Elim çok kötü yandı acısını nasıl geçirebilirim?

yansimasal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
494
4
arkadaşlar final haftasındayım ve elimi yaktım çok acıyor ne uyuyabiliyorum ne de ders çalışabiliyorum elimi buzlu sudan çıkaramıyorum acısını alacak ne yapabilirim

arkadaşlar final haftasındayım ve elimi yaktım çok acıyor ne uyuyabiliyorum ne de ders çalışabiliyorum elimi buzlu sudan çıkaramıyorum acısını alacak ne yapabilirim

Geçmiş olsun cnm öncelikle...Biraz komik gelebilir ama yanık yere dişmacunu sürmeni tavsiye ederim..İşe yarıyor..

Geçmiş olsun cnm öncelikle...Biraz komik gelebilir ama yanık yere dişmacunu sürmeni tavsiye ederim..İşe yarıyor..

doktorlar yanan yere yoğurt ve diş macunu sürmeyin der her zaman bunu söliyim evinizde yanık kremi yok mu biras sürün öle kulaktan dolma seyler yapmayın

Yanıklarda ilk yardım
Yaralıyı ısı kaynağından uzaklaştırın.
Eğer kişinin kıyafetleri tutuşmuşsa, kaçmasını engelleyin. Yerde yuvarlanmasını sağlayarak ya da üzerine bir battaniye atarak alevleri söndürün.
Yanık bölgeyi ağrı geçene kadar ya da en az 10 dakika akan soğuk su altında tutun. Yanan bölgeyi hızla soğutmak son derece önemlidir ve cildin hasarını azaltır.
Yanan bölgede yüzük, bilezik ya da kolye varsa çıkartın.
Yanık alana dokunmayın. Su toplayan bölümleri kesinlikle patlatmayın.
Yanık alana merhem, diş macunu ya da yoğurt sürmeyin.
Yanık bölge soğuduktan sonra üzerine nemli bir bez ya da gazlı bez örtebilirsiniz. Yapışkanlı, tüylü ya da kuru bezler kullanmayın.
Yanan bölge 6 cm.'den genişse bir sağlık merkezine başvurun.
bunu oku canım faydalı olucak

silverdin ve hametan var ama sürüp suyun içine sokmadan duramadığım için bir faydası olmuyor sanırım

Bulasik sabunu hemen o an sürseydiniz keske allah icin bulasik sabunu gibisi yok hemen geciriyor acisini... Yada soguk suyun altina tut.. ben gecenlerde mumluga yapistirdim elimi sonra önce sabun sürdüm ve ardindan hep soguk birsey koyuyordum parmagima mesela demir birsey mi görüyordum hemen parmagimi oraya vuruyordum ki acimasin.. ve ertesi gün geciyordu

Cok cok gecmis olsun

iki saat oldu hemen suya tuttum ama epey derin sanırım su toplıcak ondan zonkluyor tamda işaret parmağım nasıl yaz yazcam ya

hanımefendi siz nerde yasıosunuz ya hiç mi duymadıınız ya hiç bişi sürülmez soğuk uygulama artı yanık kremi sürceksiniz yanık yer 6 cm den büyükse eger sağlık kurulusuna basvrcaksınız bu kadar basit

Ay pardon NEYSEEE Ben hafif bir yanik sandim az daha sakin olabilirsiniz neyseeeeeeeee......

Saygisiz nerde yasiyorsunuz diyor birde tövbe tövbe

Son düzenleme:
evde hametan yada anestol pomad krem varmı ozellıkle anestol pomad hemen acıyı dındırır sanırım yoktur bır kabın ıcıne buz koyuz buzlu suya sokun elınızı su ısndıkca yenıleyın bı sure atesını alıcaktır eger cok yanıksa nobetcı eczane bulup anestol pomad alın acıyı hemen keser gecen ablamın elı yanmıstı anestol pomad surmustuk acısının kesmıstı anestol pomad uyusturucu bır krem yanı yanıklarda falanda kullanıldıgı geldı gecen aklıma ablam acı ıcınde kıvranırken gıttım buldum surduk hemen etkı ettı rahatladı

ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim. hastahaneye gidecek kadar büyük bişey değil ama canım yanıyor evde yapabileceğim bir şey varmı melhem sürebilecek kadar acısı geçse yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…