

17/7/2021 - 4. Gun

Kilo: 64.3

Egzersiz: 30 dk yuruyus

Kahvalti: Yarim dilim kizarmis ekmek, beyaz peynir, ilik cay, domates, zeytin
Oglen: Suzulmus mercimek corbasi
Aksam: Somonlu makarna, salata, pasta, bir kadeh sarap

Bugun nisanlimin dogumgunuydu ve cok guzel bi yerde yemege gitmistik. Her seyden 2-3 lokma tadimlik aldim ve hep doyup doymadigima dikkat ettim. Tabii ki de hemen doydum ama ayni zamanda yemegin de tadini cikardim - lezzete odaklandim. Balonun bu ozelligine bayildim cunku lezzetli yiyecekler yedigimde hep kendimi kaybediyordum dolayisiyla surekli kendimi bunlardan mahrum ediyordum ve bu da beni mutsuz ediyordu. Ama bu sekilde hem "yasak" yemekleri yiyip hem de kilo verebiliyorum. Mutsuz olmadigim icin de daha surdurulebilir oluyor.

Bir baska artisi da - yemeklerden sadece birer porsiyon soyledik dolayisiyla cok daha hesapli oldu.

Simdilik aradaki gunleri atliyorum, en kisa surede onlari da ekleyecegim.
21/7/2021 - 8. Gun
Kilo: 62.7

22/7/2021 - 9. Gun
Kilo: 62.4

23/7/2021 - 10. Gun
Kilo: 62.3

24/7/2021 - 11. Gun
Kilo: 62.7

25/7/2021 - 12. Gun
Kilo: 61.7
Egzersiz: Aletli Pilates

26/7/2021 - 13. Gun - Pzt
Kilo: 61.5

27/7/2021 - 14. Gun
Kilo: 61.6

28/7/2021 - 15. Gun

Kilo: 61.4

29/7/2021 - 16. Gun
Kilo: 61.7

30/7/2021 - 17. Gun - Cuma
Kilo: 61.1

Kahvalti: 1 dilim ekmek, peynir, zeytin, domates, roka
Oglen: Tavuk suyu
Aksam: Kremali mantarli makarna, salata, pizza, sarap

Yine her seyden birer porsiyon soyledik, ben yarim salata, makarnadan 2-3 catal ve 1 dilim pizza yedim (pizza cok kucuktu).

31/7/2021 - 18. Gun
Kilo: 61.3

Egzersiz: Ikea esya montaji :)
Aksam: Barbunya, havuc tarator, roka salatasi, sarap

1/8/2021 - 19. Gun - Pzt
Kilo: 61.1

Aksam: 2 kepce mercimek corbasi, 1 yemek kasigi barbunya, 1 yemek kasigi havuc tarator

Merhaba istediğiniz kiloya ulaştınız mi
Selamlar, hedefim 50 kilo, şu an 66’dan 58’e düştüm. Bu halimle bile kendimi çok iyi hissediyorum ama 50’ye kadar devam edeceğim. Zaten hiç zorlanmıyorum, her şeyden az az yiyorum ve kilo vermeye devam ediyorum. Hayatımda ilk kez kendimi sevdiğim yiyeceklerden mahrum bırakmadan ve açlık çekmeden kilo veriyorum, gerçekten çok mutluyum.

merhaba 66 kg çok idal bir kilodaymışsınız beni durumum çok daha vahim doğum yaptım zaten herp kilo problemi olup sizin gibi hep uğraşan bir insandım hamileyken pandemi nedeniyle vitamin dopingi yaptılar iştah zaten vardı tavan yaptı 19 kg aldım haliyle veremedim bende düşünüyorum mide balonu. ama korkuyorum hemşire kuzenim mide amelyatı olmamın daha iyi olacağını söyledi

Selamlar, bence kesinlikle mide balonuna bir şans verin. Çünkü mide ameliyatında bir sürü kötü hikaye duyuyoruz riskleri var sonuçta ciddi bir ameliyat. Hiçbir sorun olmasa bile iyileşmesi eminim ki kolay bir süreç değildir. Ama mide balonunda sadece bir iri bir kapsül yutuyorsunuz ve herhangi bir kesik kanama tehlike yok. Ben hastaneye tek başına gidip 15 dakikada yaptırdım ve taksiyle eve döndüm. Ağrı, kusma vs hiçbir şey olmadı. Lütfen ameliyattaki riskleri alacağınıza bu yönteme bir şans verin.

Aşırı fazla kilosu olan ağır obez insanlara ameliyat öneriyorlar mecburen… böyle bir durumunuz yoksa balonu denerdim kesinlikle. Ki onlarda bile ameliyat olacak yerine 2-3 kere balon taktıran duydum…

Bu arada mesela ameliyatta herkese duyurmak zorunda kalıyorsunuz ama ben balonu ailem dışında kimseye söylemedim. Tabii ki mide ameliyatı olmakta bir yanlışlık yok ama ben kilom konusunda takıntılı olduğum için ailem dışında kimseyle bu konuyu tartışmak istemedim. Bilirsiniz böyle bir şey söyler söylemez herkes uzman kesilir size diyet tavsiyeleri vermeye başlar…Sizin de öyle bir hassasiyetiniz varsa onu da aklınızda bulundurun.

Merhaba arkadaslar,

Elipse Mide Balonu konusunda soz verdigim gibi, gecikmeli de olsa sizinle deneyimimi gun gun buradan paylasacagim.
Merhaba, ben de dün taktırdım yutulabilir balon, konuyu açarken gördüm sizin konunuzu da ne zamandır araştırıyordum normal mide balonları hakkında yorumlar vardı, bu balon hakkında pek yoktu. Sizin kilonuz bana göre çok düşükmüş hatta benim için hedef kilo bile sayılabilecek bi kilo şu anda ama yine de haberleşelim sürecin nasıl gittiğine dair.

Ben de çok merak ediyorum. Ciddi ciddi düşünüyorum da.. hangi ildesiniz? Ne kadara yaptırdınız? Günlük hayatınızı etkiledi mi?

Ben de çok merak ediyorum. Ciddi ciddi düşünüyorum da.. hangi ildesiniz? Ne kadara yaptırdınız? Günlük hayatınızı etkiledi mi?
Rahatsızlık olarak günlük hayatımı etkilemedi, benim açtığım konudaki yazımı okursanız kendimi dinleyip durduğum halde beklediğim gibi rahatsızlık yaşamadım. Ancak daha çok erken henüz dün taktırdım ilerisi için neler olacak yaşayıp göreceğiz bakalım. İstanbul'da yaşıyorum, Şişlide yaptırdım 16.000 TL'ye.

Selamlar, hayırlı olsun! Balon taktıran birini görünce sevindim Ben de Amerika’da bir tanıdığımın tavsiyesiyle bu doktoru buldum. Amerika bağlantılı olması sebebiyle oradan getiriyormuş çok yeni bir teknoloji demişti. Sizinki eriyenlerden mi yoksa çıkaracaklar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…