Elimde kına gibi leke ile uyandım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya birde hamileyim böyle bir şey yaşayınca korktum. Diyorum hastalıksa 1 yaşındaki kızıma bulaşır mı? Diniyse bebeğime bir wşy oldu mu baya endişe ettim
Korkmayın bebeğiniz iyidir öyle birşey yok .Yok düğün yapılmış kına yapılmış vs okudujuz muhtemelen benim gibi ...Öyle varlıklara inanırım o ayrı ama bu olay başka cidden birkaç gün içinde geçiyor .Bir eczaneye de danışabilirsiniz yada açılde yeşil alan var danışmaya gidin belki oraya yönlendirir veya direk doktora sorun kapıda yapılacak birşey var mı küçük bebeğim var diye

oyle bırsey yok
netde burun kanaması yazıyorsunuz beyın tumoru cıkıyor netden bılgı sorgulanmaz :)
bırcok kısıde olan bırsey bu gecıyor cıldıyeye dermotologa gıdın sız
Öyle yapayım en iyisi. Şimdide resmi tatil ay ben meraktan naparım bilmem. Nette Cideen öyle bilgiler var. Birde hocalar açıklamış bunu 🤣

Geçen yıl ciddi anlamda sıkıntı yaşadığım bir dönemde bana da olmuştu aynı dediğiniz gibi kına kokuyordu ...Tabi bakınca bende oyle bende bir irkildim kotu kötü rüyalar filan görüyodum buhranlı bir dönem olunca :))
Arkadaşların dediği gibi bir mantar cesidiymis ben doktora gittim bulaşıcı olmadığını kendiliğinden 2-3 gün içinde geçtiğini söyleyip birşey vermedi .Oğluma filan geçmedi .Ama yine de sizde gidin
Nöbetçi cilt doktoru varsa gideyim en iyisi ben. Düşünmekten zaten baya kötü olurum ben böyle. Bulamıyorsa güzel kızım için korktum hamileyim diğer bebeğim içinde korktum ☺️

Ya birde hamileyim böyle bir şey yaşayınca korktum. Diyorum hastalıksa 1 yaşındaki kızıma bulaşır mı? Diniyse bebeğime bir wşy oldu mu baya endişe ettim
Bunun dinle alakasi yok. O dediginiz seyin hurafe oldugunu düşünüyorum. Dini olan bir sey neden bebege zarar versin?
Gecmis olsun korkmayin bircok kadinin basina geldi bu.

Öyle yapayım en iyisi. Şimdide resmi tatil ay ben meraktan naparım bilmem. Nette Cideen öyle bilgiler var. Birde hocalar açıklamış bunu 🤣
o netdekı bazı hocalara bakarsak hepımız carpılmıs durumdayız
oyle bırsey yok emın olun

Kendimi bildim bileli el parmağında dönem dönem çıkar.
Buraya üye olana kadar dini açıklamasını bilmiyordum. Bilince de inanmadım tabiki.
Her şeyin dini açıklamasını aramak hoşunuza gidiyor. Bilimde ilerleyememizin nedeni de bu zaten.
Hamileliklerimde de defalarca çıktı. Merak etmeyin bir şey olmadı. 52 yaşındayım no problem.

Nöbetçi cilt doktoru varsa gideyim en iyisi ben. Düşünmekten zaten baya kötü olurum ben böyle. Bulamıyorsa güzel kızım için korktum hamileyim diğer bebeğim içinde korktum ☺
Cilt doktoru yoksa bile gösterin yinede benim oğluma geçmedi doktor da kendiliğinden geçen birşey bulaşmaz dedi ilaç vermedi ama dediğim gibi yine de göstermeye çalışın belki olmaz değişebiliyor herşey

Hamilelerde cok sık duyuyorum bu olayi bir yerde okumustum hormonlarin degisimi sebebiyle olabilirmis hamilelik disinda oluyorsa karaciger testi yaptirmak gerekirmis yani her halukarda doktora gorunup kesinlestirmek iyi olur iciniz rahat eder

Korkmayın bebeğiniz iyidir öyle birşey yok .Yok düğün yapılmış kına yapılmış vs okudujuz muhtemelen benim gibi ...Öyle varlıklara inanırım o ayrı ama bu olay başka cidden birkaç gün içinde geçiyor .Bir eczaneye de danışabilirsiniz yada açılde yeşil alan var danışmaya gidin belki oraya yönlendirir veya direk doktora sorun kapıda yapılacak birşey var mı küçük bebeğim var diye
Evet öyle şeyler okudum. Düğündeki kınaları bulaşmış olabilir vs diye. O yüzden baya endişe duydum inanmadım ama işte hamilelik hassas yapıyor insanı her konuda. Bira an önce doktora gideyim en iyisi ben

Bunun dinle alakasi yok. O dediginiz seyin hurafe oldugunu düşünüyorum. Dini olan bir sey neden bebege zarar versin?
Gecmis olsun korkmayin bircok kadinin basina geldi bu.
Aslında doğru dini olan şey masum bebeğime neden zarar versin ki o da bana garip geldi ama insan her şeyi düşünüyor 🤣 teşekkür ederim.

