• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elinde egzama olanlar nasıl geçti bana bir ümit verin😔

anladım 15 gün sonra kontrolümüz var şnşallah değildir ama bakalım peki Sedef olsa kortizonlu kreme cevap verir miydi mesela ben şimdi kortizonlu krem sürüyorum küçüldü
Evet çok hızlı cevap verir. Ama kortizonlu krem kullanmamaya çalışın bence.

Mrb sevgili bayanlar
Ellerimde yazın hafifleyen sıkıntı vermeyen fazla.fakat kışın kabusa dönen bir egzama var.ellerim kupkuru uçları çatlıyor deterjanla ugrastigimda.cok sıkıntı çekiyorum.hep eldiven kullanıyorum temizlikte vs..küçük çocuğumda var zor oluyor haliyle.
Şu an bulunduğum ilde en iyi dermatologa gidiyorum iki aydır önerdiği tüm kremleri denedik hiç biri fayda etmedi.iki gün krem suriyorum kortizonlu üçüncü gün tekrar nuks ediyor.hicbirsey şu an fayda etmiyor gibi .
Sizlerin kullanıp fayda ettiğini düşündüğünüz fikirlerinizi alabilirmiyim🙏
Bende de bileğimde çıktı napcam bilmiyorum 😑
Koltuk altımda çıktı hemde çift taraflı 🤘
Ben sarı kantaron sürüyorum. Sanki iyi geldi gibi.
Benim sevgilimde çıkmıştı aşırı dezenfektan kullanmaktan. Doktor bir ilaç verdi de çok fazla etkisi olmadı. Zeytinyağı ve bephanten sürdü önceye göre daha iyi.
Benim ellerimde de var. Yazın birşey yok ama kışın çatlıyor ve bileğe kadar rengi koyu görünüyor. Konuyu takipteyim.
Benimde iki parmagim da var takipteyim
Kortizonlu krem tam bir kısır döngü, yıllarca kullandım, kullanınca geçti iki gün sonra tekrar..Bir de bir süre sonra derinizi inceltiyorlar..Ben sarı kantoran yağı sürdüm çok iyi geldi ama bazı insanlar da daha fazla kurutuyor diyor kantaron yağı için..Bir de ben şeyi farkettim az su içtiğim zaman hemen geri geliyorlar..Çok geçmiş olsun..
Son 1 yıldır maalesef ben de muzdaribim bu dertten. Bazı dönemler inanılmaz acılı oluyor hatta. Benimki nerdeyse geçti denecek kadar azaldı. Ancak dikkat etmezsem yine artacağını biliyorum. Nitekim dikkat etmediğim dönemler artıyor:

- doktor bana iki ilaç verdi. Birisini gece yatmadan önce elimin egzamalı bölgelerine sürüyorum ve gazlı bezle o bölgeleri sarıyorum. İlaçlı bölgenin hava almaması kesinlikle çoook daha işe yaradı.

- ikinci ilaç hem nemlendirici hem ilaç gibi bir şey. Gün içinde 5-6 kere sürüyorum çabuk emiliyor. Epey iyi geliyor.

- elime sabun dışında bir şey değdirmiyorum. Deterjan, dezenfektan vs ile kesinlikle temas etmiyorum. Elimi sabun kullandığım ve duş aldığım zaman dışında suyla da temas ettirmiyorum.

-eldivensiz hiçbir iş yapmayın kesinlikle. Yemek yaparken gıda eldiveni, temizlik yaparken temizlik eldiveni kullanıyorum. Eliniz soğuğa da çok maruz kalmasın. Dışarıda da kışlık eldiven kullanın.

-iyileşseniz de salmamanız gerekiyor. Çünkü eski rutinlerinize dönerseniz kısa sürede daha beter bir şekilde çıkmaya başlıyor.

Bir ara acıdan ağlayacak duruma gelmiştim. Sanki parmaklarım jiletle kesilmiş gibiydi. Şu an çok şükür epey iyi durumda
Kızımda 4 yasından beridir var (ellerinde) lezyon dönemlerinde artıyor.
Kortizonlu krem kullanıyoruz arttıgı dönemlerde :KK43:
Bende de var. Kışın özellikle nemlendirmeyi ihmal etsem, deterjanla fazla haşır neşir olsam hemen kaşıntı başlıyor. Minik minik kabarcıklar çıkıyor çok beter kaşınıyor ya. Ama benimki çok ileri düzey değil. İlk fark ettiğimde doktor kortizonlu bir krem vermişti bir krem daha vermişti ama onu hatırlamıyorum. Sıvı sabundan uzak dur dedi o günden beri katı sabun kullanıyorum faydasını gördüm gerçekten. Sizde başka şeylere hassasiyet de olabilir. Nemlendirmek de çok önemli.
Benimde basladi bu sene.
Dikkat ettim ne zaman el yıkamak için sıvı sabun kullansam kanayacak hale geliyor,yine kanıyordu 3 hafta önce ellerim.
Ben katı sabuna geçtim,bol bol nemlendiriyorum kuruluk epey azaldı,kanamıyor.
Mutfakta tezhah ocak silmek için kullandiğım spreyler,camasır suyu hatta bulaşık deterjanına da minimum temas,mümkünse eldivenle.
El yıkamaktan vazgeçmedim,bez değiştiriyorum,yemek yapıyorum vs muhakkak yıkıyorum ama dove sabunla ve günde 3-4 kez nemlendirici sürüyorum ellerime.
Sizde dezenfektan,antibakteriyel sıvı sabunlar vb şeylere dikkat edin,cidden çok etkiliyor artmasına sebep oluyor.
Yirmi seneyi aşkın süredir çekiyorum.Yazın hiçbir sıkıntım yok ama havalar soğuyunca nasıl bir kuruma,nasıl bir çatlama oluyor bilemezsiniz.Yıllardır gitmediğim doktor,kullanmadığım ilaç kalmadı.Ellerimde bıçakla kesilmiş gibi yaralar açılıyor,bazen acısına dayanamıyorum.Her türlü deterjan,sıvı sabun bile yasak bana ama günlük işlerle uğraşırken mümkün olmuyor korumak.

