- 11 Aralık 2018
- 40.446
- 251.260
- 598
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Doktor değilim tabi ki ancak inatçı, geçmeyen egzamayla yıllarca uğraşıp biyopsi sonrası sedef olduğunu öğrenmiş bir sedef hastasıyım. Onlarca doktordan bir tanesinin aklına geldi bu ihtimal. Sedefin egzama ile karışan birkaç türü var.Alerji testi yaptı iki kez alerjim çıkmadı krem icindeki maddelere.detrjan kaynaklı oluyor wlleriniz dedi.ama biyopsi yapmadi
o kortizonlu kreme vücut alışıyor, kortizonun özelliğidir belki bilirsiniz. sadece çok fazla kaşıntı olduğunda kullanın kortizonlu kremi. hametan mavi olan, bir de madecassol sürekli kullanacaksınız sürekli nemlendireceksiniz başka çaresi yok. benim pandeminin başlarında çıktı dezenfektanlardan olduğunu düşünüyorum ben. dezenfektan kullanmayı bıraktım deterjanla uğraşırken mutlaka eldiven ve sürekli nemlendirme. ben bu sorunu yaşarken Antalya'ya gitmiştik nemi görünce öyle güzel oldu ki ellerim eski pamuk haline dönmüştü :)Mrb sevgili bayanlar
Ellerimde yazın hafifleyen sıkıntı vermeyen fazla.fakat kışın kabusa dönen bir egzama var.ellerim kupkuru uçları çatlıyor deterjanla ugrastigimda.cok sıkıntı çekiyorum.hep eldiven kullanıyorum temizlikte vs..küçük çocuğumda var zor oluyor haliyle.
Şu an bulunduğum ilde en iyi dermatologa gidiyorum iki aydır önerdiği tüm kremleri denedik hiç biri fayda etmedi.iki gün krem suriyorum kortizonlu üçüncü gün tekrar nuks ediyor.hicbirsey şu an fayda etmiyor gibi .
Sizlerin kullanıp fayda ettiğini düşündüğünüz fikirlerinizi alabilirmiyim
AnladımDoktor değilim tabi ki ancak inatçı, geçmeyen egzamayla yıllarca uğraşıp biyopsi sonrası sedef olduğunu öğrenmiş bir sedef hastasıyım. Onlarca doktordan bir tanesinin aklına geldi bu ihtimal. Sedefin egzama ile karışan birkaç türü var.
Vay kuzucuk hadi biz deterjan temizlik maffettik elleride bu yavru nasıl dayansın yumuşacık cildine Allah sağlık versinKızımda 4 yasından beridir var (ellerinde) lezyon dönemlerinde artıyor.
Kortizonlu krem kullanıyoruz arttıgı dönemlerde
Mrb sevgili bayanlar
Ellerimde yazın hafifleyen sıkıntı vermeyen fazla.fakat kışın kabusa dönen bir egzama var.ellerim kupkuru uçları çatlıyor deterjanla ugrastigimda.cok sıkıntı çekiyorum.hep eldiven kullanıyorum temizlikte vs..küçük çocuğumda var zor oluyor haliyle.
Şu an bulunduğum ilde en iyi dermatologa gidiyorum iki aydır önerdiği tüm kremleri denedik hiç biri fayda etmedi.iki gün krem suriyorum kortizonlu üçüncü gün tekrar nuks ediyor.hicbirsey şu an fayda etmiyor gibi .
Tamda beni anlattınız sabunlar elimin iyice koruyucu tabakasını yipratiyor.ama şu rossman daki isanayi deneyeceğim alırım hemen.ben hep katı sabun kullanırım sıvı sabun hemen mafediyor elimi.disarda AVM'de falan yıkayayim hemen ellerim açıyor.evdede sık sık yıkıyorum elimi çünkü küçük çocuğum var onun bakımını yapıyorum exra el yıkıyorum.itiraf edeyim yalan yok elimide sık yikiyorum çocukluktan bir aliskqnlik malesef.Ya ben neler cektim bundan. Buyuyene kadar her doktor ayri teshis koyup ayri ilac verdi. Net bisey yoktu ortada yani. Ergenlik caglarima kadar dizlerim ve dirseklerime kadar yayilirdi. Sonra tesettüre girince sadece ellerimle sınırlı kaldi. O zaman gunesle tetiklendigini ya da arttigini anladim. Yuksek oranda cozume kavustum. Şöyle ki:
-Üre iceren ve atopik ciltler icin olan nemlendiricilerden kullanmalisin. Ama bol ve sık nemlendirmelisin
-ellerine de 50 faktor gunes kremi kullanmalisin
-bende en cok fark yaratan sabun tercihi oldu. Ustelik farkinda bile degilken. Ph 5.5 altinda bir sabun tercih etmen gerekiyor. Ozellikle el florasini bozmamasi icin activex vs gibi antibakteriyel sabunlardan uzak dur. Ben eyup sabri tunce rveya rossmann daki isana markasinin el yuz ve vucut jeli olarak gecen bir jeli var onu kullanıyorum.
-bir de benim baharda bazen bi sekilde polen veya topraktan tetikleniyor nasil oluyorsa. Bir basladi mi onunu almak zor oluyor. Toprak bahceyle ugrasacaksam eldiven takmaya dikkat ediyorum.
Sabun cok etkiliyor Dedigim ürün bu. Ama ph 5.5 altindaki herhangi bir sabun da yeterli oluyorTamda beni anlattınız sabunlar elimin iyice koruyucu tabakasını yipratiyor.ama şu rossman daki isanayi deneyeceğim alırım hemen.ben hep katı sabun kullanırım sıvı sabun hemen mafediyor elimi.disarda AVM'de falan yıkayayim hemen ellerim açıyor.evdede sık sık yıkıyorum elimi çünkü küçük çocuğum var onun bakımını yapıyorum exra el yıkıyorum.itiraf edeyim yalan yok elimide sık yikiyorum çocukluktan bir aliskqnlik malesef.
Egzemanız ilk başlamadan önceki yani hayatınıza ilk girmeden önceki süreçte yaşadığınız derin ayrılık travması üzerine çalışın. Geçmiş olsun.Mrb sevgili bayanlar
Yirmi seneyi aşkın süredir çekiyorum.Yazın hiçbir sıkıntım yok ama havalar soğuyunca nasıl bir kuruma,nasıl bir çatlama oluyor bilemezsiniz.Yıllardır gitmediğim doktor,kullanmadığım ilaç kalmadı.Ellerimde bıçakla kesilmiş gibi yaralar açılıyor,bazen acısına dayanamıyorum.Her türlü deterjan,sıvı sabun bile yasak bana ama günlük işlerle uğraşırken mümkün olmuyor korumak.Mrb sevgili bayanlar
Aynı aynı ben işte tamda buyumYirmi seneyi aşkın süredir çekiyorum.Yazın hiçbir sıkıntım yok ama havalar soğuyunca nasıl bir kuruma,nasıl bir çatlama oluyor bilemezsiniz.Yıllardır gitmediğim doktor,kullanmadığım ilaç kalmadı.Ellerimde bıçakla kesilmiş gibi yaralar açılıyor,bazen acısına dayanamıyorum.Her türlü deterjan,sıvı sabun bile yasak bana ama günlük işlerle uğraşırken mümkün olmuyor korumak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?