Kendimi bildim bileli el parmağında dönem dönem çıkar.
Buraya üye olana kadar dini açıklamasını bilmiyordum. Bilince de inanmadım tabiki.
Her şeyin dini açıklamasını aramak hoşunuza gidiyor. Bilimde ilerleyememizin nedeni de bu zaten.
Hamileliklerimde de defalarca çıktı. Merak etmeyin bir şey olmadı. 52 yaşındayım no problem.
Aslında ben başta mantar olabileceğinş düşündüm fakat nete yazınca hocaların videoları çıktı ana dedim ne oluyır sonra okudum ve ister istemez korktum. Belkide hormon değişimi ile olan bir şeydir. Teşekkür ederim

Cilt doktoru yoksa bile gösterin yinede benim oğluma geçmedi doktor da kendiliğinden geçen birşey bulaşmaz dedi ilaç vermedi ama dediğim gibi yine de göstermeye çalışın belki olmaz değişebiliyor herşey
Doğru aslında artık vücuttaki her şeyden korkmak lazım ben bir doktora gideyim. Bilemeyiz ne olacağını

Çok şükür o zaman bu baya korkuttu sabah sabah okuyunca falan. Annemde namaz kıl azıcık dua et bak ihmal etme töbeee o ne kız falan deyince hepten bir korktum, ☺

Ahahahah
Ben de benim büyük kıza başına ne gelirse gelsin “e tabi gece geç yatıyorsun” diyorum :KK70:

Annelik bu, her fırsatı beyin yıkamak için değerlendirmek demek

Anne sınavdan düşük aldım, e tabi geç yatıyorsun derse konstantre olamıyorsun

Anne tırnağım kırıldı, e tabi geç yatıyorsun, vücudunun bağışıklık sistemi kendini geliştiremiyor

Anne saç tellerim çok mu ince, e tabi geç yatıyorsun :KK70::KK70:

Bu denilen mantar söylenildiğine göre toprakla uğraşan insanlarda görülürmüş, nemden ve sıcaktan oluşurmuş.

İstanbul ortasında, dört duvar arasında, değil bağ bahçe, çiçek toprağının olmadığı bir ortamda, bir ikindi uykusundan sonra ortaya çıkan tinea nigra değildir.

Dünya üzerinde birileri "bir şeylere" inanır, birileri inanmaz. İnanmayanlara göre "o şey yoktur" "hurafedir" ama birilerinin "o şeye" inanmayışı inanlara göre "o şeyin" var oluşunu etkilemez.
O kadın böyle inanır, şu kadın şöyle.

Bulaşıcı falan değildir dimi? Yani hiç bulaşma durumu yaşandı mı kızım var küçük çekindim biraz. Birde dini bir durum var yazıyor hamileyim birde oradan dolayı korktum.
Halk arasinda yani batil dilde üc harfliler dügün yapmis sanada kina yakmislar

Annem hep iyi kina derdi bendede cok olurdu
Doktorlara görede cilt alti mantari

Kafama hic yatmayan tamam kina renginde bi mantar olabilirde neden kina kokuyor onu cözemedim 2 yildor olmuyo cokta üstünde durma bence cilt doktorun a gitmek istersen baska tabi

Bu denilen mantar söylenildiğine göre toprakla uğraşan insanlarda görülürmüş, nemden ve sıcaktan oluşurmuş.
İstanbul ortasında, dört duvar arasında, değil bağ bahçe, çiçek toprağının olmadığı bir ortamda, bir ikindi uykusundan sonra ortaya çıkan tinea nigra değildir.
Dünya üzerinde birileri "bir şeylere" inanır, birileri inanmaz. İnanmayanlara göre "o şey yoktur" "hurafedir" ama birilerinin "o şeye" inanmayışı inanlara göre "o şeyin" var oluşunu etkilemez.
O kadın böyle inanır, şu kadın şöyle.
Inasanlarin inanclarina tabiki karisilmaz annem cok inancli bi insan Ben tam tersiyim mesela

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X