Elinde egzama olanlar nasıl geçti bana bir ümit verin😔

Alerji testi yaptı iki kez alerjim çıkmadı krem icindeki maddelere.detrjan kaynaklı oluyor wlleriniz dedi.ama biyopsi yapmadi
Doktor değilim tabi ki ancak inatçı, geçmeyen egzamayla yıllarca uğraşıp biyopsi sonrası sedef olduğunu öğrenmiş bir sedef hastasıyım. Onlarca doktordan bir tanesinin aklına geldi bu ihtimal. Sedefin egzama ile karışan birkaç türü var.

Son 1 yıldır maalesef ben de muzdaribim bu dertten. Bazı dönemler inanılmaz acılı oluyor hatta. Benimki nerdeyse geçti denecek kadar azaldı. Ancak dikkat etmezsem yine artacağını biliyorum. Nitekim dikkat etmediğim dönemler artıyor:

- doktor bana iki ilaç verdi. Birisini gece yatmadan önce elimin egzamalı bölgelerine sürüyorum ve gazlı bezle o bölgeleri sarıyorum. İlaçlı bölgenin hava almaması kesinlikle çoook daha işe yaradı.

- ikinci ilaç hem nemlendirici hem ilaç gibi bir şey. Gün içinde 5-6 kere sürüyorum çabuk emiliyor. Epey iyi geliyor.

- elime sabun dışında bir şey değdirmiyorum. Deterjan, dezenfektan vs ile kesinlikle temas etmiyorum. Elimi sabun kullandığım ve duş aldığım zaman dışında suyla da temas ettirmiyorum.

-eldivensiz hiçbir iş yapmayın kesinlikle. Yemek yaparken gıda eldiveni, temizlik yaparken temizlik eldiveni kullanıyorum. Eliniz soğuğa da çok maruz kalmasın. Dışarıda da kışlık eldiven kullanın.

-iyileşseniz de salmamanız gerekiyor. Çünkü eski rutinlerinize dönerseniz kısa sürede daha beter bir şekilde çıkmaya başlıyor.

Bir ara acıdan ağlayacak duruma gelmiştim. Sanki parmaklarım jiletle kesilmiş gibiydi. Şu an çok şükür epey iyi durumda

Ya ben neler cektim bundan. Buyuyene kadar her doktor ayri teshis koyup ayri ilac verdi. Net bisey yoktu ortada yani. Ergenlik caglarima kadar dizlerim ve dirseklerime kadar yayilirdi. Sonra tesettüre girince sadece ellerimle sınırlı kaldi. O zaman gunesle tetiklendigini ya da arttigini anladim. Yuksek oranda cozume kavustum. Şöyle ki:

-Üre iceren ve atopik ciltler icin olan nemlendiricilerden kullanmalisin. Ama bol ve sık nemlendirmelisin
-ellerine de 50 faktor gunes kremi kullanmalisin
-bende en cok fark yaratan sabun tercihi oldu. Ustelik farkinda bile degilken. Ph 5.5 altinda bir sabun tercih etmen gerekiyor. Ozellikle el florasini bozmamasi icin activex vs gibi antibakteriyel sabunlardan uzak dur. Ben eyup sabri tunce rveya rossmann daki isana markasinin el yuz ve vucut jeli olarak gecen bir jeli var onu kullanıyorum.
-bir de benim baharda bazen bi sekilde polen veya topraktan tetikleniyor nasil oluyorsa. Bir basladi mi onunu almak zor oluyor. Toprak bahceyle ugrasacaksam eldiven takmaya dikkat ediyorum.

Tedavi için değil süreç için çalışmalısınız
Bir çok deterjanı hayatınızdan çıkarın mecbur kalırsanız da eldivenle kullanın.
Sabunu kati sabun kullanın her marka almayın
Ayni zamanda yeme düzeniniz değiştirin kötü etkileyen bir ürün olabilir

o kortizonlu kreme vücut alışıyor, kortizonun özelliğidir belki bilirsiniz. sadece çok fazla kaşıntı olduğunda kullanın kortizonlu kremi. hametan mavi olan, bir de madecassol sürekli kullanacaksınız sürekli nemlendireceksiniz başka çaresi yok. benim pandeminin başlarında çıktı dezenfektanlardan olduğunu düşünüyorum ben. dezenfektan kullanmayı bıraktım deterjanla uğraşırken mutlaka eldiven ve sürekli nemlendirme. ben bu sorunu yaşarken Antalya'ya gitmiştik nemi görünce öyle güzel oldu ki ellerim eski pamuk haline dönmüştü :)

Kortizonlu kremler mevcut hassasiyetin daha da yer etmesini sağlar ufacık bir etkene bile maruz kaldığınızda yeniden nükseder. Daha masum kremler deneyin. Mesela fitoyla fucarsini karıştırıp sürün. Egzamalı cildi sürekli nemli tutmak lazım. Atopik ciltler için olan şampuan, duş jeli kullanın. Ve sıvı sabun asla kullanmayın, dışarıda mecbur kalsanız bile kullanmayın. Sabun saklama kapları vardı, çantanızda olsun.