Bu mesajı başka bir egzama konusuna daha atmıştım. Buraya da ekliyorum.

1) Sudocrem kesinlikle.

2) Kastil Sabunu. Türkiye'de satılan en kaliteli kastil sabunu bu markanınki.

3) Bepanthol Sensiderm. Belki de en önemlisi

4) Çörek Otu Yağı, bu markanın FDA Onayı var. Süperkritik Ekstraksiyon ile üretiliyor. Bu üretimi Türkiye'de yapabilen tek firma.

5) Dm Mivolis Multi Mineral. Bu hepsiburada'da zaman zaman 30 TL'ye düşüyor.

6) Uni Baby Saç ve Vücut Şampuanı

7) Zerdeçal. Markası farketmez

8) Çamaşır Makinesinde normal deterjan yerine bunu kullanın mutlaka. çamaşırlarda kimyasal deterjan kalıntısı kalmaz. tamamen doğal bu.

9) Elde bulaşık yıkarken normal deterjanı bırakıp buna geçtiğimden beri oldukça rahatladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu mesajı başka bir egzama konusuna daha atmıştım. Buraya da ekliyorum.

1) Sudocrem kesinlikle.

Eki Görüntüle 2983985

2) Kastil Sabunu. Türkiye'de satılan en kaliteli kastil sabunu bu markanınki.

Eki Görüntüle 2983987

3) Bepanthol Sensiderm. Belki de en önemlisi

Eki Görüntüle 2983988

4) Çörek Otu Yağı, bu markanın FDA Onayı var. Süperkritik Ekstraksiyon ile üretiliyor. Bu üretimi Türkiye'de yapabilen tek firma.

Eki Görüntüle 2983989

5) Dm Mivolis Multi Mineral. Bu hepsiburada'da zaman zaman 30 TL'ye düşüyor.

Eki Görüntüle 2983990

6) Uni Baby Saç ve Vücut Şampuanı

Eki Görüntüle 2983991

7) Zerdeçal. Markası farketmez

Eki Görüntüle 2983992

8) Çamaşır Makinesinde normal deterjan yerine bunu kullanın mutlaka. çamaşırlarda kimyasal deterjan kalıntısı kalmaz. tamamen doğal bu.

Eki Görüntüle 2983993

9) Elde bulaşık yıkarken normal deterjanı bırakıp buna geçtiğimden beri oldukça rahatladım.

Eki Görüntüle 2983994
Sudocream bebeğim için almıştım. Hiç aklıma gelmedi ama bebek pişik olunca anında geçiriyor. Sağ olun vallahi.

Benim göz altlarımda var maalesef. Gün içerisinde kaşımamak için ne kadar çok çabalasamda gece farkında olmadan kaşıyorum. Anneminde ellerinde vardı. Yarılıp kanayacak şekilde ileri boyuttaydı. Bir akrabamız domuz yağının iyi geldiğini söyledi annem kullandı faydasını gördü açıkçası. Deriyi yeniliyor resmen dakikalar içinde. Ama ben pek cesaret edemedim açıkçası

Mrb sevgili bayanlar
Ellerimde yazın hafifleyen sıkıntı vermeyen fazla.fakat kışın kabusa dönen bir egzama var.ellerim kupkuru uçları çatlıyor deterjanla ugrastigimda.cok sıkıntı çekiyorum.hep eldiven kullanıyorum temizlikte vs..küçük çocuğumda var zor oluyor haliyle.
Şu an bulunduğum ilde en iyi dermatologa gidiyorum iki aydır önerdiği tüm kremleri denedik hiç biri fayda etmedi.iki gün krem suriyorum kortizonlu üçüncü gün tekrar nuks ediyor.hicbirsey şu an fayda etmiyor gibi .
Sizlerin kullanıp fayda ettiğini düşündüğünüz fikirlerinizi alabilirmiyim🙏
Arkadaşım bu ürünleri kullanıp çok memnun kaldı bilgi almak için mesaj atabilirsiniz

Back