Elhan ile MasterFit katilimcilarinin örnek öğün ve tarifleri

Yulaflı Kurabiye

1 yumurta
6 tepeleme yk şekersiz fıstık ezmesi
1/2 cup hurma püresi
2 yk konsantre elma suyu
1 çk vanilya
2 tk hindistancevizi yağı
8 yk yulaf unu

Tüm malzemeyi iyice karıştırıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra parçalar koparıp yağlı kağıt üzerinde 160° fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun

Tavada Börek (2 kişiliktir)

1 yumurta
1/2 çb süt
1 yk zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 adet asrın tandırı ekşimayalı lavaş (toplam 65 gr ekmek kadar)
Rendelenmiş mozzarella peyniri ya da dil peyniri
Beyaz peynir
Bir avuç kıyılmış maydanoz

Yumurta, süt, zeytinyağı ve baharatları karıştırıyoruz. İçine lavaşları makasla kesip biraz bekletelim. Lavaşlar biraz yumuşasın. Daha sonra içine peynir-maydanoz karışımını da ekleyip karıştıralım ve yağsız tavaya döküp alt üst pişirelim. Afiyet olsun

Merhaba Uzun süredir tarif eklenmemiş buraya. Peynirli, sebzeli vesaireli börekçik tarifleriyle geldim. Sayfaya yazmıştım. Buraya da yazayım bulunsun. Aslında da önce buraya tek çeşit olarak yazmışım. Şimdi de hatırlatma olsun

Un çeşidi olarak; bakliyat unları, karabuğday unu, yulaf unu, kinoa unu, hindistancevizi unu, sorgum unu akdarı unu kullanabilirsin. ya da yulaf ezmesini biraz inceltin onu ekleyin un olarak.

1 yumurta
2 yk süt/kefir ya da su
2 yk yukarıda yazan un çeşitlerinden
baharat çeşitleri
peynir
maydanoz
kefir olursa gerek yok ama süt ya da su olursa bir çimdik karbonat ekliyoruz.

ya da içeriğinde
1. peynir+pırasa/kabak
2. haşhaş
3. tahin kullanabilirsin. her içeriğe göre, her peynir çeşidine göre ve her un çeşidine göre çok farklı lezzetler ortaya çıkıyor. ben farklı farklı yapıyorum hep.

Pırasa veya kabak koyarsanız azcık tavada söndürüp öyle eklerseniz daha iyi oluyor.

Lezzetli, doyurucu ve pratik...

Yağ olarak; zeytinyağı, fındık yağı, tereyağ, sade yağ ve hindistancevizi yağı tercih ediyorum.

Az yağ eklenmiş tavada pankek gibi alt üst pişiriyorum. Gözlü pankek tavasında iyi oluyor.

Son düzenleme:
Teşekkürler canım çok güzel ve sağlıklı bir tarif

Ellerine sağlık canım harika bir tarif olmuş

benim de bu hafta yeme atağım oldu. hiç iyi olmadı moralim bozuk
Felaket birşey o ataklar canım her sabah sağlıklı beslenme diye başlıyorum akşama doğru yeme ataklarım başlıyor seni çok iyi anlayabiliyorum Bu atakları da yeneceğiz inşallah canım önümüzdeki günler bizim motive bir şekilde sağlıklı beslenmelerimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…