Anladım
Bunlsrida aklımın bir köşesine yazdim.degerlendirecegim.onemli bir bilgi

benim de saç diplerimde var, gerçekten iğrenç bir şey. birçok doktora gittiğimde losyon ve şampuan verdi. hatta bir tanesi amerika'ya da gitsen bunu verecekler dedi. birçok losyon ve şampuan denedim(DERMOVATE losyon en iyisi). kalıcı bir çözümü yok, sadece şiddetini azaltabilirsiniz diye biliyorum...

Saç dipleri için önerileri olan varsa bekliyorum

İbrahim saraçoğlu beyaz dut kurusu kürü öneriyor, yapıp olumlu dönüş yapan çok olmuş ve sülük tedavisi öneririm kimi insan korkuyor ama asla korkulacak bir şey değil benim evde sülüklerim var hatta kendime de eşime de kendim yaptım daha önce size de öneririm araştırın önce bilgilenin sonra yaptırın Allah şifa versin

Tamda beni anlattınız sabunlar elimin iyice koruyucu tabakasını yipratiyor.ama şu rossman daki isanayi deneyeceğim alırım hemen.ben hep katı sabun kullanırım sıvı sabun hemen mafediyor elimi.disarda AVM'de falan yıkayayim hemen ellerim açıyor.evdede sık sık yıkıyorum elimi çünkü küçük çocuğum var onun bakımını yapıyorum exra el yıkıyorum.itiraf edeyim yalan yok elimide sık yikiyorum çocukluktan bir aliskqnlik malesef.

Toprak ve bahceulede baharda yazın ugrasiyorum bahçe eldiveni takarım hep.bahce ekiyoruz keyif alıyorum yaz boyu hep bahçe çapalama toprak isleriylede ugrasiyorum bunun ters etki yapacağını düşünmedim eldivenle çalışıp hiç çıplak el degmeyecegim aklımda olsun

Sabun cok etkiliyor Dedigim ürün bu. Ama ph 5.5 altindaki herhangi bir sabun da yeterli oluyor

Eklentiler

• images (13).jpeg
    12,8 KB · Görüntüleme: 94
Bende de var. Kışın özellikle nemlendirmeyi ihmal etsem, deterjanla fazla haşır neşir olsam hemen kaşıntı başlıyor. Minik minik kabarcıklar çıkıyor çok beter kaşınıyor ya. Ama benimki çok ileri düzey değil. İlk fark ettiğimde doktor kortizonlu bir krem vermişti bir krem daha vermişti ama onu hatırlamıyorum. Sıvı sabundan uzak dur dedi o günden beri katı sabun kullanıyorum faydasını gördüm gerçekten. Sizde başka şeylere hassasiyet de olabilir. Nemlendirmek de çok önemli.

Benim bacaklarimda çıkardi. Süt urunlerini kestikten iki hafta sonra gecti. Bence beslenmenize odaklanın ilactan daha çok.

Benimde basladi bu sene.
Dikkat ettim ne zaman el yıkamak için sıvı sabun kullansam kanayacak hale geliyor,yine kanıyordu 3 hafta önce ellerim.
Ben katı sabuna geçtim,bol bol nemlendiriyorum kuruluk epey azaldı,kanamıyor.
Mutfakta tezhah ocak silmek için kullandiğım spreyler,camasır suyu hatta bulaşık deterjanına da minimum temas,mümkünse eldivenle.
El yıkamaktan vazgeçmedim,bez değiştiriyorum,yemek yapıyorum vs muhakkak yıkıyorum ama dove sabunla ve günde 3-4 kez nemlendirici sürüyorum ellerime.
Sizde dezenfektan,antibakteriyel sıvı sabunlar vb şeylere dikkat edin,cidden çok etkiliyor artmasına sebep oluyor.

Egzemanız ilk başlamadan önceki yani hayatınıza ilk girmeden önceki süreçte yaşadığınız derin ayrılık travması üzerine çalışın. Geçmiş olsun.

Yirmi seneyi aşkın süredir çekiyorum.Yazın hiçbir sıkıntım yok ama havalar soğuyunca nasıl bir kuruma,nasıl bir çatlama oluyor bilemezsiniz.Yıllardır gitmediğim doktor,kullanmadığım ilaç kalmadı.Ellerimde bıçakla kesilmiş gibi yaralar açılıyor,bazen acısına dayanamıyorum.Her türlü deterjan,sıvı sabun bile yasak bana ama günlük işlerle uğraşırken mümkün olmuyor korumak.

Aynı aynı ben işte tamda buyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…